Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیرکار خبر از اشتغال مجدد ۴۰درصد از افراد بیمه شده از کرونا داد و گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب کرد برای بیکارشدگان کرونا مقرری بیمه بیکاری حداقل به اندازه ۵۰ درصد حداقل مزد باید پرداخت شود.

 مطابق آخرین گزارش های مرکز آمار ایران بررسی نتایج حاکی از مشهود بودن اثر کووید 19بر بازار کار کشور در فصل بهار نسبت به فصل مشابه سال قبل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطابق این نتایج، جمعیت غیر فعال کشور افزایش و جمعیت شاغل و بیکار کشور (جمعیت فعال) با کاهش ملموسی مواجه شده است. بررسی نرخ بیکاری افراد 15ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که 9.8 درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال98، 1.1 درصد کاهش یافته است.

در بهار 99، به میزان 41.0 درصد جمعیت 15ساله و بیش‌تر از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (بهار 98) 3.7 درصد کاهش یافته است.

جمعیت شاغلین 15ساله و بیشتر در این فصل 22میلیون و 963هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل تقریباً یک میلیون و پانصد هزار نفر کاهش داشته است.

بخش خدمات، کشاورزی، صنعت و ساختمان 4 حوزه اقتصادی اشتغالزای کشور هستند.بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که دربهار 99، بخش خدمات با 49.7درصد بیش­‌ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش‌های صنعت با 31.8 درصد و کشاورزی با 18.6 درصد قرار دارند.

نرخ بیکاری جوانان 15تا 24ساله حاکی از آن است که 24.5 درصد از فعالان این گروه سنی در بهار 99 بیکار بوده‌اند. بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد، این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (بهار 98) 2.0 درصد کاهش یافته است.

بررسی نرخ بیکاری گروه سنی 18تا 35ساله نیز نشان می‌دهد که در بهار 99، 16.7درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده‌اند. این در حالی است که تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد این نرخ نسبت به بهار 98، به میزان 1.5 درصد کاهش یافته است.

طبق گزارش های مختلف از جمله مرکز پژوهش های مجلس, حدود 2تا6میلیون نفر در جریان کرونا بیکار شدند و شغل خود را از دست دادند که اکنون وزیرکار خبر از اشتغال مجدد 40 درصد از افراد بیمه شده از کرونا داده است.

*مصوبه ستاد کرونا برای مقرری بیمه بیکاران کرونا

محمد شریعتمداری, وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد آخرین آمار بیکاری نیز گفت: مرکز آمار ایران به عنوان مرجع آمار، نرخ بیکاری را اعلام می‌کند؛ البته به دلیل شرایط کرونا در کشور، فشار زیادی بر نیروی کار به ویژه بر بخش خدمات وارد شد و ما سعی کردیم این فشارها به حداقل کاهش پیدا کند و در این زمینه سامانه‌ای برای افراد بیکارشده از کرونا طراحی کردیم، البته 40 درصد از افراد بیکار شده از کرونا، اشتغال مجدد پیدا کردند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد تشکیل کمیته دستمزد کارگران در سال آینده نیز گفت: جلسات کمیته‌های مزد به صورت مستمر برگزار می‌شود و در مورد پیشنهاد مزد منطقه‌ای، بررسی دستمزد موضوعی و سایر مباحث برگزار می‌شود، اما تصمیم گیری در مورد دستمزد سال آینده معمولاً به روزهای پایان سال موکول می‌شود، به خاطر اینکه شاخص‌ بهای خرده‌فروشی کالاها و خدمات در کشور در روزهای پایان سال به و اقعیت نزدیک‌تر می‌شود و سعی می‌کنیم به گونه‌ای انتخاب شود که فشار کمتری به کارگران وارد شود.

وی در مورد گلایه کارگران در پرداخت بیمه بیکاری و اینکه عده‌ای می‌گفتند بیمه بیکاری به صورت علی‌الحساب گرفته‌اند، گفت: در شرایط طبیعی، کسانی که به صورت اجباری بیکار می‌شوند و مشمول بیمه بیکاری می‌شوند، مسیر قانونی خود را طی می‌کنند، اما با بیکار شدن عده زیادی از کارگران به خاطر کرونا، با دو قانون بیمه بیکاری و نیز قانون مصوبه ستاد ملی کرونا مواجه شدیم که در قانون بیکاری مواد 6 و 7 در مورد مقرری بیمه بیکاری تصمیم گرفته می‌شود، اما ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب کرد برای بیکارشدگان حداقل به اندازه 50 درصد حداقل مزد باید پرداخت شود، بنابراین سامانه‌ای برای ثبت‌نام کارگران بیکار شده ظرف یک هفته طراحی کردیم و افراد بدون مراجعه حضوری، در این سامانه ثبت‌نام کردند و مقرری بیکاری هم گرفتند بدون اینکه مدارک آنها سیر بررسی قانونی را طی کند.

شریعتمداری گفت: برای بیکار شدگان اسفند سال قبل، فروردین و اردیبهشت امسال از 2500 میلیارد تومان تا 3600 میلیارد تومان افزایش پرداختی بیکاری را شاهد بودیم؛ همچنین بیش از 800 هزار کارگر بیکار شده متقاضی دریافت بیمه بیکاری بودند که به صورت طبیعی 6 ماه طول می‌کشید تا مدارک آنها بررسی شود، اما طبق مصوبه ستادملی مقابله با کرونا قرار شد همه تقاضاها تأیید شود و براساس آخرین پرداختی به کارگران، بیمه بیکاری انجام شود، زیرا مصوبه ستاد کرونا در حکم قانون بود. البته این قانون با قانون بیمه بیکاری قدری تفاوت داشت.

وی گفت: به هر حال پرداخت به کارگران بیکار شده کرونا انجام شد و همه تلاش ما این است که بدون مراجعه حضوری کارگران این کارها انجام شود و جمع زیادی از کارگران خدماتی بیکار شده بودند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین افزود: وام معیشتی کرونایی هم برای کارگران پرداخت شد و قرار شد کسانی که یارانه معیشتی دریافت می‌کنند، غیر از آنهایی که درآمد ثابت دارند، وام یک‌میلیون‌تومانی جدید کرونایی هم دریافت کنند./تسنیم

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: درصد کاهش یافته نسبت به فصل مشابه شده از کرونا بیمه بیکاری اشتغال مجدد نشان می دهد نرخ بیکاری بوده اند سال قبل بهار 99

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۷۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۳ هزار کارگر ساختمانی در مرکزی تحت پوشش بیمه هستند

به گزارش خبرنگار مهر، علی قیاسی عصر یکشنبه در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: ۲۳ هزار و ۱۸۰ نفر عضو خانه کارگر هستند که از این تعداد ۱۲ هزار و ۱۸۰ نفر عضو فعال هستند.

قیاسی با بیان اینکه در استان مرکزی حدود ۱۲ هزار کارگر ساختمانی پشت نوبت بیمه هستند و سهم اراک ۴ هزار کارگر است، ادامه داد: ۱۳ هزار و ۲۵۰ کارگر ساختمانی در این استان از خدمات بیمه بهره مند هستند و سهم شهر اراک از این کارگران حدود ۴ هزار و ۳۰۰ نفر است.

قیاسی یادآور شد: سه هزار و ۶۵۰ کلاس‌های آموزشی رایگان شامل کمک درسی، کامپیوتر و خیاطی برای اعضا و خانواده آنها برگزار شد.

۵۵ درصد فوت حوادث کارگاهی مربوط به کارگران ساختمانی است

قیاسی، ۵۰ درصد حوادث کارگاهی و ۵۵ درصد فوت حوادث کارگاهی را مربوط به کارگران ساختمانی بیان کرد و گفت: در سال‌های اخیر که بحث بند دوم قانون ۴۱ رعایت نشده، صنایع روز به روز در حال خالی شدن هستند و به جای تعدیل نیرو توسط کارفرمایان، کارگران خود از محیط کار خارج می‌شوند.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک اضافه کرد: سازمان تأمین اجتماعی در سال گذشته ۱۲ هزار میلیارد تومان در استان مرکزی پرداخت کرده است.

تأمین مسکن یکی از بزرگ‌ترین مشکلات جامعه کارگری است

قیاسی، مسکن را یکی از مشکلات بزرگ جامعه کارگری دانست و گفت: مسکن کارگری برای صنعت در نظر گرفته شده اما برای کارگران ساختمانی پیش بینی نشده است.

وی بیان کرد: طبق قانون اتباع بیگانه باید در مشاغلی که نیروی ایرانی توان کار ندارند، کار کنند اما این افراد به قسمت‌های مختلف ساختمانی ورود کرده‌اند در حالی‌که ورود آن‌ها به برخی مشاغل ممنوع است.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک گفت: اتباع به صنعت شهرهای صنعتی اراک، دلیجان و ساوه وارد شدند در حالی که اجازه وارد کار کردن در صنعت را ندارند.

کد خبر 6091441

دیگر خبرها

  • لایحه امنیت شغل کارگران امروز در دولت تصویب شد
  • سهم ۶۰ درصدی کارگران مرکزی از آمار بیمه‌شدگان
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • بهره مندی بیش از ۴۰۰ هزار نفر در شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر خراسان جنوبی از بیمه سلامت
  • بهره‌مندی ۷۰۰هزار کردستانی از خدمات وزارت کار
  • تحقق ۱۳۵ درصدی تعهدات اشتغالزایی در مهاباد
  • بیش از ۱۳ هزار کارگر ساختمانی در مرکزی تحت پوشش بیمه هستند
  • استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است
  • نرخ بیکاری در قزوین به ۴.۷ درصد کاهش یافت
  • مازندران پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور را دارد