Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- اعداد و ارقام سهم استان‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که سهم مناطق محروم قزوین در بودجه عمرانی استان دیده نشده و با وجود افزایش همچنان بودجه پایه ضعیف استان جلوی جهش توسعه‌ای قزوین را گرفته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، با تقدیم لایحه بودجه سال 1400 از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی بحث‌های زیادی در این لایحه پیرامون میزان تخصیص بودجه به استان‌های مختلف کشور شکل گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان استان قزوین در چند سال اخیر در جدول بودجه استان‌ها همواره در رتبه‌های 28 تا 29 در نوسان بوده و همیشه جزو 4 استان کمتر برخوردار از بودجه دولت به حساب می‌آید. در لایجه بودجه سال 1400 هم که این روزها نقدهای زیادی توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی و کارشناسان به آن وارد شده، استان قزوین مطابق جدول ارائه‌شده در لایحه بودجه سال آینده با تخصیص 673 میلیارد تومان مجموع بودجه هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای (عمرانی) استانی رتبه 28 را به خود اختصاص داده است. البته با در نظر گرفتن مجموع بودجه‌های ملی تخصیص‌یافته در این لایحه به استان قزوین، مجموعه بودجه لحاظ‌شده برای قزوین به 5 هزار و 156 میلیارد تومان می‌رسد که از این حیث قزوین را در رتبه 27 استان‌ها قرار می‌دهد. با این حال این سؤال برای مردم و کارشناسان اقتصادی استان مطرح است که وضعیت بودجه استان نسبت به سال قبل چقدر تغییر کرده است؟

بودجه‌های هزینه‌ای و عمرانی قزوین افزایش داشته است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوینبا بیان اینکه روند تخصیص بودجه در لایحه بودجه 1400 نسبت به سال جاری افزایشی بوده است، اظهار داشت: بودجه هزینه‌ای (جاری) استان قزوین که برای پرداخت حقوق و دستمزد کارمندان و کارکنان دولت و دستگاه‌های اجرایی و هزینه‌های خدماتی مانند آب، برق، گاز و تلفن هزینه می‌شود، در لایحه بودجه سال آینده 418 میلیارد و 790 میلیون تومان در نظر گرفته شده که نسبت به بودجه هزینه‌ای امسال یعنی 263 میلیارد و 500 میلیون تومان که بیش از 58 درصد رشد داشته است.

ابوالفضل یاری میزان بودجه عمرانی (تملک دارایی‌های سرمایه‌ای) استان قزوین در لایحه بودجه 1400 را 220 میلیارد و 402 میلیون تومان عنوان کرد و گفت: در مقایسه با سال قبل که کل بودجه عمرانی ما 185 میلیارد و 700 میلیون تومان بود، شاهد افزایش 19 درصدی بودجه عمرانی استان در لایحه بودجه 1400 دولت هستیم.

وی افزود: البته بودجه عمرانی شامل یک بودجه مبنا به اضافه دو سوم 3 درصد درآمد نفت و گاز و 27 درصد ارزش افزوده است که در حوزه درآمد نفت و گاز سهم استان قزوین در لایحه بودجه 1400 نسبت به قانون بودجه امسال 35 درصد کاهش یافته؛ اما در حوزه ارزش افزوده سهم استان قزوین نسبت به سال قبل 22 درصد بیشتر شده است.

میانگین رشد بودجه استان از میانگین کشوری بیشتر است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان با یادآوری اینکه میانگین رشد بودجه کل استان‌های کشور در بخش‌های هزینه‌ای و عمرانی به ترتیب 55 و 17 درصد بوده است، گفت: بنابراین میانگین رشد بودجه‌های هزینه‌ای و عمرانی استان نسبت به میانگین کشوری 2 تا 3 درصد بیشتر بوده است.

یاری ادامه داد: بر همین اساس استان قزوین از نظر درصد رشد بودجه جزو 10 استان برتر کشور است؛ اما چون قدر مطلق میزان بودجه استان عدد کوچکی و یا عبارتی دیگر پایه بودجه استان قزوین ضعیف بسته شده، هر چقدر هم که این بودجه رشد می‌کند، در نهایت آن بودجه‌ای که شایسته و استحقاق استان قزوین است، عاید ما نشده و نیازهای ما پوشش داده نمی‌شود.

سهم مناطق محروم قزوین در بودجه عمرانی دیده نشد

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس هم در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه سهم استان قزوین از دو سوم 3 درصد درآمد نفت و گاز باید در لایحه بودجه سال 1400 اصلاح شود، گفت: باید دولت طوری سهم استان‌ها از درآمد نفت و گاز را اصلاح کند که همه استان‌ها بتوانند به حقشان در این حوزه برسند و همه کشور و مملکت از این بخش بودجه بهره‌مند شوند.

رجب رحمانی ضمن انتقاد شدید از میزان افزایش بودجه عمرانی استان قزوین در لایحه بودجه سال آتی تصریح کرد: در حالی که بودجه عمرانی استان قزوین نسبت به سال قبل حدود 35 میلیارد تومان افزایش یافته، اما بودجه عمرانی استان سیستان و بلوچستان از 803 میلیارد تومان به 1193 میلیارد تومان رسیده؛ یعنی 390 میلیارد تومان که حدود 2 برابر بودجه عمرانی قزوین است، به بودجه عمرانی استان سیستان و بلوچستان اضافه شده است.

وی با ذکر اینکه بودجه عمرانی بعضی استان‌ها1200 میلیارد تومان بیشتر شده است، خاطرنشان کرد: البته ما مشکلی با افزایش بودجه عمرانی استان‌های محرومی مانند سیستان و بلوچستان نداریم؛ اما شایسته است که سهم مناطق محروم استان قزوین هم در افزایش بودجه عمرانی ما دیده شود.

2500 میلیارد تومان برای تکمیل 600 طرح عمرانی در استان قزوین نیاز داریمسهم استان قزوین از بودجه‌های بازآفرینی شهری ناچیز استرئیس جهاد کشاورزی قزوین: بودجه تکمیل 5 استخر پرورش ماهی در آوج وجود ندارد

15 درصد از سرجمع بودجه عمرانی استان تخصیص نخواهد یافت

از سوی دیگر، یک کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با تسنیم با بیان این نکته که همواره بین بودجه پیش‌بینی‌شده در قانون بودجه و بودجه ابلاغی (تخصیصی) تفاوت وجود دارد، گفت: برای مثال در سال جاری که بودجه عمرانی استان 185 میلیارد تومان تعیین شده بود، در مجموع حدود 161 میلیارد تومان به استان ابلاغ شد که به هر حال 24 میلیارد تومان از آنچه که در قانون بودجه سال 1399 معین شده بود، کمتر است.

مسعود کثیری‌فر یادآور شد: بنابراین بودجه 220 میلیارد تومانی عمرانی پیش‌بینی‌شده در لایحه بودجه 1400 حتی در صورت تصویب مجلس هم باز مثل سال قبل به طور کامل به استان قزوین تخصیص نخواهد یافت و قطعاً از سرجمع بودجه حدود 15 درصد برداشته خواهد شد.

کسری 70 میلیارد تومانی بودجه استان برای پرداخت حقوق کارمندان

این کارشناس با بیان اینکه مجموع حقوق و مزایای نیروهای رسمی، پیمانی و قراردادی دولت در استان قزوین در بودجه 1400 حدود 306 میلیارد تومان پیش‌بینی شده است، اضافه کرد: با توجه به اینکه بودجه هزینه‌ای استان حدود 418 میلیارد تومان است، مابقی بودجه هزینه‌ای استان یعنی 113 میلیارد تومان بودجه برای سایر هزینه‌ها مانند خدمات آب، برق، گاز و تلفن هزینه خواهد شد.

کثیری‌فر ادامه داد: اما با اعمال افزایش امتیازات فصل دهم قانون خدمات کشوری و افزایش حقوق کارکنان دولت تا 50 درصد استان قزوین در سال آینده با 70 میلیارد تومان کسری بودجه برای پرداخت حقوق و دستمزد کارمندان خود روبه‌رو می‌شود که اگر این عدد را از عدد سایر هزینه‌ها کم کنیم، 43 میلیارد تومان باقی می‌ماند که در مقایسه با بودجه سایر هزینه‌ها که حدود 26 میلیارد تومان است، حدود 66 درصد افزایش داشته است.

افزایش چند درصدی بودجه برای توسعه قزوین کارساز نیست

از سوی دیگر، استاندار قزوین در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه پایه و سطح مبنای بودجه استان قزوین خیلی پایین است، گفت: هر بار که با رئیس سازمان برنامه و بودجه ملاقات می‌کنیم، به ما می‌گوید که مثلاً بودجه قزوین در فلان بخش 30 درصد افزایش پیدا کرده؛ در حالی که بودجه خراسان رضوی 10 درصد افزایش داشته است؛ اما این نکته را نمی‌گویند که 10 درصد استان خراسان رضوی چند برابر مجموع کل بودجه استان قزوین است.

هدایت‌الله جمالی‌پور افزود: بنابراین چون مبنای بودجه استان قزوین از سال‌های قبل کم در نظر گرفته شده، افزایش چند درصدی اعداد و ارقام بودجه ما خیلی برای توسعه استان کارساز نیست و بنابراین باید از بودجه‌های دولتی دل کنده و به فکر جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی باشیم.

به گزارش تسنیم، پایه ضعیف بودجه استان قزوین که بنا به دلایل و شاید بهانه‌هایی در سال‌های اخیر پایین در نظر گرفته شده، حتی در صورت افزایش اجازه ایجاد تحول جدی در حوزه اعتبارات عمرانی را به استان قزوین نخواهد داد؛ مگر اینکه نگاه دولت و سازمان برنامه و بودجه به قزوین عوض شده و میزان بودجه این استان را بر مبنای ظرفیت‌های بالای اقتصادی استان و همچنین وجود مناطق محروم در جنوب استان مانند شهرستان‌های آوج و بویین‌زهرا تعیین کرده و به این کهن دیار اختصاص دهد.

گزارش از آرش صالحی

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: لایحه بودجه 1400 کمیسیون برنامه و بودجه استانداری قزوین لایحه بودجه 1400 کمیسیون برنامه و بودجه استانداری قزوین قزوین در لایحه بودجه بودجه عمرانی استان لایحه بودجه سال بودجه استان قزوین لایحه بودجه 1400 سهم استان قزوین درآمد نفت و گاز استان قزوین بودجه هزینه ای استان قزوین میلیارد تومان میلیون تومان گفت وگو مناطق محروم نسبت به سال هزینه ای رشد بودجه هزینه ها استان ها سال قبل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۵۷۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروه‌های جهادی ۱۸۰ برنامه در شاهرود اجرا می‌کنند

به گزارش خبرنگار مهر، سرگرد مهیار یونس‌آبادی ظهر یکشنبه در نشست خبری با حضور رسانه‌ها در کانون بسیج شاهرود از اجرای ۱۸۰ برنامه طی هفته بسیج سازندگی با مشارکت ۱۷۴ گروه جهادی در شهرستان خبر داد و بیان کرد: آبرسانی روستایی در روستاهای محروم شهرستان در زمره این برنامه‌ها است.

وی از افتتاح پروژه‌های عمرانی، خدمت رسانی و توسعه روستایی در هفته بسیج سازندگی در شهرستان شاهرود خبر داد و افزود: طرح آبرسانی به عشایر ابوالحسنی در منطقه خارتوران بی ارجمند از جمله این طرح‌های عمرانی است.

مسئول بسیج سازندگی سپاه ناحیه شاهرود با بیان اینکه برنامه‌های هفته بسیج سازندگی در ۱۳ عرصه برنامه ریزی شده است، تاکید کرد: موضوعات عمرانی، خدمت رسانی، اردوهای جهادی، پزشکی، خدماتی، عمرانی، طرح‌های عمرانی، آبرسانی و مرمت خانه‌های محرومان و… در زمره این برنامه‌ها است.

یونس آبادی از توزیع ۱۵ سری جهیزیه در هفته بسیج سازندگی بین نوعروسان مناطق محروم شهرستان شاهرود خبر داد و گفت: بیش از یک هزار پرس غذا و ۵۰۰ بسته معیشتی نیز بین محرومان شهرستان طی این هفته توزیع خواهد شد.

وی از بهره برداری ۶۵ پنل خورشیدی در قالب نیروگاه‌های خورشیدی خانگی با مشارکت شرکت توزیع برق و بسیج سازندگی در مناطق محروم شهرستان شاهرود طی هفته بسیج سازندگی خبر داد و گفت: عملیات آغاز اجرای ۶۵ واحد نیروگاهی خانگی دیگر در مناطق محروم شهرستان در طول این هفته آغاز می‌شود.

مسئول بسیج سازندگی سپاه شاهرود از برگزاری کارگاه‌های خوداشتغالی با مشارکت بسیج در شهرستان شاهرود خبر داد و گفت: تاکنون ۱۳ میلیارد تومان در زمینه خود اشتغالی به صورت تسهیلات به این طرح‌ها پرداخت شده است.

یونس آبادی با بیان اینکه زمین چمن مصنوعی و مجموعه ورزشی در روستای یونس آباد با همکاری ورزش و جوانان شهرستان شاهرود به بهره برداری خواهد رسید، افزود: در این هفته همچنین شاهد برپایی میز خدمت در روستاها و شهرهای سراسر شهرستان شاهرود خواهیم بود.

کد خبر 6097355

دیگر خبرها

  • قیمت خرید مسکن در منطقه ۲۱ تهران +جدول
  • اعتبارات طرح‌های عمرانی استان‌ها در بودجه ۱۴۰۳ سی درصد افزایش یافت
  • ۸۰ هزار میلیارد ریال طرح عمرانی آماده بهره‌برداری در گناباد است
  • گروه‌های جهادی ۱۸۰ برنامه در شاهرود اجرا می‌کنند
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • آخرین خبر از پاسکاری برنامه هفتم توسعه میان مجلس و شورای نگهبان /تکلیف بودجه ۱۴۰۳ در این مجلس روشن می شود؟
  • برنامه هفتم پیش از پایان مجلس یازدهم به دولت ابلاغ می‌شود
  • ۱۵۰ شرکت دولتی در نیمه اول ۱۴۰۲ زیان‌ده بودند
  • پیشنهاد انتقال اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی به جهاد دانشگاهی
  • ایرادات شورای نگهبان به جداول بودجه چه زمانی بررسی می‌شود؟