Web Analytics Made Easy - Statcounter

جلال یونسی روانشناس بالینی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره عوامل ایجاد تعارض میان زوجین اظهار کرد: یکی از مسائل مهم طلاق، اختلاف بین مرد و زن است و موضوعاتی می‌تواند سبب این کشمکش میان آنان شود چرا که هر یک عقاید و رفتار‌های خاص خود را دارند و تفاهم مطلق به عمل نمی‌آید، اما همیشه به این شکل نیست که آشوب و درگیری باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته تعارض و اختلاف طبیعی بوده، ولی باید مدیریت شود.

وی با اشاره به مدیریت تعارضات، بحث پیشگیری آن را مهم‌تر دانست و در این باره بیان کرد: زوجین می‌توانند با مشاوره‌های قبل ازدواج از ویژگی‌های شخصیتی خود و همسرشان آگاه شده و میزان تفاهم با یک‌دیگر را بررسی کنند چرا که داشتن یک‌سری از ویژگی‌های شخصیتی می‌تواند موجب کاهش اختلاف میان زوجین شود.

این روانشناس بالینی ادامه داد: مواردی در مشاوره‌های قبل ازدواج بررسی می‌شود این موارد از جمله؛ میزان سلطه‌گری، لجاجت، اصولگرا بودن (معیار ذهنی برای سنجیدن انسان‌ها که ربطی به دین ندارد)، مصلحت‌گرایی و اینکه چقدر زوجین در حل مسائل گوناگون با یک‌دیگر مشورت و مصلحت اندیشی می‌کنند.

یونسی یکی از ارکان مهم زندگی مشترک را صبور بودن توصیف کرد و گفت: این امر مهم است که زوجین هر کدام چه میزان صبر و تحمل در برابر مسائل مختلف زندگی را دارند و در عوض قضاوت نیز درباره موضوعات گوناگون به همین میزان می‌تواند قابل توجه و عامل اصلی بروز اختلافات باشد.

وی تصریح کرد: کمال گرایی می‌تواند آسیب‌های جدی به رابطه مشترک وارد کند به گونه‌ای که یکی از زوجین انتظار بیش از حد از همسر خود داشته و کوچکترین نقص موجب بروز اختلاف میان آن‌ها می‌شود. در حالی که قرار نیست تمام توقعات به بهترین نحو صورت گیرد، اما تقریبا برآورده کردن نیمی از آنان می‌تواند رابطه بهتری میان زوجین برقرار کند.

این روانشناس بالینی افزود: عواملی همچون بدبینی، خوش بینی و جزئی نگری در افراد مهم است البته میزان تلقین پذیری از عناصر باعث تعارض می‌شود و تا حدودی مشکلات، ریشه در دخالت‌های خانواده‌ها دارد، اما نمی‌توان مقصر دانست چرا که این تلقین پذیری مرد و زن است که والدین هر چه می‌گویند همان را عمل می‌کند.

وی ادامه داد: شخص بلافاصله بعد از مواجه شدن با مشکل آن را در خانواده خود مطرح می‌کند و آنان با جبهه‌گیری نسخه‌ای می‌پیچند و مرد یا زن با در نظر گرفتن این مشاوره‌های عجولانه با همسر خود درگیر می‌شود. این دسته از آدم‌ها در انجام هر کاری با همسر خود از والدین اجازه گرفته در صورتی که باید بدانند چه می‌خواهند و خواسته‌های همسر چیست تا به نتیجه واحد در حل تعارضات برسند.

یونسی گفت: میزان آزادی‌خواهی هر یک از زوجین باید بررسی شود چرا که آزادی‌خواهی ضد ازدواج بوده و ماهیت زندگی مشترک دل من می‌خواهد نیست بلکه ما چه می‌خواهیم است. همچنین برون‌گرا یا درون‌گرا بودن و سطح استرس هر فرد در جلب رضایت و احساس کفایت طرف مقابل از زندگی مشترک مهم است.

وی خاطر نشان کرد: پیشگیری بهتر از درمان است و طبق تحقیقات انجام شده از زوجینی که طلاق می‌گیرند یکی از عوامل اصلی اختلاف، عدم وجود ارتباط مهارتی صحیح است که در صورت آموزش و به‌کارگیری آن می‌توان از بسیاری اختلافات جلوگیری کرد. زوجین باید بدانند که در کنار خانواده با یک‌دیگر چگونه رفتار کنند که ضمن احترام به آنان، مسائل بین خود را با هم حل کرده و در صورت شدت گرفتن مشکل به راونشناسان مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید

وقتی فقر فرهنگی و اجتماعی در پوشش قتل ظاهر می‌شوند

 توصیه‌هایی مهم برای بازسازی خانواده پس از طلاق یا مرگ همسر

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ازدواج خانواده اختلاف خانوادگی زندگی مشترک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۳۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از ۲۹ زوج دهه شصتی در قزوین

در مراسمی از ۲۹ نفر از زوجین شهرستان قزوین و ۴ نفر از بانوان دهه شصتی دارای فرزند تجلیل به عمل آمد.

علیخانی مدیر کل امور بانوان استانداری در این مراسم گفت: طبق پژوهش‌های انجام شده دهه شصتی‌ها جزو سرمایه‌های این کشور هستند و مسائل و مشکلات خودشان را هم دارند و امیدواریم با توجه به مهارت‌هایی که دارند زندگی آرام و پر مهری را تجربه کنند.

علیخانی افزود: مرکز خدمات ازدواج در حال راه اندازی است و خدماتی در حوزه مشاوره و تسهیلات و مسائل ازدواج به افراد تعلق می‌گیرد که به زودی انجام خواهد شد. افرادی که وارد مرحله زندگی مشترک شده اند می‌توانند از خدمات این مرکز استفاده کنند. چون افراد از دو خانواده متفاوت هستند نیاز به گذشت و مهارت زیادی هست تا زندگی‌ها دوام پیدا بکند و شرایط آرامش برای تربیت خودمان و فرزندانمان فراهم شود.

حجت الاسلام محمد حسینی کارشناس امور خانواده هم در این مراسم گفت: مادران امانت داران فرزندانشان هستند و به گفته شهید مطهری هیچ مقامی بالاتر از مادری برای یک زن نیست.

وی بهترین زمان برای فرزند آوری بعد از ازدواج را شناخت قابلیت‌های لازم برای والد شدن، پذیرش روانی برای بچه دار شدن هر دو زوج، پشتیبانی از همسر عنوان کرد.

خیری فر مشاور امور بانوان اداره کل ثبت اسناد استان گفت: با توجه به کاهش آمار ازدواج جوانان دهه شصت تصمیم شد برای ترغیب به ازدواج از زوجینی که در سال ۱۴۰۲ ازدواج کرده اند تجلیل به عمل آید و برای حمایت از فرزند آوری این افراد هدیه‌ای به مبلغ دو میلیون و پانصد هزارتومان به صورت بن خرید سیسمونی به افراد اهدا شد.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • آتش و فراموشی؛ روایت استاد فلسطینی از زندگی خانواده او در غزه
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • رشد ۲۰ درصدی ثبت نام قرآن آموزان البرزی در سامانه حمد
  • در چه سنی می‌توان یک فرد را «پیر» دانست؟
  • سریال مشاور و روایتی از باز کردن کلاف‌های پیچیده زندگی
  • افزایش ۵ درصدی میزان مصرف گاز در زنجان
  • تجلیل از ۲۹ زوج دهه شصتی در قزوین
  • پیشگیری از بیماری های قلبی با سبک زندگی سالم
  • ۱۶ زوج اردبیلی پشت نوبت سرپرستی فرزندخوانده هستند
  • زندگی با چندفرزند لذت بخش است