Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@00:26:08 GMT

کارت زرد برای واکسن فایزر

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۲۳۸۷۳

کارت زرد برای واکسن فایزر

ایسنا/کرمان مقامات بهداشت انگلستان پس از اینکه در دو کارگر مراقبت های بهداشتی این کشور پس از دریافت واکسن کرونا بروز واکنش های آلرژی را مشاهده کردند، در توصیه ای عنوان کردند که افراد با سابقه قابل توجهی از واکنش های آلرژیک، نباید واکسن کروناویروس فایزر داده شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از سی ان ان، این دو عضو کارمند مرکز مراقبت های بهداشتی انگلیس که هر دو داری سابقه واکنش های آلرژیک بودند، پس از دریافت واکسن کرونا علائم واکنش آنافیلاکتوئید را پیدا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"استفان پوییس" مدیر ملی پزشکی NHS انگلیس در بیانیه ای ضمن تایید بهبود حال هر دو عضو مرکز مراقبت های بهداشتی این کشور گفت: همانطور که در مورد واکسن های جدید معمول است، آژانس تنظیم کننده داروها و محصولات بهداشتی (MHRA) بنابر احتیاط توصیه کرده است که افرادی با سابقه قابل توجهی از واکنش های آلرژیک این واکسیناسیون را دریافت نکنند.

آژانس تنظیم کننده داروها و محصولات بهداشتی (MHRA) توصیه های جدیدی را به متخصصان مراقبت های بهداشتی ارائه داد مبنی بر اینکه هر شخصی با واکنش آلرژیک قابل توجه به واکسن، دارو یا غذا مانند سابقه قبلی واکنش آنافیلاکتوئید یا افرادی که به آنها توصیه شده است یک دستگاه تزریق خودکار آدرنالین داشته باشند، نباید واکسن کرونای فایزر را دریافت کنند.

در این توصیه همچنان آمده است که واکسن فقط باید در تاسیساتی که اقدامات احیا در آن وجود دارد، انجام شود.

سخنگوی آژانس تنظیم کننده داروها و محصولات بهداشتی (MHRA) گفته است ما در حال بررسی کامل دو گزارشی هستیم که به عنوان اولویت به ما گزارش شده است و ما به هر کسی با سابقه واکنش آلرژیک قابل توجهی توصیه می کنیم برای دریافت واکسن فایزر با پزشک متخصص واکسن صحبت کنند.

شرکت داروسازی فایزر نیز در بیانیه ای گفت که از طرف آژانس تنظیم کننده داروها و محصولات بهداشتی انگلیس در مورد دو گزارش با واکنش آلرژیک به دلیل تجویز واکسن، کارت زردی دریافت کرده است.

در این بیانیه آمده است: به عنوان یک اقدام پیشگیرانه، MHRA راهنمایی موقتی را به NHS داده است در حالی که تحقیق برای درک کامل اتفاقات هر دو مورد و علل آن را انجام می دهد، در این تحقیقات نیز از MHRA پشتیبانی خواهند کرد.

فایزر می گوید: در کارآزمایی بالینی فاز ۳، این واکسن به طور کلی کار صورت گرفته و هیچ گونه نگرانی جدی در زمینه ایمنی توسط کمیته نظارت بر داده ها گزارش نشده است. در این آزمایش بیش از ۴۴ هزار شرکت کننده تاکنون ثبت نام کرده اند که بیش از ۴۲ هزار نفر دوز دوم واکسن را نیز دریافت کرده اند.

اسنادی که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا منتشر شد، حاکی از آن است که داده های آزمایش فایزر پاسخ های جانبی بالقوه نسبتا بیشتری دارد که تصور می شود واکنش های آلرژیک در بین گروه دریافت کننده واکسن ۰.۶۳ درصد در مقایسه با گروه دارونما با ۰.۵۱ درصد است.

پروتکل آزمایش فایزر نشان می دهد افرادی که سابقه آلرژیک شدید (به عنوان مثال آنافیلاکسی) به هر یک از مولفه های مداخله در مطالعه را دارند، نمی توانند در فرآیند واکسیناسیون شرکت کنند.

"استفان ایوانز" استاد فاراکوپیدمیولوژی در دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن به مرکز رسانه علوم انگلیس گفته است: برخی از افراد نمی دانند که آیا نسبت به برخی از مواد تشکیل دهنده واکسن حساسیت زیادی دارند یا خیر.

وی از توصیه های MHRA برای برای تاخیر در انجام واکسیناسیون افرادی که دارای EpiPen هستند تا روشن شدن دلیل واکنش آلرژیک، پشتیبانی کرد اما عنوان کرد که این خبر به معنای نگرانی عموم مردم نخواهد بود.

"پیتر اوپنشاو" استاد پزشکی تجربی در کالج امپریال لندن هم در این باره گفت: مانند همه مواد غذایی و داروها، احتمال واکنش آلرژِیک به هر واکسنی بسیار کم است.

وی گفت: این واقعیت که ما خیلی زود در مورد این واکنش آلرژیک واکسن اطلاعاتی را به دست آورده و MHRA برای انجام توصیه های پیشگیرانه نسبت به این اتفاق اقدام کرده است نشان می دهد که این سیستم نظارتی به خوبی در حال فعالیت است.

دکتر "پل اوفیت" متخصص واکسن به سی ان ان گفته است که واکنش های آلرژیک به واکسن ها غیرمعمول نیست و مطمئنا واکسن ها می توانند واکنش های آلرژیک شدید ایجاد کنند. در ایالات متحده، نقریبا از ۱.۴ میلیون دوز واکسن، یک واکنش آلرژیک شدید به وجود می آید.

وی گفت: برای افراد مبتلا به آلرژی کار هوشمندانه تر این است که این دو بیمار را بررسی کرده و ببینیم به کدام مولفه خاص واکسن حساسیت دارند.

اوفیت گفت: مردم باید بدانند که برای واکنش آلرژیک درمان های فوری وجود دارد و این هشدارهای واکنش آلرژیک فقط راهی برای ترساندن مردم است به همین دلیل توصیه می شود که افراد حتما با پزشکان خود در این زمینه مشورت کنند.

اما فایزر غول دارویی آمریکا و شرکت داروسازی آلمانی بیونتک در بیانیه خود تاکید کرده اند که هیچ نگرانی جدی در زمینه ایمنی در مورد واکسن کرونای این شرکت وجود ندارد.

در همین راستا نیز مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده آمریکا به طور معمول توصیه می کند مردم قبل از مصرف هرگونه واکسنی، موضوع حساسیت شدید و آلرژی که تهدید کننده زندگی می تواند باشد، را در نظر گرفته و آن را پزشکان خود در میان بگذارند.

همچنین در طی آزمایش فاز دوم واکسن کرونای چینی شرکت سینواک نیز یک داوطلب در گروه با دوز بالا در طی ۴۸ ساعت از اولین دوز دریافت واکسن، واکنش آلرژیک شدیدی داشت که به گفته محققان ممکن است مربوط به واکسن باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: واکسن کرونا فایزر اخبار اجتماعی کرمان استانی اجتماعی کروناویروس همه باهم علیه کرونا مراقبت های بهداشتی واکنش های آلرژیک واکنش آلرژیک دریافت واکسن آلرژیک شدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۲۳۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش به حواشی دکترای افتخاری رئیسی از دانشگاه کراچی

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا سید ابراهیم رئیسی در پایان سفر دو روزه به پاکستان که روز دوم آن به شهرهای لاهور و کراچی قلب فرهنگی و اقتصادی این کشور اختصاص داشت، دکترای افتخاری از ریاست دانشگاه کراچی دریافت کرد. اقدامی که در دنیا رایج است و بسیاری مقامات ارشد دولت ها در سفر به دیگر کشورها در دانشگاه های مطرح این کشورها حاضر می‌شوند و مدرک دکترای افتخاری دریافت می کنند.

در ایران نیز به مقامات ارشد دولت هایی که به کشورمان سفر کرده اند و با کشورمان روابط عمیق و استراتژیک دارند، برخی دانشگاه های مطرح کشور خصوصا دانشگاه تهران که رهبر معظم انقلاب از آن با عنوان دانشگاه مادر دانشگاه های ایران یاد کرده اند، به این مقامات دکترای افتخاری داده اند.

پاکستان به عنوان یکی از کشورهایی که در جنوب آسیا توانسته رتبه خوبی در دانشگاه‌های منطقه و حتی دنیا خصوصا در حوزه‌های «های تِک» و فناوری‌های نوین کسب کند، شناخته می‌شود و فارغ‌التحصیلان رشته‌های تکنولوژی ارتباطات این کشور دوشادوش هندی‌ها در شرکت‌های بزرگ تکنولوژیکی دنیا از جمله شرکت های مستقر در «سیلیکون‌ولی» آمریکا که محل استقرار آمازون و دیگر برندهای حوزه آی‌تی مطرح دنیا مشغول به کار شده اند.

بی‌دلیل نیست که ایرانیان علاقه‌مند به تحصیل در دانشگاه‌های دیگر کشورها، برخی دانشگاه‌های شبه جزیره هند از جمله دانشگاه کراچی پاکستان را به خاطر داشتن مزایایی چون سطح علمی متناسب و نیز مدارج علمی مورد تأیید وزارتین علوم و بهداشت کشورمان، در مقایسه با برخی دانشگاه هایِ با درجه اعتبار نازل تر در کشورهای اروپای شرقی یا جنوب شرق آسیا برمی گزینند.

اخیرا یکی از نمایندگان مجلس یازدهم نسبت به اعطای مدرک دکترای افتخاری دانشگاه کراچی پاکستان به رئیس جمهوری اسلامی ایران انتقاد داشته و گفته این دانشگاه، فرعی است و ثانیا از دست معاون دانشگاه به رییس‌جمهور اعطا شده است. این در حالی است که دانشگاه کراچی بزرگ ترین دانشگاه دولتی ایالت سند و کل پاکستان محسوب می‌شود؛ در سایت دانشگاه هم به این موضوع اشاره شده است. ۷۳ سال قدمت و ۴۱ هزار دانشجو دارد.

همچنین اینکه گفته شده دانشگاه اعطاکننده مدرک دکترای افتخاری به رییس‌جمهوری اسلامی ایران، غیرانتفاعی است، کاملا بی اساس است و این دانشگاه دولتی و در وزارت علوم ایران مورد تایید است؛ وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم رشته داروسازی این دانشگاه را تایید کرده است.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کراچی نیز اعلام کرد: در مراسم اعطای این مدرک دکترای افتخاری به رئیسی، «حکمران» یا استاندار ایالت سند پاکستان که همزمان ریاست هیأت امنای دانشگاه های کراچی را هم در اختیار دارد، حضور داشت؛ دکتر خالد عراقی که رئیس دانشگاه کراچی است، طبق قوانین پاکستان، همزمان معاون رئیس هیات امنای دانشگاه هم محسوب می‌شود و شخصِ دکتر عراقی مدرک دکترای افتخاری را به رئیس جمهوری اسلامی ایران اعطا کرد در حالی که لباس مخصوص این مراسم را بر تن کرده بود. بنابراین اینکه گفته شده معاون دانشگاه کراچی مدرک دکترا را به رئیسی اعطا کرد، صحت ندارد و از روی ناآگاهی است.

به عبارت دیگر، در سیستم حکومتی پاکستان، حکمران یا استاندار ایالت به تعبیر ایرانی آن، رئیس هیأت امنای دانشگاه های آن ایالت است و رئیس دانشگاه ها را تعیین می کند؛ فرد تعیین شده به عنوان رئیس دانشگاه از سوی استاندار هر ایالت، همزمان معاون رئیس هیات امنا هم هست.

دانشگاه کراچی به عنوان یک دانشگاه دولتی در سال ۱۹۵۱ تاسیس شده است. این دانشگاه در حال حاضر ۸ دانشکده هنر، علوم فنی، مطالعات اسلامی، داروسازی، مدیریت، حقوق، داروسازی و علوم آموزشی و همچنین ۲۰ مرکز تحقیقاتی معتبر دارد.

این دانشگاه با داشتن ۴۱ هزار دانشجو و ۷۰۰ استاد در همه مقاطع تحصیلی، ۱۴۵ دانشکده و مرکز آموزش مستقل با ۱۵۰ هزار دانشجو زیرمجموعه خود دارد.

دانشکده علوم فنی و مهندسی دانشگاه کراچی به عنوان مهم ترین قطب آموزش علوم و فناوری در پاکستان شناخته می شود و تعداد فارغ التحصیلان آن از کل فارغ التحصیلان رشته‌های فنی از سایر دانشگاه‌های این کشور بیشتر است.

رییسی در سفری هم که شهریور ۱۴۰۰ به دوشنبه پایتخت تاجیکستان داشت، در مراسم اعطای دکترای افتخاری به وی از سوی دانشگاه ملی تاجیکستان حاضر شد و نه تنها این مدرک را دریافت کرد، بلکه عضویت هیأت علمی دانشگاه تاجیکستان هم به رییس‌جمهوری اسلامی ایران و بدون حضور مقامات سیاسی دوشنبه و صرفا از طرف رییس دانشگاه اعطا شد.روندی که در عرف دیپلماتیک دنیا رایج است.

این در حالی است که حسن روحانی رییس پیشین جمهوری اسلامی ایران در سفری که فروردین ۱۳۹۶ به مسکو داشت، از دست ریاست یک دانشگاه دولتی این شهر با نام «ام گ او» مدرک دکترای افتخاری دریافت کرد؛ مراسمی که بدون حضور مقامات ارشد دولتی روسیه برگزارشد.

اتفاقی که در این مراسم مورد انتقاد قرار گرفت این بود که رییس این دانشگاه هنگام اعطای مدرک دکترای افتخاری به حسن روحانی اعلام کرد: اینکه مدرکی که به روحانی داده شد، مورد تأیید شورای علمی دانشگاه قرار گرفته است؛ به عبارت دیگر یک دانشگاه نه چندان مطرح روسی که قصد داشته تا به رییس‌جمهور یک کشور دیگر دکترای افتخاری بدهد، نیاز به بررسی سوابق علمی روحانی داشته است!

مرحوم هاشمی رفسنجانی در طول ریاست جمهوری خود از هیچ یک از دانشگاه های غیر ایرانی مدرک دکترای افتخاری دریافت نکرد و صرفا به دریافت دکترای افتخاری دانشگاه تهران اکتفا کرد. در کتاب خاطرات وی، آمده که مدرک دکترای افتخاری‌اش را در حضور مقامات سیاسی و لشکری و بعضا علمی و دانشگاهی آن زمان کشورمان دریافت کرده است.

یک فرد نزدیک به رییس دولت‌های نهم و دهم نیز در توییت دیگری، دریافت مدرک دکترای افتخاری از سوی رییس‌جمهور در دانشگاه کراچی را یک دانشگاه بدنام و بی‌اعتبار و محصول لابی سیاستمداران دریافت‌کننده این مدرک با مقامات این دانشگاه عنوان کرد.

این در حالی است که رییس دولت های نهم و دهم در زمان ریاست‌جمهوری خود یک مدرک دکترای افتخاری «مدیریت تحول» از دانشگاه دارالحکمه که گفته می شد رییسی شعبه ایران این دانشگاه تحت زعامت آیت الله سیستانی است دریافت کرد؛ موضوعی که بعدها از سوی این مرجع تقلید رد و اعلام شد این دانشگاه ارتباطی با ایشان ندارد. اما هیچگاه اعلام نشد این مدرک واقعا از کجا آمده و چرا در حاشیه جلسه هیات دولت و نه در دانشگاه مورد ادعا اعطا شده است.

دیگر خبرها

  • نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن
  • جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است
  • واکنش به حواشی دکترای افتخاری رئیسی در کراچی
  • واکنش به حواشی دکترای افتخاری رئیسی از دانشگاه کراچی
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • دریافت وام قرض الحسنه 10 تا 100 میلیونی برای یارانه بگیران
  • اولین واکنش مالکان جدید پرسپولس در خصوص اوسما
  • اولین واکنش مالکان جدید پرسپولس در خصوص اوسمار
  • اولین واکنش مالکان جدید پرسپولس در خصوص اوسمار | فعلا هستند اما ما قهرمانی آسیا می‌خواهیم
  • بیش از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی تزریق شد