Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت خارجه روسیه با اشاره به وضعیت نگران کننده پیرامون وجود سلاح‌های هسته‌ای آمریکایی در خاک اروپا، تحریم‌های جدید علیه ترکیه را گویای ناتوانی واشنگتن برای رقابت قانونی در عرصه صنایع نظامی-فنی دانست. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "ماریا زاخارووا" سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته در کنفرانس مطبوعاتی تأکید کرد که اوضاع پیرامون سلاح‌های هسته‌ای آمریکایی در خاک اروپا، نگرانی‌هایی را از لحاظ تداوم پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای بوجود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

این دیپلمات با اشاره به اینکه ماموریت‌های هسته‌ای ناتو مستقیم با مفاد اساسی پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای، به ترتیب با مفاد 1 و 2 آن، در تضاد هستند، گفت: «کشورهای غیر هسته‌ای که سلاح‌های هسته‌ای در آنها ذخیره می‌شود، در حقیقت، توافقنامه این سازمان با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را نقض می‌کند. وضعیتی که پیرامون سلاح‌های هسته‌ای آمریکایی در اروپا ایجاد شده، بیشترین نگرانی را در زمینه امنیت راهبردی و از لحاظ اطمینان از اعتبار و دوام پیمان عدم گسترش تسلیحات هسته‌ای و همچنین رژیم منع گسترش این سلاح‌ها را بوجود آورده است.»

به گفته وی، با توجه به کنفرانس آینده در سال 2021 در خصوص بررسی عملکرد این پیمان، این مسئله از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

لازم به یادآوری است که روز گذشته (چهارشنبه) پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با پیمان منع سلاح‌های هسته‌ای مخالفت کرد. در بیانیه منتشر شده در وب سایت رسمی ناتو آمده است که این سند با واقعیت‌های امروزی در زمینه امنیت بین المللی مطابقت نداشته و همچنین "با معماری فعلی منع گسترش و خلع سلاح منافات دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در بخش دیگری از این کنفرانس خبری، اعلام کرد که تحریم‌های جدید آمریکا علیه ترکیه به خاطر خرید سامانه‌های دفاع ضدهوایی اس-3400 روسی، گویای تلاش واشنگتن برای حفظ برتری رقابتی خود در عرصه صنایع نظامی-فنی است.

ماریا زاخارووا گفت: «این مسئله جلوه دیگری از عدم توانایی ایالات متحده در رقابت با رعایت قوانین بین المللی است. ایالات متحده با وجود غیرقانونی بودن این اقدامات، مجبور به دست زدن به تدابیری برای تأمین برتری رقابتی خود است و این تدابیر، شامل اعمال تحریم‌های یک‌جانبه در عرصه صنایع نظامی -فنی کشورهای رقیب می‌شود.»

وی یادآور شد: «طرح‌های مشابهی توسط ایالات متحده در عرصه رسانه‌ها، انرژی و سایر زمینه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و در تمامی عرصه‌ها دکترین بکار گرفته یکسان است: برای انجام چنین اقدامات نامشروعی به خود، به تولیدکنندگان خود و تجار خود کمک شود.»

واکنش اردوغان به تحریم آمریکا علیه ترکیهابراز تأسف دبیرکل ناتو از تحریم ترکیه توسط آمریکا

این دیپلمات همچنین اعلام کرد که مسکو انتظار دارد که با روی کار آمدن دولت جوزف بایدن، تماس‌های روسیه و آمریکا با هدف دستیابی به صلح در افغانستان ادامه پیدا کند.

سخنگوی وزارت خارجه در بخش دیگری از سخنانش، با اشاره به اینکه روند تبادل اسرای جنگی بین طرفین ارمنستانی و آذربایجانی همچنان ادامه خواهد داشت، تأکید کرد که تمامی اظهارات مربوط به قره باغ، هم از سوی طرفین درگیری و هم از سوی نقش آفرینان منطقه‌ای و غیرمنطقه‌ای، باید با هدف دست یابی به صلح درازمدت در منطقه قره باغ و حل و فصل گسترده این مناقشه باشد.

روسیه: آتش‌بس در قره‌باغ رعایت و ثبات برقرار شده است

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار آمریکا ترکیه اخبار روسیه اخبار آمریکا ترکیه اخبار روسیه سلاح های هسته ای آمریکا عرصه صنایع نظامی منع گسترش سلاح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۵۸۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، دولت اوکراین تصمیم خود برای تغییر در وضعیت حکومت نظامی را که از فوریه ۲۰۲۲ میلادی در این کشور اجرایی شده، به شورای اروپا اعلام کرد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین با امضای این فرمان تصمیم پارلمان کشورش برای گسترش حکومت نظامی در این کشور را تایید کرد. 

این فرمان که در ۲۳ آوریل صادر شد، شامل ایجاد مناطق نظامی در خط مقدم است که برخی از مناطق اشغالی را نیز دربرمی‌گیرد. در این مناطق اشغالی دولت اکنون این اختیار را دارد که بطور موقت اموال عمومی را برای اهداف نظامی تصرف کند.

شهر زاپوریژیا واقع در جنوب اوکراین از جمله این مناطق است که از زمان حمله روسیه در فوریه ۲۰۲۲ تا حد زیادی ویران شده است و بسیاری از دارایی‌ها در جریان بیش از دو سال نبرد سنگین تخریب یا رها شده‌اند.

بر اساس قانون حکومت نظامی که از ۲۴ ماه فوریه ۲۰۲۲ اجرایی شده، فرماندهی نظامی اوکراین می‌تواند آزادی رفت‌وآمد شهروندان را محدود و اموال خصوصی یا مشترک را برای نیازهای دولتی مصادره کند.

تعلیق بندهای حقوق بشری کنوانسیون اروپا در اجرای حکومت نظامی

دولت اوکراین در راستای افزایش تدابیر حکومت نظامی خود، در اوایل ماه آوریل شورای اروپا را از تعلیق برخی از بندهای کنوانسیون اروپایی حقوق بشر و آزادی  مطلع کرد.

بر اساس این درخواست، دولت اوکراین مفاد این کنوانسیون مانند مصون ماندن مسکن، محرمانه بودن مکاتبات، عدم مداخله در زندگی شخصی و خانوادگی، آزادی رفت و آمد و انتخاب آزادانه محل سکونت و عدم استفاده و تصرف دارایی‌ها را رعایت نخواهد کرد.

در حالی که این تغییرات مطابق با کاربردهای معمول در حکومت نظامی است، اما برجسته کردن آنها می‌تواند در تضاد با تضمین‌های حقوق بشری باشد که اوکراین می‌بایست در جهت درخواست عضویتش در اتحادیه اروپا انجام دهد.

مقابله با فرار مشمولان

فرمان جدید همچنین شامل محدودیت‌هایی در انجام خدمات کنسولی برای اوکراینی‌های خارج از کشور است که در صورت عدم به‌روزرسانی مدارک مربوط به ثبت نام نظامی‌شان اعمال خواهد شد. به این ترتیب مردان مشمول خدمت اجباری برای تمدید پاسپورت یا تهیه سایر مدارکشان در زمان حضور در خارج از کشور، ممکن است با مشکل مواجه ‌شوند.

دیده‌بان حقوق بشری هلسینکی در اوکراین از این تصمیم به ویژه برای اوکراینی‌هایی که نیاز به کمک اضطراری یا فوری از نمایندگان کنسولی در خارج از کشور دارند، انتقاد کرده است.

با این حال دیمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین از این تصمیم در حساب کاربری خود در «ایکس» دفاع کرد و نوشت: «مردی در سن سربازی به خارج از کشور می‌رود و سپس بازگردد و بخواهد از این کشور خدمات دریافت کند. اینطور نمی‌شود. در کشور ما جنگ است.»

این اقدام چند هفته پس از آن صورت می‌گیرد که زلنسکی برای تقویت ارتش این کشور، قانونی را امضا کرد که حداقل سن خدمت اجباری را از ۲۷ سال به ۲۵ سال کاهش می دهد.

بر اساس مقررات حکومت نظامی، مردان در اوکراین ابتدا به خدمت نظامی عادی فراخوانده می‌شوند و سپس می‌توانند توسط دولت برای جنگ در خط مقدم بسیج شوند.

راهکار اوکراین برای دمیدن جان تازه به ارتش با فرض تشدید جنگ از سوی روسیه

اوکراین برای تقویت نیروهایش در جبهه‌های جنوبی و شرقی به نیروهای تازه‌نفس نیاز دارد. این در حالی است که روسیه با تسلیحات و نیروهای نظامی بیشتری که در اختیار دارد همچنان به تلاش‌های خود برای تصرف اراضی اوکراین ادامه می‌دهد.

از زمان تهاجم گسترده روسیه، میلیون‌ها نفر از شهروندان اوکراین عمدتا به کشورهای اروپایی همسایه گریخته‌اند.

آژانس آمار اتحادیه اروپا (یوروستات) می‌گوید ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار اوکراینی در کشورهای اتحادیه اروپا زندگی می‌کنند که حدود ۸۶۰ هزار نفر از آن‌ها را مردان بالای ۱۸ سال تشکیل می‌دهند.

 

دیگر خبرها

  • مدودف: سلاح‌های روسیه دشمنان را می‌لرزاند
  • هشدار انصارالله به آمریکا درباره تشدید تنش نظامی علیه یمن
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • نگرانی پنتاگون از «تقویت» روابط روسیه و کره‌شمالی
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد/ استولتنبرگ: ارسال سلاح