Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

 به گفته رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران، ردپای افغانستانی‌ها در صادرات زعفران ایرانی به بازارهای جهانی پر رنگ شده است. علت این است که این کشور با چالش‌هایی همچون تحریم رو به رو نیست. بنابراین با خرید فله‌ای زعفران از ایران، آنها را به سایر کشورها صادر می‌کند که همین مسئله ارزآوری زیادی را برای تجار افغانستانی به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غیر از این فعالان این بازار از قاچاق پیاز زعفران ایران به افغانستان خبر می‌دهند.

به گزارش تجارت‌نیوز این در حالی است که فعالان اقتصادی معتقدند که حتی با وجود کرونا و تحریم‌های آمریکا و تنگ شدن عرصه تجارت خارجی، ایران همچنان در تولید کالاهای غیرنفتی همچون زعفران، پسته و … مزیت دارد.

آنچه رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران می‌گوید: خوشبختانه با تمام محدودیت‌ها و نامهربانی! بانک مرکزی توانستیم در هشت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 20 درصد رشد صادرات داشته باشیم و چنانچه بانک مرکزی با ما همکاری می‌کرد صادرات زعفران ایرانی می‌توانست رشد 50 درصدی هم داشته باشد.

غلامرضا میری با اشاره به اینکه تحریم و محدویت باعث شده است که سود صادرات زعفران ایرانی به جیب تجار افغانستانی برود، می‌گوید: محدودیت‌ها و تحریم‌ها به ما اجازه صادرات زعفران به عربستان صعودی و آمریکا را نمی‌دهد. همچنین با صادرات زعفران به این کشورها نمی‌توانیم ارز حاصل از صادرات را به کشور باز گردانیم؛ این در حالی است که افغانستان با صادرات زعفران ایرانی به این دو کشور سودهنگفتی می‌برد.

برخی فعالان بازار معتقدند که افغانستانی‌ها جای خالی تجار ایرانی را در بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی پر کرده‌اند. به همین دلیل است که آنها یک دهم بازار زعفران ایران را در دست گرفتند.

صادرات به هند و چین از کانال افغانستان

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران همچنین خبر می‌دهد که هندوستان و چین تعرفه ترجیحی برای کالاهای صادراتی افغانستان وضع کرده‌اند. یعنی چنانچه یک تاجر افغانستانی زعفران ایرانی را به چین و هند صادر کند دیگر نیازی نیست که هزینه و عوارضی پرداخت کند؛ این در حالی است که چنانچه یک تاجر ایرانی بخواهد زعفران را به دو مقصد هند و چین ارسال کند باید عوارض 38 درصدی بپردازد.

آنچه مشخص است افغانستان صنعت بنامی در حوزه بسته‌بندی ندارد. میری درباره نحوه صادرات زعفران از افغانستان به کشورهای منطقه توضیح داد: افغانستان زعفران را از ایران فله‌ای می‌خرد و به همین شکل به هند، چین و سایر بازارهای هدف ایران صادر می‌کند؛ چرا که نحوه مصرف زعفران در چین و هند به شکل دارو است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران درباره میزان تولید زعفران هم گفت: طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی سال گذشته ایران توانسته 500 تن زعفران تولید کند که از این میزان تولید، یک دهم آن سهم افغانستان است.

تجار ایرانی می‌گویند 50 سال در صنعت زعفران ایرانی تلاش کرده‌ایم اما حالا شاهد از دست دادن بازارهای منطقه‌ای و جهانی هستیم و افغانستان با افزایش سطح زیر کشت زعفران از بازارهای هدف ما سواستفاده کرده و زعفران تولیدی را به نام ایران به سایر کشورها صادر می‌کند.

قیمت زعفران چقدر است؟

میری گفت: تولیدکنندگان زعفران ایران در حال از دست دادن میزان ارزش افزوده و اشتغالزایی هستند. از مسئولان وزارت خارجه می‌خواهیم که برای جلوگیری از بیکاری کشاورزان اقدامی انجام دهند و قدمی بردارند. حداقل‌ترین اقدام این است که مسئولان با دو کشور چین و هند وارد مذاکره شوند تا این کشورها هم برای کالاهای ایرانی تعرفه ترجیحی اعمال کنند.

بنا به گفته میری در حال حاضر کشاورزان زعفران را کیلویی هشت تا 13 میلیون تومان به تجار می‌فروشند.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: قیمت زعفران اتحادیه صادرکنندگان زعفران فعالان اقتصادی صراط رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران صادرات زعفران ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۲۷۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صعود تاریخی افغانستان به جام جهانی فوتسال با مربی ایرانی

تیم ملی فوتسال افغانستان در اولین دوره حضور خود در جام ملت‌های آسیا، سهمیه جام جهانی را کسب کرد.

به گزارش تابناک ورزشی، دیدار نهایی پلی‌آف مسابقات جام ملت‌های فوتسال آسیا 2024 از ساعت 8:30 امروز (یکشنبه 9 اردیبهشت به وقت ایران) در سالن بانکوک آره‌نای تایلند میان تیم‌های ملی افغانستان و قرقیزستان برگزار شد که افغانستان با نتیجه 5 بر 3 به برتری رسید.

آنها که برای اولین بار در جام ملت‌های آسیا شرکت کرده‌اند، با برتری در این مسابقه مجوز صعود به جام جهانی را به دست آوردند. مجید مرتضایی سرمربی پیشین تیم فرش‌آرای مشهد هدایت تیم افغانستان را بر عهده دارد.

با توجه به میزبانی ازبکستان از مسابقات جام جهانی 2024 و تعلق پنج سهمیه به قاره آسیا در این رقابت‌ها، مرحله پلی‌آف بین تیم‌های بازنده مرحله یک‌چهارم نهایی جام ملت‌ها برگزار شد که افغانستان با پیروزی در دیدار نهایی پلی‌آف، پنجمین تیم آسیایی جام جهانی فوتسال لقب گرفت.

پیش از این حضور تیم‌های ملی ایران، ازبکستان، تایلند و تاجیکستان در جام جهانی فوتسال 2024 قطعی شده است؛ رقابت‌هایی که از 22 شهریور تا 13 مهر سال جاری برگزار می‌شود.

ازبکستان از ساعت 11:30 امروز در دیدار رده‌بندی جام ملت‌های آسیا مقابل تاجیکستان صف‌آرایی می‌کند و ایران از ساعت 14:30، در دیدار فینال به مصاف تایلند خواهد رفت.

دیگر خبرها

  • کریدور ریلی خواف هرات گرفتار تحریم‌ های داخلی است
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • افغانستان در راه رسیدن به خودکفایی
  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است
  • کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است!
  • تاریخ‌سازی افغانستان با یک ایرانی
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • برخی کشورهای اروپایی طالب خرید خودروهای ایرانی هستند
  • صادق بوقی در رختکن تیم ملی افغانستان!
  • صعود تاریخی افغانستان به جام جهانی فوتسال با مربی ایرانی