Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-04@11:48:16 GMT

چالش‌ صدور کارت بازرگانی پیش روی تجار

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۴۲۸۵۱

صراط: تجار به عنوان مهم‌ترین سرمایه‌های هر کشوری محسوب می‌شوند که دولت‌ها تمام تلاش خود را برای هموارسازی راه این افراد می‌کنند تا ضمن افزایش تبادلات تجاری با جهان، درآمد‌های ارزی خود را افزایش دهند.
در ایران نیز به دلیل فراوانی کالا‌های صادراتی، تجار زیاد و ماهری فعالیت دارند که مشکلات آن‌ها با دولت و سیاست‌های تجاری کشور کم نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند سالی است که تجار با مشکل کارت بازرگانی مواجه شده اند و همچنان نیز ادامه دارد و دولت تاکنون نتوانسته این معضل را حل کند.
استفاده از کارت بازرگانی برای تجار چند سالی است که ضروری شده و لازمه‌ی تجارت، چه واردات و چه صادرات در دست داشتن کارت بازرگانی است. متولی صدور کارت بازرگانی برای افراد تا چندی پیش سازمان توسعه تجارت کشور بود، به طوری که تجار از سوی نهاد‌های مختلف به خصوص اتاق بازرگانی به سازمان توسعه تجارت معرفی و این سازمان اقدام به صدور کارت می‌کرد. سازمان توسعه تجارت کشور در ابتدا به راحتی و بدون در نظر گرفتن هیچ سختگیری اقدام به صدور کارت بازرگانی برای تمام افرادی که واحد تولیدی داشتند می‌کرد. این رویه در ابتدا مورد استقبال قرار گرفت و موجب شد آمار دریافت کنندگان کارت بازرگانی در مدت زمان کوتاهی رشد قابل توجهی پیدا کند.
 همانطور که در اقتصاد تمام کشور‌های دنیا مطرح است، ارز‌های حاصل از صادرات باید برای انجام امور کشوری، به چرخه اقتصاد بازگردد که در قوانین تجارت ایران نیز این قانون وجود دارد، اما به خوبی از سوی صادرکنندگان رعایت نمی‌شود.
یک میلیارد دلار تشویق برای صادرکنندگان؛ حل مشکل یا عامل ایجاد مشکلات دیگر
دولت در راستای عمل به این موضوع و تشویق صادرکنندگان به بازگرداندن ارز‌های صادراتی، آن‌ها را معاف کرد تا یک میلیون یورو از حجم کل صادرات خود را به سامانه نیما عرضه نکنند و نرخ ارز آزاد برای خود داشته باشند.
این حمایت دولت از صادرکنندگان برخی مشکلات برای بخش تجاری کشور به وجود آورد به طوری که صادرکنندگان بزرگ با حجم صادراتی زیاد، معتقد بودند که دولت باید این گونه حمایت‌ها را درصدی کند و مبلغ یک میلیارد یورو برای آن‌ها بسیار کم است.
این عدم رضایت باعث شد صادرکنندگان از کارت‌های بازرگانی بلااستفاده، سوء استفاده کنند به نحوی که کارت‌های بازرگانی افراد را اجاره و از سهمیه یک میلیارد دلاری آن‌ها بهره ببرند.
همچنین از حدود ۲ سال گذشته به دلیل کمبود ارز در کشور، نیاز به بازگشت ارز‌های حاصل از صادرات بیش از پیش در کشور حیاتی شد به طوری که قوانین جدیدی برای این مهم در کشور وضع شد که یکی از آن‌ها اجبار صادرکنندگان به بازگرداندن ارز‌های صادراتی و اعمال تشویق و جریمه در این راستا بود.
تهدید‌های دولت پاسخگو نبود دولت در تاریخ ۱۵ شهریور امسال کارت بازرگانی ۳۰۰ نفر از تجاری که فعالیت آن‌ها غیر تولیدی بوده و تعهد ارزی ۰ تا ۳۰ درصد داشتند را تعلیق کرد همچنین کارت بازرگانی مابقی افرادی که تا تاریخ ۳۰ شهریور تعهد ارزی بین ۳۱ تا ۶۹ درصد داشتند نیز تعلیق شد.
بر اساس آخرین آماری که از سوی سازمان توسعه تجارت اعلام شده بود تا تاریخ ۲ آذر امسال دو هزار و ۳۷۱ صادر کننده با بیش از ۱۷ میلیارد یورو صادرات نسبت به ایفای صد در صدی تعهدات ارزی خود اقدام کرده بودند.
همچنین از ابتدای سال ۹۸ تا ۲ آذر امسال ۶۸ درصد تمام تعهدات ارزی به ارزش ۵۳.۱ میلیارد یورو به چرخه اقتصاد بازگشته بود که این روند نسبت به سال‌های گذشته قابل توجه است؛ بنابراین با وجود تعلیق کارت‌های بازرگانی بسیاری از افراد با واحد تولیدی و غیر تولیدی، اما تجار همچنان رغبتی به بازگرداندن ارز‌های صادراتی خود ندارند و تاکنون نیز به ایفای صد درصدی نرسیده ایم.
بر اساس این گزارش از حدود ۲ ماه گذشته دولت اعلام کرد از این پس بخش‌های خصوصی هیچ نقشی در صدور و تمدید کارت‌های بازرگانی نخواهند داشت و دولت مستقیما در این خصوص ورود خواهد کرد، اما از آن تاریخ تاکنون هیچ رضایتی در رابطه با صدور و تمدید کارت‌های بازرگانی برای تجار حاصل نشده است.

راه اندازی سامانه صدور کارت بازرگانی تا آخر هفته

در همین راستا جمشید نفر رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: از زمانی که دولت روند صدور و تمدید کارت بازرگانی را دست گرفته تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته و تجار و بازرگانان در بلا تکلیفی به سر می‌برند.

وی افزود: سامانه یکپارچه سازی کارت بازرگانی هوشمند علاوه بر صدور و تمدید کارت‌ها مسئولیت‌های بیشتری نیز بر عهده دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به برآورده کردن تعهدات ارزی اشاره کرد؛ بنابراین راه اندازی این سامانه می‌تواند بسیاری از امور تجاری را پیش ببرد.
رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: در آخرین جلسه کمیسیون صادرات که ابتدای هفته برگزار شد، دولت قول این را داد که تا پایان هفته سامانه یکپارچه سازی کارت‌های بازرگانی تا آخر هفته راه اندازی و از ابتدای هفته آینده برای تمام تجار قابل استفاده شود.

  استفاده از کارت بازرگانی ضرورتی ندارند
در این بین هستند مسئولانی که اعتقادی به وجود کارت‌های بازرگانی ندارند و معتقدند تمام استفاده‌ای که کارت بازرگانی دارد، از طریق ثبت هویت و عملکرد در سامانه‌ها اکتفا می‌کند.
طبق اظهارات این افراد، کارت بازرگانی از این جهت برای تجار صادر می‌شود که هویت و حجم صادراتی آن‌ها برای دولت نمایان باشد و هیچ تخلفی در این زمینه صورت نگیرد بنابراین وجود فیزیکی کارت بازرگانی ضرورتی ندارد.   چندی پیش حمید زادبوم رئیس سازمان توسعه تجارت کشور در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد: در برخی از کشور‌ها کارت بازرگانی به صورت فیزیکی وجود ندارد و تمام تجار در سامانه‌های دولتی یا خصوصی احراز هویت می‌شوند که با استفاده از کد‌های مختص خود امور تجارت خارجی را انجام می دهند.
وی  تصریح کرد: تجار به عنوان سرمایه‌های هر کشوری محسوب می‌شوند چراکه محصولات را به بازار‌های جهانی عرضه کرده و موجب درآمد زایی برای کشور می‌شوند.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: صدور کارت بازرگانی تمدید کارت های بازرگانی سامانه صدور کارت بازرگانی صراط صدور کارت بازرگانی سازمان توسعه تجارت کارت های بازرگانی صدور و تمدید کارت کارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۲۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم

سیدمحمدرضا میرتاج الدینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس پیرامون اهمیت دیپلماسی فعال انرژی ایران در دولت سیزدهم که منجر به توسعه تجارت انرژی ایران شد؛ افزود: یکی از مهم ترین بخش های دولت که اقدامات مهمی در جهت رفع تحریم ها و خنثی کردن اثرات آن بر اقتصاد ایران داشته است؛ صنعت نفت و گاز بوده است. به پشتوانه این رویکرد کلیدی دولت سیزدهم در زمینه بازطراحی تجارت انرژی ایران، امروز توانستیم که مسیر خنثی سازی تحریم ها را پیش ببریم و نفت خام و گاز طبیعی بیشتری به فروش برسانیم و در این زمینه توانستیم به سطح خوبی از تولید و صادرات نفت خام برسیم و رکوردهای قبلی در زمان تحریم ها نیز بشکنیم و به نوعی رکوردشکنی تاریخی نیز داشته باشیم.

به گفته عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس سیاست هایی همچون تولید بار اول و تمرکز توسعه زنجیره ارزش محصولات صنعت نفت از سیاست های اصلی و درستی است که توسط دولت سیزدهم در زنجیره ارزش نفت و گاز به اجرا گذاشته شد. این اقدام علاوه بر اینکه توانست زمینه ساز صادرات خدمات فنی و مهندسی ایرانی به ونزوئلا شود و سهامداری ایران در پالایشگاه های فراسرزمینی را به سرانجام برساند؛ در زمینه نیاز به واردات تجهیزات راهبردی صنعت نفت و گاز ایران نیز کمک چشم گیری کرد و از همین رو علاوه بر کاهش ارزبری از محل رشد صادرات نفت خام ایران به ارزآوری بیشتر برای کشور منجر شد و وابستگی ما را به دیگران کاهش داد. از سوی دیگر، تمرکز بر توسعه و تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز کشور، منجر به تولید محصولات نهایی با ارزش افزوده بالاتر و اشتغال آفرینی برای متخصصان کشور خواهد شد که از اهمیت اساسی برخوردار است.

میرتاج الدینی گفت: در حال حاضر، در بسیاری از زمینه ها مواد اولیه را صادر می کنیم. در حالی که مجبوریم محصولات نهایی ساخته شده از همین مواد اولیه را با قیمت بالایی به کشور وارد کنیم. این شرایط به ضرر کشور است و دولت را از درآمدهای ارزی محروم می کند. اعمال سیاست هایی مانند در نظر گرفتن معافیت های مالیاتی هدفمند از صنایعی که در حوزه تولید محصولات نهایی فعالیت می کنند، می تواند در راستای توسعه زنجیره ارزش محصولات اثرگذار باشد.

میرتاج الدینی تأکید کرد: هدف از تحریم صنایع نفت و گاز کشور این بود که اقتصاد کشور فلج شود. اما با سیاست گذاری های صحیح و اتکا به خود توانستیم به خنثی سازی تحریم ها بپردازیم. در نهایت این سیاست گذاری های درست ما را به رکوردزنی در فروش نفت خام کشور رساند. به نحوی که رشد اقتصادی 5.4 درصدی را تجربه کردیم و فروش نفت کشور را تا حد زیادی به رکورد سال های قبل از تحریم نزدیک کردیم.

دیگر خبرها

  • آیا « راه حل دو کشوری » میان فلسطین و اسرائیل ممکن است؟/ چالش های پیش روی کشور مستقل فلسطین چیست؟
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • اردوغان: به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری با اسرائیل پایان دادیم
  • سخنگوی دولت: تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • صفر شدن تعرفه تجارت کالاها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • برقراری تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالاها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • وزیر راه و شهرسازی با نایب‌رئیس دولت امارات دیدار کرد
  • فراجا: سامانه اینترنتی درخواست صدور کارت سوخت به زودی معرفی می شود
  • پلیس: در روز‌های آینده سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت معرفی می‌شود