Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@19:53:03 GMT

خط ترازینی چابهار به آسیانه میانه شکل می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۳۹۱۱۵

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، «امین ترفع» مدیرکل تجاری‌سازی و تشکل‌های وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه نخستین نشست سه‌جانبه همکاری‌های ترانزیتی جمهوری اسلامی ایران، هندوستان و ازبکستان روز گذشته ۲۴ آذرماه در ساختمان دادمان تشکیل شد،گفت: نشست سه‌جانبه ایران، هند و ازبکستان با این هدف برگزار شد تا ایران این امکان را برای کشورهای آسیای مرکزی به ویژه ازبکستان ایجاد کند تا از طریق چابهار بتوانند نیازمندی‌های خود را تامین کنند و هند به عنوان قدرت منطقه‌ای از این موضوع حمایت می‌کند تا خط ترانزیتی بین چابهار و کشورهای آسیای مرکزی شکل بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترفع افزود: تمامی امکانات ریلی، جاده‌ای، بندری و حمل و نقل ترکیبی در این مسیر (چابهار به آسیای میانه) بررسی شد. همچنین تمامی امکانات چابهار برای ازبکستان تشریح شد که با چه شیوه‌هایی می تواند به چابهار متصل شود.

وی گفت: از سوی دیگر، با توجه به آنکه ازبکستان اعلام علاقمندی کرده بود تا در موافقتنامه چابهار عضو شود، هم ایران و هم هند در خصوص پتانسیل‌های موافقتنامه، کمک‌هایی که در حوزه‌های تجاری می تواند انجام شود، بهره مندی از حمل و نقل ترانزیتی برای ازبکستان توضیحاتی ارایه کردند.

تشکیل کارگروه مشترک همکاری های ترانزیتی ایران، هند و افغانستان با مشارکت ازبکستان

وی خاطرنشان کرد: مقرر شد تا کارگروه مشترکی بعد از این با همکاری اعضای موافقتنامه شامل ایران، افغانستان، هند با مشارکت ازبکستان برگزار شود.

مدیرکل تجاری‌سازی و تشکل‌های وزارت راه و شهرسازی توضیح داد: با توجه به آنکه طرف ازبکستان می‌خواهد از ظرفیت بندر چابهار استفاده کند و بهره‌برداری‌هایی داشته باشد، جزییات اتفاقاتی که در بندر چابهار می افتد هم از سوی ایران و هم طرف هند ارایه شد.

وی گفت:در عین حال، در خصوص مسیرهای در حال ساخت، همچون مسیر چابهار- زاهدان توضیحاتی از سوی شرکت ساخت ارایه شد و مشخصا برای هند شفاف شد که دسترسی به آسیای مرکزی از طریق ایران چه مسیرهایی است، چه آلترناتیوهایی دارد، با چه زمان ها و با چه هزینه‌هایی اینکار انجام می‌شود.

ترفع با یادآوری این مطلب که هم‌اکنون همه مسیرها به سمت ازبکستان با شیوه ریلی، جاده‌ای و یا ترکیبی باز و قابل انجام است، گفت: یکسری تجربیات موفقی برای انتقال بار آزمایشی بین ایران و ازبکستان از مسیر افغانستان داشتیم که تجربه موفقی بود. بنا شد تا پایان ۲۰۲۰ و ژانویه ۲۰۲۱ بتوانیم از سمت ازبکستان به ایران از مسیر افغانستان نیز بار آزمایشی داشته باشیم که ترانزیت از مسیر افغانستان تبدیل به یک مسیر تجاری بشود. در کنار آن ازبکستان تلاش می‌کند تا به این توافق ملحق شود و این اتفاق ارزشمندی برای ایران و رونق ترانزیت است.

وی افزود: در خصوص خط آهن خواف- هرات نیز به تفصیل در نشست سه‌جانبه گفتگو شد و اینکه چگونه می‌تواند در مسیر ترانزیتی با حمل و نقل ترکیبی به چابهار دسترسی پیدا کند. همچنین گفتگوهایی در خصوص استفاده هند از این مسیر برای اتصال به کشورهای آسیای مرکزی و افغانستان نیز انجام شد که بخشی از آنها بعد از تکمیل مسیر چابهار-زاهدان، محقق می‌شود.

تمدیدموافقتنامه سه جانبه ایران، هند، افغانستان

وی در خصوص توافقات نخستین نشست سه جانبه، اعلام کرد: در موافقتنامه ترانزیتی بین سه کشور ایران، افغانستان و ازبکستان، هر سه طرف اعلام آمادگی کردند تا این موافقتنامه تمدید شود. ایران و ازبکستان در تلاش هستند تا پروتکل الحاقی را تهیه کنند تا موافقتنامه تمدید شود.

برچسب‌ها هند ازبکستان وزارت راه و شهرسازی آسیای میانه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هند ازبکستان وزارت راه و شهرسازی آسیای میانه هند ازبکستان وزارت راه و شهرسازی آسیای میانه اخبار کنکور وزارت راه و شهرسازی نشست سه جانبه آسیای مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۹۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داور خوزستانی موفق به کسب درجه داوری آسیا شد

به گزارش خبرآنلاین از اهواز، آزمون کسب اولین درجه و ارتقا درجه داوری آسیا در رقابت های آسیا میانه به میزبانی سمرقند ازبکستان برگزار شد. در این آزمون ۱۸ داور از ایران در دو بخش کاتا و کومیته حضور داشتند و موفق به کسب درجه داوری (JB) آسیا شدند. از استان خوزستان هم حسین مقدم داور جوان و خوش آتیه استان توانست در بخش کومیته و کاتا به این مهم دست یابد.

گفتنی است؛ مقدم بدون هیچ حمایتی از سوی هیات کاراته استان و اداره کل ورزش استان خوزستان موفق به کسب این درجه داوری شد. این درجه پس از گذشت یک دهه برای خوزستان به ارمغان آمد. که تا بیش از این استان خوزستان ازمحدود استان های کشور بود که داور آسیایی نداشت.

مسابقات کاراته آسیا میانه از ۱۵ اردیبهشت ماه با حضور کشورهای ایران، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، تاجیکستان و افغانستان در کشور ازبکستان برگزار می‌شود و داوران کشورمان که در این آزمون موفق شده اند در این رویداد قضاوت خواهند کرد.

23

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902782

دیگر خبرها

  • منطقه آزاد چابهار در مسیر ساخت نیروگاه خورشیدی
  • عبور از رودخانه با طناب
  • بندر شهید بهشتی ـ چابهار
  • مسدود شدن شاهراه بدخشان - تخار
  • مرز خسروی روز به روز مورد استقبال بیشتر زائران قرار می‌گیرد
  • داور خوزستانی موفق به کسب درجه داوری آسیا شد
  • بهره برداری از راه آهن افغان ترانس در ۲۰۲۷
  • بهره برداری افغان ترانس در ۲۰۲۷
  • حرکت دومین محموله ریلی افغانستان از مسیر ایران به ترکیه
  • رایزنی ایران و افغانستان بر تقویت ترانزیت از مسیر چابهار