Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان یک مدرس و پژوهشگر نجوم در خصوص مهمترین رویدادهای نجومی هفته آخر آذر ماه، گفت: در هفته آخر آذر ماه، شاهد وقوع ماه نو، خورشید گرفتگی کلی در نیمکره جنوبی، رصد هلال اول جمادی الاول ۱۴۴۲ هجری قمری در جنوب و مرکز ایران و همنشینی ماه، زحل و مشتری هستیم.

عمران مرادی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه ۲۴ آذر ماه شاهد رویت ماه نو در آسمان هستیم، توضیح داد: ماه نو پدیده ای است که ماه بین زمین و خورشید قرار می گیرد و در حالت مقارنه با خورشید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمان نمی توانیم ماه نو را رصد کنیم.

۲۴ آذرماه؛ خورشیدگرفتگی کلی در نیمکره جنوبی

وی همچنین وقوع خورشیدگرفتگی کلی را دیگر پدیده ۲۴ آذرماه اعلام کرد و گفت: امسال خورشید گرفتگی کلی به مدت زمان ۲ دقیقه و  ۱۰ ثانیه اتفاق می افتد. این پدیده در نیمکره شمالی قابل رصد نیست و در بخش های آمریکای جنوبی و جنوب آفریقا و جنوبگان به صورت جزیی و شیلی و آرژانتین به صورت کلی  در ساعت ۱۷:۰۴ تا ۲۲:۲۲ شاهد رصد این پدیده هستند. به وقت ما این رویداد در ساعت ۱۹ رخ می دهد که خورشید غروب کرده است.

۲۵ آذرماه؛ رصد هلال اول جمادی الاول ۱۴۴۲ قمری

عضو شورای علمی مرکز نجوم ادیب اصفهان رویداد نجومی ۲۵ آذرماه را مشاهده هلال اول جمادی اول ۱۴۴۲ هجری قمری اعلام کرد و افزود: در ساعت ۱۷:۱۷ دقیقه هلال اول جمادی الاول با چشم غیرمسلح در مرکز و جنوب ایران در افق غرب و در لحظات غروب خورشید قابل رویت است.

وی این زمان را فرصت مناسبی برای رصدگران هلال ماه معرفی کرد.

۲۷ آذرماه؛ همنشینی ماه، زحل و مشتری

مرادی تصریح کرد: ۲۷ آذر، ماه در کنار مشتری و زحل قرار می گیرد و ساعت ۱۷:۱۷ سوژه مناسبی برای عکاسی نجومی است. مشتری پنجمین و زحل ششمین سیاره های منظومه خورشید و دو غول بزرگ این منظومه هستند که همواره به صورت اجرامی درخشان در آسمان شب قابل رصد هستند.

وی افزود: در این زمان، علاقه مندان به نجوم و عکاسی نجومی می توانند با دوربین و تلسکوپ اقمار گالیله ای مشتری و حلقه های زحل را مشاهده کنند.

به گفته این مدرس نجوم رصد این ۴ قمر اهمیت خاصی در نجوم دارد، چراکه گالیه با اثبات آنها نظریه زمین مرکزی را زیر سوال برد.

۳۰ آذرماه؛ خورشیدگرفتگی در سیاره مشتری

مرادی ادامه داد: ۳۰ آذرماه نیز شاهد یک رویداد تخصصی نجومی هستیم. در این تاریخ اگر از تلسکوپ خوب استفاده کنیم می توانیم، سایه اقمار اروپا و نو از اقمار مشتری را در ساعت ۱۸:۱۱ تا ۱۸:۳۵ بر روی این سیاره غول پیکیر مشاهده کنیم.

وی افزود: این رویداد تخصصی به نوعی خورشید گرفتگی بر روی مشتری است، چون قمر مشتری جلوی نور خورشید را می گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی رویداد نجومی اول ۱۴۴۲ ماه نو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۲۲۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

همزمان با آغاز روز و هفته جهانی نجوم از ۲۴ اردیبهشت ماه جاری، گروه‌های نجومی برای اجرای برنامه‌های خود می‌توانند از فردا شنبه، ۸ اردیبهشت نسبت به ثبت‌نام خود در انجمن نجوم ایران اقدام کنند.

به گزارش ایسنا، طبق تقویم جهانی، روز جهانی نجوم سال ۱۴۰۳ در ایران جمعه ۲۸ اردیبهشت خواهد بود که مقارن با شب نهم ماه قمری است و هفته نجوم از دوشنبه ۲۴ اردیبهشت تا یکشنبه ۳۰ اردیبهشت برگزار خواهد شد.

طبق اطلاعیه انجمن نجوم ایران، بیش از نیم قرن است که روز و هفته جهانی نجوم با هدف ترویج علم، تبدیل به پلی میان مردم و منجمان شده است و سال‌هاست که این رویداد همزمان با سراسر این کره خاکی در ایران نیز برگزار می‌شود. از سال ۱۴۰۱ و پس از وقفه دو ساله به علت شیوع ویروس کووید-۱۹، روز و هفته نجوم با رویکردی متفاوت و همکاری مشترک گروه‌های نجومی در دو محوریت برنامه‌های حضوری و مجازی برگزار می‌شود.

علی ابراهیمی سراجی، دبیر برگزاری هفته جهانی نجوم ۱۴۰۳ در گفت‌وگو با ایسنا، هفته و روز جهانی نجوم را یکی از رویدادهای عمومی و ترویجی دانست که افراد در قالب گروه، انجمن و مؤسسه و غیره در سراسر ایران در آن شرکت می‌کنند و گفت: در دو سال اخیر (۱۴۰۱ و ۱۴۰۲) گروه‌ها و انجمن‌های نجوم مختلف در رویدادهای این روز و هفته جهانی ثبت‌نام و گزارش‌های خود را در قالب تصاویر و فیلم و متن برای ما ارسال می‌کردند.

وی افزود: بر اساس گزارش‌های ارسالی در سال ۱۴۰۱ تعداد برگزارکننده‌های برنامه های این روز و هفته ۵۷ مورد بوده و تعداد برگزارکنندگان در سال ۱۴۰۲ به ۷۲ مورد ارتقاء یافت. تعداد برنامه‌های برگزار شده در سال ۱۴۰۱ نیز ۱۶۹ مورد و در سال ۱۴۰۲ به ۲۴۹ مورد افزایش یافته است.

به گفته دبیر برگزاری هفته جهانی نجوم ۶۴ درصد از این برنامه‌ها از سوی بخش خصوصی، ۲۹ درصد از سوی بخش دولتی و ۷ درصد از سوی بخش خصولتی برگزار شده است.

به گفته وی بر اساس گزارش‌های دریافت شده از برگزارکنندگان هفته و روز جهانی نجوم سال ۱۴۰۲، در مدت زمان این برنامه، ابزارهای رصدی گوناگونی مورد استفاده قرار گرفته است که این ابزارها شامل تلسکوپ‌های شکستی، تلسکوپ‌های بازتابی با قطر دهانه‌های مختلف، تلسکوپ‌های ترکیبی، تلسکوپ‌های خورشیدی و انواع دوربین‌های دو چشمی است.

به گفته وی، تعداد برنامه‌های اجرا و یا برنامه‌ریزی شده توسط برگزارکنندگان در سراسر کشور در هفته و روز جهانی نجوم سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به  این شرح است:

ابراهیمی خاطر نشان کرد: زمان ثبت نام رویدادها در این رویدادهای جهانی از فردا شنبه ۸ اردیبهشت آغاز می‌شود و تا روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ادامه خواهد داشت. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ویدئوی دیدنی از تاثیر حجاب و پوشش روی مشتری های یک فروشنده خانم | از شماره تلفن خواستن برای خریدهای بعدی تا ...
  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟
  • کیفیت هوای سلماس ناسالم برای گروه‌های حساس 
  • ۲۸ اردیبهشت، روز جهانی نجوم در ایران
  • غیبت قمری آنتارس چه زمانی رخ می‌دهد؟
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • ۲۵۰ میلیارد برای تکمیل ساختمان استانداری لرستان نیاز است
  • آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا
  • آرامگاه «گهواره‌گر» یکی از زیباترین بناهای به‌جا مانده در دشت توس
  • چگونه بهترین شرکت طراحی سایت را انتخاب کنیم؟