Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک دهه از پایتخت می‌گذرد، اولین قسمت این سریال سال ۱۳۹۰ راهی تلویزیون شد و هم‌اکنون صحبت بر سر پخش نوروزی فصل هفتم آن در بهار ۱۴۰۰ است، یک دهه محبوبیت سریالی پرببیننده بدون شک نمی‌تواند حاصل یک اتفاق باشد، از سویی برای اثری که توانسته یک دهه بر مدار خود حرکت کند بدون شک ایجاد حواشی و گاه چالشهای سخت عجیب نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری میزان - سریال تلویزیونی پایتخت طی سال‌های گذشته توانسته در بین مخاطبان تلویزیون به عنوان یکی از برترین آثار سریالی مطرح گردد، داستان خانواده «نقی معمولی» که از همان ابتدا با محوریت اتفاقات و چالش‌های یک خانواده در قالبی کمدی مخاطبان بسیاری را به خود جذب کرد.  

پایتخت از همان فصل اول خود توانست با قدرت ظاهر شود، کاراکتر‌ها به واسطه نگارش درست داستان و شخصیت پردازی به سرعت در میان مخاطبان جا باز کردند و حتی تکیه کلام‌های آن‌ها نیز تا مدت‌ها در کوچه بازار ورد زبان جامعه بود، سریالی برآمده از قشر متوسط جامعه که توانست روایاتی جذاب را طی فصل‌های پیشین به مخاطب عرضه کند. 

پایتخت، اما خالی از حواشی هم نبود، در ابتدا صحبت از سه گانه پایتخت بود، پس از پایان فصل سوم صحبت از پایان این مجموعه تلویزیونی به میان آمد، سریالی که توانسته بود در فصل اول و دوم خود با استقبال چشمگیری روبرو شود در فصل سوم با کمی کاهش مخاطبان روبرو شد.

همه در انتظار پایانی بر پایتخت بودند که اضافه شدن کاراکتر‌های تازه همچون مهران احمدی و هدایت هاشمی به عنوان نقش‌های اصلی قدرتی دوباره به این سریال تلویزیونی داد، پایتخت بار دیگر توانست همچون دو فصل اول با قدرت ظاهر شود و انتظار‌ها به شدت از کارگردان و نویسندگان اثر بالا رفت. 

این سریال با توفیق در فصل پنجم خود توانست مخاطبان خود را دو چندان نماید، اما به یکباره در فصل پنجم سریال خبر از جدایی مهران احمدی آمد، وی دلیل جدایی خود را تمام شدن کار خود با شخصیت بهبود فریبا اعلام کرد، در این میان بود که «بهرام افشاری» در نقش بهتاش فریبا به سریال اضافه شد، اتفاقی که در ابتدا شاید ریسک بزرگی محسوب می‌شد، افشاری باید جای خالی مهران احمدی را پر می‌کرد و در ادامه توانست نه تنها این جای خالی را پر کند بلکه به عنوان یکی از محبوب‌ترین کاراکتر‌ها شناخته شود. 

فصل‌های مختلف سریال پایتخت شاهد صعود و گا‌ها افول برخی از کارکتر‌های اثر بود، در همین حین که نقش بهرام افشاری هر روز قوت دو چندان پیدا می‌کرد، در نقطه مقابل نقش «بابا پنجعلی» با بازی علیرضا خمسه به حاشیه رانده شده بود، از طرفی هومن حاجی عبدالهی که در چهار فصل نخست نقشی فرعی محسوب می‌شد در فصل پنجم به نقش اصلی تبدیل شد. 

آنچه بیش از هرچیز فصل پنجم را متفاوت از سایر فصل‌ها می‌کرد، دغدغه برون مرزی و مبارزه با گروهک تروریستی داعش بود، اتفاقی که شاید در نوع درام به خوبی پیش می‌رفت، اما از سویی هم منتقدان خاص خود را داشت، منتقدان عقیده داشتند که وجود صحنه‌های جنگی و جدی عنصر کمدی را به عنوان مهمترین عنصر اثر کمرنگ کرده است. 

با این وجود فصل پنجم سریال پایتخت با تمام فراز و نشیب‌ها به کار خود پایان داد، این بار هم صحبت از پایان ساخت پایتخت به گوش می‌رسید، از سویی درگذشت ناگهانی «خشایار الوند» باعث شد تا گروه به یکباره با شوکی عظیم روبرو شود، الوند همواره جزو پایه‌های اصلی سریال پایتخت بود که در کنار محسن تنابنده در نگارش فیلمنامه سهمی کلیدی داشت. 

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین خبرها از معاونت سیما اینجا کلیک کنید

بعد از گذشت ماه‌ها خبر از ساخت نسخه سینمایی پایتخت به گوش می‌رسید، اما در انتها فصل ششم پایتخت راهی خانه‌ها شد، فصلی که در همان ابتدا می‌دانست باید بار دیگر عنصر کمدی را در اثر پررنگ کند، شاید خبر خوب برای هواداران پایتخت بازگشت مهران احمدی بود، وی که یکبار از این سریال خداحافظی کرده بود این بار اعلام کرد که با قدرت تمام به این سریال بازخواهد گشت. زیرا مردم از وی درخواست کرده بودند که به اثر بازگردد. 

احمدی درباره این بازگشت اعلام کرد: خودم گفته بودم که نمی‌خواهم یک کاراکتر را مجدد تکرار کنم، ولی مردم جایگاهی دارند که به هر صورت برای من عزیز و محترم است. در واقع با قبول بازی در فصل ششم پایتخت، من در برابر خواست مردم تسلیم شدم.

فصل ششم بار دیگر همچون فصل چهارم توانست با اقبال خوبی از سوی مخاطبان روبرو شود، این در حالی بود که پایتخت حالا رقیب قدرتمندی همچون سریال «نون. خ» را پیش روی خود داشت. قصه سریال «پایتخت ۶» با فوت بابا پنجعلی و اهدای اعضای بدن او آغاز می‌شود.

به گفته عوامل سریال و علیرضا خمسه دلیل حذف بابا پنجعلی از سریال آلزایمر زیادی بیش از حد شخصیت بوده است، زیرا استفاده از این شخصیت بسیار محدود میشد. همچنین کارگردان سریال در این باره گفته است که به این شخصیت در پنج فصل به اندازه کافی پرداخته شده است و دلیلی برای ادامه دادن شخصیت نیست. گرچه در ابتدا خشایار الوند میخواست از روح بابا پنجعلی در فصل ششم استفاده کند، اما محسن تنابنده نظرش این بود که این شخصیت در فصل ششم حضور نداشته باشد.

غیبت علیرضا خمسه تنها حاشیه برای اهالی پایتخت ۶ نبود، سکانس‌های پایانی در قسمت آخر فصل ششم پایتخت و مصادف شدن آن با شيوع بيمارى كرونا  حواشی بزرگی را برای تیم سیروس الوند به وجود آورد و تا هفته‌ها در فضای مجازی به عنوان یکی از مهمترین مباحث بود، اتفاقی که امکان پایان کامل این سریال را می‌داد، اما پایتخت بار دیگر بر مدار خود حرکت کرد تا راهی تلویزیون شود. 

حال بعد از سال‌ها میزبانی پایتخت از مخاطبان نوبت به ساخت فصل هفتم این سریال پرطرفدار رسیده است، همچون تمامی فصل‌ها ساخت فصل هفتم هم بی حاشیه نبوده است، حذف دو کاراکتر سارا و نیکا به دلیل برخی حواشی به وجود آمده در فضای مجازی توسط این دو بازیگر نوجوان اولین حاشیه بزرگ اثر بود، حاشیه‌ای که باعث شد بازیگران اثر هم واکنش نشان داده و خواهان بازگشت این دو کاراکتر باشند. 

از سویی منتقدان حضور این دو کاراکتر می‌گفتند که شخصیت سارا و نیکا به دلیل عدم توانایی بازیگری توسط آن‌ها در شش فصل پیش هم بسیار ضمنی و گا‌ها اضافی بوده و به نوعی تنها برای تکمیل شدن خانواده نقی معمولی بوده است، همچنان حواشی نسبت به حذف این دو بازیگر ادامه دارد، در حالی که سازندگان اثر همچنان واکنش رسمی نسبت به حضور و یا عدم حضور این دو بازیگر نداشته اند. 

از جمله نقاط مثبت سریال پایتخت طی ادوار پیشین آن می‌توان به نبود حاشیه‌های مرسوم در قبال آثاری بود که معمولا مخصوص به شهر خاصی ساخته می‌شوند، هرچند این سریال هم منتقدانی را نسبت به نوع ادای لهجه و گویش شمالی داشت، اما در نهایت توانست طی شش فصل محبوبیتی را از آن خود نماید که نمونه‌های مشابه به هیچ وجه در کارنامه نمی‌دیدند. 

حال یک دهه از پایتخت می‌گذرد، اولین قسمت این سریال سال ۱۳۹۰ راهی تلویزیون شد و هم‌اکنون صحبت بر سر پخش نوروزی فصل هفتم آن در بهار ۱۴۰۰ است، یک دهه محبوبیت سریالی پرببیننده بدون شک نمی‌تواند حاصل یک اتفاق باشد، از سویی برای اثری که توانسته یک دهه بر مدار خود حرکت کند بدون شک ایجاد حواشی و گاه چالشهای سخت عجیب نیست، اما باید دید این بار سیروس مقدم با ساخت فصل هفتم این اثر تا چه حد به موفقیت خود ادامه می دهد. 

شاید فصل هفتم سریال تلویزیونی پایتخت حسن ختامی بر تمامی فصلها و به نوعی فصل آخر این اثر باشد اما گروه سازنده این سریال نشان داده که برای اولین بار در تاریخ سریال سازی کشور می‌تواند اثری ماندگار و طولانی را خلق کند، اثری که هم اکنون توانسته با چندین نسل از مخاطبان ارتباط برقرار کند. اثری که شاید با فاصله گرفتن زمانی از آن و همچنین دور شدن از حواشی بتوان بر تاثیرگذاری آن بر چرخه سریال سازی نگاهی دوباره کرد، اثری که توانست پس از سالها ساخت سریال را از شهر تهران به شهرستانی دیگر ببرد تا علاوه بر استفاده از اقلیمی تازه تنوعی بی بدیل برای مخاطب ایجاد کند. 

انتهای پیام/

برچسب ها: سریال پایتخت محسن تنابنده

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سریال پایتخت محسن تنابنده سریال پایتخت مهران احمدی بابا پنجعلی فصل هفتم فصل پنجم بار دیگر فصل ششم بدون شک یک دهه فصل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۱۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم فرهاد مجیدی برای پایان دادن به همه شایعات | چهره محبوب آبی‌ها به ایران برمی‌گردد؟

به گزارش همشهری آنلاین، فرهاد مجیدی در ۳ مقطع زمانی مختلف سکان هدایت استقلال را برعهده گرفت که مهم‌ترین دوران سرمربیگری او در جمع آبی‌پوشان پایتخت، در لیگ بیست‌ویکم اتفاق افتاد. مجیدی که در ۲ نوبت در قامت جانشین موقت به جای وینفرد شفر و آندره‌آ استراماچونی روی نیمکت استقلال حضور پیدا کرد، روزهای پرفرازوفرودی را در جمع آبی‌پوشان پایتخت گذراند اما در دوره سوم حضورش در استقلال که بعد از پایان همکاری آبی‌ها با محمود فکری بود، شرایط کاملاً متفاوت پیش رفت.

استقلالی‌ها هم در آسیا با فرهاد مجیدی عملکرد قابل‌قبولی را از خود به جای گذاشتند و هم در اولین فصلی که مجیدی از ابتدای فصل روی نیمکت استقلال نشست، آبی‌پوشان پایتخت رکوردهای تاریخی را از خود به جای گذاشتند و بدون باخت و با ثبت بیشترین امتیاز در تاریخ لیگ برتر به مقام قهرمانی رسیدند. در کنار روزهای پراتفاق اما شیرین مجیدی در استقلال، باید اشاره‌ای هم به دوران سرمربیگری او در تیم امید ایران و اتحاد کلبا داشته باشیم که سرمربی ایرانی روزهای پرتلاطمی را در فوتبال امارات در نقش سرمربی اتحاد کلبا گذراند و در نهایت به شکلی توافقی از این تیم اماراتی جدا شد.

مجیدی برای دست‌نخورده‌ماندن رکورد تاریخی‌اش در استقلال، تصمیم هوشمندانه‌ای گرفت و بعد از یک فصل شکست‌ناپذیری همراه استقلال و کسب قهرمانی تاریخی، در قامت لژیونر در عرصه سرمربیگری کارش را پیش برد و حالا همواره نام او به عنوان جدی‌ترین آلترناتیو نیمکت استقلال مطرح است. با توجه به پایان همکاری فرهاد مجیدی و اتحاد کلبا، در طول ۲ اخیر بارها نام او برای حضور در تیم‌های مختلف در فوتبال ایران به میان آمده اما این سرمربی جوان در مقطع کنونی هیچ تصمیمی برای مربیگری در فوتبال ایران ندارد.

استقلال سرمربی دارد، حضور در تراکتور را نمی‌خواهد!
جواد نکونام سرمربی کنونی آبی‌پوشان پایتخت توانسته عملکردی درخشان را از خود به جای بگذارد و صدرنشینی در لیگ بیست‌وسوم و قدم زدن در مسیر کسب عنوان قهرمانی باعث شده تا سایه فرهاد از نیمکت آبی‌ها دور باشد؛ هر چند که در طول ماه‌های اخیر شایعاتی درباره حضور احتمالی مجیدی به جای نکونام به میان آمد اما بررسی دقیق‌تر نشان می‌دهد که هم نکونام قراردادی ۳ ساله با استقلال دارد و هم اینکه در شرایط فعلی، فرهاد مجیدی علاقه‌ای به حضور دوباره در فوتبال ایران و تیم استقلال نشان نداده است.

فرهاد مجیدی البته برای بازگشت به چرخه سرمربیان لیگ برتری، پیشنهادی از تیم تراکتور تبریز هم روی میز خود داشت و مدیران باشگاه تراکتور تایید کردند که برای جانشینی پاکو خمس به سراغ استخدام مجیدی رفته‌اند اما با این وجود، فرهاد مجیدی به پیشنهاد تراکتوری‌ها پاسخ منفی داده و تمایلی برای حضور روی نیمکت سرخ‌پوشان تبریزی نشان نداده است. پاسخ منفی مجیدی به پیشنهاد تراکتوری‌ها باعث شده تا دوری این سرمربی جوان از چرخه سرمربیان لیگ برتری به ۲ سال نزدیک شود و به نظر می‌رسد که این دوری تداوم خواهد داشت.

فرهاد حتی هدایت تیم امید را هم نمی‌خواهد
مسئولان فدراسیون فوتبال در حال برنامه‌ریزی برای معرفی اعضای جدید کادرفنی تیم‌های پایه ملی هستند و در این زمینه، برای هدایت تیم امید ایران نام فرهاد مجیدی به میان آمد؛ آن‌هم در حالی‌که مجیدی تجربه کوتاه سرمربیگری در تیم امید را در کارنامه خود دارد اما با این وجود، او در مقطع فعلی هیچ تمایلی به حضور در تیم امید ندارد و گفته می‌شود که مجیدی تنها در شرایطی علاقه‌مند به فعالیت در عرصه ملی است که پیشنهاد تیم ملی بزرگسالان به او ارائه شود تا پرونده حضور احتمالی‌اش در تیم امید هم در مقطع کنونی بسته شود.

مجیدی از تیم جدیدش در امارات رونمایی می‌کند!
سرمربی سابق استقلال که قهرمانی‌ای تاریخی را از خود در فوتبال ایران به جای گذاشته، بعد از آنکه همکاری‌اش با اتحاد کلبا به پایان رسید، سیاست سکوت را در پیش گرفت و نسبت به شایعات مطرح شده سعی کرد که واکنشی نداشته باشد. فرهاد مجیدی در سکوت خبری در حال گذراندن دوره‌های دانش‌افزایی است و پیگیری‌های بیشتر نشان می‌دهد که فرهاد تصمیم نهایی خود را گرفته و او قصد دارد تا در فوتبال امارات به کارش ادامه بدهد. براساس آخرین خبرها، مجیدی مشغول مذاکره با مدیران یکی از تیم‌های اماراتی است و اگر اتفاق خاصی رخ ندهد، او به‌زودی از تیم جدیدش در فوتبال امارات رونمایی می‌کند تا در نقش سرمربی لژیونر به کارش ادامه بدهد و نامش برای نیمکت تیم‌های ایرانی در حد آلترناتیو بماند.

کد خبر 847184 برچسب‌ها ویژه ورزشی فرهاد مجیدی باشگاه استقلال

دیگر خبرها

  • خبر‌های پشت صحنه، هفتم اردیبهشت
  • تصمیم فرهاد مجیدی برای پایان دادن به همه شایعات | چهره محبوب آبی‌ها به ایران برمی‌گردد؟
  • دلخوری مدافع محبوب پرسپولیس از درویش: جدا می‌شوم!
  • مشکلات مردم تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور مرتفع خواهد شد
  • «رزاق» بودن خداوند را در فرزندآوری فراموش نکنیم
  • (ویدئو) چهره باورنکردنی همسر نقی سریال پایتخت ۲۱ سال پیش در تلویزیون
  • ببینید | نمایش سختی کار کولبران در «نون. خ ۵»
  • نمایش سختی کار کولبران در «نون. خ ۵» + فیلم
  • عکس| این دو بازیگر «پایتخت» چه زمانی به ایران باز می‌گردند؟
  • چرا «نون خ» و «زیرخاکی»، «پایتخت» نشدند؟!