Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه بودجه صندوق نوآوری و شکوفایی که طبق قانون ذیل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت می‌کند، مورد غفلت قرار گرفته است، گفت: در تامین سرمایه آن غفلت شده که امیدواریم با پیگیری‌های صورت گرفته جریان تامین مالی در بودجه سالیانه دولت لحاظ شود.

به گزارش ایسنا، منصورغلامی در مراسم امضای تفاهم‌نامه هم‌سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی در طرح‌های فناورانه پارک‌های علم و فناوری که صبح امروز در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، ابراز امیداوری کرد تلاش‌های صورت گرفته توسط پژوهشگران و فناوران و فعالان نوآوری کشور را روز به روز به سمت دستیابی و بهره گیری از نتایج تحقیقات، توسعه دانش بنیان و ارتقای سطح اقتصاد دانش بنیان رهنمون کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مجموعه کنار هم قرار گرفته در حوزه نوآوری در دهه اخیر کارهای شایسته و قابل توجهی را انجام داده‌اند و روز به روز این فعالیت‌ها در شیب بهتری قرار گرفته و برای توسعه آن نیاز به همکاری همه عوامل در این اکوسیستم است.

غلامی، صندوق نوآوری و شکوفایی را جزو اعضای موثر در شکل‌گیری مجموعه‌های دانش بنیان دانست و اظهار کرد: ما با داشتن این صندوق که بر اساس قانون ذیل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری قرار دارد، ظرفیتی را در اختیار دارد که در سال‌های اخیر به همت مجموعه هیات عامل به طور مستمر و هدفمند و با برنامه ایجاد کرده است.

وزیر علوم، حمایت از استارتاپ‌ها و صاحبان ایده را اقدامی ارزشمند دانست که با دقت زیادی اجرایی می‌شود و خاطر نشان کرد: یکی دیگر از کارهای ارزشمند صندوق نوآوری و شکوفایی که با برنامه ریزی و مدیریت خوب انجام شده، ایجاد صندوق‌های پژوهش و فناوری در کل کشوراست؛ چرا که در حال حاضر در کل کشور و در هر استانی یک پارک علم و فناوری ایجاد شده است و از ۴۳ پارک علم و فناوری موجود در کشور ۳۷ پارک ذیل مدیریت معاونت پژوهش و فناوری وزارت علم فعال هستند و مابقی پارک‌ها که وابسته به دستگاه‌های اجرایی هستند، همگی در زمینه اخذ مجوزها ارتباط مستقیمی با این وزارتخانه دارند.

غلامی شگل گیری صندوق‌های پژوهش و فناوری در کنار پارک‌های علم و فناوری را جزو ضروریات حوزه علم و فناوری دانست و یادآور شد: ویژگی این صندوق‌ها حضور حداکثری بخش خصوصی است و بخش دولتی سهامداری حداقلی به شمار می‌رود و این امر انگیزه اصلی برای حفظ سرمایه‌ها در صندوق‌های پژوهش و فناوری خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر در کشور سازمان یا بخشی را نداریم که سرمایه گذاری خطر پذیر در طرح‌های فناورانه داشته باشد و از آنها حمایت کند، افزود: باید این ظرفیت تقویت شود. این صندوق ذیل شورای عالی عتف فعالیت می‌کند و در تامین سرمایه آن غفلت شده که امیدواریم با پیگیری‌های صورت گرفته جریان تامین مالی در بودجه سالیانه دولت لحاظ شود.

غلامی در خصوص عدم توجه به سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی در بودجه ۱۴۰۰ یادآور شد: صندوق به لحاظ جایگاه در بودجه ۱۴۰۰ ذیل شورای عتف دیده شده و خیلی شفاف نبوده و موجب غفلت قرار گرفته است و امیدواریم جریان حمایت مالی که قانون نیز پیش‌بینی کرده، در بودجه مالی دولت قرار گیرد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به ارائه خدمات "هم سرمایه‌گذاری" از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی، گفت: بحث "هم سرمایه‌گذاری" خدمت بسیار خوبی است که توسط اهرم صندوق‌های پژوهش و فناوری به پیش می‌رود و در خیلی از مواقع در پیشبرد یک فناوری بزرگ موثر است.

غلامی با اشاره به خدمات و تلاش‌های شبانه‌روزی پارک‌های علم و فناوری، گفت: شاید در عرضه عملکرد پارک‌ها باید کمی تلاش کنیم، این روزها که زمان عرضه تلاش‌های فناوری است، باید در این زمینه کار شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صندوق نوآوری و شکوفایی وزير علوم طرح هم سرمایه گذاری صندوق های پژوهش و فناوری صندوق نوآوری و شکوفایی تحقیقات و فناوری علم و فناوری ذیل شورای صندوق ها پارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۳۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه حیات حوزه معدن در گرو فناوری و نوآوری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، عباس ملک ثابت معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران در نشستی که در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (اینوتکس) در پارک فناوری پردیس برگزار شد اظهار کرد: این شرکت با بیش از ۵۰ سال سابقه در حوزه معدن در شهرستان بافق در استان یزد در حال فعالیت است.

وی افزود: این شرکت اکنون دارای چندین معدن فعال است و در دو سال گذشته با تغییر رویکرد در مدیریت این شرکت در حوزه‌های فناوری و نوآوری بصورت جدی وارد شده و فعالیت‌هایی در این زمینه در شرکت صورت گرفت.

معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران ادامه داد: اگر بخواهیم این نوع فعالیت‌ها را دسته بندی کنیم در چهار حوزه دسته بندی می‌شوند. زیست بومی در این شرکت ایجاد شد که چهار حوزه دارد نخستین حوزه بخش تحقیق و توسعه بوده که سعی کردیم شتاب به این بخش دهیم بخش دیگر مراکز نوآوری یکی در شهرستان بافق وجود دارد و دیگری با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی یزد راه اندازی شده که هدف حمایت از ایده و استفاده از ظرفیت‌های این دانشگاه است. 

ملک ثابت اضافه کرد: بخش دیگر نوسازی و ساخت داخل است که هدف حمایت از شرکت دانش بنیان توسعه بازار است بخش آخر صندوق سرمایه گذاری شرکت بوده که با سرمایه ۵۰ میلیاردی به عنوان اولین سرمایه گذار در صنعت فولاد و معدن کشور موفق شدیم این را راه اندازی کنیم.

وی درباره خام فروشی توضیح داد: در حوزه معدن اگر خام فروشی را معنی کنیم هم میتوان گفت که خام فروشی انجام می‌شود هم نمی‌شود. اگر بگویم سنگ آهن استخراج شده خام فروشی است باید گفت خیر به این معنا خام فروشی در کشور نداریم همین مورد به این معنا نیست که خام فروشی در کشور نداریم جواب خیر؛ زیرا می‌توانیم با توسعه زنجیره استخراج در پایین دست، ارزش افزوده را افزایش دهیم.

معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران مطرح کرد: بسیاری از فعالیت‌ها در حوزه فناوری و نوآوری جدی نیست و نمایشی است. سیاست این شرکت ایجاد ارزش افزوده بوده مجموعه اقتصادی باید برنامه اقتصادی داشته باشد در مراکز نوآوری و زیست بوم این شرکت نوپاست، اما به نوآوری رسیده ایم و در برنامه اقتصادی در پنج سال آینده نتیجه خواهد داد. 

ملک ثابت بیان کرد: در مراکز نوآوری دو تیم را پذیرش کردیم چهار تیم دیگر در حال آموزش هستند بیشتر هدف خود را روی آموزش گذاشتیم تا فرهنگ کسب و کار و استارت آپ در این حوزه‌ها ایجاد کنیم. هدف اصلی تیم تحقیق و پژوهش این شرکت حرکت به سمت پژوهش‌های کاربردی است. تنوع بخشی در حوزه‌های پژوهشی هدف دیگر این تیم است.

وی تشریح کرد:برای تعامل با حوزه پژوهش از فعالان این حوزه خواستیم که توانایی‌های خود را ارائه دهند تا ما ببینیم که چگونه می‌توانیم با آنها همکاری کنیم این روش نتیجه بخش بوده و پژوهشگران در حوزه‌های مختلف با شرکت همکاری می‌کنند. 

معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران گفت: سعی کردیم در زیست بوم فناوری استان نقش داشته باشیم به همین دلیل از موارد که سرمایه گذاری کردیم ۲ شرکت از استان یزد هستند با ایجاد مراکز نوآوری در این استان فضای فناوری در آن استان ایجاد کردیم.

ملک ثابت بیان کرد: حوزه فولاد و معدن از صنایع سنتی هستند و نوآوری ندارند اگر می‌خواهند در این شرایط به حیات خود ادامه دهند باید سرمایه گذاری شود و تجهیزات امکانات با نوآوری و فناوری وارد این حوزه شود.

سرمایه گذاری مهم‌ترین بحث در  زیست بوم است

در ادامه‌ محسن کرمی نیا مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری سنگ آهن ایران نیز گفت: با تشکیل زیست بوم فناوری در این شرکت یکی از حلقه‌های مهم این زنجیره تشکیل این صندوق بوده با توجه به اینکه سرمایه گذاری مهم‌ترین بحث در این زیست بوم بوده رصد و ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان استارت آپ‌ها و تیم‌های فناور که می‌توانستند در رقابت پذیری که مد نظر شرکت است حضور داشته باشند طرح‌های مختلف آنها ارزیابی کردیم. بیش از ۶۰ طرح مورد ارزیابی قرار گرفت. 

وی اضافه کرد: شرایطی برای سرمایه گذاری در این شرکت رعایت می‌شود نخستین شرط این است که در زنجیره ارزشی این شرکت قرار گیرد. فقط سرمایه گذاری نیست به دنبال این هستیم که بتوانیم به توسعه بازار کمک کنیم.

مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری سنگ آهن ایران بیان کرد: تاکنون سه سرمایه گذاری انجام شده، سرمایه گذاری نخست در حوزه اکتشاف بوده که گروهی از افراد نخبه این شرکت را راه اندازی کرده اند که توانستند بیش از ۹۷ مورد اکتشاف شناسایی کردند. تیم دیگری که روی آنها سرمایه گذاری شده در حوزه پهپادی فعالیت می‌کنند که توانستند در این مدت بازار‌های مشابه این حوزه را به خود اختصاص دهند.

کرمی نیا ادامه داد: تیم دیگری که سرمایه گذاری کردیم روی توربین انبساطی کار می‌کنند که یک فناوری نو و جدید است. 

وی درباره شرایط سرمایه گذاری تشریح کرد: برای سرمایه گذاری موفق باید بسیار دقیق و حساس باشیم و کسانی را برای سرمایه گذاری انتخاب می‌کنیم که نخبه باشند و بتوانند مسائلی را حل کنند این شرایط این شرکت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز با شرکت صنایع تجهیزات نفت تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد
  • حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی
  • پارک فناوری پردیس به زودی بهشت نوآوران آسیا خواهد شد
  • اینوتکس ۲۰۲۴ میزبان ۳ نوآوری ایرانی
  • خدمات صندوق توسعه فناوری‌های نوین توسعه یافت
  • رونمایی از بسته حمایتی ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۳
  • رونمایی از ۲۰ محصول جدید فناورانه در اینوتکس ۲۰۲۴
  • شهرک مسکونی نخبگان پردیس رونمایی می‌شود
  • ادامه حیات حوزه معدن در گرو فناوری و نوآوری
  • ایجاد سازمان‌های سرمایه‌گذاری مختص پارک‌های علم و فناوری