Web Analytics Made Easy - Statcounter

واکنش ایران به حادثه انفجار و آتش‌سوزی یک نفتکش در دریای سرخ، تحریم ۵ شرکت خارجی به بهانه ارتباط با ایران، طرح ترکیه برای تمدید حضور نظامی در افغانستان و هدف گرفته شدن کاروان نیروهای ائتلاف آمریکا در نزدیکی بغداد از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به ساقط شدن پهپاد ارتش عراق از سوی آمریکا نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، احمد خلف، ستوان پلیس عراق اعلام کرد، سامانه‌های دفاع هوایی آمریکا مستقر در سفارت واشنگتن در منطقه الخضرا پهپاد فرماندهی عملیات بغداد را اشتباها ساقط کردند.

خلف تصریح کرد: سفارت آمریکا فورا از ارتش عراق عذرخواهی و تاکید کرد که تصور کرده پهپاد متعلق به گروه‌های مسلحی است که حملات موشکی به سفارت آمریکا و هیئت‌های دیپلماتیک در منطقه الخضرا انجام می‌دهند.

واکنش ایران به حادثه انفجار و آتش‌سوزی یک نفتکش در دریای سرخ

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه در پاسخ به سوالی در خصوص حادثه انفجار و آتش سوزی یک نفتکش در دریای سرخ اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران هرگونه تحرک و اقدام تخریبی علیه امنیت و سلامت دریانوردی و آزادی تجارت بین‌المللی را مردود می‌شمارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با تأکید بر موضع همیشگی جمهوری اسلامی ایران بر حفظ ثبات و امنیت منطقه‌ای، ابراز امیدواری کرد کشورهای منطقه مساعی خود را در تقویت همکاری‌ها در خصوص تامین امنیت دریانوردی، مبارزه با دزدان دریایی و مقابله با تجارت مواد ممنوعه برای نیل به امنیت پایدار منطقه‌ای افزایش دهند.

به گزارش فارس، در نخستین ساعات از بامداد روز دوشنبه (۱۴ دسامبر)، حمله‌ای به کشتی حامل سوخت متعلق به یک شرکت انگلیسی با پرچم عربستان سعودی در بندر جده رخ داد که بر اثر انفجار ناشی از آن به یکی از مخازن این نفتکش آسیب وارد شد. تلویزیون عربستان سعودی نیز در این زمینه اعلام کرد که یک کشتی حامل سوخت در بندر جده این کشور هدف حمله یک قایق بمبگذاری شده قرار گرفته است.

وزارت انرژی عربستان سعودی نیز خبر حمله به یک نفتکش در بندر جده را تایید کرد و در عین حال اعلام کرد که این حادثه تلفات جانی یا مالی نداشته است.

منابع خبری نیز از تعطیلی بندر جده عربستان سعودی به دنبال حمله به یک نفتکش در این بندر خبر دادند. سازمان عملیات تجارت دریایی انگلیس (UKMTO) هم اعلام کرد که بندر جده عربستان که بزرگترین بندر این کشور است، پس از انفجار نفتکش انگلیسی بسته شد.

تحریم ۵ شرکت خارجی به بهانه ارتباط با ایران

وزارت خزانه‌داری آمریکا چند شرکت را به بهانه حمایت از فروش محصولات پتروشیمی ایران تحریم کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد چهار شرکت مستقر در امارات متحده عربی و چین را به بهانه تسهیل فروش محصولات پتروشیمی شرکت «تریلیانس» در فهرست تحریم‌ها قرار داده است.

در بیانیه خزانه‌داری آمریکا آمده است: «این شرکت‌های مستقر در چین و امارات اقدام به ارائه خدمات کشتی‌رانی یا انجام مبادلات مالی از طرف این شرکت کرده و تریلیانس را قادر به ادامه واسطه‌گری برای صادرات پتروشیمی ایران و انتقال آن کرده‌اند.»

استیون منوشین، وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت: «بخش‌های نفت و پتروشیمی ایران جزو منابع اصلی تأمین مالی برای رژیم ایران هستند. ایران از این منابع برای حمایت از برنامه‌های مخرب داخلی و خارجی خود استفاده می‌کند.»

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد همزمان با تحریم‌های وزارت خزانه‌داری علیه ۴ شرکت مستقر در امارات و چین، یک شرکت مستقر در ویتنام را به دلیل نقش‌آفرینی در انتقال محصولات پتروشیمی ایران تحریم کرده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا پیش از این در شهریورماه هم اعلام کرده بود ۳ فرد و ۱۱ شرکت دیگر را به بهانه ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس و تسهیل مبادلات مربوط به محصولات پتروشیمی ایران تحریم کرده بود.

این نهاد آمریکایی ۱۳ شهریور در بیانیه‌ای اعلام کرده دفتر کنترل دارایی‌های خارجی این وزارتخانه و وزارت خارجه آمریکا ۱۱ شرکت و ۳ فرد را به دلیل حمایت از شرکت پتروشیمی «تریلیانس» که ژانویه ۲۰۲۰ در فهرست سیاه آمریکا قرار گرفته تحت تحریم قرار داده است.

در این بیانیه آمده بود: «فروش محصولات پتروشیمی جزو منابع درآمدی کلیدی رژیم ایران است و به این رژیم برای کسب منابع مالی جهت حمایت بی‌ثبات‌کننده از رژیم‌های فاسد و گروه‌های تروریستی در سراسر خاورمیانه و اخیراً ونزوئلا کمک می‌کند.»

طرح ترکیه برای تمدید حضور نظامی در افغانستان

دولت ترکیه طرحی را به پارلمان این کشور ارسال کرده که بر مبنای آن، زمان حضور نیروهای نظامی این کشور در افغانستان 18 ماه دیگر تمدید می‌شود.

نیروهای نظامی ترکیه در قالب نیروهای حافظ صلح در افغانستان فعالیت دارند؛ این نیروها از سال 2015 با تعداد 1079 نفر کار خود را آغاز کردند و در سال 2018 با 1206 نفر به‌کار خود ادامه دادند. اکنون نیز حضور آنها برای 18 ماه آینده منوط به تأیید پارلمان ترکیه است.

اوایل هفته جاری نیز دولت ترکیه درخواست تمدید حضور نیروهای نظامی ترکیه در لیبی را به پارلمان ارسال کرده بود.

هدف گرفته شدن کاروان نیروهای ائتلاف آمریکا در نزدیکی بغداد

یک کاروان نظامی لجستیکی متعلق به نیروهای آمریکایی هنگام عبور از منطقه‌ای در نزدیکی بغداد (پایتخت عراق) مورد هدف قرار گرفت.

المیادین لبنان در این باره گزارش داده است که گروهی تحت عنوان «قاصم الجبارین» مسئولیت این حمله به نیروهای ائتلاف تحت رهبری ایالات متحده آمریکا را برعهده گرفته است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: لایحه بودجه 1400 الیگیتور فیش لوایح FATF هفته پژوهش اولسان هیوندای روز حمل و نقل تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین لایحه بودجه 1400 الیگیتور فیش لوایح FATF هفته پژوهش اولسان هیوندای روز حمل و نقل حادثه انفجار و آتش سوزی یک نفتکش در دریای سرخ بهانه ارتباط خزانه داری آمریکا محصولات پتروشیمی وزارت خزانه داری پتروشیمی ایران عربستان سعودی تمدید حضور بندر جده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۵۷۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا دو شرکت و چهار فرد ایرانی را تحریم کرد

وزارت خزانه داری آمریکا در تداوم تحریم های واشنگتن علیه تهران به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ادعاهای ضد ایرانی اعلام کرد: دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا  دو شرکت و چهار فرد را که در فعالیت های مخرب سایبری به نمایندگی از فرماندهی سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دست داشتند، تحریم کرد.

وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی مدعی شد: این بازیگران بیش از ده ها شرکت آمریکایی و نهادهای دولتی را از طریق عملیات سایبری، از جمله حملات فیشینگ و بدافزارها، هدف قرار دادند.

به گفته وزارت خزانه داری آمریکا، در ارتباط با اقدام امروز، وزارت دادگستری آمریکا و دفتر تحقیقات فدرال یک کیفرخواست علیه این چهار نفر به دلیل نقش آنها در فعالیت های سایبری علیه نهادهای آمریکایی را منتشر می کند.

برایان نلسون معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی گفت: بازیگران سایبری مخرب ایرانی در یک کارزار هماهنگ و چند جانبه به هدف قرار دادن شرکت ها و نهادهای دولتی آمریکا با هدف بی ثبات کردن زیرساخت های حیاتی ما و آسیب رساندن به شهروندان ما ادامه داده اند.

او گفت: آمریکا به استفاده از تمام اختیارات دولت خود برای افشا و مختل کردن عملیات این شبکه ها ادامه خواهد داد.

شرکت مهرسام اندیشه ساز نیک، شرکت داده افزار آرمان، علیرضا شفیع نسب، رضا کاظمی فر رحمان، حسین محمد هارونی و کمیل برادران سلمانی از جمله شرکت ها و افرادی هستند که امروز تحریم شدند.

وزارت خزانه داری آمریکا در تداوم ادعاهایش افزود: «بازیگران سایبری ایرانی با استفاده از طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های مخرب سایبری، از حملات باج‌افزار علیه زیرساخت‌های حیاتی گرفته تا  فیشینگ و دیگر  اقدامات علیه افراد، شرکت‌ها و نهادهای دولتی، به هدف قرار دادن آمریکا  ادامه می‌دهند.»

این نهاد آمریکایی و اجرا کننده فشارهای اقتصادی واشنگتن علیه تهران مدعی شد: «شاخه سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، یکی از سازمان‌های دولتی ایران که پشت فعالیت‌های مخرب سایبری است، از طریق یک سری شرکت‌های سوری برای هدف قرار دادن  آمریکا و چندین کشور دیگر فعالیت می کند. اگرچه مدیریت شرکت و کارمندان آنها  می‌دانند که عملیات آنها از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پشتیبانی می‌کند، اما بسیاری از مردم ایران نمی‌دانند که برخی از شرکت‌ها در ایران، مانند مهرسام اندیشه ساز نیک، به‌عنوان شرکت‌های سوری برای حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استفاده می‌شوند. مردم ایران باید بدانند که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از شرکت های خصوصی و کارکنان آنها برای رسیدن به اهداف غیرقانونی استفاده می کند.»

دولت بایدن از نخستین روز سال ۱۴۰۳ هجری شمسی به بهانه های مختلف جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرده است.

دولت دموکرات جو بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام بوده، تاکنون نه تنها موفق به بازگشت به برجام نشده است بلکه با تحریم‌های پی در پی به بهانه های برنامه دفاعی بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران از جمله موشکی بالستیک، پهپادی، هسته ای و حقوق بشر، در راستای سیاست‌های شکست خورده فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ حرکت کرده است.

tags # تحریم های آمریکا سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • تداوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی
  • تداوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی و جنگ روسیه و اوکراین
  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین
  • روسیه: ۲۹۹ پهپاد اوکراینی منهدم شد
  • واکنش آمریکا به ادعای مذاکرات مستقیم با ایران/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران/ سفر هیات اقتصادی کره شمالی به ایران/ تصویب بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان در سنای آمریکا
  • آمریکا 4 فرد و 2 شرکت مرتبط با ایران را تحریم کرد
  • آمریکا دو شرکت و چهار فرد ایرانی را تحریم کرد
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
  • آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران وضع کرد