Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی استادیار دانشکده شهرسازی دانشگاه تهران گفت: نگاه اعتراضی معمولا در رشته "مطالعات شهری" نهفته است و به بی‌عدالتی‌ها و تبعیض‌ها می‌پردازد. 

اشکان رضوانی نراقی در برنامه اینستاگرامی انجمن‌های علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه فردوسی در خصوص شیوه‌های پژوهش در مطالعات شهری اظهار کرد: متاسفانه در کشور هنوز رشته مطالعات شهری وجود ندارد و خارج از کشور رشته نسبتا جا افتاده‌ای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خصوصیت اصلی مطالعات شهری، میان رشته‌ای بودن آن است و در فضای بین رشته‌های مختلفی که در شهر تمرکز می‌کنند، مانند معماری، شهرسازی، برنامه‌ریزی شهری و طراحی شهری، تاریخ، جامعه‌شناسی، علوم سیاسی، انسان‌شناسی و رشته‌هایی که به نوعی با انسان، شهر و محیط شهری درگیر هستند، کار خود را میان این رشته‌ها تعریف می‌کند.  

وی افزود: هدف مطالعات شهری این است که بین رشته‌ای باقی بماند و به این دلیل، رشته‌های بسیار زیاد و موضوعات مختلفی را در برمی‌گیرد. ما در دهه ۵۰ تا ۶۰ میلادی با موجی از رشته‌ها مواجه شدیم که در حالت کلاسیک رشته‌های مختلف علوم اجتماعی، علوم انسانی و حتی رشته‌های علمی هیچ هویت مستقلی نداشتند و هویت خود را از دو یا چند رشته مختلف دریافت می‌کردند. 

استادیار دانشکده شهرسازی دانشگاه تهران تصریح کرد: رشته طراحی شهری در بدو پیدایش، شکافی را بین رشته معماری و برنامه‌ریزی شهری پُر می‌کند زیرا هر دو این رشته‌ها بر روی شهر کار می‌کنند و در مورد شهر تصمیم می‌گیرند و خروجی آن‌ها شهر است و تاثیر مستقیم روی آن دارند. برنامه‌ریزی شهری عمدتا نگاه دو بعدی و کلان دارد و معماری نگاه سه بعدی دارد اما مقیاس آن خرد است. از بین این دو نگاه که به اندازه دریا فاصله است، طراحی شهری خود را تعریف می‌کند که هم مقیاس خرد را به مقیاس کلان پیوند و هم نگاه دو بعدی را به نگاه سه بعدی تطبیق دهد. البته که در طول زمان این رشته به تدریج تحول پیدا کرده و از حالت بین رشته‌ای خارج شد و اکنون یک رشته مستقل است.

وی عنوان کرد: مطالعات شهری برعکس طراحی شهری این ادعا را ندارد و سعی می‌کند از آن فاصله بگیرد و یک رشته بین رشته‌ای است بدین مفهوم که آن فاصله را بین رشته‌های مختلف پوشش می‌دهد یا سعی می‌کند این رشته‌ها را به هم وصل کند تا رشته‌ای باشد که بین این‌ رشته‌ها پل بزند و نوع پژوهش و مطالعات را به نحوی تعریف کند که رشته‌ها را دربرگیرد. 

رضوانی نراقی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه بعضی از دانشگاه‌ها، مطالعات شهری را زیرمجموعه شهرسازی یا جامعه‌شناسی قرار می‌دهند اما همچنان سعی کرده که خود را مستقل از رشته‌های مختلف و در ارتباط با رشته‌های گوناگون حفظ کند و آن مفهوم بین رشته‌ای را به معنای واقعی کلمه نگه دارد. معمولا نگاه اعتراضی در مطالعات شهری نهفته است و به بی‌عدالتی‌ها و تبعیض‌ها می‌پردازد. 

استادیار دانشکده شهرسازی دانشگاه تهران بیان کرد: این نگاه در مطالعات شهری بسیار غالب است و نقش اساسی در تعریف موضوعات پژوهش دارد. واقعا جای خالی این رشته در ایران احساس می‌شود و توصیه می‌کنم دانشجویانی که علاقه دارند روی مباحث علوم اجتماعی کار کنند، اما تصور می‌کنند که معماری یا شهرسازی خواندند و نمی‌توانند سراغ علوم اجتماعی بروند، توصیه می‌کنم مطالعات شهری را به عنوان این گزینه در نظر بگیرند؛ چراکه این امکان را برای آن‌ها فراهم می‌آورد که با توجه به پیش زمینه خاص خود که معماری و شهرسازی است، به شهر از بُعد اجتماعی نگاه و حتی از آن پیش زمینه برای پژوهش و کار خود در محیط شهر استفاده کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی پژوهش معماري شهرسازی دانشگاه رشته های مختلف مطالعات شهری بین رشته ای طراحی شهری رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۵۱۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«ادز آپ» به بررسی چالش های تبلیغات دیجیتال در ایران می پردازد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پارک فناوری پردیس، حمید قنبری گفت: بیش از ۶۵ درصد از بازار تبلیغات در دنیا به صورت دیجیتال انجام می‌شود که ارزش آن در سال گذشته حدود ۵۸۰ میلیارد دلار بوده است.

او افزود: از عمر صنعت تبلیغات دیجیتال در ایران نیز بیش از دو دهه می‌گذرد و در این بازه زمانی، این نوع از تبلیغات جایگاه خود را در میان مردم پیدا کرده است. به گونه‌ای که بر اساس گزارش‌ها حدود ۶۶ درصد ایرانیان به یکی از تبلیغات دیجیتال عادت دارند و تعداد دفعات نمایش تبلیغات دیجیتال در ایران از مرز ۷۰۰ میلیارد بار در سال گذشته است.

قنبری با اشاره به این آمارها گفت: با وجود جا افتادن صنعت تبلیغات در میان مخاطبان، هنوز مشکلاتی در این صنعت وجود دارد. چه مشکلاتی که از جانب سیاستگذار به فعالان این حوزه تحمیل می‌شود و چه مشکلاتی که تحریم‌ها و قانون‌گذاری‌ها برای ما ایجاد کرده است.

وی تاکید کرد: اهمیت صنعت دیجیتال چنان بود که ما تصمیم گرفتیم امسال همزمان با برگزاری نمایشگاه اینوتکس، اولین دوره همایش تبلیغات دیجیتال با نام ادز آپ را برگزار کنیم تا با این کار هم دانش تبلیغات دیجیتال را ارتقا دهیم و هم اینکه فضایی فراهم کنیم تا متخصصان این حوزه به تبادل نظر با هم بپردارند.

قنبری درباره جزئیات برگزاری این همایش گفت: همایش ادز آپ قرار است ۲۱ اردیبهشت ماه در پارک فناوری پردیس برگزار شود. در این همایش چهار پنل تخصصی با حضور بیش از ۲۰ نفر از فعالان تبلیغات دیجیتال برگزار می‌شود و هر کدام به یکی از چالش‌ها و موضوعات روز این صنعت می‌پردازند.

دبیر این همایش با ارائه جزئیات این پنل‌ها تصریح کرد: وضعیت تبلیغات دیجیتال در ایران یکی از پنل‌های مهمی است که در این همایش برگزار می‌شود و آژانس‌های تبلیغاتی به موضوعات مهم این حوزه می‌پردازند.

بررسی نقش گوگل در تبلیغات دیجیتال و تاثیر تحریم‌ها بر این حوزه یکی دیگر از پنل‌هایی است که قنبری به آن اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت مساله تقلب در تبلیغات نیز پنلی با این موضوع ترتیب دادیم تا متخصصان در این باره صحبت کنند. آخرین پنل هم درباره ارتباط میان مراکز آموزشی و تبلیغات است.

به گفته قنبری، امسال قرار است برندگان جایزه ایران ادز هم در این همایش معرفی شوند و مراسم اختتامیه این جایزه در این رویداد برگزار خواهد شد. به گفته قنبری این جوایز در هفت بخش آگهی‌های تلویزیونی، آگهی‌های محیطی، فیلم‌های تبلیغاتی شبکه‌های اجتماعی، پروژه‌های BTL، کمپین‌های دیجیتال و یکپارچه و فیلم‌های شرکتی برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان برای حضور در رویداد و کسب اطلاعات بیشتر می توانند به آدرس Adsup.inotex.com مراجعه کنند.
اینوتکس ۲۰۲۴ از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود. این نمایشگاه میزبان بیش از ۴۰۰ شرکت نوآور و فناور در قالب غرفه‌دار، ۱۵۰ سرمایه‌گذار استارتاپی، ۴۰۰ جلسه بین کسب‌وکارها و ۲۰ رویداد و بخش جانبی‌ خواهد بود.

کد خبر 6091170 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • اجرای ۱۰۰ درصدی بسته‌های تشویقی متضمن نوسازی مسکن بازآفرینی در آذربایجان‌غربی
  • اجرای طرح کلید به کلید، اولویت شرکت بازآفرینی شهری 
  • آغاز اجرای طرح کلید به کلید در ۱۸ استان کشور                           
  • بی عدالتی در حوزه‌های انتخابیه حاکم شده است
  • ۱۰۰ هزار خانواده فاقد مسکن در لرستان شناسایی شده است
  • اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!
  • آغاز ساخت ۳۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن پلاک‌های فرسوده تهران
  • پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
  • زمان برگزاری نشست مشارکت در بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی
  • «ادز آپ» به بررسی چالش های تبلیغات دیجیتال در ایران می پردازد