Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه اینترنتی فراز نوشت: «مصطفی قانعی»، رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفته است ایران هواپیما و امکانات حمل و نقل لازم مرتبط با واکسن آمریکایی فایزر را ندارد و اعلام کرده است که این واکسن را نمی‌خواهد. او که شامگاه شنبه ۲۲ آذرماه در یک برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت، تاکید کرد که ایران به برنامه کواکس (covax) اعلام کرده که واکسن فایزر را نمی‌خواهد، چون برای نگهداری این واکسن به دمای منفی ۷۰ درجه نیاز است و چنین امکاناتی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برنامه کواکس که با حضور ۷۶ کشور جهان دنبال می‌شود، زیر نظر سازمان جهانی بهداشت قرار دارد و هدف آن کمک به خرید و توزیع واکسن کرونا در همه کشورهای جهان است.
«سیامک سمیعی» مدیر کل آزمایشگاه های وزارت بهداشت هم با تایید این موضوع به «فراز » گفت:«این واکسن نیاز به سردخانه هایی دارد که هم در زمان انتقال و هم در زمان رسیدن دارو واکسن ها را در دمای منفی 70 درجه نگهداری کند که این امکانات در کشور ما وجود ندارد و در بسیاری از کشورهای دیگر نیز این امکانات وجود ندارد. در حال حاضر در کشور ما تنها دستگاه های کنترل دما تا منفی 20 درجه موجود است.»
ناصر ریاحی، رییس اتحادیه واردکنندگان داروی ایران نیز پیش از این گفته بود که «هیچ مشکلی» برای انتقال ارز به منظور واردات واکسن کرونا و دیگر اقلام دارویی از خارج به ایران وجود ندارد.او تاکید کرد که بانک مرکزی «ماهیانه صد میلیون یورو برای واردات دارو و مواد اولیه آن و نیز واردات تجهیزات پزشکی به شرکت‌ها می‌دهد» و خرید این اقلام حتی از «شرکت‌های داروسازی آمریکایی» نیز ممکن است.
تردیدهای علمی درباره واکسن فایزر
براساس اطلاعات «فراز» علاوه بر مشکل امکانات و گران بودن واکسن فایزر، در ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره بی خطر بودن واکسن فایزر هم تردیدهایی وجود دارد.«مسعود خاتمی»، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم با تایید برخی از این تردیدها به «فراز» گفت:«برخی از این سوال ها وجود دارد که برای مثال شاید این واکسن درست کار نکند که ما آن را قبول نداریم.» این نماینده مجلس همچنین صحبت ها درباره خریداری شدن محموله ای از واکسن کرونا را هم تکذیب کرد.
تردیدهای علمی درباره واکسن فایزر در حالی است که میزان اثربخشی این واکسن بیش از 95 درصد تشخیص داده شده است و اکثر کشورهای پیرفته جهان در حال پیش خرید آن هستند.
خرید واکسن از چین و روسیه
به نظر می رسد اولویت ایران برای خرید واکسن نمونه های چینی و روسی هستند. دولت تاکنون وعده‌های مختلفی برای خرید واکسن، تولید مشترک واکسن با دیگر شرکت‌ها و تولید واکسن داخلی مطرح کرده است. هرچند، مصطفی قانعی، رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به این وعده‌ها گفته است ایران از کشورهای چین و هند قصد خرید واکسن ندارد ولی برای تولید مشترک واکسن با یک شرکت دیگر برنامه‌ریزی کرده است. او به نام این شرکت یا کشور مرتبط با آن اشاره نکرده است ولی پیش از این گزارش‌هایی از تلاش ایران برای تولید مشترک واکسن با روسیه منتشر شده است.
پیش از این سخنگوی سازمان غذا و دارو گفته بود علاوه بر پیش خرید واکسن از مجموعه کوواکس سازمان بهداشت جهانی که توافقنامه آن امضا شده، مذاکرات مختلف برای پیش خرید حدود ۲۱ میلیون دوز واکسن کرونا از چهار کشور تولید کننده واکسن در حال انجام است. کیانوش جهانپور گفته توافقنامه پیش خرید ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن از مجموعه کوواکس با سازمان بهداشت جهانی امضا و پیش خرید شده است «اما سایه تحریم ها بر همه خریدهای واکسن و مبادلات بانکی وجود دارد.»
وعده واکسن ایرانی تا بهار آینده
از زمان شیوع کرونا در کشور، وزارت بهداشت همواره وعده هایی برای تولید واکسن داخلی داده است. در حال حاضر طبق ادعای ستاد کرونا سه شرکت داخلی در حال تولید واکسن ایرانی کرونا هستند. سعید نمکی، وزیر بهداشت، در آخرین ادعای خود درباره تولید واکسن ایرانی گفته واکسن کرونای داخلی تا «بهار سال آینده» تولید خواهد شد.
محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، روز شنبه از تزریق نخستین تست انسانی واکسن کرونای ایرانی در هفته اول دی‌ماه خبر داد. با وجود اصرار مقام‌های وزارت بهداشت برای تولید واکسن ایرانی، علی امیر سوادکوهی، رئیس انجمن مراقبت‌های ویژه ایران ادعای ساخت واکسن کرونا در ایران را «پاک کردن صورت مسئله» عنوان کرد. او روز شنبه، ۲۲ آذر، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا با تاکید بر این که «قرار نیست همه کشورها واکسن‌سازی داشته باشند» گفت: «کشور پیشرفته‌ای مانند فرانسه هم قدرت ساخت واکسن را ندارد، اما واکسن را از شرکت فایزر رزرو می‌کند.»
آقای سوادکوهی تلاش ایران برای ساخت واکسن کرونای داخلی را «اصرار بر شنا خلاف جهت آب» توصیف کرد و با پیش‌بینی عدم استقبال از واکسن کرونای داخلی، همچنین از نبود اراده در سیستم اجرایی کشور برای رزرو واکسن‌های تاییدشده جهانی خبر داد.
باید دید درنهایت داستان واکسن کرونا برای ایرانی ها چه سرانجامی خواهد داشت. تا آن روز باید منتظر مرگ های روزناه بیش از 200 نفر باشیم. موضوعی که با رسیدن فصل زمستان نگرانی ها را بیشتر کرده است.
برچسب ها: وزارت بهداشت ، واکسن فایزر

منبع: خرداد

کلیدواژه: وزارت بهداشت واکسن فایزر واکسن ایرانی وزارت بهداشت واکسن کرونای تولید واکسن واکسن فایزر واکسن کرونا برای تولید خرید واکسن پیش خرید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۲۲۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم راستا با نهضت مبارزه جهانی با مالاریا موفق شده است طی ۴ سال از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ گزارش صفر موارد بومی مالاریا را در کشور گزارش کندکه نشان دهنده پیشرفت قابل توجه برنامه کنترل مالاریا بعد از ۶ دهه مبارزه با بیماری در کشور است.

حسین فرشیدی افزود: این پیشرفت ایران در کنترل مالاریا با توجه به تحریم‌های فلج کننده، محدودیت‌های دسترسی به اقلام مورد نیاز بهداشتی بین المللی و شیوع کووید ۱۹ به دست آمده است که بدون حمایت سازمان بهداشت جهانی و کمک‌های فنی این سازمان، دستیابی به این موفقیت میسر نبود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در کنار کمک های سازمان بهداشت جهانی، تلاش به ویژه در دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی کشور؛ استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان یعنی محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، موجب شد که ایران در کنار کشور  آلوده‌ای مثل پاکستان با تخمین بیش از دو میلیون مورد سالیانه مالاریا، چنین دستاورد بزرگی داشته باشد.

حسین فرشیدی افزود: باید به این نکته توجه داشت که ایران کشوری پهناور و بزرگ و قابل قیاس با کشور‌هایی نظیر امارات و مراکش که در سال‌های گذشته و دو کشور آذربایجان و تاجیکستان که سال پیش گواهی حذف مالاریا را دریافت کرده اند، نیست. ایران بیش از ۸۰ میلیون جمعیت دارد و در جوار کشور‌هایی مانند پاکستان و افغانستان قرار دارد که آمار بیماری مالاریا در آن‌ها بیش از خیلی از کشور‌های منطقه است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: یکی از دستاورد‌های  ایران، گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به ویژه سطح تشخیص میکروسکوپی است در حدی که در مدیترانه شرقی به زعم همه کارشناسان بین المللی ایران در این زمینه پیشتاز است.

دکتر فرشیدی افزود: در دو سال گذشته بعد از حدود  ۱۰ سال کاهش موارد مالاریا، افزایش مواردی را شاهد بودیم که موارد وارده از مرز‌های جنوب و جنوب شرقی کشور و بیشتر از کشور پاکستان بود، این افراد همگی مسافرت‌های مرزی به مناطق سیستان بلوچستان به ویژه شهر‌های سرباز، چابهار و سراوان داشتند.

به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت ؛ پارسال  پرونده موارد مالاریای کشور با حدود ده هزار مورد بیماری بسته شد که همه این موارد از ملیت ایرانی، افغان یا پاکستانی وارده از خارج از کشور بودند ؛ ایرانی‌هایی که این بیماری را گرفته اند به دلیل شغل حمل سوخت قاچاق در مرز‌های جنوب شرقی یا حسب ضرورت‌های شغلی دیگر در مناطق صفر مرزی مشغول به خدمت بودند یا به آنسوی مرز‌های شرقی کشور تردد داشته اند.

دیگر خبرها

  • پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک
  • بیش از ۴ هزار نفر از دانشجویان متاهل وام تحصیلی دریافت کردند
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!