Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-01@16:36:32 GMT

بی حسی اقتصاد دانان به بودجه

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۳۰۰۳۹

بی حسی اقتصاد دانان به بودجه

ساعت 24 - فرهاد رهبر، محمد ستاری‌فر، برادران شرکا و مسعود روغنی‌زنجانی شماری از روسای سازمان‌های برنامه‌وبودجه پس از پایان جنگ بوده‌اند. این روسای سازمان برنامه در زمان خودشان معاونان و مدیرانی داشتند که در داستان بودجه کارشناس و صاحب‌نظر بوده‌اند.

علاوه بر این دست‌کم سه گروه از اقتصاددانان با گرایش‌های گوناگون به نام اقتصاددانان نهادگرا، اقتصاددانان هوا در اقتصاد رقابتی و نیز اقتصاددانانی که آنها را بیشتر در طیف اقتصاددانان طرفدار اقتصاد دولت توسعه و دولت دست‌پاک طبقه‌بندی می‌کنند، می‌شناسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین راغفر، محسن رنانی، بهروز ‌هادی‌زنوز، فرشاد مومنی، مسعود نیلی، موسی غنی‌نژاد، محمدمهدی بهکیش، غلامرضا فرجادی، احمد توکلی، حسن سبحانی‌فر، پرویز داودی و… سرگروه‌های این دسته‌بندی از اقتصاددانان هستند که البته هر کدام از این طیف‌ها زیرشاخه‌های کوچک و بزرگ دارند. در این روزهایی که لایحه بودجه از سوی سازمان برنامه‌وبودجه منتشر شده از این گروه نامدار از اقتصاددانان حرف مشروح و تحلیل کارشناسانه‌ای که نقدی بر بودجه باشد را نخوانده و نشنیده‌ایم. چرا این گروه از اقتصاددانان چنین سکوت دهشتناکی را در دستور کارشان قرار داده‌اند؟ چرا رسانه‌های پرشمار دیگر سراغ این اقتصاددانان نمی‌روند یا کمتر می‌روند؟ واقعیت این است که نقد و انتقاد و گفت‌وگو کالایی بی‌مشتری در بازار شده است و کسی یا جایی خریدار نقد نیست. دولت حاضر نیست نقد را قبول کند چون می‌داند و می‌دانیم کاری جز این از دستش برنمی‌آید. بنا بر ضرب‌المثل ایرانی که مردی طلبکار از بدهکارش طلبش را می‌خواست و او کف دستش را نشان می‌داد که اگر مویی می‌بینی، بکن و بردار. دولت چگونه باید بگوید کالایی نداریم برای فروش و همین نفت است که هست. اقتصاددانان نیز وقتی می‌دانند اگر بخواهند ریشه‌یابی کنند و ژرفای بی‌پولی و بیچارگی دولت را باز کنند باید به جاهایی بروند که نمی‌توانند بروند، چرا باید ریسک کنند و نتیجه‌ای هم به دست نیاید. روسای سازمان‌های برنامه‌وبودجه در این سال‌های سپری‌شده انگار نه انگار که روزی در همین مسند نشسته بودند و باید امروز به شهروندان کمک کنند و اصولا آیا می‌توانند؟ واقعیت این است که دامنه و گستره و شمار کسانی که هنوز حاضرند درباره بودجه چیزی بگویند و حرفی بزنند روندی به شدت کاهنده را تجربه می‌کند و روزی می‌رسد که کسی با هیچ چیز کار نداشته باشد. آن روز اگر از راه برسد فاجعه رخ می‌نمایاند و می‌دانیم و می‌فهمیم که زمانه جور دیگری شده است. نقد هم کالایی است که وقتی عرضه می‌شود که تقاضایی برایش باشد و هنگامی تقاضای نقد وجود خواهد داشت که حرف تازه‌ای بر زبان آورده شود و کمی از سطح به زیر و پنهان رخدادها و انگیزه‌ها پرداخته شود. حالا که آمپول بی‌حسی بر ذهن و زبان و مداد اقتصاددانان زده شده و آنها بی‌حس هستند.

جهان صنعت

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۰۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۱۱ اردیبهشت) در جریان بررسی بخش دوم بودجه سال ۱۴۰۳ با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق در مورد جدول ۱۰- ج در خصوص اعتبارات استانی با ۱۵۴ رأی موافق، ۲۷ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۰ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

حمیدرضا حاجی بابایی در نشست علنی نوبت صبح امروز (سه شنبه، ۱۱ اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی در توضیح بخش درآمدی جدول ۱۰- ج لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: این جدول مربوط به اعتبارات استانی می‌باشد که ریالی در آن بالا و پایین نشده است، بخشی از آن به مناطق محروم اختصاص داده می‌شود، این جدول به بخش‌های مختلفی تقسیم می‌شود، در بخشی از جدول حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان به بودجه‌های جهادی اختصاص داده شده که به طور مساوی به تمام استان‌ها تقسیم می‌شود. هیچ گونه تغییری در این جدول اعمال نشده است فقط ۴ ستون به آن اضافه شده، ۴ مورد آن نیز در مورد مباحث استانی می‌باشد.

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در توضیح جدول ۱۰- ج، گفت: این جدول با نظر دولت تنظیم شده، تغییرات مختصری بر آن اعمال گردیده که مخالفتی با آن نداریم، مبالغ عنوان شده در این جدول به صورت یکجا برای حل مسائل مدارس نیمه تمام، راه‌های روستایی و آبرسانی به مناطق محروم اختصاص داده می‌شود و همگی در یک ستون آورده می‌شود، اما در ستون توازن یک سوءبرداشتی نشود، بودجه در اختیار نمایندگان است، قطعا توافق ما این نیست که بودجه را در اختیار نمایندگان بگذاریم بلکه این اعتبارات بودجه‌ای در اختیار شورای برنامه ریزی استان‌ها قرار می‌گیرد.

حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق در ادامه، گفت: تمام بودجه با همکاری دولت و مجلس دنبال شده است، این جدول نیز براساس توافق دولت و مجلس به نتیجه رسیده است، تلاش می‌شود با رعایت انصاف و عدالت بودجه تقسیم شود.

قالیباف در توضیح جدول ۱۰- ج، گفت: بخشی که در توازن یک آمده و در زیرمجموعه نمایندگان قرار می‌گیرد توافق بر این شده است که در سازمان برنامه، شورای برنامه ریزی آن استان در حوزه مسائل عمرانی با برنامه قرار بگیرد، با نظر دوستان در همان سیستم نیز انجام پذیرد، حتی اولویت هم باید با کار‌های زیرساختی باشد، چون توافق صورت گرفته ابهامی نیز ایجاد نمی‌شود.

رئیس مجلس در ادامه یادآور شد: ۱.۵ همتی که برای موضوع فنی و حرفه‌ای اختصاص داده شده بود که در حوزه ملی باشد با پیشنهاد دولت در همان مبحث استانی تعلق می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • رئیس مرکز آمار ایران تغییر کرد
  • رئیس مرکز آمار تغییر کرد
  • پیکانپور از سازمان غذا و دارو رفت
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • شوک بزرگ به کمیته المپیک در سال المپیک!
  • بدون آرام‌سازی اقتصاد امکان انجام هیچ کاری نیست
  • تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • سازمان برنامه مکلف به نظارت برنحوه نقشه‌برداری سازمان ثبت شد
  • پیشرفت دریایی در کشور هند و پروژه عظیم ساگارمالا
  • سازمان برنامه موظف به نظارت جدی بر نحوه نقشه‌برداری سازمان ثبت شد