Web Analytics Made Easy - Statcounter

نائب رئیس هیئت مدیره اتحادیه قرآنی استان خراسان رضوی گفت: حدود ۷۰ درصد از مؤسسات و محافل قرآنی استان بر اثر کرونا تعطیل شده‌اند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تعطیلی مؤسسات قرآنی برای حفظ سلامت مردم و قطع زنجیره بیماری کرونا اقدامی ضروری بود اما این موضوع دردسرهای جدیدی در روند فعالیت این مؤسسات ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمانی که در اسفندماه اعلام شد که کشور درگیر کرونا شده است، اولین اقدام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعلیق تمامی فعالیت‌های فرهنگی و هنری کشور بود. بنابراین فعالیت تمامی مؤسسات قرآنی نیز تعطیل شد، تعطیلی که حدوداً 4 ماه طول کشید. اما آنچه با ادامه پیدا کردن این روند و تعطیلی‌های مقطعی، جامعه قرآنی را نگران کرده است کاهش روند فعالیت مؤسساتی است که بار زیادی از فعالیت‌های قرآنی را به دوش می‌کشند.

در این مدت البته راهکارهایی برای اجرای فعالیت‌ها به صورت آنلاین اندیشیده شد اما از آنجا که زیرساخت‌های مناسب چندان فراهم نبود، نتوانست جلوی خسارت‌های بی‌شمار فعالان این حوزه را بگیرد و تنها کمی از شدت آن کاست. بعد از آغاز مجدد فعالیت‌های فرهنگی و هنری با رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی کارشان را با نیمی از ظرفیت آغاز کردند اما همچنان مراجعه مردم به مؤسسات و محافل بسیار کمتر از انتظار بود.

خانم نادرنیا مدیر مؤسسه قرآنی بی‌بی حکیمه (س) درباره مشکلات اخیر مؤسسات قرآنی در شرایط کرونا گفت: این مؤسسه با تمرکز بر حوزه‌های آموزش و پژوهش در بخش‌های مختلف قرآنی فعالیت می‌کند. مکان مؤسسه استیجاری است و حدود 4 میلیون تومان اجازه پرداخت می‌کند. با توجه به شیوع کرونا، بسیاری از فعالیت‌ها معلق مانده است و نهایتاً مجبور شدیم تا روند فعالیت‌هایمان را تغییر دهیم اما با وجود فعالیت در بستر فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی باز هم کاهش چشمگیری در پذیرش قرآن‌آموزان داشته‌ایم. برخی از مسئولان وعده‌هایی را برای مساعدت به مؤسسات قرآنی داده‌اند اما تاکنون هیچ اتفاقی حاصل نشده است.

جواد پناهی قاری پیشکسوت قرآن و نائب رئیس هیئت مدیره اتحادیه قرآنی استان خراسان رضوی نیز درباره مشکلات به‌وجود آمده برای مؤسسات از شیوع کرونا گفت: مؤسسات قرآنی از سال پیش به جهت کمبود بودجه قرآنی و مسائلی از این دست، با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کردند. ویروس کرونا نیز مزید بر علت شد که مؤسسات را با باری از مشکلات دیگر مواجه کند.

وی ادامه داد: مؤسسات و جلسات قرآنی خیلی به بودجه‌های دولتی وابسته نیستند و اغلب با کمک‌های مردمی اداره می‌شوند اما به جهت مشکلات معیشتی و وضعیت اقتصادی کشور، موانعی برای برگزاری جلسات به‌وجود آمده است و نیاز به بودجه‌های قرآنی بیش از پیش احساس می‌شود. در استان خراسان رضوی از ابتدای سال تاکنون، حدود 70 درصد از مؤسسات و محافل قرآنی تعطیل شده‌اند.

پناهی گفت: بودجه‌های قرآنی در این چند سال به شدت کاهش یافته است و همان بودجه مصوب هم پرداخت نمی‌شود. بالأخره موضوع فرهنگ و قرآن بسیار اهمیت دارد؛ از سویی برخی موازی‌کاری‌ها نیز سبب شده تا مؤسسات قرآنی بی‌انگیزه شوند. شورای توسعه فرهنگ قرآنی در استان‌ها هم تعطیل‌اند و خبری از آنها نیست و حتی یک جلسه هم درباره وضعیت قرآنی استان در طول سال برگزار نمی‌کنند.

پژمانفر: تفاسیر اشتباه از قانون مالیاتی، مؤسسات قرآنی را دچار مشکل کرده استمؤسسات قرآنی آسیب‌دیده از کرونا تسهیلات دریافت می‌کنندمعافیت مالیاتی‌ای که میلیونها تومان برای مؤسسات قرآنی هزینه دارد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت ارشاد موسسات قرآنی قرآن کریم وزارت ارشاد موسسات قرآنی قرآن کریم مؤسسات قرآنی قرآنی استان خراسان رضوی فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۴۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام تقی زاده دبیر پویش طرح ملی زندگی با آیه ها و رییس سازمان دارالقرآن در نشستی که پیرامون بحث و بررسی طرح زندگی با آیه ها امروز دوشنبه دهم اردیبهشت ماه با حضور جامعه قرآنی و تمامی دستگاه های مشارکت کننده در مجمتع فرهنگی سرچشمه برگزار شد، گفت: زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف فرهنگی بود. نظر سنجی قبل از ماه مبارک انجام شد و بعد از آن نیز مجدد آن را تکرار کردیم تا اثر بخشی فعالیتهای انجام شده را دریابیم. در این عملیات تولیدات مکتوب، تولیدات فضای مجازی و فعالیتهای که در صدا و سیما شکل گرفت و اتفاقاتی که در زیر ساخت ها اتفاق افتاد و تبلیغات محیطی یکی دیگر از ارکانی بود که سعی کردیم در تصویر کردن بهتر این طرح از آن کمک بگیریم.

وی ادامه داد: در نامه ای که حجت الاسلام قمی بهمن ماه و قبل از آغاز ماه مبارک رمضان به دفتر رهبر معظم انقلاب ارسال کردند نظر معظم له را برای اجرای چنین طرحی در ماه مبارک جویا شدند که پاسخ به این نامه رهبر انقلاب این چنین آمده است: «کار قرآنی در شمار مبارک ترین کارهای جهادی و اسلامی است مراقب باشید در نیمه راه رها نشود و پیگیری نکردن و برنامه ریزی نکردن آفت برنامه های شوق انگیز است.»همه فعالیتهای قرآنی را رهبری در راستای فهم و تدبر می بینند که در این زمینه حفظ قرآن تاثیرات خودش را دارد.

رییس سازمان دارالقرآن اظهار داشت: ما حفظ آیات موضوعی را به عنوان نقطه کلیدی مطرح کردیم که با نگاه کارشناسی به تمامی مراحل از تصحیح و جریان حفظ و عمل و قرآنی شدن را دنبال کرد. فلذا توجه ویژه ای به حفظ موضوعی داشتیم. ما با این نگاه هدف از طرح زندگی با آیه ها را گفتمان سازی و تببین معارف قرآنی نیاز جامعه در راستای فریضه جهاد تبیین با این طرح مورد توجه قرار دادیم.

تقی زاده ادامه داد: در ماه مبارک رمضان چهار سطح عملیاتی طراحی شد.گفتمان سازی زندگی با آیه ها از عنوان تا مفهوم اینکه قرآن به دنبال سامان بخشی زندگی است، به عنوان نخستین سطح برشمرده شد. همچنین شکل گیری هم افزایی بین جریان های مردمی و دستگاه ها با این تناسب که فعالیت خودمان تقویت میدان باشد. مخاطب محوری که معیار اصلی ما بوده در تفکیک مخاطبان با عنوان های مختلف بانوان و نوجوان در این طرح مورد توجه واقع شده است.

دبیر پویش طرح زندگی با آیه ها با اشاره به اینکه نظرسنجی قبل و بعداز فعالیتهای قرآنی ماه رمضان داده های خوبی میدهد، اظهار داشت: نظر سنجی با سنجش دو هزار نفر از استانها و تهران انجام شد در این نظر سنجی بالغ بر ۷۵ درصد حسرت حفظ نکردن قرآن را دارند. اکثر افراد در خانه از قرآن شخصی استفاده می کنند که با آمدن نظر سنجی دوم که روزهای آینده نتایجش مشخص می شود میتوان تحلیل های خوبی در این زمینه انجام داد.

کد خبر 6092100 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • ۸۴ درصد حوادث‌برق خراسان رضوی معلول شتابزدگی است
  • خشکسالی، کشت گل محمدی در خراسان رضوی را ۱۰ درصد کاهش داد
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند
  • تولید مرغ در داورزن خراسان رضوی ۵۰ درصد افزایش یافت
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • سرمایه‌گذاری ۱۵۰ همتی در صنعت و معدن خراسان رضوی
  • رییس نهاد رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی: هم افزایی فعالیت‌های سپاه با دانشگاه برکت دارد
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت