Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@03:18:30 GMT

طراحی شهرهای پساکرونا برای پرورش نسل خلاق

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۵۷۴۶۴

طراحی شهرهای پساکرونا برای پرورش نسل خلاق

قرنطینه‌های اعمال شده برای مهار کرونا نشان داد که کودکان برای بهتر زیستن به دنیایی جنگلی نیاز دارند؛ بنابراین، طراحان شهری برای دوران پساکرونا باید سبک معماری خود را تغییر دهند و شهرهایی جنگلی به وجود آورند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، شیوع بیماری کووید -۱۹ باعث شد نگرش مردم در سراسر دنیا نسبت به فضاهای عمومی و سکونتگاه‌ها به طور چشمگیری تغییر پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حقیقتی که بیش از همه در مورد طراحی شهری برای همگان ثابت شد اینکه، بسیاری از سکونتگاه‌ها از داشتن فضاهای سبز کافی محروم هستند و همین امر مشکلات سلامت زیادی را، به خصوص در مناطق محروم، برای مردم به وجود آورده است. با این حال، می‌توان از قرنطینه‌های کرونایی به بهترین شکل درس گرفت و برای کاهش نقص‌های موجود در طراحی‌های شهری، دوش به دوش مقامات، گام برداشت. در این بین، طراحی شهرهای دوستدار کودک از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که این گروه سنی، نسل آینده را شکل خواهد داد پس باید در محیطی با رفاه نسبتاً کامل پرورش یابند.

طی اولین دوره قرنطینه در بریتانیا، بسیاری از خانواده‌ها از باغ‌های شخصی روستایی بهره‌مند بودند و با رفتن به این مکان‌ها توانستند نگرانی از ابتلاء به بیماری کووید -۱۹ را به حداقل برسانند. کودکان در جنگل‌ها و زیر سایه درختان به بازی و نشاط می‌پرداختند و در میان درختان به کاوش در مورد طبیعت دنیای خود می‌پرداختند. افراد بزرگ‌تر نیز پا به پای کودکان در طبیعت زمان را سپری می‌کردند و نه تنها از نگرانی به دور بودند بلکه گرایششان به ادامه زندگی در آنجا افزایش پیدا می‌کرد.

سوالی که در اینجا ممکن است مطرح شود اینکه، چگونه می‌توان در شهرهای امروزی فضاهایی جنگلی برای آموزش در طبیعت به کودکان ایجاد کرد؟

محققان بر این باورند که ایجاد هر جنگل شهری کوچک دست کم به پنج هزار متر مربع زمین نیاز دارد تا بتوان در آن سکونتگاه‌های متعدد و مدرسه ایجاد کرد. در واقع برای این کار، باید شهرهای امروزی به طور کامل از میان رود تا شهرک‌های جنگلی جای آن‌ها را بگیرد و در نتیجه کودکان را در محیطی امن و هیجان‌انگیز آموزش داد که البته این کار غیر ممکن است.

این روزها، اغلب شهرهای جهان در مسیر پایداری گام برداشته‌اند چرا که می‌خواهند هوای پاک استنشاق کنند و به انرژی تجدید پذیر، فضاهای سبز و دنیایی طبیعی دسترسی داشته باشند. در این راستا، دولت بریتانیا متعهد شده که دسترسی به طبیعت را از طریق ایجاد شهرها روی کوه‌ها برای همه امکان‌پذیر کند. بدیهی است که مردم با زیستن در هوای پاک و طبیعت نه تنها از نظر جسمی، بلکه از نظر روحی و اجتماعی رفاه بیشتری را تجربه خواهند کرد.

در قرن بیستم، به عنوان عصر خودروها، شهرها برای وسایل نقلیه و آسمان‌خراش‌ها طراحی شد اما اکنون زمان آن رسیده که جنگل‌های شهری جای آن را بگیرد. در واقع، گسترش فضاهای سبز و واگذاری مکان‌های عمومی به مردم و نه خودروها، باید جز قوانین طراحی شهری قرار گیرد تا آینده‌ای سبز و سالم برای نسل جدید شکل گیرد. طراحان شهری می‌توانند با مطالعه کتاب‌ها و الهام از داستان‌های واقعی "طبیعت بارگی"، گرایش ذاتی بشر به طبیعت و فضای سبز، را از زمان پیدایش جهان تا به امروز، بیشتر درک کنند و به طراحی جنگل‌هایی هر چند کوچک برای همه اعضا جامعه بپردازند.

البته پیش از این نیز، یعنی در اوایل قرن بیستم، بسیاری از شهرهای اروپایی تلاش کردند به آموزش کودکان در طبیعت بپردازند و در صورت امکان، مدارسی جنگلی برای آنان ایجاد کنند. پیامدهای مثبت این اقدامات به حدی زیادی بود که هر روز بر مدارسی که به آموزش کودکان در فضاهای سبز می‌پرداختند افزوده می‌شد. این اقدام، "جنبش مدارس جنگلی" نام گرفت و به سرعت در سراسر جهان از محبوبیت خاصی برخوردار شد. اما با افزایش بی‌رویه جمعیت، فضاهای سبز به تدریج جای خود را به برج‌های بلند داد اما همچنان معلمان طالب آموزش در طبیعت بودند. به همین دلیل، به جای رفتن به جنگل‌ها، تلاش می‌کردند کودکان را به پارک‌ها ببرند و در آنجا حس ماجراجویانه کودکان در طبیعت را برانگیزند.

متأسفانه امروزه، با وجود اینکه آثار مثبت آموزش در طبیعت بر روان کودکان ثابت شده است، با این حال، بسیاری از مردم به خصوص در مناطق محروم، به فضاهای سبز در نزدیکی محل زندگی خود دسترسی ندارند. در همین راستا، هر روز بر تعداد کودکان مبتلا به اختلال کم‌توجهی یا بیش‌فعالی افزوده می‌شود.

به عنوان مثال، در شرق لندن، فضاهای سبز به تدریج از میان رفته و سازه‌های ضروری جای آن‌ها را گرفته است. اگرچه وجود ساختمان‌های مسکونی و اداری ضروری است، اما نبود زیرساخت‌های سبز نیز می‌تواند آسیب‌هایی جبران‌ناپذیر به روان و جسم بشر وارد کند. این مسئله در دوران کرونا و قرنطینه‌ها بیشتر خود را به تصویر کشید، بنابراین انتظار می‌رود برنامه‌ریزان شهری برای دوران پساکرونا در گرایش‌های طراحی خود تجدید نظر کنند و به ایجاد فضاهایی جنگل مانند هر چند کوچک در گوشه و کنار شهرهای خود بپردازند. این کار، نه تنها سلامت انسان را به طور چشمگیری تحت تأثیر قرار می‌دهد، بلکه نسلی خلاق از آموزش کودکان امروز در جنگل‌های سبز، برای فردا پرورش خواهد داد.

کد خبر 461759

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر دوستدار کودک طراحی شهر دوستدار کودک دوران پسا کرونا دنیای پساکرونا ویروس کرونا کرونا ویروس شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق فضاهای سبز جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۵۷۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوجوانان بوشهری حفظ محیط زیست دریایی را تمرین کردند

به گزارش خبرنگار مهر، سمیه رسولی دوشنبه شب در جمع خبرنگاران اظهار داشت: نوجوانان بوشهر به مناسبت روز ملی خلیج فارس با شرکت در ویژه برنامه «از آبی ها فراتر» ضمن پاکسازی ساحل، حفظ محیط زیست دریایی را تمرین کردند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهرافزود: از جمله قسمت های این برنامه می توان به آشنایی نوجوانان با دلیل نامگذاری و اهمیت روز ملی خلیج فارس، تشکیل زنجیره انسانی، پاکسازی ساحل خلیج فارس، بازی و سرگرمی، اجرای موسیقی زنده محلی توسط نوجوانان، مسابقه و… اشاره کرد

وی گفت: خلیج فارس به عنوان یکی از مرزهای آبی ایران دارای ارزش سیاسی و فرهنگی بسیاری است.

وی ادامه داد: ما خلیج فارس را بخشی از هویت ایرانی خویش میدانیم و بخاطر همین بر آنیم تا این برگ زرین هویتی را به نسل جدید معرفی کنیم، برنامه امروز هم در همین راستا بود که سعی شد ضمن شادابی در طراحی برنامه محتوا نیز به خوبی رعایت شود.

وی گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر برنامه های متنوعی را به مناسبت بزرگداشت روز ملی خلیج فارس ترتیب داده است که در مراکز مختلف کانون در سراسر استان پیش بینی و اجرا می‌شود.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر یادآور شد: برنامه «از آبی ها فراتر» به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر و با همکاری اداره کل حفاظت از محیط زیست و اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر به مناسبت روز ملی خلیج فارس با حضور نوجوانان بوشهری برگزار شد.

کد خبر 6092609

دیگر خبرها

  • نوجوانان بوشهری حفظ محیط زیست دریایی را تمرین کردند
  • لزوم پیوند کودکان با طبیعت از بدو تولد
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • اجرای طرح «هر کلاس یک قفسه کتاب» در خوزستان
  • طرح جامع شهری در شهرهای کوچک بلاتکلیف مانده است
  • شهرداران از مصائب شهری با استاندار سخن گفتند
  • بررسی علت بازماندگی از تحصیل ۲۰ گویه در خوزستان
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود