Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خوزستان مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: یکی از رسالت‌های ما این است که کارکرد پژوهش را مشخص کنیم؛ به این منظور دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاه را ایجاد کردیم.

شاهین کرد در نشست خبری که امروز (۲۴ آذر) به مناسبت هفته پژوهش در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب برگزار شد، اظهار کرد: پژوهش و فناوری به معنای هر کار جدیدی است که به شکل نظام‌مند انجام می‌شود تا به حل یک مشکل منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولین سؤالی که به ذهن می‌رسد این است که یک پژوهش چگونه تعریف می‌شود و مبنای تعریف آن چیست و چه تعریفی دارد. فرآیند پژوهش قائم به شخص است یعنی باید یک شخص دغدغه‌مند پیدا شود و مشکلی از صنعت را به زبان پژوهشی حل کند. این فرآیند خوب است اما واقعیت این است که کفایت نمی‌کند. باید معلوم شود که یک کار پژوهشی از کجا آمده و چه برنامه‌ای برای آینده دارد.

به گزارش ایسنا‏، وی افزود: موضوع مهم بعدی این است که نسبت کارهایی که انجام می‌دهیم با اسناد بالادستی کشور چیست. این مسائل به نوعی مبنای ما قرار گرفته تا یک برنامه مدون در قالب برنامه راهبردی برای پژوهش ارائه دهیم و سعی کنیم فعالیت‌های خود را در راهبردهای تعریف شده بگنجانیم و بر مبنای آن حرکت کنیم.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تصریح کرد: در اداره پژوهش و فناوری سه راهبرد اصلی را تعریف کردیم. اولین راهبرد بسترسازی جهت دستیابی به دانش فنی، فناوری‌های نوین و بومی‌سازی این فناوری با رویکرد رفع چالش و تنگناها در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است. یعنی هر پژوهش در برابر رفع حداقل یک چالش قرار می‌گیرد.

کرد ادامه داد: در گذشته نیاز به پژوهشگرپروری داشتیم اما اکنون به اندازه کافی نیروی انسانی پژوهشگر متخصص داریم. پس تلاش ما در این راستا قرار گرفته که پروژه‌های متوسط به بالا را به یک محصول منجر کنیم. دومین راهبرد ما در حوزه پژوهش‏، ایجاد ارتباط مؤثر درون و برون‌سازمانی است که با هدف ایجاد فرهنگ پژوهش و فعال‌سازی توانمندی مخاطبین ما است که شامل دانشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان است.

وی با اشاره به یکی دیگر از راهبردهای  پژوهشی این شرکت‏ بیان کرد: راهبرد سوم پایش مداوم بهینه‌سازی و بروزرسانی فرآیندها برای تسریع در شناسایی به موقع نیازهای پژوهشی و تمرکز بر حل مسائل روز است. در بحث بسترسازی برای دانش فنی‏ رویکرد اصلی ما قرارگرفتن هر پژوهش در برابر حل یک مشکل است. همچنین در ارزیابی فناوری‏، رویکرد ما این است که چالش‌ها را شبیه‌سازی و رتبه‌بندی کنیم و بر مبنای این فرآیند اقدام به حل مسائل و مشکلات از طریق پژوهش کنیم. منابع مالی خود را نسبت به شرکت‌های بزرگ دنیا مقایسه کردیم و متوجه شدیم که منابع مالی‌مان نسبت به سایر شرکت‌ها کمتر است. بنابراین مهم است که بدانیم چالش‌ها چه هستند و بر اساس آن حرکت کنیم.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در خصوص ارتباط مؤثر درون و برون‌سازمانی‏ گفت: مناطق نفت‌خیز جنوب یک سازمان بزرگ است و چندین شرکت بهره‌بردار دارد. یکی از موضوعاتی که همیشه دغدغه سازمان بوده نگهداشت نیروهای انسانی است. یکی از مسائل مهم این است که نیروی انسانی احساس کند در سازمان دیده می‌شود‎؛ به این منظور تلاش خود را می‌کنیم تا به هر یک از شرکت‌های بهره‌بردار حداقل یک سمت پژوهشی بدهیم.

وی ادامه داد: گاهی اوقات پژوهش با تأمین کالا اشتباه گرفته می‌شود؛ یکی از رسالت‌های ما این است که کارکرد پژوهش را مشخص کنیم. اما برای بیرون سازمان نیز تلاش ما این بوده در همایش‌ها و جلسات به صورت فعال شرکت کنیم و نیازهای فناورانه را جمع‌آوری کردیم. به این منظور دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاه را ایجاد کردیم. این کار را از دانشگاه صنعت نفت در جنوب کشور آغاز کردیم و سعی شده طرح‌های میدان‌محور در اولویت قرار گیرند. در دانشگاه شیراز نیز یک دفتر ارتباط با صنعت را راه‌اندازی کردیم. همچنین فردا این دفتر در دانشگاه صنعتی شریف راه‌اندازی می‌شود. برنامه ما برای شرق و غرب کشور نیز راه‌اندازی این دفتر در دانشگاه مشهد و تبریز است.

کرد با اشاره به توسعه همکاری‌ها با دانشگاه‌های مختلف‏، گفت: دانشگاه شهید چمران را نیز در برنامه خود قرار دادیم. همچنین با دانشگاه‌های فردوسی مشهد، تهران، شیراز، اصفهان، دانشگاه آزاد ماهشهر، شهید چمران اهواز و اقصی نقاط کشور پروژه داریم. در سال جاری ۲۰ پروژه پژوهشی در حال انجام است درحالی‌که در سال ۹۸ این تعداد ۱۷ پروژه بوده و نسبت به سال قبل پیشرفت داشته است.چ

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در پایان با اشاره به وجود ۱۳۰ پروژه در حوزه تحصیلات تکمیلی از دانشگاه‌های مختلف، افزود: پروژه‌های پژوهشی استانی ۴۰ درصد هستند. همچنین تعداد پروژه‌های تحصیلات تکمیلی درون استانی بیش از ۴۰ درصد کل پروژه‌های پژوهشی شرکت ملی مناطق نفت خیز را تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی علمی و آموزشی خوزستان پژوهش ارتباط با صنعت دانشگاه ها راه اندازی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۲۶۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود وزیر دفاع آستانه پایتخت قزاقستان برای شرکت در اجلاس شانگهای

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برای شرکت در اجلاس وزرای دفاع حوزه شانگهای وارد آستانه پایتخت قزاقستان شد.

سخنرانی و دیدار با وزاری دفاع عضو شانگهای از برنامه های امیر سرتیپ آشتیانی در این سفر دوروزه خواهد بود.

سازمان همکاری‌های شانگهای(SCO) سازمانی اوراسیایی میان‌دولتی است که برای همکاری‌های چندجانبه امنیتی، اقتصادی و سیاسی تشکیل شده‌است، استفاده از ظرفیت های سازمان شانگهای به منظور تحکیم و اعتماد سازی بیشتر به منظور توسعه وگسترش همکاری های دفاعی و نظامی با کشورهای عضو، فرصت های جدیدی برای جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورها در حوزه دفاعی و نظامی قرار داده است.

دیگر خبرها

  • بازديدهای ميدانی و بررسی عملكرد شركت‌ها و دفاتر تاكسيرانی/ توجه ویژه به مشکلات و مسائل تاکسیرانان
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • ورود وزیر دفاع به آستانه پایتخت قزاقستان برای شرکت در اجلاس شانگهای
  • ورود وزیر دفاع آستانه پایتخت قزاقستان برای شرکت در اجلاس شانگهای
  • تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد
  • سفر وزیر دفاع به قزاقستان برای شرکت در اجلاس شانگهای
  • سفر وزیر دفاع به قزاقستان برای شرکت در اجلاس وزرای دفاع شانگهای