Web Analytics Made Easy - Statcounter

افسانه هاشمی گفت: همه‌گیری ویروس کرونا و قرنطینه خانگی، ضعف زوجین در مهارت‌های زندگی را آشکار کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ افسانه هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین‌ درباره کنترل روابط زوجین در ایام شیوع کرونا اظهار کرد: ویروس کرونا بسیاری مسائل از جمله سبک زندگی مردم دنیا را تغییر داد و به دلیل محدودیت‌های وضع شده، زوجین مجبور هستند زمان زیادی را در خانه کنار هم بگذرانند که این نزدیکی زیاد می‌تواند شروع برخی از مشاجرات به ظاهر ساده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: معمولا مشاجرات از اشتباهات کوچک و یادآوری مسائل گذشته آغاز می‌شود؛ توجه نکردن به همین مسائل کوچک می‌تواند به مرور زمان روی روابط زوجین اثر گذاشته و زمینه ساز مشکلات بزرگتر شود.

این مشاور خانواده، نداشتن مهارت‌های زندگی را از اصلی‌ترین علل تنش در خانواده‌ دانست و بیان کرد: خوشبختانه یا متاسفانه همه گیری ویروس کرونا و قرنطینه خانگی، ضعف زوجین در مهارت‌های زندگی را آشکار کرد؛ بنابراین زن و مرد باید مهارت‌هایی شامل مدیریت مشاجره، بخشش و صبوری، کنترل استرس و گفت‌و‌گوی موثر را بهبود ببخشند.

پرهیز از قضاوت در روابط زناشویی

وی تصریح کرد: در خانه ماندن فرصت خوبی برای ابراز عشق به یکدیگر است؛ اما برخی از این فرصت برای مشاجره و به یادآوردن اختلافات قدیمی استفاده می‌کنند که توصیه می‌شود از بحث کردن بپرهیزند.

هاشمی اضافه کرد: در این شرایط حضور بیشتر در خانه اگر مسئله‌ای زوجین را ناراحت می‌کند با روی گشاده و با زبان محبت درباره مشکل خود صحبت کنند؛ زیرا بحث و دعوا نه تنها چیزی را حل نمی‌کند بلکه مشکل جدیدی بر مشکلات می‌افزاید.

وی تاکید کرد: برای شروع یک رابطه خوب کافی است همسران شنونده خوبی برای یکدیگر باشند؛ خیلی از مشکلات در اثر درست نشنیدن به وجود می‌آید؛ زوجین باید سعی کنند از هرگونه قضاوت دوری کنند و اگر مسئله‌ای باعث سوءتفاهم آنها شده با خونسردی کامل با یکدیگر درمیان بگذارند.

این مشاور خانواده با بیان اینکه در خانه ماندن می‌تواند باعث ایجاد اختلاف نظر درمورد مسائل مختلف شود؛ ادامه داد: در این موارد زوجین باید سعی کنند از طریق گفت‌و‌گو و مشورت و اهمیت دادن به نظر یکدیگر نزدیک شوند و تاجایی که ممکن است موضع خود را تحمیل نکنند.

مدیریت رابطه زوجین با کمک مشاوره خانواده

وی با اشاره به اینکه بخشش، حلّال بسیاری از مشاجرات است؛ افزود: برخورد آرام و به دور از تنش بسیاری از مشاجرات را در نطفه خفه می‌کند ضمن اینکه در هنگام مشاجره باید بدانیم طرف مقابل همسر ماست؛ بنابراین سعی کنیم از خطاهای کوچک چشم پوشی کرده و در موارد جدی‌‌تر اگر نمی‌توانیم مشکل را کنترل کنیم آنرا با یک مشاور خانواده درمیان بگذاریم.

هاشمی درباره راهکار‌های افزایش صمیمت زوجین بیان کرد: دوری از گله، شکایت، بی‌حرمتی، تهدید، انجام فعالیت‌های خانگی در کنار هم، یادآوری خاطرات خوب، فیلم دیدن، بازی کردن و کتاب خواندن راه‌هایی است که باعث بهبود روابط زن و شوهر می‌شود.

وی در ادامه گفت: زوجین باید همواره چندنکته را در رابطه خود به یاد داشته باشند؛ زمینه پیشرفت و رشد یکدیگر را به وجود آورند، درباره توانایی و نقاط مثبت همسر خود با او صحبت کنند، بدون اطلاع از رفتار همسرشان، او را قضاوت نکنند، هنگام ناراحتی، خشم خود را کنترل کنند و نسبت به همدیگر گذشت نشان دهند.

این مشاور خانواده بیان کرد: برخلاف تصور همگان، مدیریت خانواده کار بسیار دشواری است و بدون داشتن اطلاعات و مهارت کافی در این زمینه به سختی می‌توان از مواقع بحرانی عبور کرد.

وی در پایان یادآور شد: توصیه می‌کنم اگر زوجی در حل مسائل خود دچار مشکل شده‌اند حتما از یک مشاور و یا روانشناس کمک بگیرند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مهارت های زندگی مشاور خانواده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۲۰۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان

آنچه در ادامه می‌خوانید انتشار گزیده ای از بیانات مقام معظم رهبری در خصوص «سبک زندگی اسلامی در بخش خانواده» است که در شماره های مختلف تقدیم علاقه‌مندان می‌شود.

بخش حقیقی تمدن نوین اسلامی، آن چیزهائی است که متن زندگی ما را تشکیل می‌دهد که همان سبک زندگی است. این، بخش حقیقی و اصلی تمدن است، مثل مسئله‌ی خانواده، سبک ازدواج، نوع مسکن، نوع لباس، الگوی مصرف، نوع خوراک، نوع آشپزی، تفریحات، مسئله‌ی خط، مسئله‌ی زبان، مسئله‌ی کسب و کار، رفتار ما در محل کار، رفتار ما در دانشگاه، رفتار ما در مدرسه، رفتار ما در فعالیت سیاسی، رفتار ما در ورزش، رفتار ما در رسانه‌ای که در اختیار ماست، رفتار ما با پدر و مادر، رفتار ما با همسر، رفتار ما با فرزند، رفتار ما با رئیس، رفتار ما با مرئوس، رفتار ما با پلیس، رفتار ما با مأمور دولت، سفرهای ما، نظافت و طهارت ما، رفتار ما با دوست، رفتار ما با دشمن، رفتار ما با بیگانه.

همه اینها آن بخشهای اصلی تمدن است، که متن زندگی انسان است. «بیانات در دیدار جوانان استان خراسان شمالی، ۱۳۹۱/۰۷/۲۳»

مسئله‌ی فرزندآوری خیلی مسئله‌ی مهمی است. چند سال ما این مسئله را مطرح کردیم و گفتیم؛ خب یک عده از دخترخانم‌های خوب، خانمهای جوان قبول کردند و عمل کردند لکن در محیط عمومی جامعه اثری از این قضیه نیست. الان آمار فرزندآوری ما به قدر جانشینی هم نیست، یعنی کمتر از جانشینی است، الان این‌جوری است. این معنایش این است که ما تا سی سال دیگر یک جامعه‌ی پیر داشته باشیم.

خطر بزرگی است، این از همه‌ی خطرات بزرگتر است. این خیلی مهم است. این احتیاج به تلاش و کار دارد. مسلّماً راه‌هایی هم وجود دارد برای اینکه بشود این را درست کرد؛ باید بنشینید این راه‌ها را پیدا کنید.


یک [مسئله] هم ازدواج مجرّدان است. «وَ أَنْکِحُوا الْأَیامی‌ مِنْکُمْ وَ الصَّالِحینَ مِنْ عِبادِکُمْ وَ إِمائِکُمْ»(۱) این الان واقعاً [لازم است.] گاهی دخترهایی بدون آوردن نام یا گاهی هم با نام، به من نامه می‌نویسند که طالب ازدواجند و برایشان فراهم نمی شود. یکی از دعاهایی که بنده دائم میکنم برای ازدواج دخترها و پسرهایی است که مایل به ازدواجند و امکان ازدواج ندارند. فکر کنید ببینید چه کار باید کرد؟ همه‌ی اینها قابل علاج است. بایستی این را [علاج کرد].


در مسائل خانواده به نظر من روی این چند موضوع بخصوص باید تکیه کرد و باید راه‌های عملی پیدا کرد. یکی از کارهای بسیار اساسی در این زمینه فرهنگ‌سازی است؛ باید فرهنگ‌سازی کنید. ببینید چگونه می‌شود فرهنگ‌سازی کرد؛ بالاخره بروید افکار عمومی را درست کنید، یعنی یک کار بزرگ این است.

کار مردمی هم -که اشاره شد کارهای مردمی و اینها- کاملاً درست است. باید کار از دست مردم گرفته نشود، اگر چه دستگاه حکومت مسئولیت دارد، ما هم مسئولیت [داریم]، در مورد مسائل خانواده ما مسئولیت داریم، دولتها مسئولیت دارند، همه‌ی دستگاههای مختلف حکومتی مسئولیت دارند و باید به وظایفشان عمل کنند لکن این پویش مردمی و حرکت عمومی مردمی نبایستی متوقف بشود؛ کار اساسی را این می‌کند و دولتها بایستی کمک کنند. «بیانات در دیدار با فعالان و کارشناسان خانواده، ۱۳۹۸/۰۵/۲۴»

دیگر خبرها

  • از لزوم جدیت در تفکیک زباله، تا سهم فاضلاب خانگی در آلودگی رودخانه های رشت
  • «شهرگاه» فرصتی برای هم‌اندیشی دانشگاه و مدیریت شهری است
  • کارگاه آموزشی مهارت های زندگی با موضوع پیشگیری از اعتیاد برگزار شد
  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد
  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد
  • مصرف ۳ هزار و ۸۸۵ میلیون کیلووات ساعت برق در استان همدان
  • رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق