Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-28@13:27:40 GMT

آمریکا و اسرائیل در شوک سایبری

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۳۴۴۶۸

خرداد:  روزنامه واشنگتن‌پست نخستین رسانه‌ای بود که این خبر را منتشر کرد. مقر وزارت خزانه‌داری آمریکا در واشنگتن است و «استیون منوچین» ریاست آن را بر عهده دارد.
 این حمله آنقدر برای آمریکایی‌ها مهم بود که بر اساس آنچه خبرگزاری رویترز گزارش داده، شورای امنیت ملی آمریکا نشستی اضطراری در کاخ سفید برگزار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
هنوز معلوم نیست آیا دونالد ترامپ هم شخصا در این نشست حضور داشته یا خیر.   
 * جزئیات حمله سایبری به وزارت خزانه‌داری آمریکا به گزارش «وطن امروز»، وزارت خزانه‌داری آمریکا یکشنبه‌شب به وقت تهران اعلام کرد یک گروه هکری پیچیده که مورد حمایت یک دولت خارجی بوده، طی یک حمله سایبری که چندین ماه ادامه داشته اقدام به سرقت اطلاعات وزارت خزانه‌داری آمریکا و سازمان آمریکایی مسؤول درباره تصمیم‌گیری درباره سیاست‌های اینترنت و ارتباطات موسوم به اداره ملی اطلاعات و مخابرات وابسته به وزارت بازرگانی کرده است.
 رسانه‌ها گزارش داده‌اند این حمله سایبری به قدری جدی بود که باعث شد نشست اضطراری شورای امنیت ملی در کاخ سفید برگزار شود. سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا نگرانند هکرهایی که وزارت خزانه‌داری آمریکا را هدف قرار داده‌اند ممکن است از ابزاری مشابه برای نفوذ به دیگر سازمان‌های آمریکایی استفاده کرده باشند.
 «جان الیوت» سخنگو و از اعضای شورای امنیت ملی آمریکا هم در واکنش به این حمله سایبری اعلام کرد این شورا از خبرها درباره سرقت گزارش‌های حساس از وزارت خزانه‌داری مطلع شده و این نهاد اقدامات لازم را در این باره اتخاذ خواهد کرد. 
بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی خبرنگار امنیت سایبری خبرگزاری رویترز، وزارت خزانه‌داری، سازمان ملی اطلاعات و ارتباطات (زیرمجموعه وزارت بازرگانی) و چند سازمان آمریکایی دیگر مورد این حمله قرار گرفته و اطلاعات‌شان هک شده است. رویترز همچنین در خبری نوشت هکرها ایمیل‌های داخلی وزارت خزانه‌داری آمریکا و سازمانی را که درباره سیاست‌های مربوط به اینترنت و ارتباطات در این کشور تصمیم‌گیری می‌کند، رصد کرده‌اند. این حادثه اندکی پس از آن رخ داد که دولت ترامپ رئیس سازمان حمایت از زیرساخت‌ امنیت سایبری را اخراج کرد.  
عصر دیروز همچنین برخی رسانه‌ها خبر دادند سرویس‌های گوگل مثل یوتیوب و جی‌میل در سراسر جهان از دسترس خارج شدند، گوگل هنوز درباره این موضوع اظهارنظر نکرده است.   
* حمله از جانب کیست؟ در حالی که منابع رسمی تاکنون اعلام نکرده‌اند هکرها به دستور کدام کشور این حمله را ترتیب داده‌اند اما روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست اعلام کرد هکر‌های روس پشت حمله سایبری به وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار دارند. آمریکایی‌ها سال‌هاست هر حمله هکری به سیستم‌ها، سایت‌ها یا ساختارهای خود را به ایران یا روسیه نسبت می‌دهند. ساعتی بعد از اعلام این حمله نیز واشنگتن‌پست بدون ارائه اسناد، روسیه را عامل این حمله معرفی کرد. 
این روزنامه ادعا کرد هکرهای روس پشت این حمله سایبری بوده‌اند. پایگاه اینترنتی این روزنامه در گزارشی با عنوان «هکر‌های روس پشت حمله سایبری به وزارت خزانه‌داری آمریکا» به قلم «الن ناکاشیما» و «کریک تیمبرگ» نوشت: به گفته افراد مطلع در این زمینه، هکر‌های دولت روسیه به وزارت خزانه‌داری و بازرگانی و سایر سازمان‌های دولتی آمریکا نفوذ کرده‌اند. افراد مطلع در این باره گفتند مقامات آخر هفته در تلاش بودند میزان نفوذ‌ها را ارزیابی کنند و اقدامات متقابل موثری انجام دهند اما علائم اولیه نشان داد این نفوذ طولانی‌مدت و قابل توجه بوده است.
 افراد آشنا با این نفوذ‌ها که به دلیل حساسیت موضوع خواستند نام‌شان فاش نشود، در این باره گفتند هکر‌های روس که با نام‌های مستعار «ای‌پی‌تی‌۲۹» (APT29) یا «کوزی بِر» (Cozy Bear) شناخته می‌شوند، بخشی از سرویس اطلاعات خارجی این کشور هستند و در برخی موارد به سیستم‌های ایمیل نفوذ کرده‌اند. به گفته «فایر آی» (Fire Eye) یک شرکت سایبری که خودش نیز هک شده است، اعلام کرد حملات سایبری انجام شده شامل حمله به شرکت‌های دولتی، مشاوره‌ای، فناوری، مخابرات و نفت و گاز است. 
  * حملات پرسابقه سایبری به آمریکا «جان اسکات ریلتون» محقق ارشد آزمایشگاه سیتیزن در دانشکده امور جهانی و سیاست‌گذاری عمومی دانشگاه تورنتو گفت: این یک معامله بزرگ است و با توجه به آنچه اکنون درباره محل وقوع نفوذ می‌دانیم، انتظار دارم با بررسی بیشتر صورت عملیات، دامنه هک افزایش یابد. وقتی که یک گروه تهاجمی مانند این گروه، به عمق بسیاری از سامانه‌های مطلوب دست می‌یابد، آنها قصد استفاده گسترده از آن را دارند.
 «فایر آی» هفته گذشته گزارش داد این شرکت مورد هک واقع شده و ابزار‌های هکی که این شرکت برای آزمایش دفاعی رایانه مشتریان استفاده می‌کرد، به سرقت رفته است. در زمان دولت باراک اوباما نیز یک گروه هکر روسی سرور‌های ایمیل وزارت خارجه آمریکا و کاخ سفید را هک کرد. سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ این گروه، یک کار جاسوسی گسترده انجام داد که هزاران سازمان از جمله آژانس‌های دولتی، سفارتخانه‌های خارجی، شرکت‌های انرژی، شرکت‌های مخابرات و دانشگاه‌ها را هدف قرار داد. به عنوان بخشی از این عملیات، این گروه سیستم‌های ایمیل طبقه‌بندی نشده کاخ سفید، ستاد مشترک پنتاگون و وزارت امور خارجه آمریکا را هک کرد.  «مایکل دانیل» که آن زمان هماهنگ‌کننده امنیت سایبری کاخ سفید بود، گفت: این نخستین بار بود که ما می‌دیدیم روس‌ها بسیار تهاجمی‌تر می‌شوند و به جای اینکه پس از شناسایی، مانند ارواح محو شوند، در حال تقلا برای دسترسی به شبکه‌ها هستند.  یکی از قربانیان آن حمله در سال ۲۰۱۵، کمیته ملی دموکرات آمریکا بود.   
 * حمله سایبری به ۴۰ شرکت راهبردی رژیم صهیونیستی روز گذشته همچنین رسانه‌های رژیم صهیونیستی از حمله سایبری به سرورهای بیش از 40 شرکت حمل‌و‌نقل و لجستیکی این رژیم خبر دادند. به نوشته روزنامه صهیونیستی «کالکالیست» گفته می‌شود اهداف این حمله گسترده سایبری، واردکنندگان تجهیزات نظامی حساس و شرکت‌های لجستیکی و وارداتی هستند. این روزنامه نوشت هکرها اطلاعاتی را که برای کشورهای دشمن دارای ارزش راهبردی است به سرقت برده‌اند. رسانه‌های فلسطینی هم به نقل از شبکه رسمی «کان» رژیم صهیونیستی گزارش دادند هکرها باج‌افزاری به نام «Pay۲Key» را به شرکت «هابانا لابس» وابسته به شرکت «اینتل» اسرائیل که در زمینه توسعه برنامه‌های هوش مصنوعی تخصص دارد، ارسال کردند. کان اعلام کرد: بحث درباره مجموع حملاتی است که از سروری استفاده می‌کنند که امکان ارتباط از راه دور و مدیریت دستگاه‌های کامپیوتر برای نفوذ در سیستم‌های شرکت‌ها را به آنها می‌دهد. 
این شبکه گزارش داد: هکرها در شبکه توئیتر، اطلاعات اولیه از شرکت «هابانا لابس» را منتشر کردند که حاوی نمودار جریان اطلاعات و کدهای سیستم‌هایی بوده که شرکت آن را توسعه می‌دهد، اطلاعاتی که بیانگر توان این هکرها برای رسیدن به سری‌ترین کتابخانه‌های این شرکت است. بر اساس گزارش کان، این حمله به شرکت هابانا لابس در چارچوب حملاتی انجام شده که ۴۰ شرکت را شامل می‌شود که همگی مشتریان شرکت نرم‌افزاری «عمیتال» هستند. 
از جمله این شرکت‌ها، شرکت خدمات لجستیکی و مرسولات اسرائیل به نام «اوریان» است که در این باره اعلام کرد از این حملات سایبری آسیب دیده و گزارشی را در این باره به بورس رژیم صهیونیستی ارائه کرده است. روزنامه یدیعوت‌آحارانوت در این زمینه نوشت مشخص نیست حملات سایبری از سوی چه کشوری بوده یا اینکه این عملیات توسط چه گروهی از هکرها انجام شده است.  کمتر از ۲ هفته پیش، این روزنامه صهیونیستی گزارش داده بود هکرها موفق شدند کنترل سایت و سرورهای شرکت «شاربیت» را به دست گرفته و کارت‌های هویت شماری از مشتریان و مکالمه تلفنی یکی از مشتریان با شرکت را روی صفحه اصلی آن قرار دهند. هکرها همچنین نام و مشخصات یکی از قضات بزرگ دادگاه رژیم صهیونیستی را هم منتشر کردند. تیم هکری به نام «بلاک شادو» اقدام به فروش اطلاعات شخصی از بیمه‌شدگان شرکت بیمه شاربیت رژیم صهیونیستی کرده بود. سازمان پخش رژیم صهیونیستی (مکان) در این خصوص گزارش داد فروش اطلاعات شخصی بیمه‌شدگان توسط این تیم هکری پس از آن انجام شد که شرکت شاربیت حاضر نشد ۴ میلیون دلار به آنها باج دهد. باج‌افزارها از تمام شرکت‌های مذکور خواسته‌اند بین ۷ تا ۹ بیت‌کوین پرداخت کنند که قیمت تقریبی آن بین ۳۷۵ تا ۴۷۵ هزار شکل (۱۱۳ تا ۱۴۴ هزار دلار) است. 
*** [کرملین: اینگونه اقدامات هیچ ارتباطی به ما ندارد] «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین دیروز با رد اتهامات اخیر درباره نقش مسکو در حمله سایبری به خزانه‌داری آمریکا، از ایالات متحده خواست به این اتهامات بی‌اساس علیه روسیه پایان دهد. بنا به گزارش خبرگزاری روسی‌ تاس، سخنگوی کرملین در جمع خبرنگاران درباره برخی اتهامات رسانه‌های آمریکایی مبنی بر نقش روسیه در حمله سایبری یکشنبه شب به وزارت خزانه‌داری آمریکا گفت: «بار دیگر این اتهامات و اظهارات را رد می‌کنم. اگر ماه‌های زیادی است که حملاتی انجام می‌شود و آمریکا قادر نیست اقدامی در مقابل آن انجام دهد، دلیل نمی‌شود برای هر چیز اتهامات بی‌اساس به روسیه وارد کند. اینگونه اقدامات هیچ ارتباطی به ما ندارد». سفارت روسیه در آمریکا هم  اعلام کرد حملات در فضای اطلاعات با اصول سیاست خارجی روسیه مغایرت دارد و رسانه‌های آمریکا بار دیگر اتهاماتی بی‌اساس درباره حملات هکری روسیه به ارگان‌های دولتی آمریکا مطرح کرده‌اند برچسب ها: آمریکا ، اسرائیل ، سایبری

منبع: خرداد

کلیدواژه: آمریکا اسرائیل سایبری وزارت خزانه داری آمریکا رژیم صهیونیستی حمله سایبری رسانه ها سیستم ها کاخ سفید شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۴۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الهندی: پاسخ ایران ثابت کرد اسرائیل قادربه حفاظت از خود نیست

معاون دبیرکل جهاد اسلامی با اشاره به اینکه حماس به نمایندگی از کل مقاومت فلسطین در مذاکرات، از حقوق فلسطینی‌ها دفاع می‌کند گفت عملیات «وعده صادق» ایران ثابت کرد اسرائیل قدرت محافظت از خودش را ندارد و کشور‌های منطقه باید در محاسباتشان تجدید نظر کنند.

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، در سایه تحولات اخیر مربوط به جنگ غزه، از مذاکرات آتش بس و تبادل اسرا گرفته تا افزایش تهدیدات رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح، «محمد الهندی» معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین طی سخنانی به سرنوشت آخرین دور مذاکرات قاهره درباره آتش بس غزه اشاره و اعلام کرد که در حال حاضر در عمل مذاکرات به حالت تعلیق درآمده اما از آنجایی که آمریکا و رژیم صهیونیستی برای بازگرداندن اسرای اسرائیلی از غزه نیاز به این مذاکرات دارند انتظار می‌رود که مذاکرات از سر گرفته شود.

موضع حماس در مذاکرات به نمایندگی از کل گروه‌های مقاومت فلسطین است

الهندی در گفتگو با العربی الجدید درباره پیشنهاد جدید آمریکا در مذاکرات آتش بس که اخیرا از طریق میانجی‌ها مطرح شد اظهار داشت که پیشنهاد آمریکا در دور قبلی مذاکرات، یک بازاریابی گمراه کننده برای رژیم صهیونیستی بود. مقاومت در پاسخ به این پیشنهاد واشنگتن موضع خود را قاطعانه درباره مسائل اساسی مربوط به حقوق فلسطینیان و شروط اصلی مقاومت مطرح کرد که شامل عقب نشینی کامل نیروهای اشغالگر از نوار غزه، برقراری آتش بس جامع و بازگشت آزادانه آوارگان به مناطق خود بود.

وی افزود که مقاومت همچنین در راستای منافع مردم فلسطین نرمش زیادی از خود در مذاکرات نشان داد اما آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها به دنبال فریبکاری بودند و پیشنهادی که اخیرا به نام میانجی‌ها تبلیغ شد در واقع یک پیشنهاد کاملا آمریکایی بود که به شکل کامل در خدمت رژیم اشغالگر صهیونیستی قرار داشت. مقاومت نیز پاسخ این پیشنهاد آمریکا را قاطعانه داد و تاکید کرد که از اصول خود عقب نشینی نخواهد کرد.

این مقام جهاد اسلامی در ادامه اظهار داشت که جنبش جهاد اسلامی هیچ موضع جداگانه‌ای ندارد و جنبش حماس مجاز است به نمایندگی از کل گروه‌های مقاومت مذاکره کند. در این میان ادعاهای رژیم اشغالگر و شخص بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم مبنی بر اینکه حماس و گروه‌های مقاومت فلسطین در مذاکرات مانع تراشی می‌کنند دروغی بیش نبوده و با هدف به تعویق انداختن مذاکرات و طفره رفتن از انجام معامله‌ای است که صهیونیست‌ها مجبورند بهای آن را بپردازند.

محمد الهندی تصریح کرد که خود اعضای تیم مذاکره کننده رژیم صهیونیستی نیز به این موضوع اذعان دارند و منابع صهیونیستی بارها اعلام کرده‌اند که نتانیاهو در مسیر مذاکرات مانع تراشی می‌کند.

شکست صهیونیست‌ها در مناطق مختلف غزه در رفح هم تکرار خواهد شد

معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا ارتباطی میان مذاکرات و توقف حمله رژیم صهیونیستی به رفح وجود دارد یا نه گفت که رژیم صهیونیستی بحث حمله به رفح را به عنوان تصویری از پیروزی و رسیدن به هدف خود در نابودی مقاومت در رسانه‌ها تبلیغ می‌کند اما ما اطمینان می‌دهیم که اگر اشغالگران تجاوزی علیه رفح انجام دهند، سرنوشت آن مانند حمله به خان یونس یا شمال یا مرکز غزه خواهد بود و همه چیز برای صهیونیست‌ها به نقطه صفر برمی گردد و اشغالگران مجددا هیچ دستاوردی جز جنایت علیه غیرنظامیان نخواهند داشت.

پاسخ ایران نشان داد که اسرائیل قدرت محافظت از خودش را ندارد

وی در ادامه به عملیات «وعده صادق» جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونیستی اشاره و اعلام کرد که این پاسخ تلافی جویانه جمهوری اسلامی ایران به رژیم اشغالگر در این شکل و اندازه بیانگر ناتوانی اسرائیل در محافظت از خود بوده و این عملیات ایران ثابت کرد که اسرائیل برای محافظت از خود نیاز کامل به آمریکا دارد. عملیات وعده صادق همچنین نشان داد که وزن اسرائیل در منطقه رو به کاهش بوده و بازدارندگی آن در حال فرسایش است و این رژیم نمی‌تواند آنگونه که خودش و آمریکا برنامه ریزی کرده بودند بر منطقه مسلط شود.

محمد الهندی تاکید کرد که بنابراین کشورهای منطقه باید در محاسبات خود تجدید نظر کنند. صد سال است که مردم غزه و فلسطین در مقابل چشم و گوش رژیم های عربی رنج می‌کشند.

احتمال انتفاضه جدید در کرانه باختری وجود دارد

وی درباره اوضاع متشنج کرانه باختری نیز اظهار داشت که در حال حاضر کرانه باختری در سایه تشدید حملات وحشیانه نظامیان و شهرک نشینان صهیونیست تبدیل به یک عرصه داغ شده و همه احتمالات در این منطقه از جمله وقوع انتفاضه جدید هم وجود دارد. به ویژه اینکه جنایات بی‌سابقه ارتش صهیونیستی و حمله شهرک نشینان مسلح به کرانه باختری و نیز یورش‌های مداوم صهیونیست‌ها به مسجدالاقصی در سایه بسته شدن کامل هرگونه افق سیاسی موجب می‌گردد تا هر گزینه‌ای برای تشدید اوضاع از جمله انتفاضه، محتمل باشد.

دیگر خبرها

  • حمله به رفح دور اما نزدیک!
  • تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است
  • اسرائیل درمانده است ایران قواعد بازی را تغییر داد | این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود
  • حزب‌الله لبنان: کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل چراغ سبز حمله به رفح است
  • الهندی: پاسخ ایران ثابت کرد اسرائیل قادربه حفاظت از خود نیست
  • روز ۲۰۴ طوفان‌الاقصی| حمله پهپادی به حیفا
  • وزارت راه تکلیف جاده‌های ترانزیتی اردبیل را مشخص کند
  • اعلام همکاری مالزی در زمینه امنیت سایبری با افغانستان
  • حمله به ۱۰۲ کشتی اسرائیلی آمریکایی و انگلیسی در ۲۰۲ روز
  • تداوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی