Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش نبض بازار , پس از خروج دونالد ترامپ از برجام، دشمنی و جنگ ایالات متحده آمریکا به جنگ اقتصادی تغییر پیدا کرد. آمریکا در قالب جنگ اقتصادی، شدیدترین و بی‌سابقه‌ترین فشار و تحریم اقتصادی تاریخ ایران و جهان را رقم زد. گستره و ژرفای جنگ اقتصادی که در قالب تحریم اقتصادی صورت گرفت، به بی‌سابقه‌ترین جنگ اقتصادی تاریخ تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعبیر جنگ اقتصادی، تعبیری است که مقام معظم رهبری نیز بارها به کار برده‌اند و بر ضرورت مقابله با این جنگ، تاکیده داشته‌اند.

 

جنگ اقتصادی دشمن دو رکن اساسی دارد. اول تحریم نفتی تا درآمدهای نفتی ایران به صفر برسد و دوم تحریم بانکی تا نقل و انتقال پول حاصل از صادرات غیرنفتی بسیار دشوار شود. در این میان بنگاه‌ها و شرکت‌های پیشران در اقتصاد ایران که از یک سو نقش اساسی در خودکفایی کشور و از سوی دیگر تداوم صادرات غیرنفتی دارند، نقش اساسی را در جنگ اقتصادی ایفا می‌کنند و به بیان بهتر این شرکت‌ها و موسسات، افسران جنگ اقتصادی هستند.

 

بی‌تردید «فولاد مبارکه» در حال حاضر یکی از پیشگامان دفاع در جنگ اقتصادی است و در خط مقدم مبارزه با تحریم‌های اقتصادی دشمنان کشور، قرار دارد.

اهمیت فولاد مبارکه در جنگ اقتصادی، افزایش ضریب خودکفایی، صادرات و ارزآوری به حدی بوده است که دولت آمریکا فولاد مبارکه به عنوان لیدر فولاد کشور را به فهرست تحریم‌های اقتصادی افزود. همچنین برای ایجاد اختلال در روند رو به رشد این شرکت، طرح‌های توسعه این شرکت، از جمله طرح نورد گرم 2 را هدف تحریم‌های خود قرار داد. در ادامه حتی ناخدا و کشتی های حامل مواد اولیه این کارخانه مورد تحریم قرار گرفتند.

در هر جنگی، آنچه شرایط جنگ را برای سربازان و افسران میدان جنگ دشوار و تلخ می‌سازد، نه حمله از سوی دشمن که حملات از پشت جبهه خودی است.

متاسفانه در روزهای اخیر یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ادعاها و اتهامات بی‌پایه‌ای را علیه فولاد مبارکه مطرح کرده است که با استقبال وسیع ضدانقلاب وابسته به دشمنان کشور، مواجه شده است. تلویزیون منافقین نیز با پوشش گسترده اظهارت این نماینده و با استناد به آن کوشیده است افکار عمومی را علیه نظام و کشور بسیج کند.

از آنجا که فولاد مبارکه بزرگترین شرکت بورسی ایران است، ضداتقلاب حساب ویژه ای برای القای پالس های منفی با هدف ایجاد نارضایتی سهامداران آن که بخش عمده ای از جامعه هستند، تدارک دیده است. موضوعی که سالهاست با استراتژی ایجاد نارضایتی اجتماعی در دستور کار دشمن قرار گرفته است و نمونه های آن را در دی ماه ۹۶ و آبان ۹۸ به اجرا گذاشته است.

به نظر می‌رسد در ادامه استراتژی دشمن، اظهارات این نماینده نیز مصداق عینی تضعیف سربازان و افسران خودی در جبهه جنگ بوده که نارضایتی اجتماعی را به دنبال خواهد داشت و مطلقا فاقد توجیه است.

از آن بدتر این که تضعیف جبهه خودی و افسران جنگ اقتصادی تحت عنوان مجلس انقلابی صورت گرفته است. آیا نمایندگان مجلس انقلابی فرمایش و تاکید موکد رهبری مبنی بر ضرورت توجه دقیق مسئولان به رفتار و گفتار خود را فراموش کرده‌اند که با تکیه بر مطالب نادرست، سخنانی تا این میزان، دشمن شاد کن را بر زبان می‌آوردند که این چنین مورد استفاده و استناد ضد انقلاب قرار بگیرد؟ از آن بدتر این که این اظهارات به نام و تحت عنوان مجلس انقلابی و اصولگرا صورت گرفته است.

حالا باید پرسید کدام موازین انقلاب به تضعیف جبهه خودی و ایجاد نارضایتی تاکید دارد؟ تطابق اقدام انقلابی با بازی در زمین ضدانقلاب چقدر است؟

بدیهی است همه مسئولان باید در سال جهش تولید و در هنگامه جنگ اقتصادی مراقب سخنان خود باشند. سخن گفتن درباره شرکت فولاد مبارکه، سخن گفتن از یک واحد تولیدی کوچک نیست.

هنگامی که از فولاد مبارکه حرف می‌زنیم در واقع از یک مجموعه‌ای حرف می‌زنیم که 15 هزار نفر به صورت مستقیم و ده‌ها هزار نفر به صورت غیرمستقیم در آن مشغول به کار هستند. از مجموعه‌ای سخن می‌گوییم که با اجرای دستورالعمل رهبری، کشور را نه تنها از واردات بسیاری از محصولات فولادی بی‌نیاز کرده که در مسیر صادرات و ارزآوری گام برداشته است به نحوی که مورد تحریم‌های ظالمانه آمریکا قرار گرفته است.

فولاد مبارکه در همین شرایط سخت تحریم در حال اجرای پروژه عظیم نورد گرم 2 است که هم نیازهای وارداتی کشور را بسیار می‌کاهد و هم بر صادرات کشور، خواهد افزود.

حال اگر این ادعاهای بی اساس، تمرکز این جبهه اقتصادی را به هم بزند، بجز اینکه دود آن به چشم مردم می‌رود چه سودی خواهد داشت؟ آیا باز پای دلالان واردکننده و عصبانیت آنها از تولیدملی درمیان است؟

شبکه‌های معاند و بی‌ارزش و بنگاه‌های دروغ‌پراکنی از اینگونه خبرها برای خود خوراک رسانه‌ای تهیه می‌کنند و عملا با ایجاد شیطنت‌های رسانه‌ای باعث فلج شدن چرخه اقتصاد خواهند شد.

مدیرعامل شرکت مبارکه به ادعای بسیاری از نمایندگان مجلس، تاکنون در شرایط سخت تحریم‌ها به خوبی عمل کرده و باید امروز فکر خود را برای راه‌اندازی و توسعه نورد گرم 2 بگذارد نه آنکه به دنبال پاسخگویی به حواشی باشد. فولاد مبارکه امروز در شرایط سخت تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی، عملکرد قابل قبولی داشته و کارنامه خوبی دارد و رکوردهای خوبی را به دست آورده است.

امروز شیطان بزرگ آمریکا مستقیم دست بر روی فولاد مبارکه گذاشته است و متاسفانه گروهی نیز خواسته و ناخواسته در راستای اهداف آمریکا حرکت می‌کنند.

از وزیر محترم صمت تقاضا داریم تا پای مدیران موفقی همچون مدیر فولاد مبارکه بایستد و از او حمایت کند زیرا حمایت از چنین مدیرانی حمایت از کارآفرینی و توسعه اقتصاد است و مدیرعامل فولاد مبارکه نیز امتحان خود را پس داده و باید آنها را پشتیبانی و حمایت کرد و عملکرد موفق مدیرعامل فولاد مبارکه از دید رسانه‌ها پنهان نیست و حمایت از چنین مدیرانی انتظار بجایی از آقای رزم‌حسینی است.

در پایان باید تاکید کرد از نمایندگان مجلس انقلابی و سایر مسئولان بیش از دیگران انتظار می‌رود مراقب گفتار خود باشند. مراقب باشیم در جنگ اقتصادی به افسران جنگ اقتصادی در جبهه خودی، حمله نکنیم.

منبع: فردا

کلیدواژه: جنگ اقتصادی تحریم نفتی درآمدهای نفتی ایران افسران جنگ اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۲۸۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از فارس؛ با ناکامی دولت مصر در پایان دادن به گرانی و بالا رفتن بی رویه قیمت‌ها مردم در این کشور به پویش‌های بزرگ تحریم ملحق شدند.

قیمت دلار در بانک‌‎های مصر و بازار سیاه موازی پس از دو ماه ثبات در این کشور از هفته گذشته بار دیگر روند صعودی گرفته است.. این موضوع نگرانی‌هایی را برای مردم این کشور در زمینه تشدید درد و رنج اقتصادی آن ها به دنبال داشت.

کارشناسان بدهی بالای مصر، تنش‌های ژئوپلتیکی در خاورمیانه، کاهش درآمدهای قاهره از کانال سوئز، افزایش تورم و گرانی و افت سرمایه‌گذاری‌های خارجی از دلایل تشدید بحران اقتصادی مصر خواندند.هفته گذشته پویش تحریم خرید ماهی در سراسر مصر با استقبال خوب شهروندان این کشور روبه رو شده بود و این هفته موج تحریم به گوشت، تخم مرغ و دیگر کالاهای اساسی رسیده است.

بر اساس داده‌های آژانس مرکزی آمار مصر در ماه مارس، تورم سالانه قیمت مصرف کننده در شهرهای مصر به 35.7 درصد رسید، پس از آن که ژانویه گذشته 29.8 درصد بود.پس از اینکه موج گسترده تحریم انواع ماهی های خودراکی در مصر طی روزهای گذشته بالا گرفت حالا مردم مصر در اماکن عمومی و سایت های رسانه‌های اجتماعی مشغول مبارزه با قیمت‌های بالای گوشت هستند که قیمت آن به بیش از 400 پوند مصر (یک دلار = حدود 48 پوند) رسیده است.

کساد بازار در بازار معروف ماهی فروشی شهر اسکندریه مصر فروشنده‌ها انواع ماهی‌ها را به شکل‌های جذاب در یخچال‌های شیشه‌ای چیده‌اند اما مردم به آن نگاه هم نمی‌اندازند محمد یکی از فروشندگان می گوید که استقبال مردم از پویش «بگذار بگندد تا قیمتش کم شود» غافلگیر کننده بوده است.این کمپین‌ها به سرعت محبوبیت و استقبال زیادی را در بین شهروندان مصری پیدا کرده و شرکت‌کنندگان در آن از رسانه‌های اجتماعی برای هماهنگی و تبادل نظر و برنامه ریزی استفاده می‌کنند که باعث افزایش قدرت جنبش و گسترش دامنه نفوذ آن شده است.   در همین حال، کمپین‌های مشابهی در قاهره، سوئز، کفر الشیخ، اسماعیلیه و دیگر شهرهای بزرگ مصر برای تحریم بیشتر کالاهای اساسی که قیمت شاهد تورم گسترده بوده، آغاز شده است. کاربران شبکه‌های اجتماعی همچنین کمپین جدیدی را با همین نام «بگذارید بگندد» برای تحریم خرید مرغ، تخم مرغ و گوشت قرمز راه اندازی کردند تا تجار را مجبور به کاهش قیمت کنند.اگرچه برخی از مردم مصر نسبت به تاثیرگذاری این پویش‌های تحریم تردید داشتند، اما فعالان و تعداد زیادی از شهروندان پس از اینکه توانست عده‌ای را برای شرکت در آن جذب کند از کاهش نسبی قیمت‌ها و زیان‌های قابل توجه به برخی از بازرگانان، اشتیاق زیادی نشان دادند.   فؤاد عبدالفتاح، هماهنگ‌کننده کمپین «بگذارید بگندد» در استان اسکندریه، گفت: مصر شاهد وضعیت افزایش قیمت‌ها برای اکثر کالاهای اساسی است و از جمله محصولاتی که اخیراً شاهد افزایش قیمت محسوس بوده است، ماهی است که به قیمت بی سابقه‌ای رسیده است که برای افراد کم درآمد مناسب نیست. عبدالفتاح در مصاحبه خود با العربی الجدید افزود: تحریم ماهی پیام روشن ما به بازرگانان و صاحبان مغازه‌ها است، زیرا می‌خواهیم این پیام قوی را ارسال کنیم که این بی عدالتی اقتصادی را در سکوت نخواهیم پذیرفت.   یک شهروند دیگر می‌گوید: ما خواستار قیمت‌های مقرون به صرفه و منصفانه برای ماهی هستیم تا در دسترس اکثر مردم باشد و همه بتوانند در شرایط سخت با هم کنار بیایند. ما در یک شهر ساحلی زندگی می‌کنیم و ماهی‌ها جزء ضروری فرهنگ و میراث دریایی ما به حساب می‌آیند، اما به دلیل سوء استفاده برخی، تصمیم گرفته ایم که در برابر گرانی سرسام آور سکوت نکنیم.علا حامد، کارشناس اقتصادی گفت که کمپین تحریم انواع گوشت‌ها در مصر نشان دهنده به ستوه آمدن شهروندان از مشکل گرانی و تمایل آنها برای یافتن راه حل هایی برای شرایط دشوار اقتصادی است آنها خواستار بررسی مسائل فوری اقتصادی و اتخاذ تدابیر موثر برای بهبود زندگی شهروندان توسط دولت السیسی هستند.  

دیگر خبرها

  • کارگران سربازان بی‌ادعای جبهه اقتصادی‌اند
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم
  • کارگران در خنثی‌سازی تحریم‌ها مشارکت داشته‌اند
  • کشته شدن ۲ سرباز رژیم صهیونیستی در حمله خودی
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به مناطقی در یمن
  • هشدار احمد مسعود درباره احتمال حمله تروریستی از خاک افغانستان به آمریکا و اروپا
  • اهمیت نبرد در جبهه اقتصادی کمتر از جنگ نظامی نیست
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • برد پرگل هندبال سپاهان در مصاف با پلیمر خرم آباد