Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@23:21:03 GMT

سرماخوردگی، کهنه می‌شه؟

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۱۹۷۴۵

سرماخوردگی، کهنه می‌شه؟

ایسنا/کرمان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: عفونت دوره خاصی دارد و بهبود پیدا می کند و اینکه می گویند "سرماخوردگی کهنه شده" چنین چیزی نداریم؛ ممکن است سرماخوردگی عارضه دار و منجر به سینوزیت باکتریایی و عفونت گوش شود اما عفونت مزمن و کهنه نمی شود.

دکتر"علی حسینی نسب" در گفت و گو با ایسنا درباره عفونت در کودکان اظهار کرد: تظاهرات بالینی عفونت در کودکان ممکن است با بزرگسالان متفاوت باشد و بنا به سیستم دفاعی بدن، کودکان بیشتر مستعد عفونت های ویروسی و باکتریایی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در زمان ابتلاء به عفونت در کودکی سیستم دفاعی واکنش هایی نشان می دهد، افزود: با اتفاقاتی که در این زمان می افتد معمولا در سنین بالاتر و بزرگسالی این بیماری ها کاهش یافته و در پیری مجددا ممکن است سیستم دفاعی آنها دچار اختلال  و مبتلا به بیماری های عفونی شوند.

جنس مرد مستعد بسیاری از بیماری هاست

حسینی نسب با اشاره به اینکه معمولا جنس مرد و پسر مستعد بسیاری از بیماری هاست و طبیعتا اینگونه است، تصریح کرد: در مجموع در دختر و پسر شرایط خاص موجب می شود در دوران کودکی مستعد عفونت باشند به عنوان مثال کودکانی که از شیر مادر استفاده نمی کنند یا اختلال ارثی و ژنتیکی مانند بیماری مادرزادی قلبی و ... دارند، مستعد ابتلا به عفونت هستند.

واین عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه بیماری های عفونی در سنین کودکی شایع تر از دیگر دوران است، گفت: وقتی کودکی دچار سرماخوردگی می شود ممکن است سیسنوس ها چرکی شده و عفونت باکتریایی اضافه شود و یا گوش درد موجب عفونت گوش شود که با مراجعه به پزشک ممکن است نیاز به آنتی بیوتیک داشته باشد و بهبود پیدا می کند.

این فوق تخصص عفونی کودکان بیان کرد: تا اواسط پاییز عفونت شایع در کودکان اسهال و استفراغ و عفونت های روده ای بود که ناشی از یک ویروس است و با سرد شدن هوا عفونت های ویروسی تنفسی فوقانی شامل آنفلوانزا، سرماخوردگی معمولی و عفونت شدیدتر گزارش می شود که علاوه بر دستگاه تنفسی فوقانی، دستگاه تنفسی تحتانی را نیز درگیر می کند که در کودکان موجب درگیری راه های هوایی کوچک در ریه ها خواهد شد.

وی افزود: افراد بزرگ تر مبتلا به سرماخوردگی هستند و اگر در تماس با کودک باشد، شیرخواران دچار سرفه می شوند و بعضا نیازمند بستری در بیمارستان و حتی آی سی یو می شوند که ممکن است بزرگسالان دارای علائم خفیف یا بدون علامت باشند لذا توصیه می شود از تماس خیلی نزدیک با کودکان خودداری شود.

عفونت مزمن و کهنه نمی شود

حسینی نسب با اشاره به اینکه رعایت بهداشت فردی و عمومی، استفاده از شیر مادر و ویتامین های توصیه شده بهداشت از ابتلاء به عفونت در کودکان جلوگیری می کند، گفت: عفونت دوره خاصی دارد و بهبود پیدا می کند و اینکه می گویند "سرماخوردگی کهنه شده" چنین چیزی نداریم؛ ممکن است سرماخوردگی عارضه دار و منجر به سینوزیت باکتریایی و عفونت گوش شود اما عفونت مزمن و کهنه نمی شود.

وی بیان کرد: کسانی که زمینه آسم و آلرژی دارند با سرماخوردگی تشدید می شود که این را به حساب کهنه شدن سرماخوردگی می گذارند و اگر سیستم ایمنی بدن فردی ضعیف باشد عفونت ممکن است او را از پا در آورد.

این فوق تخصص عفونی کودکان اظهار کرد: ممکن است کودکی تب داشته باشد و عامل آن عفونی نباشد و ممکن است عفونت داشته باشد اما تب نه و علائمی مانند تنفس مشکل، گرفتگی بینی و در بچه های بزرگ تر بدن درد باشد اما در اغلب عفونت ها به ویژه در کودکان تب وجود دارد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه عفونت های ادراری نیز شامل عفونت ادراری تحتانی و فوقانی می شود، افزود: عفونت فوقانی مربوط به کلیه و تحتانی مربوط به مثانه است که به صورت سوزش ادرار و تکرر ادرار خود را نشان می دهد و در شیرخواران که علائم نهفته است و نمی توانند شکایتی داشته باشند، ممکن است بی قراری و تب کنند و در زمان ریزش ادرار بیقراری بیشتر می شود.

حسینی نسب با اشاره به اینکه راه تشخیص عفونت ادراری در شیرخواران کشت و آزمایش نمونه ادرار است و با آزمایش عفونت ادراری تشخیص داده می شود که اگر عفونت کلیه را درگیر کند، نیاز به پیگیری های بعدی دارد و باید مطمئن شویم بهبود یافته و این اطمینان از طریق کشت و آزمایش مجدد ادرار و سونوگرافی از کلیه و مجاری ادراری حاصل می شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به اینکه آیا شب ادراری می تواند از علائم عفونت باشد؟ گفت: در سن کمتر از پنج سال را شب ادراری نمی گوییم زیرا ممکن است خیلی از بچه ها تا پنج سالگی هنوز کنترل خود را به دست نیاروده باشند.

این فوق تخصص عفونی کودکان بیان کرد: در شب ادراری بالاتر از سن پنج سال اولین کار این است که عفونت ادراری بررسی می شود که معمولا جنبه ژنتیک دارد و بهبودی پیدا می کنند که در این شرایط نباید کودک را سرزنش کرد و این موارد اثر روحی و روانی دارد تا بیماری جسمی.

درصد بسیار کمی عفونت کروناویروس در بچه ها ایجاد می شود

وی درباره بهترین زمان ختنه کردن پسران بیان کرد: متخصصان کودکان معمولا توصیه می کنند در هفته دوم دوره نوزادی که مطمئن شدیم نوزاد زردی ندارد، ختنه صورت بگیرد اما اورولوژیست ها و جراحان عمومی نظر دیگری دارند.

حسینی نسب درباره درمان عفونت در منزل تصریح کرد: عفونت را در منزل نمی شود درمان کرد و در کودکان اگر والدین می توانند تب را کنترل کنند تا سه روز نیاز به مراجعه نیست اما دارو گرفتن از داروخانه برای درمان تب شدنی نیست.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در بخش دیگری از سخنانش گفت: در حال حاضر و شرایط شیوع کرونا دیده شده بسیاری از خانواده ها که به این ویروس مبتلا می شوند، بچه ها را پیش پدربزرگ و مادربزرگ می فرستند در حالی که ممکن است کودک ناقل باشد.

این فوق تخصص عفونی کودکان بیان کرد: با تست گرفتن از ۱۲۰ کودک که خانواده آنها مبتلا به کرونا شده بود و بچه ها علائم نداشته یا علامت خفیف و تب داشتند، مشخص شد ۵۰ درصد آنها آلوده به ویروس هستند لذا نباید این اشتباه صورت بگیرد که بچه ها را بفرستیم نزد پدربزرگ و مادربزرگ که مستعد عفونت شدید هستند و خسارتی به آنها وارد شود که قابل جبران نیست.

وی افزود: ممکن است درصد بسیار کمی عفونت کروناویروس در بچه ها ایجاد شود و اغلب بدون علامت هستند و با درمان های ساده بهبودی پیدا می کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سرماخوردگي استانی اجتماعی اخبار اجتماعی کرمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان کروناویروس همه باهم علیه کرونا علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان فوق تخصص عفونی کودکان عفونت ادراری حسینی نسب بیماری ها عفونت ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۱۹۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند

به گزارش خبرآنلاین از اطلاعات آنلاین، دکتر خالد قاسم متخصص دندانپزشکی و عضو موسسه ارتودنسی ایمپرس لندن (Impress) اعتقاد دارد مصرف تنقلات یکی از عوامل اصلی پوسیدگی دندان در بین کودکان و بزرگسالان است. موارد زیر که برای بزرگسالان به عادت تبدیل شده برای سلامت دندان مضر هستند.

چای
چای و قهوه علاوه بر ایجاد لکه روی دندان‌ها باعث فرسایش مینای دندان می‌شوند. وقتی چای با اسانس‌های طعم دهنده نیز همراه باشد این فرسایش بیشتر خواهد شد. بهتر است در هر بار استفاده از چای دندان خود را مسواک بزنید.

شیر جو
شیر جو در سال‌های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است و به ویژه برای گیاهخواران یا کسانی که به لاکتوز حساسیت دارند این شیر توصیه می‌شود. اگرچه شیر جو دوسر ممکن است به طور فعال به دندان‌های شما آسیب نرساند، اما در مقایسه با همتای لبنی خود ممکن است بر سلامت دهان و دندان شما تاثیر داشته باشد.

کیک
پلاک چسبنده روی دندان‌های شما از قند موجود در کیک تغذیه می‌کند و اسیدی ایجاد می‌کند که در نهایت باعث پوسیدگی می‌شود.

میوه‌های خشک
میوه خشک ممکن است برای کسانی که سعی می‌کنند غذاهای سلامی در میان وعده‌ها استفاده کنند، ایده معقولی باشد، ولی در واقع مملو از شکر است. میوه‌های خشک معمولاً برای حفظ تازگی با شکر اشباع می‌شوند و بهتر است به جای این میوه‌های خشک از میوه‌های تازه استفاده کنید.

موز
اگرچه موز حاوی مواد مغذی و ویتامین‌های متعددی است، اما گلوکز، فروکتوز و ساکارز بالایی دارد. ساکارز، گلوکز و فروکتوز انواع قندهایی هستند که عمدتا در میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شوند. در مقادیر کم موز به نظر می‌رسد مفید باشد، ولی باقیمانده‌های آن در دهان موجب تجریه سریع به قند می‌شود و برای سلامت دندان‌ها مضر است.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902681

دیگر خبرها

  • اتفاق غیرمنتظره برای کاپیتان کهنه‌کار!
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس : ترفندهای ساده و موثر بدون نیاز به دارو (اینفوگرافی)
  • ۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • ورزش درمانی برای رفع کف پای صاف
  • پایان پروژه آبرسانی به مجتمع کهنه جلگه خراسان شمالی
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • پرونده باز بابک زنجانی در افکار عمومی/مهار تورم دغدغه کهنه اقتصاد/ زنان و دختران چگونه قربانی بستر مجازی می‌شوند؟