Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@16:01:15 GMT

قیمت جدید مرغ اعلام شد

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۲۱۷۰۳

قیمت جدید مرغ اعلام شد

خبرگزاری آریا - مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به توصیه‌ها مبنی بر اجتناب از دورهمی، بازار مرغ شب یلدا التهابی نخواهد داشت.
محمد علی کمالی سروستانی مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی از ثبات قیمت و آرامش حاکم بر بازار مرغ خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری 16 هزار و 500 تومان و مرغ گرم در خرده فروشی‌ها 22 هزار و 935 تومان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه قیمت جوجه یکروزه نسبت به روز‌های اخیر نوسان جزئی داشته است، افزود: نرخ کنونی هر قطعه جوجه یکروزه 3 هزار و 400 تا 3 هزار و 650 تومان است.
کمالی سروستانی درباره آخرین جزئیات توزیع نهاده با نرخ مصوب بیان کرد: طی سه هفته اخیر، 3 نوبت نهاده در سامانه بازارگاه اعلام شد که تعدادی از مرغداران که جوجه ریزی کرده بودند، توانستند نهاده دریافت کنند و تعدادی هم‌کماکان به دلیل مشکلات سامانه، تاخیر در ارسال نهاده داشتند که همین‌امر‌موجب شده تاکنون نهاده‌ای از این محل دریافت نکنند، اما در مجموع توزیع از طریق سامانه بازاگاه منجر به آرامش بازار شده است.
این مقام مسئول قیمت مرغ در شب یلدا را پیش بینی کرد و گفت: با توجه به توصیه پزشکان و مسئولان وزارت بهداشت مبنی اجتناب از دورهمی و مهمانی‌ها بعید است که بازار ملتهب شود.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه استمرار توزیع در نهاده، ثبات قیمت مرغ را به همراه خواهد داشت، بیان کرد: گرچه درصدی از توزیع نهاده با نرخ مصوب نمی‌توان اعلام کرد، اما مسئولان وزارت جهاد اذعان می‌کنند که 100 درصد نهاده مرغدارانی را که جوجه ریزی کردند، تامین می‌کنند. تاخیر در ارسال نهاده ناشی از مشکلاتی همچون سامانه قرنطینه است.
کمالی سروستانی ادامه داد: در سامانه بازارگاه تنها حواله و سهمیه دریافت نهاده داده می‌شود، از این رو ممکن است توزیع نهاده زمان بر باشد.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی درباره تاثیر عرضه مرغ گرم و منجمد در بازار گفت: با توجه به آنکه میزان عرضه مرغ گرم و منجمد دولتی کم نبوده، در کاهش قیمت مرغ در بازار آزاد تاثیر گذار بوده است.
وی ادامه داد: پشتیبانی امور دام از مرغدارانی‌که نهاده با نرخ مصوب دریافت کرده اند، مرغ خریداری می‌کند. اما مرغداران معتقدند که مرغ‌هایی که در شرایط فعلی روانه بازار می‌شود 60 تا 70 درصد نهاده هایشان از بازار آزاد به دلیل عدم‌تامین نهاده از سوی دولت تامین شده است.
به گفته کمالی سروستانی، افزایش نرخ مصوب ذرت و کنجاله سویا در آبان و عدم تغییر در قیمت مرغ از مهر به بعد موجب اعتراض شدید مرغداران شده است که با ادامه این روند ممکن است میزان جوجه ریزی کاهش یابد.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آینده جوجه ریزی گفت: میزان توزیع نهاده با نرخ مصوب تنها جوابگوی 40 روز نیاز مرغدار است که علاوه بر این موضوع تولید کنندگان بر کاهش کیفیت نهاده و گرانی ریزمغذی، واکسن و مکمل و... بحث دارند که در نهایت موجب شده میزان گوشتی که از 100 تا 110 میلیون قطعه مرغ بدست می‌آید، کافی نباشد.
وی قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را 16 هزار و 700 تا 16 هزار و 800 و مرغ گرم را 23 تا 24 هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به زیان‌های اخیر مرغداران، اگر دولت بر قیمت‌های فعلی پافشاری کند، آینده صنعت مرغداری در معرض خطر قرار می‌گیرد.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی درباره اینکه انحصاری در واردات نهاده‌های دامی هست یا خیر؟، بیان کرد: با وجود آنکه 10 واردکننده در ارتباط با نهاده‌های دامی، 80 درصد واردات را انجام می‌دهند، از این رو به نحوی می‌توان گفت که انحصار در واردات وجود دارد.
این مقام مسئول ادامه داد: با آزادسازی نرخ ارز و حذف ارز ترجیحی از واردات نهاده دامی، دولت باید از 2 جانب حمایت‌های لازم را داشته باشد به طوریکه با حمایت از تولیدکننده اجازه ندهد قیمت بالا رود چرا که در شرایط فعلی مرغداران برای تامین نهاده مشکلات زیادی دارند که این امر تولید را بشدت آسیب پذیر کرده است.
وی قیمت کنونی هر کیلو کنجاله سویا در بازار آزاد را 15 هزار تومان و ذرت را3 هزار و 500 تا 5 هزار تومان اعلام کرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه مرغداران نقشی در تعیین قیمت مرغ ندارند، گفت: هم اکنون 23 هزار مرغدار مشغول تولید مرغ هستند که به هیچ عنوان انحصار قیمت را در اختیار ندارند و کشتارکننده‌های مرغ در بازار نقش اساسی دارند.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی افزود: اگر روال توزیع نهاده دامی و مرغ منجمد و گرم با نرخ مصوب ادامه یابد، روند نزولی قیمت مرغ در بازار ادامه دار خواهد شد.
وی در پایان با اشاره به اینکه آینده بازار مرغ به نهاده‌های دامی بستگی دارد، تصریح کرد: با تامین ذرت و کنجاله مورد نیاز با نرخ مصوب، تولیدکنندگان مرغ تولیدی خود را با نرخ مصوب در بازار عرضه می‌کنند.
منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: نهاده با نرخ مصوب کمالی سروستانی توزیع نهاده جوجه ریزی قیمت مرغ مرغ گرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۲۱۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخفیف نفت ایران چقدر است؟

خبرگزاری فارس در مطلبی مدعی شد که تخفیف نفت ایران کمتر از ده درصد است.

این خبرگزاری نوشت: درحالی یکی از نماینده‌های سابق مجلس ادعا کرده ایران نفت خودش را به حراج گذاشته است که حتی رسانه‌های غربی نیز به کاهش رقم تخفیف و در نتیجه افزایش درآمد‌های نفتی ایران اذعان کرده‌اند.

«ما نفت نمی‌فروشیم بلکه مال دزدی را به حراج گذاشته‌ایم»، این اظهارنظر غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی نماینده سابق مجلس و البته ردصلاحیت شده در دوره فعلی است که در روز‌های گذشته در فضای مجازی به خصوص در رسانه‌های فارسی‌زبان وایرال شده است.

وی در توجیه ادعای خود ادامه می‌دهد که بعد از جنگ اوکراین و اعمال سقف قیمت ۶۰ دلاری برای صادرات نفت روسیه، روس‌ها نفت خود را زیر قیمت ۶۰ دلار می‌فروشند و برای نفت ایران این قیمت پایین‌تر است.

اما آنچه این فارغ‌التحصیل رشته عمران در گرایش خاک در تحلیل بازار جهانی نفت توجه نکرده؛ این است که سیاست سقف قیمتی غرب در مقابله با روسیه کاملا شکست خورده به طوری که در رسانه‌ها و موسسات غربی نیز بار‌ها به این موضوع اذعان شده است.

اذعان موسسات غربی به شکست سقف قیمت ۶۰ دلار

به عنوان مثال خبرگزاری رویترز در ماه مارس سال جاری میلادی در گزارشی تیتر می‌زند: «فقط کاهش قیمت نفت می‌تواند ولادیمیر پوتین را متوقف کند» و می‌نویسد که اکنون نفت اورال روسیه بشکه‌ای ۷۱ دلار صادر می‌شود که بالاتر سقف قیمت ۶۰ دلار است، رقمی که البته در ماه سپتامبر به حدود ۸۴ دلار رسید. در واقع فقط اگر قیمت جهانی نفت کاهش یابد، اروپایی‌ها می‌توانند خوش‌شانس باشند.

همچنین بررسی قیمت نفت صادراتی روسیه به هند نیز نشان می‌دهد که در همه ماه‌های بعد از دسامبر ۲۰۲۲ (به جز ژانویه ۲۰۲۳) این رقم بالاتر از سقف قیمتی ۶۰ دلار به ازای هر بشکه بوده و حتی در ماه اکتبر سال گذشته به بیش از ۸۴ دلار افزایش یافته است.

این اتفاق درحالی رقم می‌خورد که هند نسبت به چین در همراهی بیشتری با سیاست‌های تحریمی غرب قرار دارد، دو کشوری که در شرق آسیا اکنون جایگزین بازار نفت روسیه در اروپا شده‌اند.

همچنین رویترز با استناد به گزارش بانک مرکزی روسیه اشاره می‌کند که روس‌ها تقریبا همه نفت خود را بالاتر از سقف قیمت فروخته‌اند و اعمال سقف قیمت تنها باعث شده که نفتکش‌های بیشتری به ناوگان سایه روسیه بپیوندند.

تخفیف نفت ایران چقدر است؟

اما در کنار اذعان همه موسسات خارجی بر ناکارآمدی سیاست سقف قیمت، باید توجه داشت که در حال حاضر مقصد اصلی صادرات نفت ایران پالایشگاه‌های خصوصی چین است و عمده فروش نفت روسیه از اروپا به هند تغییر پیدا کرده و در بازار چین نیز روس‌ها در بازار رسمی پالایشگاه‌های دولتی این کشور حضور دارند، در نتیجه رقابت ایران و روسیه به دلیل تفکیک بازار‌ها به حداقل ممکن رسیده است.

هر چند در شرایط تحریم و به دلیل ایجاد ریسک، هزینه صادرات نفت ایران در قالب تخفیف بیشتر می‌شود، اما این رقم به هیج وجه به معنای حراج نیست، به گونه‌ای که حتی خبرگزاری رویترز نیز در یک عقب‌نشینی منطقی، رقم تخفیف هر بشکه نفت ایران را در حدود ۵.۵ الی ۶.۵ دلار و حتی در برخی معاملات به میزان ۴.۵ تخمین می‌زند.

با توجه به قیمت ۸۳ دلاری نفت ایران، این میزان تخفیف کمتر از ۱۰ درصد و حتی نزدیک ۵ درصد از بهای نفت کشور می‌باشد که در شرایط بازار امری طبیعی است کمااینکه کشور‌های غیرتحریمی نیز در برهه‌هایی حاضر به ارائه تخفیف برای افزایش فروش و درآمدزایی نفتی شده‌اند.

درآمد ۳۶ میلیارد دلاری ایران از فروش نفت

نکته جالب اینکه این نماینده اسبق مجلس ادعا می‌کند که درآمد سالانه نفت ایران ۲۲ میلیارد دلار است درحالیکه این رقم باید بیش از ۴۰ میلیارد دلار باشد. البته کافی است که به آمار گمرک ایران مراجعه کنیم که بر مبنای آن درآمد نفتی کشور در سال ۱۴۰۲ معادل ۳۵ میلیارد و ۸۷۰ میلیون دلار بوده است. ظاهرا آقای نماینده سابق علاوه بر مراجع خارجی، حتی آمار داخلی را نیز به درستی بررسی نمی‌کند.

طبیعتا وقتی مستندات قوی ادعای نماینده سابق را درباره فروش نفت رد می‌کند، همراهی با وزیر سابق نفت بیژن زنگنه در یکی از اجلاس‌های اوپک نمی‌تواند برای مخاطبان جهت پذیرش حرف قانع‌کننده نیست.

هر چند همین نشست و برخاست‌های سیاسی است که می‌تواند بر موضع‌گیری‌ها اثر بگذارد و یا شاید این نماینده سابق وضعیت صادرات نفت در دولت قبل را به دوران حاضر تعمیم داده است.

دیگر خبرها

  • قیمت جدید تخم‌مرغ اعلام شد
  • تخفیف نفت ایران چقدر است؟
  • صادرات تخم مرغ به ۳۰ هزارتن رسید
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • نگاهی به بازار تخم مرغ در اردیبهشت ماه
  • انجام کارهای بی‌منت در گرو داشتن تفکر بسیجی است
  • انجام کارهای بی‌منت در گروه داشتن تفکر بسیجی است
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟
  • زیر پوست بازار «رحم اجاره‌ای» در ایران