Web Analytics Made Easy - Statcounter

«امید گیلان‌پور» امروز (چهارشنبه) در حاشیه مراسم نشست وزاری کشاورزی و کارشناسان عضو گروه دی ۸ که در محل وزارت جهاد کشاورزی به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، درباره بذرهای علوفه‌ای باقی مانده در گمرکات، افزود: برای نهاده‌های پایه بخش کشاورزی از ابتدای سال ۹۹ به جای ارز نیمایی، ارز ترجیحی در نظر گرفته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام مسوول اظهار داشت:  به‌طور طبیعی این اتفاق مهم که تعییر زیادی در تامین نهاده های کشاورزی ایجاد می‌کند، تبعات و آثاری در بخش دارد که به‌ویژه در سال نخست اجرای این سیاست شاهد هستیم. 

گیلان‌پور تصریح‌کرد: از سوی دیگر، بواردات خشی از این نهاده‌ها به‌ویژه بذوری که به صورت دیم استفاده می‌شوند با ارز نیمایی توجیه اقتصادی ندارد و  از لحاظ اقتصادی دچار مشکل خواهند شد.

وی ادامه‌داد: از سوی دیگر، برخی از واردکنندگان و تولیدکنندگان نقدینگی لازم را برای تامین نهاده‌ها در اختیار نخواهند داشت.

معاون صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: تامین ارز نیمایی در شرایط جدید رخدادی بود که واردکنندگان و تجار نهاده‌های کشاورزی باید خود را با آن تطبیق می‌دادند، در نتیجه در ماه‌های ابتدایی سال برای تامین نهاده های پایه کشاورزی با چالش‌هایی مواجه شدیم.

وی افزود: از آنجایی که مطمئن هستیم برخی از نهاده‌ها مانند بذر مورد استفاده در علوفه دیم نمی‌تواند با استفاده از ارز نیمایی تامین شود و در  اختیار کشاورزان قرار بگیرد، بخشی از منابع ارزی را که با ارز ترجیحی در اختیار داریم اکنون استفاده می‌کنیم تا این بذور تامین شود و تولید دچار مشکل نشود تا این تغییر در بخش اتفاق بیفتد.

گیلان‌پور درباره قوه نامیه بذور در گمرکات به ایرنا گفت: به‌طور حتم ترتیبی اتخاذ می‌شود که در نخستین فرصت ممکن قبل از اینکه قوه نامیه بذرها از دست برود، چاره‌ای اندیشیده شود. 

شک و شبه ای در تخصیص ارز ترجیحی نداریم

معاون صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی بیان‌داشت: این ترتیب قانونی موضوع پیچیده‌ای است، اما در اینکه ما به آن نهاده‌ها نیاز داریم  و ترتیبی دادیم که با ارز ترجیحی تامین شود شک و شبهه‌ای نیست. 

وی درباره نهاده‌های رسوبی در گمرکات و تاخیر در ارائه فهرست این شرکت‌ها به وزارت صنعت، افزود: کالاهای رسوبی که چندین ماه است که در گمرک وجود دارد، طی چند روز اخیر فشار می‌آورند که همه کالاهایشان را ترخیص کنند، درحالی که ارز موجود در اختیار ما محدود است. 

گیلان‌پور گفت: آنچه که ما از ابتدای سال بر آن تاکید داشتیم تامین به موقع نهاده کشاورزی و با ترکیب مناسب در اختیار تولیدکنندگان است. 

اعلام فهرست واردکنندگان نهاده‌های دامی به بانک مرکزی از روز شنبه 

این مقام مسوول تصریح‌کرد: ما باید احصا کنیم که چه مقدار نهاده بدون اینکه ارز جدید به آنها تخصیص یابد در اختیار است، در عین حال برنامه‌ریزی می‌کنیم افراد با این مقدار ارز محدود چه میزان نهاده با چه ترکیبی دریافت کنند و باید مطمئن می‌شدیم همه افرادی که واجد شرایط هستند با اولویت‌هایشان مورد شناسایی قرار گرفته‌اند.

وی افزود: اکنون این کار اتفاق افتاده و دعوتنامه به انجمن‌ها و دستگاه‌های نظارتی ارسال شده تا روز شنبه به صورت شفاف با مکانیسم روشن فهرست کسانی که می‌توانند از این ارز استفاده کنند را به بانک مرکزی  ارسال کنیم.

نهاده‌های مورد نیاز تولیدکنندگان در حال توزیع است

معاون صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی درباره سامانه بازارگاه و مشکلات تولیدکنندگان در دریافت نهاده‌ها گفت: این سیستم برای افرادی که نتوانند شرایط را فراهم کنند یعنی مجوزهایی که باید را به موقع بگیرند، می‌تواند مشکل‌ساز باشد.

وی ادامه‌داد: این سامانه در کلان توانسته نهاده‌های مورد نیاز بخش عمده تولیدکنندگان را فراهم کند.

گیلان پور اضافه‌کرد: در آذرماه بخش زیادی از نهاده‌های تولیدکنندگان از طریق سامانه بازارگاه تامین شد و با قطعیت در حال توزیع استف در عین حال ممکن است تعدادی از تولیدکنندگان دچار مشکل باشند که در معاونت امور دام این مشکلات رفع خواهد شد.

وی گفت: نهاده‌های مورد نیاز تولید در آذرماه تامین شده و در سامانه در حال بارگذاری است و مشکلی در این خصوص نداریم.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی نرخ ارز صنایع تبدیلی سامانه نیما کاظم خاوازی بانک مرکزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی نرخ ارز صنایع تبدیلی سامانه نیما کاظم خاوازی بانک مرکزی وزارت جهاد کشاورزی نرخ ارز صنایع تبدیلی سامانه نیما کاظم خاوازی بانک مرکزی اخبار کنکور وزارت جهاد کشاورزی صنایع تبدیلی ارز ترجیحی ارز نیمایی گیلان پور نهاده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۵۱۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای ۴ سال آتی مشکلی برای تامین آب سیستان و بلوچستان وجود ندارد

در گفتگوی ویژه خبری موضوع سیل اخیر در استان سیستان و بلوچستان مورد بررسی قرار گرفت و آقای بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب به سوالاتی پاسخ داد.

بزرگ زاده گفت: دو دسته از اقدامات در سیل اخیر انجام شد. اولا به منظور مدیریت سیلاب نیاز به زیرساخت داریم و طی سالیان گذشته اقداماتی مانند سدسازی باید انجام شود تا بتوانیم با کمک پروژه‌ها و سد‌ها پدیده‌های حدی اقلیمی را مدیریت کنیم. اما وجود سد‌ها هم کافی نیست و باید مدیریت سیلاب انجام شود. 

او افزود: در حوادث طبیعی اخیر، پهنه بارشی وسیعی داشتیم. کاری که سد‌ها به ویژه سد کهیر انجام دادند این بود که حجمی از سیلاب توسط آنها مهار شد. به عبارتی سیلاب‌های بالادست سد که بارش‌های اصلی آنجا بود را به تاخیر انداختند تا سیلاب‌های پایین دست به طور نسبی فروکش کند و بعد سیلاب‌های بالادست برسد. به معنای دیگر از هم افزایی دو پیک سیلاب جلوگیری شد.

بزرگ زاده ادامه داد: اقدام دیگری که از طریق سد‌ها انجام شد این بود که پیکسایی صورت گرفت. وقتی سیلی با شدت فراوان در یک رودخانه با حجم کم حرکت می‌کند، به یک باره در محدوده وسیع سد قرار می‌گیرد، فرصتی برای کاهش شدت آن پیدا می‌شود. به عنوان مثال دِبی ورودی به سد کهیر که بیش از ۹ هزار مترمکعب در ثانیه بوده، این دبی در لحظه خروج از سد، به ۱۵۰۰ مترمکعب در ثانیه کاهش پیدا کرد.

سخنگوی آب با اشاره به وقوع سیلاب در دیگر کشور‌ها گفت: این درحالی است که همین جبهه‌های بارشی در کشور عمان کشته داشته است و حتی کشور‌های مدرن مانند امارات نیز در خدمات زیرساختی با مشکل مواجه شده اند. اگر زیرساخت‌های پروژه‌ای و سد‌ها ایجاد نشده بود، فاجعه بزرگی رخ میداد. سد کهیر در همین دو سیلاب گذشته تمام هزینه‌هایی که برای آن شده بود را برگرداند.

او در خصوص ذخیره آب ناشی از سیلاب‌های اخیر گفت: عمدتا سد‌های سیستان و بلوچستان پر هستند و این آب الان باید برای مصارف مردم در بخش کشاورزی و شرب استفاده شود. در بلوچستان جنوبی از آب‌های سطحی و شیرین سازی آب دریا تامین آب انجام می‌شد، اما اکنون دیگر کمتر نیاز به این بخش وجود دارد و منطقه‌ای که تحت پوشش سد‌ها هستند برای دوره حدودا ۴ ساله مشکلی برای تامین آب شرب و کشاورزی وجود ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • تضمینی برای تامین حقابه کشاورزان گرمسار از حبله‌رود وجود ندارد
  • دیگر چیزی از بخش کشاورزی و شیلات غزه باقی نمانده است
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • اختصاص ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار در بودجه امسال برای انسداد مرز
  • کشت چغندر علوفه‌ای در مازندران تامین کننده خوراک دام کشور
  • توزیع ۲۶ هزار کیلوگرم/لیتر آفت کش نباتی در مازندران
  • برای ۴ سال آتی مشکلی برای تامین آب سیستان و بلوچستان وجود ندارد
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد