Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@09:32:28 GMT

یک مدرسه ، سه دانشجوی برتر معلول و حرف‌های نشنیده

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۳۹۷۶۲

یک مدرسه ، سه دانشجوی برتر معلول و حرف‌های نشنیده

به گزارش ایرنا ، مازندران حدود سه هزار دانش آموز و یکهزار دانشجوی معلول دارد که در جمع خانواده ۶۶ هزار نفری زیر چتر حمایتی بهزیستی قرار دارند ؛ قشری که یک سوم آنها دارای معلولیت ذهنی هستند و بقیه همانند دانش آموزان و دانشجویان عادی توان حضور در عرصه های آموزشی و علمی را دارند.

مراسم تجلیل از این دانش آموزان نخبه دیروز و دانشجویان نخبه امروز با حضور ویدیو کنفرانسی دکتر وحید قبادی دانا رییس سازمان بهزیستی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه در بهزیستی مازندران برای تجلیل از دانش آموزان معلول نخبه بیشتر خودنمایی می کرد این بود که هر سه دانش آموز نخبه استان که رتبه زیر ۵۰۰ کنکور امسال را از آن خود کردند ، از یک مدرسه در شهرستان آمل بودند ، مدرسه ای که به گفته این دانش‌آموزان تا کنون ۲۰ دانشجوی پزشکی و دندانپزشکی و همچنین چندین دانشجو در رشته های مختلف در کارنامه اش ثبت کرد.

این سه دانش آموز نخبه که اکنون به کسوت دانشجو در آمده اند ، از مدرسه نمونه دولتی شهرستان آمل هستند. هر سه امسال برای نخستین بار در کنکوری سراسری شرکت کردند و در بهترین دانشگاه های کشور نیز پذیرش شده اند.

از ترک تحصیل تا رتبه برتر کنکور

" مهدی دواتگر " ، یکی از این برترین های کنکور سراسری جامعه معلولان مازندران است که امسال موفق به کسب رتبه ۱۱۹ در رشته انسانی و قبولی در رشته حقوق دانشگاه مازندران شد. وی به خبرنگار ایرنا گفت: من کم بینا هستم و شاید الان باید بگویم تقریبا نابینا هستم زیرا چشمهایم بسیار تار می بینند و تقریبا بینایی خودم را از دست داده ام.

وی افزود : کم بینایی من از سال نهم تحصیلی یا سوم راهنمایی نظام قدیم آغاز شد و مشکلات تحصیلی من نیز از همان زمان زندگی خودم و خانواده را تحت تاثیر قرار داد. پیش از آن به دلیل عادی بودن ، مشکلی در مدرسه و با معلمان نداشتم ، اما با از دست رفتن " سوی " چشمانم نه تنها نگاه مدرسه نسبت به من تغییر کرد ، بلکه کیفیت آموزشی نیز برایم کاهش یافت.

این معلول نخبه مازندرانی توضیح داد : در سال نهم که در مدرسه نمونه دولتی تحصیل می کردم، ناگهان مدیریت مدرسه سر ناسازگاری را با من انتخاب کرد و به من به عنوان یک دانش آموز پر دردسر نگاه می کردند . حتی با وجود این که پدرم با هزینه شخصی تخته سیاه با گچ برایم خرید، مدیر مدرسه حاضر به نصب آن نشد. مسائل و ناسازگاری های متعدد باعث شد در همان سال ترک تحصیل کنم و دیگر قید مدرسه را زده بودم تا اینکه در پایان سال به اصرار معاون مدرسه راضی به شرکت در آزمون نمونه دولتی شدم و خوشبختانه با شرایط پیش آمده نیز نمره قبولی را کسب کردم و در دبیرستان نمونه دولتی شهر پذیرش شدم.

وی افزود : با وجود همه ناملایمتی‌ها در سال آخر راهنمایی ، در دوران دبیرستان وضعیت برایم در مدرسه نمونه دولتی کاملا متفاوت بود. مدیر مدرسه و حتی معلمان آنقدر با من و دیگر معلولان همراه بودند که انگیزه دوباره ای برای پیگیری جدی تر تحصیل گرفتم. گویا جان دوباره ای برای ادامه تحصیل به من دادند.

دواتگر ادامه داد : مدیر مدرسه که فردی به نام تقی پور بود، کاملا وضعیت من و دیگر معلولان را درک می کرد. تمامی امکانات ، تجهیزات و همچنین شرایط را برای ما فراهم کرد. شاید بهتر باشد بگویم آقای تقی پور همانند یک پدر برای دانش آموز معلولی مثل من در مدرسه بود و هیچگاه بین ما و دیگر دانش آموزان عادی فرقی قائل نبود. در مدتی که در مدرسه نمونه دولتی تحصیل کردم برای من تجربه شد که رفتار و شرایط در فضای آموزشی چقدر می تواند باعث قوت و استعدادیابی در میان معلولان و همچنین تقویت عزت نفس امثال من شود.

قهرمان ملی شطرنج پشت صندلی دانشگاه امیرکبیر

" ابوالفضل کاظمیان اسکی " دیگر دانش آموز مازندرانی نخبه ای است که در کنکور سراسری سال جاری با رتبه ۳۲۵ در رشته مهندی پزشکی دانشگاه امیرکبیر تهران پذیرفته شد. ابوالفضل معلول جسمی - حرکتی است و از ویلچر استفاده می کند.

او هم به خبرنگار ایرنا گفت: من عضوی از تیم ملی شطرنج معلولان کشور هستم و اخیرا نیز برای مسابقات جهانی که به صورت مجازی در کشور روسیه برگزار شد ، انتخاب شدم اگر چه حضورم در مسابقات جهانی به دلیل رویارویی تیمی با تیمی از رژیم اشغالگر قدس لغو شد.

کاظمیان اسکی افزود : با وجود معلولیت حرکتی و استفاده از ویلچر هیچگاه معلولیت را محرومیت و محدودیت ندانستم ولی آن چیزی که بیشتر از همه در موفقیتم نقش داشت مدیریت مدرسه بود و این را همیشه در ذهن خواهم داشت .

وی توضیح داد : همراهی مدرسه آنقدر با من و دیگر معلولان عالی بود که هیچوقتی کم و کاستی را احساس نکردیم . معلمان با تمام بزرگواری ، کلاس هایم را در طبقه همکف برگزار می کردند تا بتوانم در کنار دیگر دانش آموزان آموزش ببینم.

این دانش نخبه آملی با نگاهی سرشار از امید به آینده و تبمسی دایمی بر  لبان ، ادامه داد : آنچه معلولانی همانند من به خصوص دانش آموزان و دانشجویان نیاز دارند، احترام و ایجاد بسترهای حداقلی برای حضور ما در میان مردم و دوستان است و همچنین اینکه باید ما را باور داشته باشند. باور نه تنها به ما عزت نفس می دهد، بلکه در خودباوریمان نیز تاثیر دارد.

این دانشجو همچنین به خدمات بهزیستی برای دورن تحصیلی اشاره کرد و گفت : از نظر توانبخشی کمک های خوبی می شود و تجهیزات توانبخشی من مانند ویلچر و دیگر نیازها را بهزیستی همواره برطرف کرد ، اما برای خدمات دانش آموزی چیز زیادی در نظر نگرفتند که شاید ناشی از کمی و کاستی هایی باشد که دارند . البته انصاف نیست اگر نگویم هر سال قبل از آغاز سال تحصیلی قلم ، کاغذ و دفتر به همراه حدود ۶۰ هزار تومان هزینه ایاب و ذهاب از طرف بهزیستی به ما داده می شد اگر چه این میزان نمی توانست نیازهای اساسیم برطرف کند.

کاظمیان اسکی یکی از حمایت های موثر بهزیستی را برقرار مستمری برای خودش از سال گذشته برشمرد و گفت : با وجود اینکه کمک خوبی برای من است ، اما مبلغ مستمری همخوانی با هزینه های امروزی ندارد. اکنون برای حضور در دانشگاه نیازمند یک ویلچر برقی هستم که در حال حاضر ۲۰ میلیون تومان قیمت دارد و خرید آن از توان خانواده ام خارج است و می دانم شاید برای بهزیستی هم این هزینه برای یک نفر مثل من سنگین باشد.

وی در عین حال توضیح داد : البته بهزیستی بارها برایم ویلچر تهیه کرد ، اما ویلچرهای معمولی جوابگوی نیاز من به عنوان یک عضوی از جامعه بخصوص دانشجویی نیست و در توانمندسازی اثر زیادی ندارد و تا حد زیادی در اماکن عمومی مرا نیازمند می کند. 

این دانشجوی نخبه مازندرانی بزرگ ترین دغدغه اش را رفت و آمد در زمان دانشجویی دور از خانواده در تهران برشمرد و گفت : هزینه تعمیر ویلچر ، خرابی  و همچنین نامناسب بودن محیط شهری باری است که متاسفانه بر روی دوش تمامی معلولان کشور سنگینی می کند. در مازندران نیز معلولان به خصوص ویلچری ها حتی از کمترین خدمات عمومی به دلیل نامناسب بودن فضای شهری محروم هستند و ما حتی به یک پارک هم نمی توانیم برویم.

رویای محقق شده پزشکی 

" محمود پرویزی عمران " دیگر دانش آموز نخبه مازندرانی از دبیرستان نمونه دولتی آمل است که با وجود معلولیت جسمی و مشقات ناشی از آن در کنکور سال جاری رتبه ۳۲۵ رشته تجربی را کسب کرد و در رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل قبول شد.

او هم در حاشیه جلسه امروز به خبرنگار ایرنا گفت : من از ناحیه دست و انگشت و به صورت مادرزادی معلول هستم که توانستم در اولویت نخست خود که همان رشته پزشکی پذیرش دانشگاه علوم پزشکی بابل بود ، پذیرفته شوم.

پرویزی عمران که از انتخاب دانشگاه علوم پزشکی بابل به عنوان محیط تحصیلی خود ابراز رضایت کرد ، در پاسخ به پرسش خبرنگار ما در باره محدودیت برای تحصیل در این رشته ، گفت: فکر نکنم برایم مشکل ایجاد شود و تا جایی که علاقه و توان دارم ادامه خواهم داد.

این دانشجوی معلول علت اصلی موفقیتش را علاوه بر خانواده ، مجموعه مدرسه نمونه دولتی آمل توصیف کرد و گفت : همراهی ، درک و صبوری معلمان و محموعه مدیریت مدرسه علت اصلی قوت قلب و موفقیت من و دوستانم است.

وی افزود : با اینکه در مدرسه ما شرایط تا حدودی آرمانی بود و با نیازهای معلولان همخوانی داشت، اما در مدارس دیگر معلولان به لحاظ دستری ، مناسب سازی و آموزش متناسب با نیاز این قشر محروم هستند.

این دانشجوی رشته پزشکی تاکید کرد : نظام آموزشی ما در زیرساخت و مناسب سازی برای جامعه معلولان باید اصلاحات جدی را انجام دهد و همچنین فضای اقتصادی نیز باید برای حضور معلولان فراهم شود.

این سه دانش آموز با وجود اینکه در یک مدرسه و در زمانی واحد تحصیل می کردند ، گذشته از تحصیل در حوزه های مختلف علمی ، نقطه نظرات واحدی داشتند؛ دردهای مشترکی که باید جدی تر برای درمان آنها اقدام کرد. حرف هایی که باید با جان و دل شنید و در راه رفعشان همت عالی به خرج داد.

برچسب‌ها مازندران معلولان سازمان بهزیستی کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مازندران معلولان سازمان بهزیستی کشور مازندران معلولان سازمان بهزیستی کشور اخبار کنکور مدرسه نمونه دولتی دیگر دانش آموز دیگر معلولان دانش آموزان سه دانش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۹۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهادگرانی که درس زندگی می‌دهند/ معلمان باید در قله کوه باشند

معلم فردی که وقتی وارد کلاس درس می‌شود٬ تمام مشغله‌های زندگی را پشت در گذاشته و از ذهنش اخراج می‌کند.

از آغازین روزهای  بزرگ شدن٬ معلمان همچون یک والد کنارمان هستند و با مهر و عطوفت الفبا و رنگ آمیزی زندگی را به ما می‌آموزند.

معلمی شغل و حرفه نیست، بلکه عشق است. معلمان جهادگرانی هستند که در سرما و گرما با جان فشانی‌های خود به ما درس زندگی می‌دهند.

 در قرآن کریم به مقام معلم اشاره شده است. در نخستین آیات قرآن که بر رسول اکرم (ص) نازل شد، خداوند به این ویژگی خارق‌العاده اشاره می‌کند و همین امر دال بر اهمیت خواندن و نوشتن است.

اقرا باسم ربک الذی خلق، خلق الانسان من علق، اقرأ و ربک الاکرم، الذی علم بالقلم، علم الانسان ما لم یعلم. (علق: ۱ ۵)

بخوان به نام پروردگارت که جهانیان را آفرید. انسان را از خون بسته سرشت. بخوان! و پروردگارت کریم‌ترین است همان که آموخت با قلم، آموخت به انسان آنچه را که نمی‌دانست.

مقام معلم همیشه در دین اسلام ستایش شده به طوری که حضرت محمد (ص) فرموده‌اند: معلمی شغل انبیا است و امام علی (ع) نیز در این باره می‌فرماید: به احترام پدر و معلمت از جای برخیز؛ هرچند فرمان روا باشی.

از همین رو  در تقویم کشورمان ۱۲ اردیبهشت که سالروز شهادت معلم بزرگ استاد شهید مطهری است٬ به عنوان روز معلم پاس داشته می‌شود.

به همین مناسبت با یکی از معلمان نمونه کشور به گفت و گو پرداختیم.

معلمی که نوزاد ۲۰ روزه خود را به مدرسه می‌برد

فاطمه زارع، آموزگار نمونه متوسطه دوم سال استان فارس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: معلمی همچون شغل‌های دیگر سختی‌هایی دارد اما در کنار تمام سختی‌ها شیرینی‌ها و خاطرات زیبایی دارد که قابل چشم پوشی نیست.

وی در خصوص سختی‌های معلمی افزود: من در سال‌های اول خدمتم معلمی مناطق محروم و روستاها را انتخاب کرده بودم؛ به همین علت در رفت و آمد بسیار سختی می‌کشیدم. در آن سال‌ها اتومبیل‌ها تا لبه جاده بیشتر نمی رفتند و من مجبور بودم مسافت طولانی را تا مدرسه پیاده رفته و یا به دلیل کمبود خودرو در این مناطق با ماشین‌های نظامی یا گشتی در روستا رفت و آمد کنم که این امر بسیار برایم سخت بود.

 او ادامه داد: ‌زمانی که فرزند من ۲۰ روز بیشتر نداشت به دلیل نبود کودکستان او را به مدرسه برده و بر روی میز قرار می‌دادم تا به دانش آموزان درس بدهم.

فرهنگ سازی برای احترام به معلمان

زارع با بیان این که یکی از مشکلات معلمان بی احترامی و نادیده گرفتن توسط دیگر اقشار جامعه است؛ تصریح کرد: تمام اقشار جامعه مدیون معلمان هستند؛ چرا که اگر آموزگاران نبودند افراد نمی‌توانستند دکتر، مهندس و... شوند؛ به همین علت باید مقام معلم در میان جامعه فرهنگ‌سازی شود.

درس زندگی را به ما آموزش دادید

این معلم نمونه درباره یکی از خاطرات خود با دانش‌آموزان گفت: روزی در حال درس دادن به دانش آموزان بودم که متوجه شدم یکی  از آن‌ها در حال خوردن غذا است. چندباری به آن دانش آموز تذکر دادم اما گوش نداد در آخر به او گفتم بیرون برود و بعد از خوردن به کلاس بازگردد.

وی ادامه داد: این دانش آموز به همراه ۱۰ دوست دیگر خود از کلاس خارج شدند و به مدیر مدرسه گزارش دادند که من به آن‌ها بی احترامی کرده‌ام.

زارع افزود: بعد از این گزارش من  ماجرا را  به مسئولین مدرسه توضیح دادم و از آن‌ها خواستم دانش‌آموزان را به کلاس درس بفرستند. بعد از ورود دانش آموزان با آن‌ها عادی رفتار کردم به طوری که باعث تعجب آن‌ها شد.

او در پایان تصریح کرد: این کار من باعث شد دانش‌آموزان از من عذر خواهی کرده و به من شیرین‌ترین جمله را بگویند.

دانش آموزان به این معلم فداکار گفتند: شما درس زندگی، بزرگی و بخشندگی را به ما آموزش دادید. 

به گفته فرهادی٬ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش، معلمی ردایی است مقدس که خداوند آن را بر دوش هر کسی قرار نمی‌دهد و اگر بر دوش کسی قرار گرفت٬ مسئولیتی سنگین است. معلمی شغل نیست؛ بلکه ایثار است و وظیفه.

معلمان باید در راس قله باشند

سید عظیم طاهری اطاقسرا یکی از معلمان بازنشسته روستاهای مازندران نیز در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: معلمی علاوه بر شغل یک هنر است. هنر معلم باعث می‌شود مشکلات جامعه  حل شوند.

وی افزود: ما برای جامعه بهتر باید به معیشت معلمان چه مشغول به کار و چه بازنشسته توجه کنیم تا در تمام عرصه‌ها موفق شویم. معلمان باید در راس قله باشند و به آن‌ها احترام گذاشته شود.

او ادامه داد: یکی از مهم‌ترین مشکلات معلمان بازنشسته دلتنگی برای دانش آموزان، کلاس درس و مدرسه است. اقشار جامعه به خصوص مسئولین نباید معلمان خود را فراموش کنند. 

شایان ذکر است که مرجعیت عمومی و اعتماد عمومی به معلمان و مدرسه سرمایه‌ای گران‌قیمت است که باید آن را حفظ کنیم و برای کشور عزیزمان دانش، امنیت و آگاهی بیافرینیم. 

 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • ۱۷۰ دانشجوی نخبه امروز به حج عمره اعزام می‌شوند
  • ۱۷۰ دانشجوی نخبه امروز به عمره مفرده اعزام می‌شوند
  • تردد سخت ۲ هزار معلول در شهر چابهار
  • جهادگرانی که درس زندگی می‌دهند/ معلمان باید در قله کوه باشند
  • ۸۴ درصد حوادث‌برق خراسان رضوی معلول شتابزدگی است
  • توزیع 40 هزار اقلام توانبخشی بین معلولان خراسان جنوبی
  • (ویدئو) روش خطرناک دانش آموزان یک روستا برای رفتن به مدرسه
  • بهره‌مندی ۳۶۰۰ دانش‌آموز مازندرانی از طرح سراد
  • تناقض عجیب در پذیرش دانشجویان خارجی و کیفیت دانشگاههای ترکیه
  • طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد