Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-01@03:13:09 GMT

در مسیر وحدت حوزه و دانشگاه قدمی برداشته نشده است

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۵۳۲۳۸

در مسیر وحدت حوزه و دانشگاه قدمی برداشته نشده است

به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام علی صدیقی پاشاکی، معاون نهاد رهبری دانشگاه شهید بهشتی در برنامه «گفتگوی فرهنگی» رادیو گفتگو در رابطه با وحدت حوزه و دانشگاه اظهارکرد: بحث وحدت حوزه و دانشگاه از مباحث به روز این دو نهاد آموزشی است. حوزه و دانشگاه هر دو ماهیت علمی دارند، که ماهیت حوزه علم دینی و ماهیت دانشگاه بحث علم مدرن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فلسفه وجودی حوزه و دانشگاه، در مقطع انقلاب اسلامی همین است و باید برخی از این مرزها جابه جا شود.
 
وی افزود: در قرن نوزدهم، در اروپا رسما دین از عرصه جامعه جدا می شود و سکولاریزه کردن جامعه شروع شده است. لذا بعد از انقلاب این ضرورت به چشم می خورد و حس می شد که لازم است حتما این روند معکوس شود.
 
حجت الاسلام پاشاکی اضافه کرد: زمانی فضای تکفیر و تحجر در هر دو طرف حوزه و دانشگاه وجود داشت، قشر دانشگاهی، قشر حوزوی را به تحجر و قشر حوزوی، دانشگاهیان را تکفیر محکوم می کردند. ما در مسیر وحدت حوزه و دانشگاه حتی قدم های اولیه را نیز برنداشتیم.
 
وی با اشاره به اینکه در بحث وحدت میان حوزه و دانشگاه دو مسئله مهم است، افزود: مسئله اول این است که هدف غائی وحدت چیست و دیگر اینکه آیا در این مسیر همدل هستیم و همدیگر را پذیرفته ایم و آستانه تحمل دانشگاه و همچنین حوزه تا چه حد است و اینکه حد ظرفیت های خود را بدانیم، و تا جایی پیش رویم که حوزه و دانشگاه در کار هم دخالتی صورت نگیرد.
 
حجت الاسلام پاشاکی به آسیب شناسی حوزه و دانشگاه پرداخت و گفت: قطار انقلاب اسلامی می خواهد بر ریل حوزه و دانشگاه حرکت کند، و اگر بین این دو ریل فاصله بیافتد، قطار از مسیر خارج خواهد شد، میان حوزه و دانشگاه تناسب وجود ندارد و به دلیل این عدم تناسب، دچار دوگانگی در جامعه هستیم.
 
وی با اشاره به اینکه حوزه علمیه سنت مباحثه ای دارد، گفت: مباحث حوزوی بسیار فربه می شود و از جهتی بسیار دقیق می شود. ولی از جهتی ساز و کارهای مباحثه را در دانشگاه نتوانستیم پیاده کنیم و استاد و دانشجو نتوانسته اند که در فضای تعاملی قرار بگیرند و هدف و نیت افراد که ورود می کنند بسیار مهم است. ایراد عمده ای که در دانشگاه وجود دارد، این است که دانشجویان از دانشگاه و اساتید و از همه طلبکار هستند، منظور مطالبه گری نیست که بی شک امری مقدس است.
 
حجت الاسلام پاشاکی خاطرنشان شد: کارهای بر زمین مانده در حوزه بسیار است، و اصل آن عدم عرضه مناسب کالا به مصرف کننده بوده است. باید روح حاکم بر حوزه را در دانشگاه تزریق کنیم، که بخشی از آن خلوص و بخشی دیگر بدهکار بودن به همه است.
 
وی بیان کرد: اشکالی که در حوزه وجود دارد این است که طلبه برای دانشگاه تربیت نکرده ایم، طلبه ای که از ابتدا هدفش این است که برای ورود به طلبگی مجتهد شود ولی اگر عده ای برای فعالیت در دانشگاه تربیت شوند، بسیار مطلوب خواهد بود و حوزویان آمادگی لازم را در خصوص نقد دانشجویان داشته باشد. به نظر می رسد که اصل مسئله این است که هنوز هدف غائی را درک نکرده ایم.
 
حجت الاسلام پاشاکی افزود: هدف از وحدت حوزه و دانشگاه، رساندن جامعه به کمال انسانی است. حوزه بدون علم و دانشگاه بدون دین نیست لیکن باید این وحدت در هدف صورت بگیرد.
 
وی در پایان گفت: اشتباهات و کم کاری بسیار انجام شده است، باید آنها را کنار بگذاریم و به تقویت نقاط قوت خود هر چند کم بپردازیم.
 
انتهای پیام/
 
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: وحدت حوزه و دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۵۳۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اژدهای زرد در مسیر صلح‌سازی / بررسی نوع بازیگری چین در حوزه میانجیگری میان گروه های فلسطینی

 طی روزهای گذشته چین، میزبان «عزام الاحمد» و «سمیر الرفاعی» به عنوان نمایندگان جنبش فتح و «موسی ابو مرزوق» و «حسام بدران» به عنوان نمایندگان جنبش حماس در پکن بود. در این نشست طرفین بر لزوم احیای کمیته‌های مشترک خود و حل و فصل اختلافات و  حملات رسانه‌ای به یکدیگر به توافق رسیده‌اند. در همین راستا شبکه المیادین در خبری اعلام کرد، هیأت‌های حماس و فتح در پکن بر وحدت میان  فلسطینیان با یکدیگر تاکید داشته اند بطوریکه دو گروه بر لزوم تشکیل دولت وفاق ملی موقت حین جنگ و پس از آن تاکید داشتند.

همزمان لین جیان سخنگوی وزارت خارجه چین دیروز در نشست خبری خود در پکن در جمع خبرنگاران با بیان جزئیاتی در این باره گفت: نمایندگان جنبش‌های فلسطینی در پکن  با یکدیگر رایزنی کردند و دو طرف بر ادامه روند گفتگو و تلاش برای دستیابی به وحدت در اسرع وقت توافق کردند.  

دیپلماسی میانجیگری چین با فرایند صلح در خاورمیانه

چین اخیرا نقش فعال تری در بحران های بین المللی بر عهده گرفته  و تا حدودی گوی سبقت را از کشورهای غربی در حوزه میانجیگری در بحران های بین المللی ربوده است. نمونه آن را می توان میانجیگری میان تهران و ریاض در سال گذشته میلادی عنوان کرد.

فاطمه محروق، کارشناس مسائل شرق آسیا و عضو هیئت علمی دانشگاه، در گفت وگو با قدس با اشاره به سابقه نقش آفرینی و میانجیگری  چین در تحولات خاورمیانه به ویژه مسئله اختلاف و تنش  اعراب و رژیم صهیونیستی، گفت: رفتاری که پکن طی ماه های اخیر به خصوص پس از عملیات طوفان الاقصی برای کاهش تنش در منطقه خاورمیانه در پیش گرفته جدید نمی باشد بطوریکه همواره دیپلماسی میانجی‌گری به‌عنوان یکی از ارکان اصلی اهداف و اعمال سیاست خارجی چین در غرب آسیا مطرح بوده است و پکن خود را به‌ عنوان یک نیروی صلح‌ساز در معارضات و بحران‌های منطقه‌ای همچون بحران افغانستان، سوریه، سودان، یمن، ایران و فرایند صلح اعراب ـ اسرائیل  از سال 2004 مطرح ساخته است.

وی با بیان اینکه نیـاز روزافـزون چیـن بـه منابـع انـرژی و سـرمایه گذاری ها و مبـادلات بازرگانـی با کشـورهای ( غرب آسیا)، حاکـی از اهمیـت اقتصـادی این منطقـه در سیاسـت خارجی پکـن اسـت، افزود: چین به کشورهای خاورمیانه  از گذشته نگاهی گسترده تری داشته و این کشور مناسبات اقتصـادی دو جانبـه، معـادلات چندجانبه در خصـوص حـل مسـایل سیاسـی ارائـه نقـش میانجی گـری را در منازعـات کشـورهای خاورمیانـه پیگیـری می کنـد. تا جایی که استراتژی صلح جویانه و میانجیگری چین منجر شده کشورهای منطقه نگاه مثبت و سازنده ای به حضور این کشور در منطقه داشته باشندو مناسبات گسترده ای با این کشور برقرار نمایند.

او با اشاره به میزبانی چین  از نمایندگان جنبش اسلامی فتح و حماس در پکن، و نیز پیگیری این کشور برای آشتی نیروهای فلسطین بایکدیگر، گفت:  رفتار پکن سابقه طولانی دارد چراکه همواره چین به دنبال نقش آفرینی بیشتر در خاورمیانه می باشد و برگزاری نشست نمایندگان جنبش های فلسطینی در پکن، در چارچوب سیاست خارجی چین محسوب می شود.

تغییر رویکرد پکن از انفعالی به فعالانه در منطقه

این استاد دانشکاه تاکید کرد: هم اکنـون چین به عنـوان یـک قدرت بـزرگ از راهبـرد انفعالی سـنتی خود به سـمت درگیـری فعالانه در بحران هـا و مناقشـات منطقه ای حرکت کرده اسـت و دسـت بـه سیاسـت های عملگرایانه می زنـد.رفتار این کشور در حل تنش های خاورمیانه به خصوص بحران غزه منجر شده حتی بیشتر کشورهای اروپایی از پکن حمایت نمایند.

محروق اظهار داشت: طی یک دهه گذشته چین دیپلماسی فعالی جدا از مسئله اقتصادی در منطقه خاورمیانه را دنبال می کند بطوریکه به پلتفرم های امنیتی و سیاسی جدیدی وارد شده است. گفتگوهایی مانند میانجیگری بین ایران و عربستان در سال گذشته، مدیریت چالش میان رژیم صهیونیستی و اعراب را می توان نام برد.

وی درپاسخ به این پرسش که ایالات متحده آمریکا به دلیل حمایت از رژیم صهیونیستی در جنگ غزه  به شدت در جامعه بین المللی در تنگنا قرار گرفته، با توجه به این موضوع، آیا چین می تواند در مسئله غزه نقش آفرینی کند، گفت: باتوجه به  گذشت بیش از 207 روز از جنگ غزه، واشنگتن حمایت های مالی، نظامی، تسلیحاتی و اطلاعاتی گسترده ای را از اسرائیل انجام داده است و همین مسئله منجر به تعارض میان این کشور و گروه های فلسطینی شده است اما چین با توجه به سابقه حضور خود در میانجیگری های منطقه، توانسته نه تنها میزبان نشست سران فتح و حماس در پکن باشد بلکه کشورهای اروپایی و منطقه نیز از نقش آفرینی چین برای برقراری صلح میان گروه های فلسطینی حمایت کنند.

او در پایان اظهار کرد: رابطه چین با طرفین درگیر در جنگ غزه خوب است و می تواند این کشور نقش خودش را در برقراری آتش بس تا حدودی ایفا نماید، این رفتار چین نشان دهنده تغییر رویکرد دیپلماسی اقتصادی به مسائل امنیتی و سیاسی می باشد.

سید حسین حسینی

دیگر خبرها

  • شهید مطهری از اساتید حوزه تربیت بود
  • اژدهای زرد در مسیر صلح‌سازی / بررسی نوع بازیگری چین در حوزه میانجیگری میان گروه های فلسطینی
  • پردیس های فرهنگیان خراسان جنوبی تبدیل به دانشگاه می شود
  • کسب علم با معرفت همراه باشد
  • دشمنان، همواره در تلاش برای ایجاد نفاق برای منحرف کردن مسیر پیشرفت ایران هستند
  • اعلام آمادگی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای همکاری با مجمع تقریب
  • هم افزایی فعالیت‌های سپاه با دانشگاه برکت دارد
  • رییس نهاد رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی: هم افزایی فعالیت‌های سپاه با دانشگاه برکت دارد
  • عملیات «وعده صادق» بخش کوچکی از توان نظامی ایران بود
  • وحدت مهم‌ترین رکن جامعه است