Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران با تاکید بر اینکه سعودی‌ها همواره پرچمدار عادی سازی روابط با اسرائیل بوده‌اند، گفت: عربستان در کنفرانسی در سال ۱۹۸۳ که ملک فهد عهده دار برگزاری آن بود طرح برقراری صلح بین رژیم صهیونیستی و کشور‌های عربی را صراحتاً ارائه داد. ناصر ابوشریف، نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص موضوع عادی سازی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی و اینکه چه قدر احتمال این عادی سازی برای کشوری، چون عربستان سعودی وجود دارد، گفت: مسئله رابطه اعراب با اسرائیل موضوع جدیدی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خصوص رابطه عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی نیز این مسئله سال‌هاست که وجود دارد فقط جنبه رسمی و علنی نداشته است و به صورت دیدار‌های جانبی صورت می‌گرفته است.

وی دلیل اینکه تاکنون عربستان حاضر نشده به صورت رسمی روابط خود با رژیم صهیونیستی را علنی سازی کند را جایگاه این کشور در امت اسلامی و در میان کشور‌های اسلامی دانست و یادآور شد: مراکش کشوری است که این کار را به سادگی انجام داد، البته عادی سازی روابط بین مراکش و رژیم صهیونیستی سال‌هاست که وجود دارد و از زمان حسن دوم پادشاه قبلی مراکش این روابط عادی سازی شده بود.

ابوشریف ادامه داد: حسن دوم یکی از فراموسونر‌های بزرگ جهان بوده و همان زمان قدیم هم رابطه خوبی با موساد و رژیم صهیونیستی داشته است.

نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران در خصوص میزان نزدیکی روابط مراکش و رژیم صهیونیستی در سال‌های دور گفت: زمانی که کنفرانس سران عرب در موعد تصدی ملک حسن دوم در مراکش برگزار شد جاسوس‌های موساد به سادگی بلندگو و دوربین در داخل سالن کنفرانس به صورت کاملاً علنی نصب کردند. این موضوع مربوط به زمانی است که در ایران نیز حکومت پهلوی بر سر کار بود و شاه ایران و ترکیه نیز روابط رسمی و علنی با اسرائیل داشتند.

وی تصریح کرد: برخی کشور‌ها مانند الجزایر و مصر نیز با اسرائیل روابط خاصی نداشته اند، اما در سال ۱۹۷۹ به برقراری رابطه با این رژیم پرداختند.

ابوشریف در مورد عربستان و اینکه چرا این روز‌ها روابط خود با صهیونیست‌ها را علنی نمی‌کند نیز گفت: عربستان می‌خواهد سایر کشور‌های عرب را به سمت صلح با اسرائیل هول بدهد تا زمانی که حساسیت‌ها در مورد این موضوع کمتر شود آنگاه ریاض نیز وارد جرگه عادی سازی روابط با صهیونیست‌ها شود.

نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران افزود: اساساً سعودی‌ها می‌دانند مردم و علمای این کشور هیچ گاه مسئله عادی سازی را نمی‌پذیرند به همین دلیل همان طور که گفتم سعی می‌کند پشت امارات، بحرین، سودان و موریتانی پنهان شود و پس از آن‌ها در شرایط آرام‌تر پا در میدان عادی سازی قرار دهد.

وی با تاکید بر اینکه عربستان سعودی همواره پرچمدار عادی سازی روابط با اسرائیل بوده است مصداق این ادعا را به سال‌ها پیش ارجاع داد و گفت: عربستان در کنفرانسی در سال ۱۹۸۳ که ملک فهد عهده دار برگزاری آن بود طرح برقراری صلح بین رژیم صهیونیستی و کشور‌های عربی را صراحتاً ارائه داد و در سال ۲۰۰۲ نیز شاهزاده عبدالله که آن زمان ولیعهد سعودی بود طرح صلح عربی با محوریت صلح با رژیم صهیونیستی را صراحتاً اعلام کرد. به هر حال به نظر می‌رسد این موارد حکایت از آن دارد که عربستان سعودی پیشتاز صلح با رژیم صهیونیستی بوده است، اما فعلا از علنی کردن آن خودداری می‌کند.

ابوشریف با اشاره به عدم تمایل ملت‌های عرب برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی گفت: براساس آخرین نظرسنجی ۸۸ درصد ملت‌های عربی و اسلامی با هر گونه رابطه با رژیم صهیونیستی مخالف هستند و گذشته از مردم علمای جهان اسلام نیز به دلایل مسائل عقیدتی اسلامی مجوز این عادی سازی را صادر نمی‌کنند.

نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران خاطرنشان کرد: از این منظر به نظر می‌رسد مسئله عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی برای کشوری مانند عربستان سعودی که یک کشور دینی محسوب می‌شود موضوع ساده‌ای نیست، چون در غیر این صورت حکام سعودی حاضر بودند حتی قبل از صدور اسرائیل نیز با او به عادی سازی روابط بپردازند.   انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ابوشریف جهاداسلامی عربستان سعودی اسرائیل عادی سازی روابط نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی عربستان سعودی کشور ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۳۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی | ماموریت صهیونیست ها در سفر به عربستان چیست؟

به گزارش همشهری آنلاین، یک هواپیمای شخصی اسرائیلی که اخیرا تعدادی از مقامات اسرائیلی را به قطر و مصر برده بود، بعدازظهر امروز (شنبه)، در ریاض فرود آمد.

تلویزیون اسرائیل «کان» گزارش داد این هواپیما از فرودگاه بن گوریون در تل‌آویو برخاسته و بعد از توقف کوتاهی در عمان به عربستان سعودی رفته و آنجا فرود آمده است.

کان مدعی شد که احتمالا چند مقام اسرائیلی به منظور گفت‌وگو درباره عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی با این هواپیما به ریاض رفته باشند.

این شبکه اسرائیلی در ادامه با اشاره به سفر قریب‌الوقوع «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه، خاطرنشان کرد مقامات موساد و شاباک (سرویس امنیت داخلی رژیم اسرائیل) چند روز پیش از همین هواپیما برای انجام سفرهایی در منطقه استفاده کرده‌اند.

در این گزارش اشاره شده است که از این هواپیما برای انتقال مقامات اسرائیلی در چارچوب مذاکرات تبادل اسرا در قطر و مصر استفاده شده است.

کد خبر 847561 منبع: فارس برچسب‌ها اسرائیل خبر ویژه عربستان فلسطین

دیگر خبرها

  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • تردید مقامات امنیتی صهیونیست در اثربخشی حمله به رفح
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی | ماموریت صهیونیست ها در سفر به عربستان چیست؟
  • اندونزی: هیچ عادی سازی روابطی با اسرائیل وجود ندارد