Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@09:22:27 GMT

ورزش کردن در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر است

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۴۴۷۲۹

ورزش کردن در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر است

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی گفت: ورزش کردن در پیشگیری از بیماری‌های واگیردار به ویژه بیماری‌های عفونی و ویروسی شبیه کرونا، نقش مهمی ایفا می‌کند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا، کامران آزما درباره اهمیت ورزش در دوران کرونا، اظهار داشت: با توجه به اعمال محدودیت‌ها و همچنین قرنطینه‌های خانگی سطح فعالیت افراد پایین‌تر آمده و اغلب به سمت بی‌تحرکی می‌روند یعنی سطح فعالیت افراد 20 تا 30 درصد در این ایام پایین‌تر آمده که همه این‌ها افراد را دچار عوارض بی‌حرکتی از جمله عوارض قلبی و عروقی، دیابت و افسردگی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بنابراین انجام ورزش در ایام پاندمی اهمیت دارد ولی این عوارض فقط به دلیل بی‌حرکتی نیست چراکه مطالعات نشان داده که ورزش نه تنها در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی نقش دارد بلکه در پیشگیری از بیماری‌های واگیردار به ویژه بیماری‌های عفونی و ویروسی شبیه کرونا، نیز نقش مهمی ایفا می‌کند. 

وی ادامه داد: در واقع شدت علائم بیماری کسی که به بیماری ویروسی یا عفونی مبتلا می‌شود بستگی به پاسخ سیستم ایمنی بدن دارد، هرچه سیستم ایمنی فعال‌تر و کاراتر باشد شدت بیماری و ابتلا کمتر می‌شود، این کارا بودن سیستم ایمنی هم علاوه بر اینکه ممکن است به ژن، تغذیه و سن افراد بستگی داشته باشد به فعالیت فیزیکی هم وابسته است، در واقع هر استراتژی مانند ورزش که منجر به سالم بودن و کارا بودن سیستم ایمنی بدن شود در پیشگیری از کرونا هم نقش دارد.

وی افزود: علاوه بر این، کسانی که فعالیت خودشان را حفظ می‌کنند، سیستم قلبی و عروقی سالم‌تری دارند و عضلات تنفسی‌شان بهتر عمل می‌کند و کمتر دچار عوارض کرونا خواهند شد، یعنی ورزش هم در پیشگیری و هم شدت ابتلا و مدت بستری نقش مهمی خواهد داشت. 

این پزشک متخصص طب فیزیکی با اشاره به اینکه میزان پاسخ سیستم ایمنی بدن به ورزش، بستگی به شدت و مدت ورزش دارد، عنوان کرد: در ورزش‌هایی با شدت زیاد ممکن است سیستم ایمنی پاسخ عکس به ورزش دهد و فرد شانس بیشتری در درگیری با ویروس خواهد داشت، لذا در طول زمان واگیری کرونا فاکتورهایی مثل شدت، سرعت، حجم و تواتر در ورزش باید تعدیل شود، لذا در این دوران ورزش‌ها را به سه دسته ویژه افرادی که مبتلا نشدند، افرادی که مبتلا شدند و افرای که از قبل ورزشکار بودند و پس از ابتلا می‌خواهند به سطح ورزش حرفه‌ای برگردند تقسیم می‌کنیم. 

وی در برنامه طبیب همچنین اظهار کرد: قبل از ورزش باید سیستم قلبی و عروقی، عضلات، تاندون‌ها و مفاصل را به اصطلاح با گرم کردن برای ورزش آماده کنیم و این حرکات باید ترکیبی از ورزش‌های کششی، حرکات دامنه حرکتی و مقداری جنب و جوش باشد، مدت گرم کردن سه تا پنج دقیقه است و در پایان نیز به همین مدت باید بدن را سرد کنیم، این حرکات باید تمام قسمت‌های بدن را درگیر کند، گرم کردن را از حرکات چرخشی و کششی شانه شروع می‌کنیم.

این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی حرکاتی از جمله دویدن در جا، کشش عضلات پا با گرفتن مچ پا از عقب و بغل کردن زانو از جلو، دراز کردن پا در حالت ایستاده به جلو را از جمله این حرکات عنوان و با ارائه مثالی تصریح کرد: می‌توانیم در پیاده‌روی حرکات را تشدید یافته انجام دهیم و بیش از اندازه پا را بلند کنیم و قدم‌های بلندتری برداریم که این حرکات می‌تواند جزو حرکت‌های گرم کردن باشد یا در پیاده‌روی ابتدا حرکات را با قدم‌های آهسته شروع کرده و به تدریج همان را تندتر کنیم.   

آزما یادآور شد: کسی که کرونا می‌گیرد با توجه به علائمش اگر تست مثبت با علائم خفیف دارد می‌تواند این ورزش‌ها را با شدت و مدت کم انجام دهد، اگر کسی علامت دارد باید یک هفته از کاهش علامتش بگذرد و بعد ورزش را با شدت 50 درصد شروع کند و به تدریج آن را افزایش دهد، اما اگر تنگی نفس و بیماری قلبی دارد باید ورزش را به تأخیر بیندازد؛ در مورد این افراد ورزش‌های تنفسی را با شروطی آغاز می‌کنیم، اگر ضربان قلب بالای 100 نباشد، فشار متعادل باشد، سطح اکسیژن خون بالای 95 باشد توصیه می‌کنیم در منزل هم ورزش‌های تنفسی را انجام دهند، ورزش‌های تنفسی شامل حرکات دیافراگماتیک و تنفس‌های عمیق است که بهتر است 10 دقیقه در روز این حرکات را انجام دهند.

کرونا و خانه‌نشینی؛ چگونه در خانه ورزش کنیم؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا ویروس کرونا قلبی و عروقی سیستم ایمنی گرم کردن ورزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۴۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رعایت یک رژیم غذایی گیاهی سالم (پس از تشخیص سرطان پروستات) در افراد می‌تواند به جلوگیری از پیشرفت یا عود بیماری کمک کند.

به گفته ویویان لیو، محقق ارشد این مطالعه، تغییر روند معمول سرطان پروستات به درجه‌ی پیشرفته آن، یکی از نگرانی‌های اساسی در میان بیماران مبتلا، خانواده و پزشکان آنها است.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند.

لیو می‌گوید: «یافته‌های جدید پیرامون رعایت رژیم غذایی گیاهی با هدف بهبود سرطان پروستات و پیشگیری از پیشرفت آن، به حفظ سلامت و کاهش عوارض شایع‌ترین سرطانی که مردان با آن مواجه هستند، کمک می‌کند. عمل به این دستورالعمل غذایی، علاوه بر داشتن دیگر فوایدی که برای سلامتی دارد، در پیشگیری از ابتلا به سایر بیماری‌های مزمن نیز مؤثر است.»

همچین میوه‌ها و سبزیجات موجود در یک رژیم غذایی گیاهی، حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و عناصر ضد التهابی و فیبر رژیمی هستند که کنترل گلوکز را بهبود می‌بخشد و التهاب را کاهش می‌دهد.

رژیم‌های غذایی حاوی گوشت قرمز، لبنیات و چربی‌های حیوانی اغلب با پیشرفت سرطان پروستات همراه هستند. گوشت قرمز (مانند گوشت گاو و گوسفند) سرطان پروستات را به سمت تهاجمی شدن سوق می‌دهند. علاوه بر این، رژیم‌های غذایی سرشار از پروتئین حیوانی ممکن است مقاومت به انسولین را نیز افزایش دهند.

داده‌های مورداستفاده در این مطالعه، حاصل جمع‌آوری اطلاعات پزشکی بیش از ۲۰۰۰ مرد مبتلا به سرطان پروستات است. طی یک بازه زمانی هفت‌ساله، محققان دریافتند آقایانی که در برنامه غذایی خود، بیشترین مقدار سبزیجات و میوه‌ها را گنجانده‌اند، در مقایسه با مردانی که کمترین مقدار سبزیجات را مصرف کرده‌اند، خطر پیشرفت و عود کمترِ بیماری را دارند.

گفتنی است که متغیرهایی چون سن افراد، شدت سرطان، استعمال دخانیات و ... بر نتایج تجزیه و تحلیلِ ارتباط میان رژیم‌ غذایی گیاهی و کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات تأثیری نداشتند.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، علاوه بر اینکه در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند، دارای فواید متعددی از جمله کاهش دیابت، کاهش بیماری‌های قلبی عروقی و کمتر شدن نرخ مرگ و میر هستند. افزون بر این، شواهد بیولوژیکی نشان می‌دهد رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاهخواری، سالم‌تر هستند و می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.

دکتر آنتونی دامیکو، رئیس بخش انکولوژی تشعشعات ادراری تناسلی در مؤسسه سرطان دانا-فاربر در بوستون، در همین راستا می‌گوید که اگرچه یافته‌های فوق امیدوارکننده هستند، اما نمی‌توانند ثابت کنند که رژیم غذایی گیاهی باعث بهبود نتایج سرطان پروستات می‌شود؛ فقط ارتباطی بین این دو وجود دارد. او می‌گوید: «توصیه من این است که افراد پیرو یک سبک زندگی سالم باشند تا از انواع بیماری‌ها دور باشند؛ ورزش کنند، سیگار نکشند، غذاهای سالم و مفید مصرف کنند و استرس خود را کنترل کنند. سبک زندگی سالم به طور کلی خطر عود و پیشرفت سرطان را کاهش می‌دهد.»

منبع: upi

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901451

دیگر خبرها

  • آغاز گردهمایی معاونان امور جوانان ادارات کل ورزش و جوانان در مشهد
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • رضا شیخی درگذشت
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد