Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمهوری آذربایجان در جریان جنگ  ۴۴ روزه آغاز شده در ششم مهرماه گذشته توانست سرزمین های خود در قره باغ که نزدیک به ۳۰ سال تحت اشغال نیروهای ارمنستان قرار گرفته بود، آزاد کند.

این جنگ خونین که دو هزار و ۷۸۳ جوان آذری جان در آن خود را در جریان آن از دست دادند، با امضای بیانیه سه جانبه روسای جمهوری آذربایجان ، روسیه و نخست وزیر ارمنستان در ۱۰ آبان ماه گذشته به پایان رسید .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نکته مهم که از بدو این جنگ بیشتر نمایان بود طرح شعارهای اسلامی و به خصوص نشان دهنده احترام و علاقه خاص جوانان آذری حاضر در این جنگ به امام حسین (ع ) و  حضرت ابوالفضل عباس ( ع)  و مکتب شهادت کربلا بود که تصاویر ویدیویی متعدد پخش شده از سوی شبکه های اجتماعی جمهوری آذربایجان گواهی بر این واقعیت می باشد.

در جریان این جنگ همچنین در شبکه های اجتماعی جمهوری آذربایجان تصاویر زیادی از نظامیان جمهوری آذربایجان که در اوقات فراغت جمع شده و با نوحه خوانی و سینه زنی عشق خود به امام حسین ( ع) و یاران  وفادار آن حضرت را به نمایش گذاشته شد.

کاربران شبکه های اجتماعی نیز در واکنش به این تصاویر، در دعاهای خود برای نظامیان جمهوری آذربایجان آرزوی خود برای پیروی آنها از مکتب امام حسین  (ع) و حضرت ابوالفضل عباس (ع) به زبان آوردند .

نیروهای ارمنی که سرزمینهای جمهوری آذربایجان در قره باغ را نزدیک به ۳۰ سال تحت اشغال قرار داده بودند، در این مدت همه واحدهای مسکونی ، اقتصادی و زیرساخت های این منطقه را تخریب و برخی شهرستانها از جمله آقدام ، زنگیلان ، جبرایل ، قبادلی و بخش اشغال شده شهرستان فضولی را بطور کامل نابود و به گورستانها، میراث فرهنگی و اماکن دینی اسلامی این شهرستانها تخریب شدند.

پس از آزادسازی این سرزمینها تصاویر تکان دهنده از مساجد و دیگر اماکن دینی تخریب شده و یا نیمه تخریب که ارامنه ساکن این مناطق در آنها گاو و خوک نگه داشتند ، در شبکه های اجتماعی پخش شده است .

این نکته  هم بسیار جالب است که نظامیان جمهوری آذربایجان پس از آزادسازی هر شهرستان و روستای در قره باغ اولین اقدامی که در پی نصب پرچم ملی این کشور ، در مساجد و دیگر امکان دینی تخریب شده این مناطق اذان را به صدا در آوردند .

در شبکه های اجتماعی جمهوری آذربایجان همچنین تصاویر زیادی در باره اقدام نظامیان این کشور برای پاکسازی مساجد و دیگر اماکن دینی، پخش شده است.

"الهام  علی اف " رییس جمهوری آذربایجان نیز پس از پایان جنگ به همراه همسرش در سفر به شهر آزاد  شده "آقدام" در ابتدای این سفر مسجد نیمه تخریب شده این شهر را زیارت کرد .

شهر آقدام در این  ۳۰ سال گذشته از سوی نیروهای ارمنستان بطور کامل تخریب شده و در حال حاضر در این شهر نمی توان حتی یک واحد مسکونی را نیز پیدا کرد و ارامنه مسجد این شهر را به محل نگهداری گاو تبدیل کرده بودند .

"ناطق رحیم اف " کارشناس مسایل دینی جمهوری آذربایجان بر این باور است که یکی از نتایج جنگ قره باغ به نمایش درآمدن نقش مهم و جایگاه مثبت و مفید ارزشهای دینی اسلامی در جامعه را بار دیگر بود و در این جنگ مفهوم شهادت شاید در سطح بی سابقه ای در تاریخ ملی درک شده است.

وی در گزارشی در صفحه فیس بوک خود در باره نتایج جنگ ۴۴ روزه در قره  باغ نوشت: نظامیان جمهوری آذربایجان صرف نظر از این که سبک زندگی مذهبی داشته باشند یا نه، احترام عمیقی در این جنگ به ارزشها و نمادهای دینی به نمایش گذاشتند .

رحیم اف با اشاره به این که نظامیان آذربایجانی با طرح شعارهای دینی اسلامی در میدان  نبرد حاضر شدند و بخش قابل توجه از نظامیان که شجاعت خاص در این درگیری ها به نمایش گذاشتند از قشر متدین جامعه جمهوری آذربایجان می باشند .

این کارشناس مسایل دینی همچنین با اشاره به این که در جریان این جنگ نام امام حسین (ع ) در میان نظامیان آذری حفظ شده بود، نوشت : مسجد به نمادی برای  شهرهای آزاد شده شوشا و آقدام تبدیل شده است .

جالب است که نظامیان متدین جمهوری آذربایجان حتی در سخت ترین شرایط جنگ عبادت را فراموش نکرده و تعدادی از آنها نیز در هنگام اقامه نماز به شهادت رسیدند.

نظامیان جمهوری آذربایجان برای نمایش احترام خاص به ائمه اطهار و به خصوص امام حسین ( ع ) در اغلب مناطق آزاد شده در قره باغ همچنین پرچم سیاه اباعبدالله الحسین (ع) را بر افراشتند که نمونه بارز آن را می توان در مقابل مسجد شهر استراتژیک شوشا مشاهده کرد.

برچسب‌ها آذربایجان مناقشه قره باغ باکو پروندهٔ خبری قره باغ و مناقشه جدید جمهوری آذربایجان و ارمنستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان مناقشه قره باغ باکو آذربایجان مناقشه قره باغ باکو اخبار کنکور نظامیان جمهوری آذربایجان امام حسین تخریب شده قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۹۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی «بلینکن» با سران ایروان و باکو درباره روند صلح بین دو کشور

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، وزارت امور خارجه آمریکا امروز دوشنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور طی تماس تلفنی جداگانه با الهام علی‌ اف، رئیس جمهور جمهوری آذربایجان و نیکول پاشینیان، نخست‌ وزیر ارمنستان، پیرامون روند صلح میان باکو و ایروان گفتگو کرده است.

بر اساس این بیانیه، وزیر امور خارجه آمریکا از توافق برای استفاده از بیانیه آلماتی که در سال ۱۹۹۱ برای تعیین مرزهای میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان امضا شد، استقبال کرده است.

آنتونی بلینکن در این مکالمه تلفنی مدعی حمایت آمریکا از برقراری صلح «پایدار» و «شرافتمندانه» بین باکو و ایروان شد!

بلینکن در گفتگو با علی‌اف بر تمایل خود برای توسعه روابط ایالات متحده و جمهوری آذربایجان تاکید کرد.

این مقام آمریکایی در ادامه به تمایل کشورش برای همکاری با جمهوری آذربایجان در زمینه انرژی و تغییرات اقلیمی اشاره و ابراز امیدواری کرد بیست و نهمین کنفرانس اعضای کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوایی (COP۲۹) که امسال در جمهوری آذربایجان برگزار می‌ شود، موفقیت‌ آمیز باشد.

ایروان و باکو پارسال با میانجی‌گری روسیه، اتحادیه اروپا و آمریکا مذاکرات برای صلح در آینده را آغاز کردند. نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان اواخر ماه می سال جاری گفت که ایروان آماده به رسمیت شناختن حاکمیت جمهوری آذربایجان در مرزهای شوروی سابق از جمله قره‌باغ است.

با وجود توقف مذاکرات میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان، دو کشور کار بر روی متن توافقنامه صلح را ادامه دادند. پس از دیدار علی اف و پاشینیان در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، تصمیم گرفته شد که مذاکرات ازسرگرفته شود.

کد خبر 6092350

دیگر خبرها

  • بلینکن با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت‌وگو کرد
  • جمهوری آذربایجان قصد دارد املاک دولتی ایران در باکو را مصادره کند
  • رایزنی «بلینکن» با سران ایروان و باکو درباره روند صلح بین دو کشور
  • روحیه دینی مقاومت تنگستانی‌ها را در برابر استکبار رقم زده است
  • دلیل پاشینیان برای «واگذاری روستاها به آذربایجان»
  • ترانزیت ایران و آذربایجان متحول می‌شود 
  • عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپا
  • انتخاب والیبالیست ارومیه‌ای به عنوان بهترین مدافع لیگ برتر جمهوری آذربایجان
  • آذربایجان‌غربی جز استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای است
  • دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان