Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@03:52:40 GMT

«سلسپت»؛ غصه‌ای تازه بر دوش بیماران پیوندی

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۲۱۰۳۲

«سلسپت»؛ غصه‌ای تازه بر دوش بیماران پیوندی

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها-زهرا نوری: پیدا کردن کلیه و انجام عمل پیوند، تنها دو خوان از هفت خوانی است که بیمار کلیوی و خانواده‌اش باید طی کند.

بیماری که عمل پیوند کلیه انجام می‌دهد باید تمام عمر دارو بخورد تا بدن کلیه را پس نزند، این در حالی است که داروی بعد از پیوند نیز این روزها برای خود نوش‌دارویی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها که درگیر ماجرا هستند، نام داروها را خوب می‌دانند؛ «سلسپت» این نام برای بیماران کلیوی و خانواده‌های‌شان آشنا است؛ چرا که یکی از اصلی‌ترین داروهای نگه‌دارنده انواع پیوندها به شمار می‌رود اما کمبود این داروها به خصوص سلسپت، غصه‌ای تازه بر دوش بیماران شده است.

دغدغه همه بیماران کلیوی و پیوندی در این روزهای سخت کرونایی، کمبود دارو است، دارویی که به یک‌باره نایاب شد، بیماران به هراس افتادند. هزار و یک فکر به ذهن‌شان آمد. اگر دارو پیدا نشود! اگر پیوند پس بزند! و اگر و اگرهای دیگر … کسانی که به حکم اجبار بیماری، ناچارند داروهای خاص را مصرف کنند. وای به وقتی که دست‌شان هم تنگ باشد.

هم‌اکنون شمار افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی در کشور و استان زنجان رو به افزایش بوده و در این میان، خدمات دارویی، دسترسی بهتر و بدون دغدغه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است

هم‌اکنون شمار افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی در کشور و استان زنجان رو به افزایش بوده و در این میان، خدمات دارویی، دسترسی بهتر و بدون دغدغه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، این در حالی است که طی دو ماه اخیر بیماران کلیوی به ویژه بیماران پیوندی در تهیه داروهای پرمصرف خود، دچار مشکلاتی شده‌اند و از طرفی مصرف داروی مشابه ایرانی نیز با سیستم بدن آن‌ها سازگار نیست و همین مسئله معضلاتی را موجب شده است.

علی ۴۱ ساله از جمله بیماران انجمن کلیوی که در سال ۱۳۷۹ در خدمت سربازی دچار نارسایی کلیوی شد و تحت درمان دیالیز قرار گرفت تا اینکه در سال ۸۵ با مساعدت انجمن خیریه کلیوی و خیرین، پیوند شده است که برای تأمین سلامتی خود و پس نزدن پیوند باید تا پایان زندگی داروهای تجویزی از سوی پزشک را به طور منظم و دقیق مصرف کند.

وی در ارتباط با مشکل به وجود آمده در خصوص کمبود برخی اقلام دارویی به خبرنگار مهر گفت: طی چند ماه اخیر داروی سلسپت و پروگراف یک میلی که از جمله داروهای پرمصرف بیماران پیوندی است با کمبود مواجه شده و بیماران در این زمینه به مشکل برخورده‌اند.

علی اظهار کرد: متأسفانه طی چند ماه اخیر بیماران داروهای مورد نظر خود را یک‌جا و در یک داروخانه پیدا نمی‌کنند و مجبورند به داروخانه‌های مختلف دیگری مراجعه کنند که این رفت و آمدها برای بیماران در این شرایط بیماری کرونا بسیار سخت و طاقت‌فرسا است.

آرزو ۲۹ ساله نیز از دیگر بیماران پیوندی تحت پوشش انجمن کلیوی استان است که ۱۰ سال پیش پیوند شده و حال تحت نظر پزشک خود در حال درمان بوده و این روزها آرزویش پیدا کردن دارو و پس نزدن پیوند است.

وی بیان کرد: داروی اصلی من سلسپت و پروگراف است، در حالی که این ماه با مراجعه به دو داروخانه، متصدیان اظهار کردند که این دارو وجود ندارد و باید منتظر بمانید که من نیز با توجه به اینکه این دارو یک امر حیاتی برایم محسوب می‌شود، مجبور به قرض دارو از دیگر بیماران پیوندی شدم.

این بیمار پیوندی گفت: پیش از این داروها برای مصرف دو ماهه تجویز می‌شد اما امروز با کمبود دارو در داروخانه‌ها، داروها یک ماهه تجویز می‌شود که به همین خاطر مدام در رفت و آمد بین داروخانه‌ها هستیم که مشکل ما را در این شرایط بیماری کرونا دو چندان کرده است.

مشکل بیماران پیوندی در تأمین دو داروی پرمصرف پروگراف و سلسپت

گلزار باباخانی کارشناس امور بیماران انجمن خیریه کلیوی زنجان در این ارتباط به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر ۸۰۱ بیمار پیوندی تحت پوشش این انجمن هستند و این روزها با توجه به شرایط کنونی، مشکلات اقتصادی و افزایش هزینه‌ها، با نبود و یا کمبود دارو روزگار خود را سپری می‌کنند.

وی تصریح کرد: فراموش نکنیم که بیمار پیوند کلیه باید در طول عمر خود تحت پوشش این انجمن باشد و داروهای مورد نظر خود را از مراکز تعیین شده دریافت کند که بروز کوچک‌ترین خللی، تبعات ناخوشایندی را به همراه دارد.

کارشناس امور بیماران انجمن خیریه کلیوی استان زنجان افزود: هم‌اکنون بیماران پیوندی این انجمن در تأمین دو داروی پرمصرف پروگراف یک میلی و سلسپت با معضلات جدی مواجه شده‌اند و تداوم این مسئله برای آنان بسیار رنج‌آفرین است.

باباخانی با بیان اینکه این روزها وضعیت دارویی بیماران در نبود و کمبود دارو مدام در حال تغییر نوع دارو از ایرانی به خارجی بوده و پیدا کردن دارو تبدیل به معضلی برای بیماران شده است، افزود: بیماری که نسخه پزشک را دریافت می‌کند، استرس و دغدغه این را دارد که دارو وجود دارد یا نه و مجبور است برای دریافت داروی مورد نظر در نبود داروی یک‌جا در یک داروخانه، بخشی از داروهای خود را از داروخانه دیگری دریافت کند که بروز این مسئله، بیماران هدف را با سردرگمی مواجه کرده است؛ چرا که باید در این وضعیت بیماری کرونا مدام در رفت و آمد بین داروخانه‌ها و غذا و دارو باشند و زمان بیشتری را برای پیدا کردن داروهای مورد نظر صرف کنند.

پیگیر افزایش سهمیه داروی بیماران پیوندی هستیم

دکتر مریم حسن، رئیس یکی از داروخانه‌های زنجان در گفت‌وگو با مهر با اشاره به اینکه داروهای پیوندی طی دو سال اخیر با سهمیه مشخص به دست ما رسیده است، اظهار کرد: میزان نیاز دارویی ماهانه اعلام شده و این میزان تقریباً ثابت است که تا چند سال قبل در این زمینه مشکل حادی نداشتیم اما از سال گذشته سهمیه دارویی با مدت زمان‌های طولانی به دست ما رسیده است.

وی افزود: در مهرماه امسال فقط یک‌سوم نیاز دارویی بیماران پیوندی تأمین شده و در آبان‌ماه نیز مقدار دارویی که به این بیماران اختصاص یافته، فقط یک‌هشتم نیاز ما بوده است، این در حالی است که باید این مقدار بسیار کم در بین تعداد کثیری از بیماران توزیع شود.

با وجود پیگیری‌ها و تماس‌های مکرر با نوبرانی سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان برای پاسخگویی در این خصوص، وی حاضر به گفتگو با خبرنگار مهر نشد.

کد خبر 5095300

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی زنجان بیماران کلیوی داروخانه ویروس کرونا شیراز آمار کرونا بوشهر آیت الله یزدی شیوع کرونا گرگان کرمانشاه محدودیت های کرونایی شهرکرد شهرستان کرج آلودگی هوا تبریز عکس استانها بیماران پیوندی داروخانه ها استان زنجان کمبود دارو پیدا کردن مورد نظر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۲۱۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، سید حیدر محمدی، در دیدار با معاون امور دارویی و تجهیزات پزشکی وزیر بهداشت سوریه با اشاره به وضعیت بازار دارویی و تجهیزات پزشکی در ایران، گفت: یکی از دلایل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی در ایران طی سال‌های اخیر عدم همکاری برخی از کشورها و القای تحریم‌های ظالمانه بوده است.

وی با بیان اینکه امروز ایران به عنوان یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در منطقه شناخته می شود، افزود: یکی از مؤلفه های مؤثر برای رقابت در بازارهای صادراتی توجه ویژه به کیفیت است. در کنار تأمین دارو و تجهیزات پزشکی در کشور سعی کردیم کیفیت این فرآورده‌ها را ارتقا داده و صادرات را به بازار منطقه تقویت کنیم.

محمدی با اشاره به وضعیت مطلوب روابط سیاسی و اقتصادی ایران و سوریه، خاطرنشان کرد: قطعاً به دنبال کمک به تأمین تجهیزات و دارو و حتی انتقال دانش در این زمینه به کشور سوریه هستیم و امیدواریم این کشور نیز در آینده نزدیک بتواند ساختار سلامت خود را بازآرایی کند.

همچنین، «رزان سلوطه» معاون امور دارویی و تجهیزات پزشکی وزیر بهداشت سوریه ضمن تقدیر از همکاری های ایران در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی با کشور سوریه، گفت: به دنبال توافق صورت گرفته در دو سال گذشته موفقیت های خوبی در زمینه های مختلف این همکاری ذکر شده ایجاد شد.

وی افزود: ایران نقش مهمی در خصوص تأمین دارو و تجهیزات پزشکی در بازار سوریه دارد و تقاضا داریم جمهوری اسلامی ایران در تأمین برخی از واکسن های موردنیاز، ما را یاری کند.

کد خبر 6093750 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • جمع آوری داروهای قاچاق و دست ساز از عطاری های اردبیل
  • کشف و ضبط داروی قاچاق و تاریخ گذشته
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن
  • توهین دو وزیر به خرد بدنه دارویی نظام‌سلامت
  • عین‌اللهی: با اولویت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کمبود دارو را جبران می‌کنیم
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند
  • نقش مهم ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • رتبه‌بندی داروخانه‌ها بر چه اساسی است؟
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت