Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک چهره سیاسی اصلاح طلب گفت: در واقع هیچ انسان سیاستمدار دلسوز و عاقلی، خواهان مشارکت حداقلی نمی‌شود به ویژه اینکه بگوید به نفع یا ضرر جناح خاص است.

«محمد نعیمی پور»، عضو حزب اتحاد ملت ایران، در پاسخ به این سوال که بحث‌هایی که بر سر مشارکت حداقلی در انتخابات 1400 مطرح می‌شود برای رئیس‌جمهور آینده و کشور چه زیان‌هایی را به دنبال دارد؟ به خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا گفت: چیزی که مدتهاست کشور را دچار مشکلات عدیده‌ای کرده همین منازعات بی‌دلیل، منفعت‌طلبانه و سیاسی است که مبانی اصولی سیاستمداری و کشورداری در آن مشاهده نمی‌‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 او افزود: آنقدر که رقابت‌های سیاسی و جناحی برجسته است به همان اندازه هم از مصالح و منافع مردم و کشور دوری شده است. مشخص است که حضور و مشارکت حداکثری مردم، مشروعیت حکومت و دولت منتخب را افزایش می‌دهد و موجب قدرتمند شدن کشور شده و در نتیجه هم، برای داخل کشور و هم خارج از کشور، پیامی دارد که این پیام حاکی از انسجام و احساس رضایت و مطلوبیت برای مردم است. 

نباید مصالح عمومی قربانی دعواهای سیاسی شود/ دشمنانمان از ضعیف شدن کشور لذت می برند

نعیمی‌پور ادامه داد: در واقع هیچ انسان سیاستمدار دلسوز و عاقلی، خواهان مشارکت حداقلی نمی‌شود به ویژه اینکه بگوید به نفع یا ضرر جناح خاص است. اساسا باید دید که آن جناح از توانایی کشورداری، سلامت مالی و پاکدستی برخودار است یا خیر. اینها ملاک‌ها و ارزش‌هایی است که می‌تواند، برای مردم ثمراتی به بار آورد. از این رو، این امر بدیهی را می‌توان به یک مناقشه تبدیل کرد که مطلوب نیست. از سوی دیگر برخی برای اینکه اثبات کنند که این نظری که دارند درست است، فشار شدیدی به لحاظ روانی و افکار عمومی ایجاد می‌کنند که مردم در انتخابات شرکت نکنند. اینها دو سر شمشیر است که از هر دو طرف بُرنده است آنچه در این میان قربانی‌ می‌شود، مصالح عمومی است. حاصل تشدید دعواهای جناحی این است که مردم از وضعیت ناراضی‌ هستند و در عین حال رقبا و کشورهایی که به دنبال منافع خودشان هستند از ضعف کشور، لذت می‎‌برند.

باید روی اصول سیاست ورزی حرکت کرد

این چهره سیاسی اصلا‌ح طلب بیان کرد: در واقع، هم کسانی که فکر می‌کنند استصواب موجب تقویت حکومت می‌شود و هم کسانی که فکر می‌کنند مشروعیت این حکومت همواره باید زیر سوال باشد و اجازه ندهند یک حکومت، مشروع و قدرتمند شود، هر دو اشتباه می‌کنند و به همین دلیل بر این باورم که باید روی اصول حرکت کرد؛ اصول سیاست‌ورزی و سیاستمداری که مبتنی بر منافع ملی و مصلحت عمومی است بنابراین جناح‌های سیاسی داخل کشور باید دلسوز باشند.

مردم از کسانی که کمترین نسبت با اصولگرایان دارند، استقبال می کنند

نماینده پیشین مجلس در پاسخ به این سوال که آیا این باور برخی اصولگرایان را می‌پذیرید که مردم به سمت اصولگرایان گرایش پیدا کرده‌اند و در عین حال اصولگرایان نیز خود را برنده انتخابات 1400 ‌می‌دانند، تصریح کرد: واقعیت این است که اصولگرایان وقتی به گذشته نگاه می‌کنند، می‌بینند که هیچ گاه موفق نبوده‌اند چون افکار عمومی، روش و منش و سیاست‌های آنها را تایید نمی‌کرد. بنابراین مردم از فردی که نسبت کمتری با آنها دارد، استقبال می‌کردند.

اصولگرایان فقط می توانند، پُز احمدی نژاد را بدهند که آن هم ناخلف از آب درآمد

نعیمی پور اظهار کرد: در واقع تنها دوره ای که اصولگرایان می‌توانند به آن افتخار کنند و به تعبیری پُز آن را بدهند، انتخاب احمدی‌نژاد است که آن هم برای اصولگرایان، ناخلف از آب درآمد و نهایتا مشخص شد که با مرام اصولگرایان، همراه نیست. بنابراین اصولگرایان باید آرزوی زیادی داشته باشند که در آینده حتما برنده خواهند شد چراکه در حال حاضر به اندازه کافی، شرایط به گونه‌ای فراهم شده که نوبتشان شده اما این آرزو است.

اصولگرایان در آرزوی ریاست جمهوری اند

این عضو حزب اتحاد ملت عنوان کرد:  به لحاظ سیاسی، تصور اصولگرایان این است که در این مدت، به دلایل متعدد، افکار عمومی نسبت به اصلاح‌طلبان و کسانی که متفاوت از حکومت، راه و روش ارائه می‌دهند اقبالی ندارند تا بتوانند علیه آنها موج سیاسی راه بیندازند و با کمپین‌سازی که در آن تبحر خاصی هم دارند، بتوانند کارشان را پیش ببرند پس شانسشان افزایش پیدا کرده است. از این رو این نگاه و آن آرزو، اصولگرایان را وادار می‌کند که از مدتها پیش از انتخابات ریاست جمهوری 1400 فضاسازی کنند و به تعبیری خودشان را در بورس نگه دارند. 

انتخاب خاتمی در سال ۷۶ همه را شوکه کرد

نعیمی‌پور تاکید کرد: این در حالی است که گویا اصولگرایان گذشته‌ها را فراموش کرده‌اند، بدین معنا که اگر به گذشته نگاه کنند در سال 75 و 76، نه کاندیدایی مطرح بود و نه حتی زمینه‌ای فراهم بود حتی اصلاح‌طلبان که با خاتمی وارد عرصه انتخابات شدند در مخیله‌شان نمی‌گنجید که ممکن است انتخاب شوند اما اتفاقی رخ داد که همه را شوکه کرد و همه معادلات را بهم زد که متاسفانه جریان اصولگرا پس از آن تصمیم گرفت که به مردم اعتماد نکند و سیاست‌هایی را دنبال کرد که در واقع حداقل اتکا به مردم و افکار عمومی را به همراه داشته باشد که این مسئله، تاکنون برای کشور خسارت‌بار بوده است.

اصولگرایان باید بگویند که با استصواب برنده می‌شوند یا بدون استصواب؟

او ادامه داد: از این رو صحبت بنده با آقایانِ عقلای اصولگرایی، این است که استصواب را بردارید تا امکان رقابت در انتخابات وجود داشته باشد تا ادعاها روشن شود. حال اگر اقبال مردم به اصولگرایان بود با قدرت بتوانند بگویند که در یک انتخابات اصولی و بدون نگاه مضیق و محدود، برنده شده‌اند که برای کشور بسیار مطلوب و مفید است. بنابراین نظارت استصوابی باید کنار گذاشته شود تا دیگران مدعی نشوند که با استصواب، رقیب‌ها، کنار گذاشته شدند. اصولگرایان باید بگویند که با استصواب برنده می‌شوند یا بدون استصواب؟ 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب اضافه کرد: از سوی دیگر کسانی هستند که دغدغه‌شان، دغدغه منافع کشور نیست و به نوعی تمایل دارند که این کشمکش، همینطور ادامه پیدا کند. از این رو اینکه بیایند و در یک رقابت منطقی و سیاستمدارانه شرکت کنند از این مسیر دور می‌افتند. بنده قبول دارم که استصواب، آنها را دچار مشکل می‌کند اما راه حلی که انتخاب می‌کنند نباید راه‌حلی باشد که موجب خدشه‌دار شدن جمهوری اسلامی و نظام شود به گونه‌ای که نتوان تشخیص داد که آیا این رفتار، اصلاح‌طلبانه‌ است یا مشروعیت زدا و به منظور تضعیف حکومت است. در این صورت می‌توان راه‌حل‌های متفاوتی را ارائه داد که با گذشته متفاوت است.

این چهره سیاسی تشریح کرد: به عنوان مثال، انتخاب بین بد و بدتر، مسئله‌‎‌ای است که حداقل افراد فرهیخته و آگاه، آن را قبول ندارند چون می‌گویند که آن فرد کار خودش را انجام می‌دهد و سیاست را شخصی می‌کند و اجازه نمی‌دهد که سیاست برای کشور به نتایجی برسد، بنابراین ممکن است اقبال نکنند وقتی شرایط ویژه باشد اقبال می‌کنند بدین معنا که افکار عمومی، جمع بندی‌شان این باشد که اگر جریان موسوم به اصولگرایی که در مجلس به نوعی در حال تاخت و تاز است، قوه مجریه را هم در اختیار بگیرد معنایش این است که جنگ و نزاع با کشورهای جهان ادامه پیدا می‌کند  و کشور همین مسیری را که تاکنون رفته و سختی‌هایش برای مردم باقی مانده، را ادامه می‎‌دهد. بنابراین مردم بررسی می‌کنند تا ببینند که از بین کدام کاندیداها، نگاهی به مشکلات مردم و حل معضلات کشور دارد از این رو از بین بد و بدتر، آن را انتخاب می‌کنند.

او اشاره کرد: بنابراین مردم نگاه می‌کنند ببینند شرایط بین بد و بدتر است یا شرایطی است که می‌توان، ائتلافی با برخی‌ها انجام داد که در آن ائتلاف، به طور مشخص، تقسیم کاری صورت بگیرد و به صورت شفاف به مردم گفته شود و تعهدی، در پس آن باشد که باید به آن عمل شود یعنی ائتلافی که در آن مشخص شود که کابینه از چه افرادی تشکیل می‌شود. 

انتخابات ۱۴۰۰ بوته آزمایش عقلای سیاستمدار است

نعیمی‌پور تصریح کرد:  انتخابات سال 1400 برای عقلای سیاستمدار و سیاست‌ورز یک بوته آزمایشی است که اولا تا چه حد با مسائل سیاسی، خردمندانه برخورد می‌کنند و دیگر اینکه تا چه حد، حاضرند منیت‌‌های خود را کنار بگذارند و برای مصالح کشور کاری کنند که بتواند همه اقشار مردم را بیشتر راضی کند. بنابراین زمان این کار است وگرنه شرایط آنچنان دشوار است که اگر کسی در بوق و کَرنای خود بدمد حتما وضعیت نه تنها بهتر نمی‌شود بلکه بدتر هم می‌شود، به ویژه اینکه در حال حاضر نظامی‌ها چنین احساسی را دارند مبنی بر اینکه وضعیت کشور، آنقدر نابسامان و نامتعادل شده و در همه بخش‌های اجرایی و غیره، گرفتاری‌ها زیاد است که تنها نظامیان لایق هستند که می‌توانند، کار انجام بدهند. به همین دلیل در آبگرفتگی و سیلاب به جای رفتن مسئولان مربوطه، برخی نظامیان حضور پیدا می‌کنند تا به مردم ثابت کنند که اینها لایق نیستندو ما لایق و دلسوز شما مردم هستیم.

این چهره سیاسی عنوان کرد: از این رو در واقع شرایط را آنقدر مضیق و فشرده کرده‌اند که کاملا می‌توانند، خود را برجسته و مطرح کنند. همین موضوع یکی از دلایلی است که اصولگرایان فکر می‌کنند برنده قطعی انتخابات 1400 هستند اما توجه نمی‌کنند به اینکه، اگر دولت نظامی و رئیس‌جمهور نظامی روی کار بیاید بدین معناست که حکومت دچار مشکل و چالش‌های زیادی شده که مجبور خواهد بود برای رفع چالش‌‌های آتی‌، کودتا را تدارک ببیند حال یا نظامیان یا هر گروه دیگری باشند. این موضوع یک پالس و علامت منفی برای داخل و خارج کشور است.

او با بیان اینکه اگر خردمندانه و عاقلانه به موضوع انتخابات 1400 برخورد شود، تصریح کرد: نباید با عجله به این مسئله نگاه کرد چرا که با مشکل و شکاف‎‌هایی در داخل حکومت، بین مردم و بین حکومت و مردم مواجه می‎‌شویم که ممکن است، در سطح بین‌المللی، وجهه ضعیف و متزلزلی از حکومت ایران بروز داده شود.

نعیمی پور در پایان جمع بندی کرد: منطقه خاورمیانه بسیار حساس است و نگاه همه قدرت های دنیا، به این منطقه است و به ویژه بحث اسراییل که بحث بسیار مهمی بوده و در واقع، حوزه امنیتی آمریکا، روسیه و حتی چین، بنابراین یک کشور و دولت ضعیف نمی‌تواند به خوبی از تمامیت ارضی و منافع ملی خود دفاع کند. در اوایل انقلاب نداشتن نیروی مسلح قدرتمند و به نوعی انسجام، عامل اصلی و اساسیِ حمله صدام به کشورمان شد و کشور را با ۸ سال جنگ روبرو و منابع انسانی و مادی را دچار مشکل کرد. از این رو کسانی که باید تصمیم سیاسی بگیرند به این نکات توجه کنند که اگر ایران از نظر منطقه و قدرت های جهانی، ضعیف جلوه گر شود آن زمان ممکن است هر خطری، کشور را مورد تهدید قرار دهد. امیدواریم مردم از هر خطری که مصون باشند. 5

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: محمد نعیمی پور حزب اتحاد ملت ایران اسلامی اصلاح طلبان در 1400 اصولگرایان در 1400 افکار عمومی انتخابات 1400 چهره سیاسی دچار مشکل نعیمی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۳۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری

عباس عبدی در واکنش به اظهارات جنجال برانگیز مهدی نصیری گفت: مشکل آقای نصیری این است که به دلائل پیش‌گفته و سوابق موجود، احتمال کمی وجود دارد که افکار عمومی با گزاره‌های اعلام شده ایشان همدلی کند، لذا همه در پی یافتن طرح و برنامه‌ای پیچیده در پشت ماجرا هستند. با این حال باید منتظر بود تا حقیقت روشن شود.

به گزارش خبرآنلاین، ادعاهای اخیر مهدی نصیری در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی که خواستار آن شده بود اپوزیسیون شکاف بین مصطفی تاج‌زاده و رضا پهلوی را با یک اتحاد پر کنند، با واکنش‌هایی همراه شده است. او مدعی است که پادشاهی مشروطه و جمهوری‌خواهی می‌توانند متحد شوند.

عباس عبدی، تحلیلگر و فعال سیاسی اصلاح طلب، ضمن آنکه تاکید دارد «براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست»، می‌گوید؛ «مشکل آقای نصیری این است که به دلائل پیش‌گفته و سوابق موجود، احتمال کمی وجود دارد که افکار عمومی با گزاره‌های اعلام شده ایشان همدلی کند، لذا همه در پی یافتن طرح و برنامه‌ای پیچیده در پشت ماجرا هستند. با این حال باید منتظر بود تا حقیقت روشن شود.»

عبدی به سکوت اصولگرایان نیز کنایه می‌زند و می‌گوید؛ «واقعیت این است که در این مورد خاص اصولگرایان عزیز هستند که باید موضع‌گیری صریحی می‌کردند اما…»

مشروح گفتگوی عباس عبدی را بخوانید؛

آقای عبدی! پس از گفتگوی آقای نصیری با بی‌بی‌سی انتقادهای زیادی بویژه از سوی اصلاح‌طلبان داخلی مطرح شد، تحلیل شما چیست؟

واقعیت این است که در این مورد خاص اصولگرایان عزیز هستند که باید موضع‌گیری صریحی می‌کردند، آنان که درباره همه چیز برای اعلام موضع پا به رکاب هستند در این مورد سکوت کرده‌اند. ولی چون نمی‌خواهند به انتساب گذشته ایشان اشاره شود یا به این علت که به درستی گمان می‌کنند موضع‌گیری آنان فاقد نفوذ است زحمت این کار را بر دوش اصلاح‌طلبان انداخته‌اند.

عبور نصیری از منتهی الیه حکومت به منتهی الیه اپوزیسیون به سرعت رخ نداده است

فکر می‌کنید که چرا آقای نصیری فرایند عبور از منتهی‌الیه حکومت را تا منتهی‌الیه اپوزیسیون طی کرده است؟ و چرا با ایشان برخورد نشد و به راحتی اجازه خروج هم داشتند.

واقعیت این است که گرچه عبور این فاصله از سوی آقای نصیری موجب تعجب است ولی خیلی هم فوری رخ نداده است و چند سال طول کشیده است. این پدیده در میان جناح اصولگرایان حاکم مسبوق به سابقه است و تا کنون افراد زیادی این مسیر را رفته‌اند.

علت هم این است که آنان از نزدیک شاهد موارد بی‌صداقتی یا توطئه‌چینی و دودوزه‌بازی و در نهایت عمق اندک افکار در آن سو هستند. ابتدا خود را توجیه می‌کنند و می‌گویند انشاالله گربه است ولی وقتی زیاد شد از درون خالی می‌شوند و کافی است یک تجربه منفی شخصی هم پیدا شود و به یکباره از آن‌ها عبور نمایند.

درباره‌عدم برخورد و آزادی خروج هم بیش از آن که نکته‌ای متوجه آقای نصیری باشد مربوط به تبعیض‌ها و بی‌عدالتی‌های رفتاری جاری است که موجب می‌شود کسانی را برای زدن کوچکترین حرفی احضار کنند و برای انتقاد از حجاب اجباری چنین تحت فشار قرار گیرند، دیگران با بیان تندترین مواضع آزاد باشند. در واقع باید با همه همینگونه با سعه صدر مواجه شوند. امیدواریم که چنین شود. مبنای رفتار نباید سیاسی باشد باید قضایی محض باشد.

فارغ از اینها به نظر شما ایشان چرا رفت؟

ما وظیفه داریم همان را که گفته باور کنیم مگر این که شواهد دیگری در نقض آن بیان شود. ولی مشکل آقای نصیری این است که به دلائل پیش‌گفته و سوابق موجود، احتمال کمی وجود دارد که افکار عمومی با گزاره‌های اعلام شده ایشان همدلی کند، لذا همه در پی یافتن طرح و برنامه‌ای پیچیده در پشت ماجرا هستند. با این حال باید منتظر بود تا حقیقت روشن شود.

به نظرتان آن طرف از او استقبال خواهند کرد؟

پاسخ به این پرسش سخت است. آن طرف نیروهای پراکنده و با وابستگی‌ها و کارفرمایان سیاسی و فکری و حتی مادی گوناگونی هستند. بعلاوه در سطح اظهار نظر که افراد حرف‌های خودشان را می‌زنند ولی در سطح همکاری بعید می‌دانم که با وجود چنین وضعی اعتماد کسی برای اقدام عملی جلب شود.

براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست

به عنوان آخرین سوال فکر می‌کنید ایده او برای کسانی جذاب است؟

دنیای سیاست بیش از این که دنیای ایده‌ها باشد دنیای قدرت است. میان قدرت و ایده باید رابطه نزدیکی باشد. این حرف‌ها را دیگرانی هم در خارج زده‌اند ولی بسرعت به حاشیه رفته‌اند. در شرایط کنونی همان کسانی که علیه آنان حرف می‌زد، قدری از این فضا بهره‌مند می‌شوند.

به نظرم یک دو راهی قرار خواهد داشت که هر دو سویش زیان است. ولی ایده او بیشتر ناشی از این است که سیاست به امری شخصی تقلیل یافته و گویی اراده‌های افراد به تنهایی منشأ اثرات تعیین کننده است. بعلاوه براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست.

فارغ از این که با کدام‌یک موافق باشیم یا خوب بدانیم راه میانبری هم وجود ندارد. برخی خواسته‌اند تحت عنوان تحول‌خواهی راه میانه نشان دهند در حالی که تحول‌خواهی بر مضمون و محتوا تاکید دارد که هم می‌تواند شامل اصلاح‌طلب شود و هم برانداز. در حالی که این دو شیوه فعالیت سیاسی هستند. مثل زمان انقلاب که همه برانداز شدند با محتواهای کاملا متفاوت و حتی متضاد از یکدیگر. شیوه و راهبرد سیاسی قابل میانبر زدن نیست.

دیگر خبرها

  • سرپرست وزارت اقتصاد در دولت احمدی‌نژاد: باجناقم از من شاکی است که چرا برای او وام جور نکردم
  • عکس احمدی‌نژاد و سعید جلیلی ۲۰ سال قبل
  • مهدی نصیری; زیر تیغ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان/ توهم یا شوخی یا پروژه هدفمند؟! +جدول
  • نگاه مجلس دوازدهم خارج از باندها و جناح‌های سیاسی است
  • مراسم ازدواج خواهرزاده احمدی نژاد در استانبول + عکس
  • حمله تند مشاور سابق احمدی نژاد به زاکانی /می خواهد ۲ میلیارد یورو از جیب تهرانی ها به جیب کمپانی ها چینی واریز کند
  • ازدواج خواهرزاده احمدی‌نژاد در ترکیه (+ عکس)
  • عکسی جالب؛ دست سفت احمدی‌نژاد با احمد جنتی در مراسم ختم
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری
  • استقرار سامانه بارشی در استان ایلام تا پایان هفته