Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از اعدام روح‌الله زم و حمایت برخی گروه‌های تروریستی از او، برخی هم گفتند که اروپاییها می‌خواستند با ایران همکاری اقتصادی کنند اما اعدام زم مانع شد. این گزارش به بررسی این ادعا می‌پردازد. - اخبار سیاسی -

گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم:

اعدام روح الله زم همایش تجاری ایران و اروپا (Iran-Europe Business Forum) را به تعویق انداخت! این جدیدترین خط خبری است که از روز گذشته و پس از اعدام روح الله زم از سوی برخی رسانه‌ها و فعالان فضای مجازی شروع شده و اینطور القا می شود که قرار بود اروپا در این همایش درهای گشایش را بر روی ایران باز کند ولی اجرای حکم زم آنها راعصبانی و ایران را از فرصت بوجود آمده محروم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

روح‌الله زم گرداننده کانال تلگرامی آمدنیوز درواقع چیزی بیش از یک فعال خبری و مجازی و در حقیقت یکی از مهمترین عوامل سرویس‌های خارجی و غربی ازجمله اروپا (تحت حمایت همه جانبه فرانسه) برای برهم زدن فضای سیاسی و اجتماعی در داخل ایران بود.

کانال تحت مدیریت او بیشترین نقش را در خبرسازی‌های جعلی با هدف ضربه زدن به امنیت ملی، القای اتفاقات دروغ و تحریک افکار عمومی برای شرکت در اغتشاشات ایفا می‌کرد.

پیش از دستگیری زم، بارها مستنداتی از اقدامات وی و ارتباطش با اپوزیسیون و دشمنان ملت ایران منتشر شده بود و نهایتاً در 22 مهر 88 سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در یک عملیات بی سر و صدا، وی را دستگیر و به داخل منتقل کرد.

زم با اتهام افساد فی الارض و اقدام علیه امنیت ملی با لیسیت بلندبالایی از اتهامات دیگر در دادگاه محاکمه و نهایتا به اعدام محکوم شد و حکم مجازات وی نیز روز شنبه 22 آذرماه به اجرا درآمد.

نگاهی دوباره به کیفرخواست؛ چرا "روح الله زم" به اعدام محکوم شد؟

 

اجرای این حکم -همانطور که انتظارش می رفت- با محکومیت از سوی دشمنان و مخالفین جمهوری اسلامی روبروشد از رضا پهلوی تا دیگر اعضای اپوزیسیون شناخته شده و حتی گروهک تروریستی جیش العدل که در بیانیه محکومیت خود، صراحتاً از همکاری‌های متعدد روح الله زم با این گروه خبر داده بود!

جیش العدل یکی از شناخته شده‌ترین و فعال‌ترین گروهک‌های تروریستی در جنوب شرق ایران است که در سال‌های گذشته طی چند عملیات انتحاری و تروریستی تعداد زیادی از هموطنان ازجمله برخی مرزبانان و نیروهای سپاه پاسداران را به شهادت رسانده است.

گروهک تروریستی جیش العدل اعدام روح الله زم را محکوم کرد/ اعلام همکاری زم با تروریست‌های جنوب شرق ایران

 

ازجمله مخالفین اعدام زم که اجرای آن را محکوم کردند، اتحادیه اروپا و برخی از کشورهای اروپایی نظیر آلمان و فرانسه بود.

لغو فروم تجاری ایران و اروپا نیز جدیدترین اقدامی است که کشورهای اروپایی با ژست دفاع از حقوق بشر صورت دادند و اعلام کردند در اعتراض به این مسئله، این همایش را به تعویق خواهند انداخت.

خط خبری که در ابتدای این یادداشت گفته شد، از همینجا آغاز می شود که برخی از غرب گرایان داخلی، با متهم کردن ایران به بی تدبیری در مجازات یکی از افرادی که دستش به شکل غیر مستقیم به خون بسیاری از ایرانیان آلوده است، اینطور وانمود کردند که گویا قرار بوده در این همایش، راه های گشایشی جلوی پای ایران قرار گیرد و یا مثلا اروپایی ها تحریم ها علیه جمهوری اسلامی را بردارند و حالا با این بی تدبیری، این فرصت از دست رفته است!

این همایش درحالی قرار بود طی روزهای 24 تا 26 آذرماه به‌صورت ویدئو کنفرانس برگزار شود که نگاهی به سابقه مواجهه اروپایی‌ها با ایران و میزان تعهد آنها به قراردادها و توافقاتشان چیزی خلاف این خیالات را نشان می‌دهد.

با امضای برجام در سال 95، اگرچه برخی شرکت‌های اروپایی به ایران آمدند و این رفت و آمدها منجر به انعقاد قراردادهایی برای سرمایه گذاری و مشارکت در طرح های اقتصادی ایران هم شد، ولی پس از خروج امریکا از برجام، تقریباً همه این قراردها ملغی شد و اروپایی‌ها حاضر نشدند تعهدات خود در برجام را عملی کنند؛ موضوعی که محمدجواد ظریف وزیر امروز خارجه نیز صراحتا به آن اذعان و اعلام کرد اروپایی‌ها به هیچ یک از 11 تعهد خود عمل نکردند.

همین رویکرد کشورهای اروپایی بود که موجب شد تا ایران 2 سال پس از خروج آمریکا از برجام و تعلل طرف‌های اروپایی در عمل به تعهداتشان، گام‌هایی را تحت نظارت آژانس برای کاهش تعهداتش آغاز کند.

حال این سوال روشن را باید از این افراد پرسید که «از نظر آنها قرار بود اروپا در این همایش ویدئو کنفرانسی چه گام عملی برای رفع تحریم های ایران بردارد، حال آنکه آنها به امضای مقامات عالیرتبه خود در پای یک قرارداد بین المللی هم پایبند نیستند؟»

آیا این ادامه همان «دکترین کَبک» نیست که وقتی جمهوری اسلامی ایران یکی از مجرمین خود را محاکمه می کند، سر خود را زیر برف کرده و اینطور القا می‌کنند که ناراحت کردن کشورهای اروپایی ایران را از فرصت بوجود آمده محروم کرده است؟

پیش از این هم در قبال رفتار برخی افراد در داخل، در قبال آمریکا گفته بودیم که سازش و تصور آشتی با آمریکا چند ریشه دارد، یا ناشی از محاسبات اشتباه و ساده‌انگارانه است یا عامدانه و از سر اعتیاد به استعمارو یا ناشی از ترس و سر زیر برف کردن (مانند کبک) باشد.

 اما واکنش این افراد در قبال لغو نشست اقتصادی اروپا با ایران نشان می‌دهد که این دکترین در مواجهه با اروپا نیز قابل تصور است؛ آنان با چشم بستن بر بدعهدی‌های اروپا و همراهی‌هایی که کشورهای اروپایی چه در دوره اوباما و چه در دوره ترامپ علیه ایران داشتند، رفتارهای دولت‌های اروپایی از جمله دخالت‌های آنان در مسائل داخلی را منطقی قلمداد می‌کنند و دلیل رفع نشدن تحریم‌ها و محقق نشدن تعهدات اروپایی‌ها را مسائل و موضوعات داخلی همچون اعدام یک مجرم امنیتی می‌دانند.

این همان نگاهی است که می گفت شخص اوباما خوب است، اما مشکل این است که کنگره تندرو آمریکا مانع او می‌شود. با به قدرت رسیدن ترامپ عنوان کردند که اوباما ضعیف بود؛ ترامپ تاجر و قلدر است و می‌شود با او توافق بهتری کرد. اما پس از مدتی وقتی که دیدند ترامپ نیز به تعهدات برجامی و رفع تحریم‌ها عمل نمی‌کند، گفتند ترامپ خودش خوب است، آدم‌‌های بد محاصره‌اش کرده‌اند!

با نزدیک شدن به دوره ریاست‌جمهوری ترامپ و ناامید شدن داخلی‌ها از او، این بار عنوان کردند که ترامپ دیوانه و وحشی بود، با آمدن بایدن همه چیز درست می شود! اما حالا که بایدن برگزیده شده است و دکتر فخری‌زاده توسط صهیونیست‌ها به شهادت رسیده، می‌گویند بایدن خوب است، نتانیاهو نمی‌گذارد.

حالا همین افراد در تازه‌ترین اظهار نظر خود اعلام کرده‌اند که اروپا منطقی است، اما چون ایران روح الله زم را اعدام کرد، تحریم‌ها رفع نشد و گشایش اقتصادی به وجود نیامد!

نگاه این عده دقیقا منطبق بر نگاه رسانه‌ها و مقامات غربی است که همیشه ایران را مقصر می‌دانند. مهم نیست که ماجرا چه باشد، همین که نام ایران وسط باشد، قصور بر گردن تهران است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اعدام روح الله زم کشورهای اروپایی اروپایی ها تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۲۶۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لبه تیغ

سروش قاسمی: پس از سخنان اصغر جهانگیر(سخنگوی قوه قضاییه) در باب شکسته شدن حکم اعدام بابک زنجانی به 20 سال حبس که تا امروز بیش از 10 سال آن را گذرانده است، واکنش ها و بازتاب های متفاوتی را شاهد بودیم. در ابتدا باید به این نگاه و تغییر رویه قوه قضاییه تبریک گفت و به به مسیر و عملکرد خشنود بود، زیرا که جامعه ما به جایی رسیده است که باید بداند راهکار اعدام نیست و نبوده است. اگر با اعدام چیزی می خواست حل شود، مطمئنا بعد از اعدام  وحید مظلومین معروف به سلطان سکه، قیمت سکه افت می کرد یا حداقل ثابت می ماند، ولی الان می بینیم افت که نکرده است هیچ، بلکه ده برابر هم شده است!
اما پس از آن کلیپی از سخنان حسن روحانی بازنشر می شود و در آن لبّ لباب مطلب این است که این پول کجاست؟ امروز نیز بیشترین دغدغه مردم در ایران اقتصاد است و همیشه با چنین اتفاق هایی مردم ریزبین تر می شودند که این پول کجاست؟ و متأسفانه هنوز پاسخی درخور در این باب داده نشده است و از ارجاع پول صحبت می شود، ولی اقناع مردم صورت نگرفته است. در اینجاست که باید از رویه جدید قوه قضاییه خوشحال بود، اما در عین حال، در خصوص اقناع مردم باید نگران بود. چرا که پرونده بابک زنجانی چند بعد دارد: بعد روانشناختی، بعد تصمیم گیری، بعد قانونی، بعد بین المللی، بعد تحریم

1- بعد روانشناختی: در بعد روانشناختی تبعاتی که این پرونده بر روح تک تک ایرانیان گذاشته است، غیر قابل جبران یا شاید سالیان سال طول بکشد که جبران شود، گاهی در شبکه های مجازی می بینید که برای ارزیابی رقم آن از عدد استفاده نمی شود و آن را به صورت قیاسی می بینند. یعنی: یک میلیارد کیلو برنج ایرانی یا یارانه 400 میلیون نفر در یک ماه یا 6 ورزشگاه مدرن و 200 میلیون کیلو گوشت گوسفندی.

برای مردمی که این روزها زیر شدیدترین فشارهای اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند، چنین رقم هایی از بعد رواشناختی بسیار تکان دهنده و سخت است. اینکه این اعتماد روانی چگونه بازگردد، جای بسی سوال است.

2-بعد تصمیم گیری: در بعد تصمیم گیری که در ویدئو بازنشر شده از حسن روحانی هم مشاهده می کنیم، در دوران دولت بهار چه کسی اجازه چنین کاری را به بابک زنجانی داده است و چگونه بابک زنجانی سر بر می آورد و چرا کسی دیگر متصدی چنین امری نمی شود؟
این سوال نیز بسیار جای تامل دارد و حتی نه در پرونده بابک زنجانی که در اکثر پرونده های فساد چنین سوالاتی مطرح می گردد و پاسخ به آن راهی ندارد جز ریشه یابی این پرونده و به قول رییس جمهور پیشین: باید ریشه را پیدا کرد وگرنه فساد از بین نمی‌رود.

3-بعد قانونی: ضمن دفاع تمام قد از رویه جدید قوه قضاییه که همراه با نگاه حقوق بشری است، اما سوالات بسیاری پیش روی مردم هست. از جمله مقایسه ی نحوه برخورد با دیگر موارد و جرایم و حتی نحوه برخورد با دیگر موارد فساد است. از دل جامعه اینگونه شنیده می شود که چرا و چگونه وحید مظلومین (سلطان سکه)در مدت کوتاهی برایش پرونده تشکیل می شود و اعدام می گردد، اما در مورد پرونده بابک زنجانی سال ها چنین پرونده ای جریان می یابد و در آخر حکم شکسته و به 20سال حبس که نیمی از آن نیز کشیده است، اکتفا می شود؟!
در این بعد باید مردم را قانع کرد. در اینجا کار به انسان هایی که جنایت را خودی و غیر خودی می بینند نداریم، زیرا عده ای جنایت مرگ جورج فلوید را شاید جنایت ندادند، چون اصلا در دید این افراد جنایت نیز سیاست زده است، اما بحث در اینجا نگاه حقوق بشر است و روند بسیار خوبی که شکل گرفته است؛ ولی باید همراه با اقناع مردم باشد و نگاهی که مردم بدانند آن رویه اعدام تمام شده است و حالا به این نتیجه رسیده ایم که اعدام راه حل نیست و باید نوع دیگر  فساد را ریشه یابی کنیم و بنیان گذشته فرو ریخته شده و طرحی نو در انداخته ایم.

4-بعد بین المللی: در این سالیان فسادهایی که در ایران شکل گرفته است، اگر نگوییم بی سابقه، مطمئنا کم سابقه در جهان کنونی است/ این نیز می تواند به حیثیت جنبه بین المللی ایران عزیز نیز خدشه جبران ناپذیری وارد کند و در سطح جهان همانگونه که کشورهای امریکای جنوبی و افغانستان را با قاچاق مواد مخدر می شناسند، ایران را نیز با فساد بشناسند و این نتیجه ای ندارد جز فرار سرمایه؛ زیرا سرمایه گذار به این فکر می کند که یا باید وارد چرخه فساد شود یا سرمایه اش هر لحظه امکان از بین رفتن دارد و این باعث می شود که روند اداری و شفاف سرمایه گذاری و اقتصاد به روند پشت پرده ها و رانتی تبدیل شود که به مرور اقتصاد کشور را ویران کند و در بعد دیگرش سرمایه گذار با خود چنین می گوید که باید با دلال مصاحبت کند تا به سود برسد و تمام این موارد باعث می شود که اقتصاد درجا بزند.

5-بعد تحریم: مهمترین بعد می توان به بعد تحریم های کمر شکن اشاره کرد که در دولت های نهم و دهم بر سر مردم ایران ویران شد و هنوز تبعات آن نیز در سیاست و اقتصاد کشور مشاهده می شود، تبعاتی که به خاطر بی خردی بر مردم ایران وارد شد و تحریم های نفتی و بانکی ای شکل گرفت که باعث حضور و مشاهده فسادهای بزرگی چون بابک زنجانی بودیم، زیرا کشور به حالت نرمال نمی توانست نفت بفروشد و باید تحریم ها را دور می زد و در حالت تحریم و دور زدن تحریم چنین فسادهایی حتما امکان پذیر است، زیرا شما نفت را به فردی می دهید و او باید با هر روشی که می تواند نفت را بفروشد و حالا پول نفت را چگونه به دولت تحویل دهد یا حتی اصلا تحویل ندهد و هزار اما و اگر دیگر، پیش رو است. زیرا حتی اگر اعدام هم شود وقتی پول نفت به دولت تحویل داده نشود و در چرخه اقتصادی و بهبود زندگی مردم نباشد و برای اقتصاد و جیب مردم هیچ سودی نداشته باشد چه فایده دارد؟
 ولی بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید شاهد بودیم که میزان فساد به خاطر برداشته شدن تحریم چقدر کمتر شده بود و این چیزی نیست جز یک کلام که: تحریم باعث فساد می شود.

در پایان باید به این نکته اشاره کرد که برداشته شدن تحریم و همانگونه که آقای صدر عضو مجمع تشخیص مصلحت می گویند باید اف ای تی اف را عملی کرد، زیرا باعث شفافیت مالی می گردد و سعی کرد رویه برجام را ادامه داد و تعامل را با جهان از سر گرفت، زیرا شکوفایی اقتصادی و از بین رفتن فساد دو بخش دارد که یک بخش رویه قضایی است که نشانه های تغییر را مشاهده می کنیم و باید از این رویه خشنود بود و یک بخش دیگر نیز اقتصاد باز و شفاف است؛ که راهی جز تعامل با دنیا و رویه برجام نداریم. زیرا نیاز به سرمایه گذاری چه در داخل و خارج داریم. و این راهی نیست جز حرکت به لبه تیغ؛ که البته با تکیه بر خرد می توان به سمت آینده ای روشن گام برداشت.

دیگر خبرها

  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا
  • حزب الله کریات شمونا را به آتش کشید + فیلم
  • مزه دورکاری در اقتصاد آمریکا
  • وضعیت سهمیه‌های اروپایی لیگ برتر؛ منچستریونایتد و چلسی چه سرنوشتی دارند؟
  • لبه تیغ
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد؛ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • «سیزیف» به مردم ایران چه می آموزد؟ / ورود ایرانیان به دالان باریک آزادی / مهمترین پروژه توسعه ایران توانمندسازی جامعه