Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@14:50:39 GMT

تغییر عجیب کتب درسی سعودی‌ها

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۵۶۳۵۳

تغییر عجیب کتب درسی سعودی‌ها

خبر‌گزاری فارس: یک اندیشکده صهیونیستی که بر محتوا‌های درسی مدارس سراسر جهان نظارت می‌کند در گزارشی نوشته عربستان سعودی محتواهایی که حاوی حس تنفر از «دیگران» از جمله مسیحیان، یهودیان یا همجنسگرایان بوده را از کتب درسی دانش‌آموزان خود حذف کرده است.

این گزارش برخی تعالیم وهابیت را اسلامی نامیده و تصریح کرده که سعودی‌ها همچنین محتوا‌هایی که دستور دفاع از دین اسلام از طریق به کار بردن خشونت را صادر می‌کند، حذف کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وبگاه مجله آمریکایی «تایم» به نقل از این اندیشکده صهیونیستی به نام «مؤسسه نظارت بر صلح و سازگاری فرهنگی در آموزش مدارس» نوشته: عربستان در آخرین مجموعه کتاب‌های درسی خود، برای اولین بار بخش‌هایی را که خواستار صدور حکم اعدام برای غیر‌مؤمنان شده و بخش‌های پیش‌بینی کننده جنگ آخر‌الزمان را که مسلمانان، همه یهودیان را خواهند کشت، حذف کرده‌اند.

همچنین بر اساس گزارش این اندیشکده صهیونیستی مطالب ضدیهودی مبنی بر اینکه «نیرو‌های صهیونیستی» جهان را اداره می‌کنند و در نظر دارند قلمروی اسرائیل را از رود نیل تا رود فرات گسترش دهند، دیگر در متون کتاب‌های درسی عربستان وجود نخواهد داشت.

این تغییرات همچنین شامل حذف بیشترین محتوا‌های مربوط به «جهاد» است که مجله تایم آن را مبارزه علیه دشمنان اسلام تعریف کرده و نوشته این کلمه در جهان اسلام تعریف‌های دیگری دارد.

«مارکوس شِف» مدیر عامل این اندیشکده دلیل تغییر این مواد درسی در عربستان را گرایشات روز توصیف کرده و گفته: «ما شاهد یک تغییر قابل توجه و یک اقدام واقعی و بنیادی در بالاترین سطوح هستیم که برای ایجاد تغییر و به منظور مدر‌ن‌سازی برنامه‌های درسی و حذف اهانت‌ها انجام می‌شوند.»

شِف مدعی شده در ده سال گذشته مواد درسی عربستان با محور آماده کردن دانش‌آموزان برای جهاد و شهادت تدریس می‌شده است.

در گزارش این اندیشکده آمده است که کتاب‌های درسی عربستان سعودی که در سراسر جهان عرب آزادانه در دسترس قرار گرفته و هم‌اکنون در کلاس‌های آنلاین درس داده می‌شوند، یهودیان و مسیحیان را «دشمنان اسلام» می‌دانند و می‌گویند که کافران «اعمال خوبی ندارند» و برای همیشه در جهنم خواهند بود.

این در حالی است که دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به این گزارش واکنش نشان داده و گفته به لطف سند چشم انداز ۲۰۳۰ به منظور مدرن‌سازی نظام پادشاهی عربستان، این تغییرات اثبات می‌کند که سعودی‌ها در حال کنار گذاشتن افراطی‌گرایی هستند.

یکی از مقامات ارشد سابق وزارت امور خارجه آمریکا هم که نامی از وی برده نشده مدعی شده دونالد ترامپ با توجه به هراس عربستان از اقدامات منطقه‌ای ایران، به تسهیل اجرای این اصلاحات به دست محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی‌ها کمک کرده است.

این مقام سابق آمریکایی در این خصوص مدعی شد: «به وسیله مقابله با ایران و تعامل خصوصی با آنها بر سر مسائل حقوق بشر، ما فضا را برای محمد بن سلمان به منظور مدرن سازی عربستان و تغییراتی که وی می‌خواست اعمال کند، گسترش دادیم.»

یکی از مقام‌های فعلی وزارت امور خارجه آمریکا نیز به مجله تایم گفته که دولت ترامپ به این گزارش و اینکه تغییرات مثبتی در کتب درسی ذی‌نفوذ در سراسر عربستان اعمال شده دلگرم است.

یکی از مقام‌های سعودی نیز در اظهارنظری در خصوص گزارش این اندیشکده صهیونیستی به مجله تایم گفت: «اصلاحات در بخش آموزش یک روند ادامه‌دار است که تا جایی که ممکن است تا آینده ادامه خواهد داشت.»

عربستان سعودی در سال ۲۰۱۶ از سندی موسوم به «سند چشم‌انداز ۲۰۳۰» رونمایی کرد که هدف آن توسعه بخش‌های بهداشتی، آموزشی، زیرساخت، تفریحی و گردشگری در این رژیم بود.

هدف دیگر این سند کاهش وابستگی عربستان به نفت و تنوع بخشیدن به اقتصاد آن بود.

منبع: فردا

کلیدواژه: کتب درسی سعودی ها اندیشکده صهیونیستی سعودی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۵۶۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیل اندیشکده آمریکایی از توان پهپادی و موشکی ایران

اندیشکده شورای آتلانتیک معتقد است حمله بی‌سابقه ۱۴ آوریل ایران به خاک اسرائیل یک تیر هشدار بود و نشان می‌دهد که تهران به رغم نداشتن نیروی هوایی مدرن توانایی ضربه زدن به اسرائیل را دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اندیشکده شورای آتلانتیک در یکی از تازه‌ترین تحلیل‌های خود در مورد واکنش نظامی هفته گذشته تهران با بیان اینکه روزگاری ایران در عرصه صنعت نظامی هوایی ضعیف بود اما اکنون پیشرفت چشمگیری داشته و در اوج به سر می‌برد نوشت: حمله بی‌سابقه ۱۴ آوریل ایران به اسرائیل یک تیر اخطار بود. این واکنش نشان می‌دهد که تهران به‌رغم نداشتن نیروی هوایی مدرن ظرفیت بالقوه‌ای برای ضربه زدن به اسرائیل و مقابله با برتری هوایی آن را دارد.

این اتاق فکر آمریکایی در ادامه آورده است حمله مستقیم هوایی ایران به خاک اسرائیل نقطه عطفی در شرایط امنیتی رو به وخامت منطقه بود. اگرچه حمله اخیر نکته جدیدی را در مورد توانایی‌های نظامی ایران فاش نکرد اما ظرفیت‌های خطرناک ایران در بهره برداری از فقدان عمق استراتژیک اسرائیل را نشان داد.

این گزارش با بیان اینکه حمله ایران، اسرائیل را به تجدیدنظر در محاسباتش در مورد ایران وادار می‌کند، افزود: برخی تحلیلگران سیاست خارجی، نوع واکنش ایران در پاسخ دادن به حمله اسرائیل به کنسولگری در دمشق را دارای بازخوردهای منفی برای تهران توصیف می‌کردند اما جمهوری اسلامی و رهبر آن آیت الله علی خامنه‌ای این امر را از دیدگاهی متفاوت مشاهده و ارزیابی می‌کردند.

نویسنده گزارش با تکرار ادعاهای رسانه‌های صهیونیست در مورد مقابله و همکاری غرب در کنار اسرائیل با موشک‌ها و پهپادهای ایرانی مدعی شد که حمله ایران آسیب زیرساختی قابل توجهی را به دنبال نداشت. با این حال شورای آتلانتیک با بیان اینکه ممکن است همه این اقدامات از روی برنامه‌ریزی انجام شده باشد، اذعان کرد اگر سه هزار یا ۳۰ هزار موشک و پهپاد بدون اخطار قبلی به سمت اسرائیل پرتاب شوند، مقابله با آن‌ها بسیار سخت خواهد بود.

این در حالی است که بر اساس برخی اطلاعات، گفته می‌شود حزب الله لبنان که اصلی‌ترین متحد ایران است، زرادخانه‌ای متشکل از ۱۵۰ هزار راکت و موشک در اختیار دارد.

این مرکز پژوهشی آمریکا، نیروی هوایی را پاشنه آشیل امنیتی ایران از زمان جنگ هشت ساله ایران و عراق (۱۹۸۰-۱۹۸۸) دانست و اعلام کرد که پس از آن جنگ، ایران برای تقویت توان هوایی خود تلاش کرد و در کنار آن بخش عمده‌ای از منابع خود را در زمینه توسعه برنامه موشکی بالستیک و پهپاد رزمی سرمایه گذاری کرد. ایران به دلیل آنکه سال‌ها با محدودیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل درگیر بود، پیوسته سعی کرد تا برد و دقت موشک و پهپادهای خود را افزایش دهد و در این مسیر موفق شد قابلیت موشکی و پهپادی خود را به این سطح بالا ارتقا دهد.

کد خبر 748161

دیگر خبرها

  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی | ماموریت صهیونیست ها در سفر به عربستان چیست؟
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • تحلیل اندیشکده آمریکایی از توان پهپادی و موشکی ایران
  • اندیشکده شورای آتلانتیک: ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • اندیشکده شورای آتلانتیک : ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود