Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@09:05:43 GMT

قصد عادی سازی روابط با تل آویو را نداریم

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۴۴۱۱۲

قصد عادی سازی روابط با تل آویو را نداریم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از القدس العربی، «هشام المشیشی» نخست وزیر تونس اعلام کرد که عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در دستور کار این کشور قرار ندارد.

وی درباره احتمال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی گفت گزینه عادی سازی روابط میان مغرب و این رژیم، تصمیمی مستقل از جانب مغرب بود اما این گزینه برای تونس در دستور کار نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخست وزیر تونس ادامه داد: هر کشوری سیاست مستقلی را دنبال می کند که به نظر می رسد برای ملتش بهتر است.

پیش از این نیز، یک منبع آگاه اعلام کرده بود که «جرد کوشنر» داماد و مشاور رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در سفر اخیر خود به شهر «دوحه» خواستار پیوستن قطر به قطار عادی سازی روابط با صهیونیسم شده بود.

این منبع آگاه تأکید کرده بود که مقامات ارشد دوحه با درخواست داماد ترامپ برای عادی سازی روابط قطر با تل آویو قویاً مخالفت کردند.

افزون بر این، منبع مذکور عنوان کرده است که علیرغم انتشار برخی اخبار در رسانه‌های مختلف مبنی بر عادی سازی قریب الوقوع روابط عمان با رژیم صهیونیستی، مقامات عمانی چنین تصمیمی ندارند و با درخواست‌های واشنگتن در این زمینه مخالفت کرده‌اند.

کد خبر 5097029 فاطمه صالحی

منبع: مهر

کلیدواژه: هشام المشیشی تونس عادی سازی روابط با اسرائیل ایالات متحده امریکا رژیم صهیونیستی عراق دونالد ترامپ عادی سازی روابط با اسرائیل جو بایدن فلسطین مغرب انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 ترکیه روسیه سوریه لبنان عربستان سعودی عادی سازی روابط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۴۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عقده‌گشایی چهل ساله صهیونیست‌ها/ انتشار اخباری از توطئه واشنگتن و تل‌آویو برای اداره گذرگاه حیاتی «رفح»

به گزارش قدس آنلاین، در پی آن، برخی رسانه‌ها گزارش دادند توافقی میان واشنگتن و تل‌آویو مبنی بر انتقال کنترل گذرگاه به یک شرکت آمریکایی حاصل شده است. حیطه فعالیت‌های این شرکت آمریکایی در مناطق جنگی گزارش شده است. این در حالی است که در میان هفت گذرگاه غزه به جهان بیرون، ۶ گذرگاه تحت کنترل اسرائیل است و تنها اداره رفح طبق توافقات گذشته باید توسط طرف‌های فلسطینی و یا مصری که در این منطقه ذی‌نفع هستند، صورت گیرد.

رفح؛ اسم رمز فشار بر حماس
همین مسئله، ابهام و تردیدهای جدی درباره نوع مشارکت ایالات متحده در جنگ غزه ایجاد کرده است. پس از تصمیم جو بایدن در ایجاد اسکله دریایی با ادعای تسریع ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه - در حالی که تمام گذرگاه‌های زمینی بسته است – که برخی آن را توطئه‌ای برای کوچ دادن فلسطینی‌ها تعبیر کردند، حال، انتشار خبر مشارکت احتمالی آمریکا در اداره گذرگاه رفح پرسش‌برانگیز است. همزمان برخی، تسلط صهیونیست‌ها بر این گذرگاه را که تنها راه ورود کالا به غزه است، در راستای تلاش اشغالگران برای تسلط بر شاهراه حیاتی مقاومت و امتیازگیری بعدی از حماس در میز مذاکره تعبیر کرده‌اند.

محمدرضا مرادی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با قدس با بیان اینکه حمله اسرائیل به گذرگاه رفح به‌صورت محدود و با هدف فشار بر حماس در مذاکرات قاهره است، گفت: حمله به گذرگاه رفح در میانه مذاکرات آتش‌بس در قاهره صورت گرفت، در حالی که نشست هفته گذشته در مصر با نظارت ایالات متحده آمریکا برگزار شد و حتی نمایندگان حماس با پذیرش سندی که شامل آتش‌بس دائمی و رفع کامل محاصره درغزه بود به این آتش‌بس رأی مثبت دادند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر دو سناریو مهم برای عملیات رژیم صهیونیستی در این منطقه (رفح) وجود دارد. نخست، کاهش فشارهای داخلی به‌ویژه کاهش تظاهرات مردم در سرزمین‌های اشغالی علیه سیاست‌های جنگ‌طلبانه نتانیاهو و دوم، برگزاری عملیاتی تبلیغاتی برای رسیدن به اهداف محدود و فرار از شکست در غزه.

مرادی به مهم‌ترین هدف رژیم صهیونیستی در اشغال گذرگاه رفح پرداخت و افزود:  بر اساس معاهده سازش مصر و رژیم صهیونیستی در سال۱۹۷۹ این گذرگاه به عنوان یک گذرگاه بین‌المللی به رسمیت شناخته شد که نوار غزه را به شبه جزیره سینا در مصر متصل می‌کند. در دهه‌های گذشته رژیم صهیونیستی همواره به دنبال تسلط بر این منطقه بوده تا بتواند مرز زمینی غزه را در اختیار بگیرد. باتوجه به جنگ در غزه شاید مقامات تل‌آویو به دنبال بهره‌برداری از این مسئله باشند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا اظهار کرد: روز گذشته مقامات رژیم صهیونیستی اعلام کردند پس از پاک‌سازی گذرگاه رفح، این منطقه را در اختیار محور بین‌المللی به رهبری آمریکا  قرار خواهیم داد؛ این سخن به معنای خارج کردن اداره گذرگاه رفح از اختیار دولت قاهره و تشکیلات خودگردان فلسطین و تسلط کامل بر غزه است تا بتوانند علاوه بر اجرای عملیات کوچ  اجباری، فشارها بر حماس را تشدید کنند. 

رمز بقای نتانیاهو
مختار حداد، دیگر کارشناس مسائل غرب آسیا نیز درباره حمله رژیم صهیونیستی به رفح، معتقد است: بنیامین نتانیاهو قصد دارد حکومت خود در سرزمین‌های اشغالی را ادامه دهد و رمز بقای حیات سیاسی خود و نخست‌وزیری اسرائیل را حمله به رفح می‌داند. وی گفت: صهیونیست‌ها در بیش از هفت ماه اخیر شکست‌های بزرگ نظامی، سیاسی و امنیتی از سوی حماس، انصارالله یمن و حزب‌الله لبنان را متحمل شده‌اند و حتی این مسئله بر مشکلات اقتصادی، اجتماعی و معیشتی شهرک‌نشین‌های صهیونیست تأثیر مستقیم داشته است. بنابراین حمله به رفح خودکشی برای سربازان صهیونیست تلقی می‌شود، اما جان اسرای نظامی و وضعیتی که نظامیان اسرائیلی در جنگ غزه و حتی رفح با آن مواجه هستند برای رژیم مهم نیست. 

حداد اظهار کرد: امروز پس از گذشت بیش از هفت ماه از جنگ در غزه، رژیم صهیونیستی هیچ دستاوردی حتی در آزادی اسرای خود نداشته و همواره با شکست‌های بزرگی در عرصه داخلی و بین‌المللی مواجه شده است، اما با ماشین کشتار جمعی خود بیش از ۳۴هزارنفر از زنان و کودکان بی‌گناه را به شهادت رسانده است. بنابراین امروز پایان جنگ غزه برای نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به معنای پایان عمر سیاسی و حتی دادگاهی شدن وی خواهد بود و همین، دلیل ادامه جنایات اشغالگران است.

سید حسین حسینی

دیگر خبرها

  • کوخاوی: تنها راه توقف جنگ در جبهه شمالی توقف جنگ غزه است
  • عقده‌گشایی چهل ساله صهیونیست‌ها/ انتشار اخباری از توطئه واشنگتن و تل‌آویو برای اداره گذرگاه حیاتی «رفح»
  • تداوم تظاهرات علیه نتانیاهو در تل آویو
  • چالش های عربستان و آمریکا برای انعقاد پیمان امنیتی
  • ادعای مقام آمریکایی درباره توقف ارسال محموله مهمات به تل‌آویو
  • امیرعبداللهیان: در مسیر بازگشت روابط عادی دیپلماتیک بین ایران و مصر هستیم
  • درخواست چین از تل‌آویو: حمله به رفح را متوقف کنید
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • زدوخورد معترضان اسرائیلی با عناصر پلیس در اراضی اشغالی
  • هیأت مذاکره‌کننده تل‌آویو در حال بررسی پاسخ حماس است