Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@13:22:24 GMT

زن طغیانگر روی پرده سینما

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۳۰۱۷۴

زن طغیانگر روی پرده سینما

«سارا» یازدهمین فیلم بلند سینمایی داریوش مهرجویی است که در سال 1371 آن را ساخت و 1372 به اکران عمومی در آمد. این فیلم یکی از بهترین و مهم‌ترین کارهای مهرجویی و از آثار ماندگار سینمای ایران در حوزه زنان محسوب می‌شود.

 فیلمنامه سارا برداشتی آزاد از نمایشنامه معروف «خانه عروسک» اثر «هنریک ایبسن» است که در اواخر قرن 19 و در فضای مردسالارانه نروژ و اروپا نوشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
نمایشنامه زندگی زنی به‌ نام نورا را روایت می‌کند که اگرچه با مرد مهربانی به‌ نام هلمر ازدواج کرده اما همسرش هویت مستقل او را به رسمیت نمی‌شناسد و همین موجب برآشفتگی نورا می‌شود. در این میان فیلم سارا قصه زنی را به تصویر می‌کشد که هزینه‌های سنگین بیماری شوهرش را با قرض گرفتن تأمین می‌کند و مجبور می‌شود که سخت کار کند، البته او به شوهرش می‌گوید که پول درمان را از محل ارثیه پدرش پرداخت کرده است. سارا پنهان از چشم شوهرش با کار سخت و مداوم سعی می‌کند بدهی‌های خود را بپردازد؛ در این بین گشتاسب مردی که به سارا پول قرض داده متهم به جعل اسناد می‌شود و موقعیت شغلی اش  در بانک به خطر می‌افتد. او از سارا می‌خواهد از طریق شوهرش که رئیس بانک است، این مشکل را حل کند. بازی در نقش‌های اصلی این فیلم را نیکی کریمی (سارا)، امین تارخ (حسام شوهر سارا) و خسرو شکیبایی (گشتاسب) برعهده داشتند. سارا جوایز داخلی و خارجی بسیاری را دریافت کرد. داریوش مهرجویی در مراسم دریافت جایزه هنریک ایبسن از سفارت نروژ ساخت فیلم سارا را کاری بسیار گستاخانه دانست و گفت: «تصویر یک زن طغیانگر در جامعه سنتی و مردسالارانه ما کار بسیار دشواری بود و هنگام ساخت این فیلم تصور می‌کردم سارا مدت‌ها اجازه اکران نداشته باشد. مسأله زن و نقش او در ایران بویژه پس از انقلاب از جمله دغدغه‌های جدی من بود و... از آنجا که با نمایشنامه‌های ایبسن بخوبی آشنایی داشتم، فیلم سارا را با برداشتی آزاد از خانه عروسک ساختم، البته طغیان شخصیت سارا بسیار دشوارتر از طغیان نورا شخصیت زن نمایشنامه خانه عروسک است. جامعه آن زمان ما در مقایسه با اروپای قرن ۱۹ بارها سنتی‌تر بود و به‌همین دلیل عصیان سارا درنظام مرد سالارانه ایرانی بسیارعمیق‌تر است بویژه اینکه در پایان فیلم سارا برخلاف نورا فرزندش را هم همراه خود می‌برد و این نشان می‌دهد او به‌ دنبال یک زندگی بی‌قید و بند نیست.»

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: فیلم سارا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۰۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«هامون» داریوش مهرجویی به تئاتر می‌آید/ زنده نگه‌داشتن یاد بزرگان

کوروش ساسانیان مشاور هنری و یکی از نقش‌خوانان نمایشنامه‌خوانی «هامون»، درباره این اجرا به خبرنگار مهر گفت: نمایشنامه‌ «هامون» نوشته مسلم آیینی برداشتی آزاد از فیلم «هامون» اثر استاد داریوش مهرجویی است. این نمایشنامه در زمان حیات زنده‌یاد مهرجویی نوشته و با تایید ایشان به چاپ رسید. سال گذشته که آن اتفاق ناگوار برای زنده‌یاد مهرجویی و همسرش رخ داد، از آنجایی که ما و هم‌نسلان ما ارادت خاصی به این کارگردان فقید سینمای ایران و همچنین فیلم «هامون» داریم، تصمیم گرفتیم به نوعی یاد این استاد را زنده نگه داریم.

وی درباره تفاوت‌های نمایشنامه «هامون» نسبت به فیلمنامه مطرح زنده‌یاد داریوش مهرجویی، توضیح داد: در نمایشنامه «هامون» چارچوب‌های فیلمنامه رعایت شده، فقط برخی شخصیت‌ها حذف و تعدادی شخصیت به اثر اضافه شده است.

ساسانیان تاکید کرد: تلاش داریم که در نمایشنامه‌خوانی «هامون» تفکر فیلم را به مخاطب منتقل کنیم. مسلم آیینی نیز در نمایشنامه خود همین تلاش را کرده است.

وی درباره چالش‌برانگیز بودن نمایشنامه‌خوانی یا اجرای اثری برگرفته از فیلم «هامون» با توجه به اینکه این فیلم و بازی بازیگران آن نظیر زنده‌یادان خسرو شکیبایی و بیتا فرهی در ذهن مخاطبان ثبت شده است، تصریح کرد: قبل از اینکه بخواهیم تمرین‌ها را شروع کنیم این موضوع که اثر ما با فیلم درخشان «هامون» مقایسه خواهد شد بسیار چالش‌برانگیز بود زیرا به محض اجرای این نمایشنامه‌خوانی، مقایسه اتفاق می‌افتد. ما تلاش کردیم فضایی مستقل را ایجاد کنیم تا مخاطب بداند گروهی به صورت مستقل و به یاد استاد مهرجویی و فیلم «هامون» اثری را اجرا می‌کند ولی هیچ ادعایی نداریم.

این هنرمند عرصه تئاتر یادآور شد: ما به دنبال راهی هستیم که به یاد این عزیزان باشیم وگرنه به لحاظ هنری حتی نمی‌توانیم به آن عزیزان نزدیک شویم. به نظر من در این زمینه هر کاری انجام شود بهتر از آن است که انجام نشود. نام این عزیزان زنده است و با این کار بیشتر زنده می‌ماند. من با این ذهنیت، در سال‌های اخیر چند بار به یاد استاد حمید سمندریان نمایشنامه‌خوانی برگزار کرده‌ام.

نمایشنامه‌خوانی «هامون» روز شنبه ۸ اردیبهشت، ساعت ۲۰:۱۵، در سالن شماره ۴ بوتیک تئاتر شهرزاد اجرا می‌شود.

در این اثر امید اله‌کوهی، النا آهی، کوروش ساسانیان، مهسا خانی، هامون صادقی، سپیده قاسمی، حسین آقازاده، رامبد لطفی نقش‌خوان و غزاله لطیفی صحنه‌خوان است. محمدامین منصف‌نژاد نیز به عنوان دستیار کارگردان در نمایشنامه‌خوانی «هامون» حضور دارد.

کد خبر 6088513 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • مشتریان به نشان استاندارد و اصالت قطعات خودرو توجه کنند
  • ۳ نمایشنامه جدید در نمایشگاه کتاب
  • «چندهیچ» نمایشنامه خوانی می‌شود/ سرانجام وقایع جنگ در پنج گویش
  • انتشار ۳ نمایشنامه
  • عرضه سه نمایشنامه جدید سوره مهر در نمایشگاه کتاب
  • «پایتخت ۷» با بازیگران بومی ساخته می‌شود
  • پشت پرده اسلام آوردن سرمربی پرتغالی سپاهان | پای ازدواج با بازیگر ایرانی در میان است | رازی که پیراهن خانم بازیگر فاش کرد (عکس)
  • دختر کاراته کا قمی بر سکوی قهرمانی کشور قرار گرفت
  • دلش برای «آسید کاظم» پر می‌کشید
  • «هامون» داریوش مهرجویی به تئاتر می‌آید/ زنده نگه‌داشتن یاد بزرگان