Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-02@14:44:37 GMT

نقش ژنتیک در پارگی رباط صلیبی

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۵۴۳۶۲

نقش ژنتیک در پارگی رباط صلیبی

پژوهشگران سوئدی در بررسی جدیدی، تاثیر ژنتیک را در پارگی رباط صلیبی قدامی مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش ساینس‌دیلی، مدت‌هاست مشخص شده است که انتخاب نوع کفش و ورزش، عواملی هستند که می‌توانند در پارگی رباط صلیبی قدامی نقش داشته باشند.

پژوهشگران "دانشگاه لوند"(Lund University) سوئد در بررسی جدیدی دریافته‌اند که ژن‌ها نیز در این میان، نقشی تعیین‌کننده دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران با تجزیه و تحلیل داده‌های ثبت شده در مورد دوقلوها دریافتند که چه تعداد دوقلوی همسان و غیرهمسان، به پارگی رباط صلیبی قدامی دچار شده‌اند. آنها در مجموع، ۸۸ هزار و ۴۱۴ دوقلوی ۱۷ سال به بالا را مورد بررسی قرار دادند.

"کارین مگنوسان"(Karin Magnusson)، از پژوهشگران این پروژه گفت: فرصت مشاهده آسیب در میان دوقلوهای همسان و غیرهمسان، می‌تواند به نتیجه‌گیری در مورد موضوع وراثت کمک کند.

وی افزود: دوقلوهای همسان، ژن‌های کاملا یکسانی دارند. در حالی که دوقلوهای غیرهمسان مانند بقیه خواهرها و برادرها، نیمی از ژن‌های خود را با یکدیگر تقسیم می‌کنند. ما می‌توانیم با بررسی آسیب رباط صلیبی قدامی در هر دو قل یک مجموعه، میزان تاثیر وراثت را تخمین بزنیم و شیوع دو برابر آن را در دوقلوهای همسان و غیرهمسان مقایسه کنیم. با این روش می‌توانیم به نتیجه‌گیری در مورد اهمیت وراثت و محیط بپردازیم.

مگنوسان ادامه داد: نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که نقش ژن‌ها بیش از آن چیزی است که پیشتر تصور می‌کردیم. می‌توان گفت که از میان همه موارد پارگی رباط صلیبی قدامی، ۶۹ درصد با ژنتیک در ارتباط هستند. منظور این جمله نباید این طور برداشت شود که خطر آسیب در یک نفر، ۶۹ درصد است؛ بلکه منظور از آن، وقوع آسیب در جمعیت بیشتر است.
درک موضوع وراثت، به واسطه مقایسه آن با بیماری‌های دیگر، ساده‌تر می‌شود. برای مثال، خطر ژنتیکی ابتلا به سرطان، ۳۳ درصد است؛ به این معنا که ۳۳ درصد تغییرات جمعیت در اثر سرطان می‌تواند ناشی از ژنتیک باشد. بقیه دلایل نیز ناشی از عوامل دیگری مانند ژنتیک، محیط یا سبک زندگی هستند.

خطر ژنتیک، در مردان و زنان، یکسان است. نتایج این پژوهش می‌توانند به پیشگیری موثرتر از این نوع آسیب کمک کنند.

"مارتین انگلوند"(Martin Englund)، از پژوهشگران این پروژه گفت: عوامل ژنتیکی در گذشته برای پیشگیری از پارگی رباط صلیبی قدامی در میان افرادی مانند ورزشکاران در نظر گرفته نشده‌اند. این پژوهش، در مورد اینکه آیا وراثت، شرایط مربوط به آناتومی یا فیزیولوژیکی را که می‌توانند در پارگی رباط صلیبی نقش داشته باشند، شامل می‌شود یا خیر، پاسخی ارائه نمی‌دهد. با وجود این، اگر بدانیم که موارد زیادی از این آسیب در یک خانواده وجود دارد، لازم است احتیاط و تمرینات پیشگیرانه بیشتری صورت بگیرد.

این پژوهش، در "British Journal of Sport Medicine" به چاپ رسید./ ایسنا 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: پارگی رباط صلیبی قدامی پارگی رباط صلیبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۵۴۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند

بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی نشان داد بدن زنان، توانایی بیش‌تری در تحمل سرما نسبت به مردان دارد.

به گزارش ایسنا، مدت‌ها تصور می‌شد که زنان بیشتر از مردان سرما را احساس می‌کنند، اما یک پژوهش جدید با این ایده مخالفت کرده و نشان داده است که مکانیسم‌های حفظ گرما در بدن خانم‌ها در مقایسه با همسالان مرد آن‌ها در دمای پایین‌تری کار می‌کنند.

پژوهشگران «مؤسسه ملی سلامت آمریکا» ۲۸ داوطلب جوان، سالم و لاغر را برای پژوهش خود انتخاب کردند که از این تعداد، ۱۶ نفر زن و ۱۲ نفر مرد بودند.

در حالی که شرکت‌کنندگان در معرض دمای بین ۱۷ تا ۳۱ درجه سلسیوس قرار داشتند، اقدامات گسترده‌ای روی آن‌ها انجام شد. به عنوان بخشی از این پژوهش، دمای بحرانی پایین هر شخص نیز محاسبه شد. دمای بحرانی پایین، حداقل دمایی است که یک شخص پیش از واکنش نشان دادن بدن برای گرم ماندن می‌تواند تحمل کند.

تحلیل‌ها نشان دادند که مردان مصرف انرژی را برای گرم نگه داشتن خود در حدود ۲۳ درجه سلسیوس آغاز کردند، اما این واکنش در زنان نزدیک به ۲۲ درجه سلسیوس رخ داد. همچنین، پژوهشگران دریافتند که زنان با خنک‌تر شدن محیط، بهتر می‌توانند دمای بدن خود را حفظ کنند و عایق بهتری در برابر سرما دارند.

پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که زنان ممکن است محافظت بیشتری در برابر سرما داشته باشند، زیرا چربی بدن آن‌ها بیشتر از مردان است. آن‌ها گفتند: به طور متعارف احساس می‌شود که زنان سرما را بیشتر از مردان احساس می‌کنند، اما مقایسه‌های کنترل‌شده کمیاب هستند. ما متوجه شدیم زنان دمای بحرانی پایین‌تری دارند که عمدتا ناشی از چربی بدن بیشتر در مقایسه با مردان بود.

با وجود این نتایج، تفاوت معنی‌داری بین سردترین دمای قابل تحمل گزارش‌شده برای مردان و زنان این پژوهش وجود نداشت. تفاوت معنی‌داری نیز در میزان لرز یا آسایش گرمایی گزارش‌شده با کاهش دما مشاهده نشد.

این پژوهش در مجله «PNAS» به چاپ رسید.

دیگر خبرها

  • رباط صلیبی لوکاس هرناندز پاره شد؟
  • ترس در پاریس؛ رباط صلیبی لوکاس هرناندز پاره شد؟
  • اصطلاح حشاشین مربوط به ترور فرماندهان صلیبی است
  • اولین تصویر از وضعیت دلخراش شجاع خلیل‌زاده بعد از ضربه مهرداد محمدی | اخراج نداشت؟
  • تصویر دلخراش از جراحت شجاع (عکس)
  • ستاره پی‌اس‌جی در خطر از دست دادن یورو 2024
  • به این دلیل چیپس نخورید!
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند