Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - شهاب الدین منتظمی گفت: امسال میزان تحویل گونه های جانوری به محیط زیست رشد داشته است.
به گزارش برنا؛ نگهداری گونه های جانوری در باغ وحش ها همواره با سوالات زیادی همراه بوده است و بعضا نیز برخی بر این باور بوده اند که امکان رهاسازی این گونه های جانوری مهیا بوده و باید هر چه زودتر در این زمینه اقداماتی انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امری که مسئولین محیط زیست در خصوص آن وسواس بیشتری به خرج داده و نظر متفاوتی در خصوص آن دارند.
شهاب الدین منتظمی، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در این خصوص به خبرنگار برنا گفت: قطعا تا به امروز گونه جانوری اگر امکان رهاسازی را دارند وارد باغ وحش نمی شدند. این اصل در خصوص گونه های بومی است و به طورکلی شرایط گونه های غیر بومی متفاوت است.
او افزود: امروز آن چه در باغ وحش ها نگهداری می شوند، هر کدام به دلایلی قابلیت رهاسازی ندارند. چندین سال است که سازمان حفاظت محیط زیست اجازه نداده است که گونه ای از طبیعت به باغ وحش منتقل شود. گونه های جانوری که امروز در باغ وحش ها حضور دارند به اجبار به باغ وحش ها منتقل شده اند.
این مقام مسئول در محیط زیست خاطرنشان کرد: رهاسازی حیوانات همواره در کمیته فنی بررسی می شود. امروز حیواناتی همچون گرگ و خرس دیگر رهاسازی نمی شوند. در خصوص پرندگان نیز باید گفت که پرندگان به این علت که یک دوران تیمار بلندمدت را باید بگذرانند، در مراکز نگهداری می شوند.
منتظمی ادامه داد: ممکن است این پروسه حتی دو سال نیز به طول بینجامد و شاید بعد از این دو سال آن پرنده دیگر توان گذشته را نداشته و نتواند به خوبی در طبیعت به حیات خود ادامه دهد و پس از بررسی ها همچنان در مراکز مخصوص نگهداری می شود. هیچ وقت یک مرکز یا یک باغ وحش نمی تواند با یک تصمیم آنی اقدام به رهاسازی کند و یک پروسه بلندمدت دارد.
او افزود: زمانی که گونه های جانوری از بچگی در جوار انسان و به صورت دستی بزرگ شوند دیگر امکان رهاسازی ندارند.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص انتقال گونه های جانوری به مناطق حفاظت شده در گذشته گفت: یوزپلنگ هایی که به منطقه حفاظت شده توران منتقل شدند وضعیت خوبی دارند و در سلامتی کامل هستند.
منتظمی در خصوص نگهداری گونه های جانوری توسط برخی شهروندان تاکید کرد: قانون به صراحت عنوان کرده که نگهداری حیوانات وحش ممنوع است و این را آحاد مردم اطلاع دارند. هر شهروندی که امروز گونه های جانوری نگهداری می کند در صورتی که به محیط زیست تحویل دهد با آن ها برخوردی نمی شود اما اگر یگان حفاظت محیط زیست موردی را کشف کند با آن ها برخورد خواهد شد.
این مقام مسئول در محیط زیست گفت: شهروندان اگر گونه های جانوری را خود به محیط زیست تحویل دهند، برخوردی با آن ها نخواهد شد. با توجه به شرایط و آسیب پذیری حیات وحش از مردم خواهشمندیم این گونه ها را به محیط زیست تحویل دهند. در سال 99 میزان تحویل گونه های جانوری به محیط زیست رشد داشته است.
منتظمی در پایان تاکید کرد: تعداد تیمار و درمان گونه های جانوری در سال 99 رشد داشته است که به دنبال آن گونه های جانوری بیشتری نیز رها شده اند. دیگر گونه های جانوری به پردیسان منتقل نمی شوند و مقرر شده استان ها تیمار را انجام داده و پس از آن خود در منطقه حفاظت شده رها کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: گونه های جانوری حفاظت محیط زیست محیط زیست باغ وحش ها گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۱۹۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنبه‌های شرعی حفاظت از محیط زیست به مردم بازگو شود

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با تاکید بر آگاهی‌بخشی و فرهنگسازی موضوع محیط زیست در جامعه گفت: مردم باید از جنبه‌های شرعی به موضوع محیط زیست به ویژه حرمت آلوده کردن و تخریب محیط زیست آگاه باشند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی در دیدار با مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: محیط زیست به عنوان یک مسأله جهانی باید مورد توجه جدی مسئولان کشورمان قرار داشته باشد. 

وی با بیان اینکه همه انسانها برای حفظ امنیت و سلامت خودشان باید مسائل زیست محیطی را رعایت کنند، افزود: آگاهی بخشی و فرهنگسازی در این رابطه باید در اولویت برنامه‌ها قرار داشته باشد.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با اشاره به اهمیت و جایگاه محیط زیست در آموزه‌های دینی و قانون اساسی، گفت: تاکنون آنگونه که باید و شاید نسبت به مسأله محیط زیست فرهنگسازی نشده است.

وی بر ضرورت آشنا کردن کودکان با مسأله محیط زیست تأکید کرد و افزود: بر اساس عقل و شرع، حفظ و تقویت منابع ملی و سرمایه‌های خدادادی برای نسل‌های آینده ضرورت دارد. 

آیت الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه مسأله محیط زیست باید هرچه بیشتر از نظر فقهی مورد توجه قرار بگیرد، تصریح کرد: قطعا مردم باید از جنبه‌های شرعی این موضوع به ویژه مسأله حرمت آلوده کردن و تخریب محیط زیست آگاه باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه تنوع زیستی پارک پردیسان برای یک هفته
  • ظرفیت صندوق ملی محیط‌زیست در کهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده مانده است
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • جنبه‌های شرعی حفاظت از محیط زیست به مردم بازگو شود
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد