Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از  ایسنا،  مهدی صادقی نیارکی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه ۲ سیما با اشاره اقدامات انجام شده برای ساماندهی وضعیت عرضه وتقاضا در خصوص واردات برخی از محصولات پتروشیمی گفت: واردات محصولات پتروشیمی ممنوع نبوده و سال هاست که تعرفه این محصولات ۵ درصد است چون پتروشیمی جزو مزیت‌های رقابتی کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

البته به گفته وی در برخی از گریدهای پتروشیمی از جمله انواع pp کمبود تولید و عرضه داریم و به طور کلی کمبود عرضه برخی مواد اولیه پتروشیمی در بورس کالا وجود دارد و این واردات برای جبران کسری انجام شده است. همچنین سال‌ها است که پلی پروپیلن به دلیل کمبود و تنظیم بازار، واردات می‌شود.

صادقی نیارکی همچنین درپاسخ به موضوع رانت ارز که در این گفت‌وگو مطرح شد، گفت: اگر موضوع رانت نرخ ارز بود، کسی ۶۰ درصد بالاتر از نرخ جهانی مواد پلی پروپیلن را خریداری نمی‌کرد.  با اصلاحات انجام شده پیک رقابت‌ها رفع شده است و کالاهایی که با رقابت های زیادی همراه بودند، اکنون یا رقابت نمی شوند و یا به مچینگ می روند. البته در بورس کالا به واسطه کمبود عرضه و نبود توان تولید به اندازه نیاز موجود، حدود ۴۰ گرید رقابت می شود. به طور کلی اگر کالا به اندازه نیاز تولید نشود، بازار حاشیه ای پیدا می‌کند.  در حال حاضر پی. وی. سی، پلی پروپیلن گرید فیلم، پ. پ شیمیایی، پ. پ نساجی، استایرن بوتادین و ۲EH که رقابتی در آن انجام نمی‌شود یا دامنه رقابت آن مدیریت شده است.

به گفته وی سامانه بهین یاب یک درگاه است و در حال حاضر بنگاه ها با خوداظهاری و بعضا ارتباط غیر برخط، حامل‌های انرژی از جمله برق را اعلام می کنند و  معاونت طرح و برنامه وزارت صمت پیگیر برقرای ارتباط بر خط با تأمین اجتماعی، توانیر و سازمان امور مالیاتی هست که برخی  از این ارتباطات نیز انجام گرفته است. درخواست وزارت صمت از سازمان امور مالیاتی مدت‌هاست که انجام شده است و برای سامانه بهین یاب درخواست ارتباط داده ها صورت گرفته است.

صادقی نیارکی در ادامه اظهار کرد: با اصلاحات انجام شده تقاضای کاذب در بازار پتروشیمی کاهش پیدا کرده است. در سال ۱۳۹۶ عرضه مواد پتروشیمی در کالاهای ملتهب، ۱.۱۴۶ هزار تن بوده است و در سال ۱۳۹۹ به ۱.۱۳۸ هزار تن رسیده است. این در حالی است که با وجود افزایش تولید محصولات پایین دستی با انجام  اصلاحات انجام گرفته توسط وزارت صمت  میزان سوداگری را کاهش شدید داده است.  

به گفته معاون امور صنایع وزارت صمت تقاضای کالای ملتهب در سال ۱۳۹۶ حدود ۲.۲۰۰ هزار تن بوده است و در سال ۱۳۹۸ به ۱.۷۰۰ هزار تن رسیده است. همچنین در سال ۱۳۹۶ عرضه مواد پتروشیمی در کالاهای ملتهب یک میلیون و ۱۴۶ هزار تن، در سال ۱۳۹۷ یک میلیون تن، در سال ۱۳۹۸ یک میلیون و ۱۵۷ هزار تن و در ۸ ماه سال ۱۳۹۹ این عرضه یک میلیون و ۱۴۱ هزار تن بوده است.  درباره تقاضای کالاهای ملتهب در سال ۱۳۹۶ میزان ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن، سال ۱۳۹۷ چهار میلیون تن، سال  ۱۳۹۸ هم یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن و در سال ۱۳۹۹ یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن بوده است. که نشان از اصلاحات انجام گرفته در سهمیه ها و توزیع بهینه است.

کمبود نداریم؛ واردات بخاطر رانت ارزی است

اما احمد مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی معتقد است این واردات ناشی از رانت گپ ارزی است و عده‌ای مصرف کننده واقعی نیستند، اما این مواد را می‌خرند و اگر گپ ارز نباشد بسیاری از دلالان صحنه را ترک خواهند کرد.

وی با بیان اینکه در کشور کمبود تولید مواد اولیه پتروشیمی نداریم، گفت: آنچه موجب این کمبودها می‌شود، نبود توزیع مناسب این مواد است و اینکه نمی‌توانیم کالا را به دست مصرف کننده واقعی برسانیم. به عبارت دیگر دلالی و استفاده از رانت موجب احساس کمبود مواد اولیه می‌شود.

پربیننده ترین چه سرنوشتی در انتظار نفت ایران است؟/ بیم و امیدهای بازگشت نفت ایران به جامعه جهانی افزایش فروش نفت خام به پالایشگاه‌ها مصوبه رایگان شدن صورتحساب مشترکان کم مصرف آب ابلاغ شد زمان رایگان شدن صورتحساب گاز مشترکان کم مصرف دولت در ۸سال گذشته چقدر نفت فروخت؟/ سایه سنگین تحریم فقط دو سال بر سر نفت نبود!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: محصولات پتروشیمی محصولات پلیمری واردات سوخت هزار تن بوده اصلاحات انجام یک میلیون سال ۱۳۹۶ وزارت صمت انجام شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۲۵۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۷۴ کیلوگرم حشیش در آبادان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، سید محمود میرفیضی گفت: مأموران کلانتری ۱۵ احمدآباد آبادان با انجام کار اطلاعاتی یک قاچاقچی مواد مخدر را در این شهرستان شناسایی و پس از هماهنگی با مرجع قضائی در یک عملیات غافلگیرانه در مخفیگاهش دستگیر و ۷۴ کیلوگرم حشیش از او کشف کنند.
 او از مردم خواست در راستای اجرای طرح مبارزه با قاچاق مواد مخدر و به منظور ضربه زدن به سوداگران مرگ، هرگونه مورد مشکوک را بلافاصله از طریق تماس با مرکز فوریت‌های پلیسی به شماره ۱۱۰ اطلاع دهند تا پلیس در اسرع وقت اقدامات لازم را انجام دهد.

دیگر خبرها

  • امکان عرضه کتاب‌های غیرمجاز در نمایشگاه مجازی وجود ندارد +فیلم
  • امکان نظارت آنلاین معلمان بر صندوق ذخیره فرهنگیان فراهم شد
  • آغاز بیست‌وسومین حراج شمش طلا از ساعت ۱۲ امروز | متقاضیان حداکثر چند شمش می‌توانند خریداری کند؟
  • عرضه این شمش طلا در مرکز مبادله | سه گروه امکان عرضه شمش طلا دارند
  • امحای ۲۰۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • با سامانه خودنویس امکان کنترل قیمت اجاره و حذف واسطه بین مالک و مستاجر فراهم خواهد شد
  • ساخت خانه برای اقشار کم درامد
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد
  • کشف ۷۴ کیلوگرم حشیش در آبادان