Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر جواد نظری مقدم  دکترای فرهنگ و ارتباطات با بیان اینکه خانواده در جامعه ایرانی بسیار مهم است، اظهار کرد: قوام جامعه ما به خانواده وابسته است و هر اندازه خانواده را تقویت کنیم، جامعه بهتر و مطلوب تری خواهیم داشت.

او با اشاره به مواجه شدن جامعه جهانی و ایران با همه گیری کرونا، افزود: کرونا به دلیل ماهیتی که دارد، ارتباطات اجتماعی را کمتر کرده و در این حین خانواده تحت الشعاع قرار گرفته است، یعنی دید و بازدید‌ها و دورهمی‌ها و هم نشینی‌های خانوادگی از بین رفته و فامیل و اقوام کمتر یکدیگر را می‌بینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دکترای فرهنگ و ارتباطات، با بیان اینکه مردم ایران به واسطه پیشینه تاریخی و فرهنگی خود همواره خلاء‌ها را جبران می‌کنند، گفت: زمانی شبکه‌های اجتماعی یک تهدید برای خانواده محسوب می‌شد، اما اکنون از طریق همین شبکه‌های اجتماعی، تصویری با هم دیدار و گفت و شنود داریم.

نظری مقدم به تفاوت‌های فرهنگی جامعه ایرانی با غرب اشاره و عنوان کرد: به دنبال شیوع کرونا شاهد افزایش آمار‌های مرتبط با افسردگی اجتماعی بودیم، اما مردم ایران تهدید افسردگی اجتماعی را به فرصت همدلی و همبستگی تبدیل کردند.

او با بیان اینکه تجربه تاریخی ملت ایران نشان می‌دهد در شرایط سخت و بحران‌ها شاهد تقویت همبستگی اجتماعی هستیم، خاطر نشان کرد: کرونا یک بحران غیر قابل پیش بینی بود و لذا در نخستین روز‌های شیوع بیماری علاوه بر حوزه بهداشت و درمان، همه بخش‌های اجتماعی و اقتصادی جامعه را دچار کمبود و مشکل کرد، اما مردم با کمک‌های همدلانه و تهیه بسته‌های حمایتی خلاء‌ها را جبران کردند.

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان تاکید بر فضای همبستگی را علت دچار نشدن جامعه به افسردگی اجتماعی دانست و تصریح کرد: اگر جامعه عقلانیت به خرج دهد، نه تنها فضای مجازی تهدیدی برای فرهنگ محسوب نمی‌شود، بلکه می‌توانیم از فرصت پیش آمده کرونایی برای تقویت عناصر هویتی سنتی و فرهنگی خودمان استفاده کنیم.

آیین‌های سنتی و باستانی ما بدون خانواده معنا ندارد

او عید نوروز و شب یلدا را از مهمترین عناصر هویتی جامعه ایران دانست و عنوان کرد: همانگونه که عید و سیزده بدر را برگزار نکردیم، بار دیگر می‌توانیم در شب یلدا دورهمی‌های خودمان را مجازی کنیم و از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی برای این تجربه جدید و متفاوت بهره بگیریم و آن را تبدیل به فرهنگ کنیم؛ البته هیچ چیزی جای حضور فیزیکی خانواده در کنار هم را نمی‌گیرد و باید ارتباطات خانوادگی را حفظ کنیم.

این دکترای فرهنگ و ارتباطات، با بیان اینکه خانواده محور عناصر هویتی و دیرین ایران زمین است، یادآور شد: عناصر هویتی و آیین‌های سنتی و باستانی ما بدون خانواده معنا ندارد و در دورهمی‌ها شکل می‌گیرد لذا همین مسئله باعث کمرنگ شدن توجه به توصیه‌های بهداشتی شده و خیلی‌ها تاکید بر برگزاری دورهمی‌ها دارند.

نظری مقدم، فرهنگ سازی را مهمترین اصل در رعایت توصیه‌های بهداشتی در شرایط کرونا دانست و گفت: نهاد‌های حاکمیتی و سیاستگذاری باید هم و غم خود را بر فرهنگ سازی بگذارند؛ همچنین باید از اهرم انتظامی و امنیتی مطابق با دستورالعمل‌های وزارت بهداشت برای ایجاد محدودیت‌های رفت و آمد استفاده کنیم.

او با بیان اینکه گذر از دوران کرونا برای ایرانی‌ها سخت‌تر از جامعه غربی است، خاطر نشان کرد: برای جامعه ایرانی پدر و مادر رنگ و بوی خاصی دارد و کرونا یک جدایی بین والدین و فرزندان ایجاد کرده است. در واقع همه ما نسبت به والدین و خواهر‌ها و برادر‌ها وابستگی داریم و پذیرش فضای فاصله گذاری فیزیکی زمان بر است، اما چاره‌ای نداریم.

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان، از رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما خواست برگزاری یلدای مجازی را تبلیغ کنند و ادامه داد: طبیعی است که با مقاومت برخی از افراد مواجه شویم، زیرا دل کندن از خانواده برای یک ایرانی بسیار سخت است، اما باید این فرهنگ سازی صورت بگیرد تا سلامت جامعه را تضمین کنیم.

کرونا اهمیت خانواده را به ما یادآوری کرد

او یکی از مزایای اجتماعی کرونا را تغییر دیدگاه نسبت به فضای مجازی دانست و اضافه کرد: فضای مجازی در روز‌های کرونایی ما به یک ابزار کمک کننده تبدیل شد و هزینه‌های آموزش و اقتصاد را کاهش داد.

نظری مقدم رواج برخی از عناصر هویتی غربی را موجب تضعیف خانواده دانست و اظهار کرد: کرونا اهمیت خانواده را به ما یادآوری کرد و کمبود انسان در دوری از خانواده احساس شد. امروز می‌فهمیم که خانواده چه قدر مهم است و بودن در کنار خانواده چه قدر ارزش دارد.

این دکترای فرهنگ و ارتباطات، تقویت رابطه مرد با همسر و فرزندان را از دیگر مزایای قرنطینه کرونایی دانست و بیان کرد: خانواده‌هایی که به واسطه مشغله‌های اجتماعی و اقتصادی، کمتر با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کردند، اکنون در فضای ماندن در خانه به گفت و گو با همسر و بازی با فرزندان و کمک کردن در کار‌ها و... روی آورده اند.

او با بیان اینکه جامعه و خانواده‌ها از مکانیزم‌های خاصی برای کاهش ضریب افسردگی استفاده می‌کند، متذکر شد: سیاست‌های اجتماعی باید به سمت ایجاد روحیه نشاط و شادی و تقویت نهاد خانواده هدایت شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان، همچنین خواستار ترویج امید و خوش بینی به جای ناامیدی و بدبینی در جامعه شد و عنوان کرد: کرونا یک پدیده اجتماعی است، زیرا همه بخش‌های اقتصادی و آموزشی و فرهنگی و اخلاقی را تحت تاثیر قرار داده و دارای مزایا و معایب مختلف است، اما باید وجوه مثبت کرونا را ببینیم.

نظری مقدم، به یکی از ویژگی‌های مثبت کرونا برای جامعه ما اشاره کرد و گفت: ما از کشور‌هایی هستیم که به جهت شیوه‌های غلط مصرف، بسیار زباله تولید می‌کنیم، اما کرونا موجب شده فرهنگ صرفه جویی در خانواده‌ها شکل بگیرد و اسراف در خرید کمتر شود که نشان دهنده بازنگری و تغییر در سبک زندگی است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دورهمی خانوادگی شب یلدا کرونا ویروس شبکه های اجتماعی جامعه ایران عناصر هویتی دورهمی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۲۵۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمنان برای رواج بی حیایی و بی عفتی در جامعه تلاش می کنند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام ذوالفقار جبرائیلی ظهر یک شنبه در جمع کارکنان و خانواده‌های یگان پدافند شمالغرب کشور در تبریز اظهار کرد: حجاب و عفاف نماد ارزشمند دین مبین اسلام و یک فرهنگ ارزشی و ملی در جامعه ایرانی است.

وی با بیان اینکه دشمنانِ ارزش‌های الهی و دینی با رواج بی حیایی و بی عفتی در جامعه به دنبال آسیب به بنیان خانواده هستند افزود: فرهنگ عفاف و حجاب علاوه بر یک مقوله ارزشی و اجتماعی از ملزومات قانونی کشور است که رعایت آن برای تک تک اقشار جامعه ضروری و لازم الاجراست.

حجت الاسلام جبرائیلی با تاکید بر لزوم پاسداشت حجاب و عفاف در جامعه اسلامی، گفت: حجاب و عفاف نماد اسلامیت جامعه، تکریم مقام زن، نشانه حرمت و ارزش انسانیت و بلوغ عقلانی شهروندان جامعه اسلامی است.

وی تصریح کرد: یکی از پایه‌ها و اساس جامعه ایرانی نهاد خانواده است که دشمنان با ابزار و ساز و کارهای گوناگون می‌خواهند این بنیان مستحکم را کم رنگ و از بین ببرند.

کد خبر 6091059

دیگر خبرها

  • رویداد جامعه‌پرداز برای شناسایی و ارتباط گیری با کنشگران حوزه خانواده
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • گذشت و بخشش باید در جامعه تبدیل به فرهنگ شود
  • خلیج فارس هویت و میراث گرانبهای سرزمین ایران است
  • اسماعیلی: خلیج فارس از استوانه‌های هویتی جمهوری اسلامی است+ فیلم
  • کارگر باید لذت آسایش و رفاه را در کنار خانواده خود تجربه کند
  • کارگر باید لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند/ ضرورت نهادینه شدن «فرهنگ کار» در جامعه
  • کارگر باید لذت آسایش و رفاه در کنار اعضای خانواده را تجربه کند
  • کارگر باید لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند
  • دشمنان برای رواج بی حیایی و بی عفتی در جامعه تلاش می کنند