Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@06:03:36 GMT

نسل پنجم سوناتا در حال نوستالژی شدن!

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۵۹۳۹۳

نسل پنجم سوناتا در حال نوستالژی شدن!

هیوندای در سال ۱۹۸۵ سدانی سایز متوسط را وارد خط تولید خود کرد که فکر نمی‌کرد زمانی نسل هشتم آن در سال ۲۰۲۰ معرفی شود. در طول این سال‌ها سوناتا از خودرویی مکعبی شکل که تنها مزیتش در برابر اقتدار سدان‌های ژاپنی قیمت پایینش بود، تبدیل به خودرویی پرآپشن، پرزرق و برق و زیبا شده است که در سرتاسر جهان طرفدار کم ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه هفت صبح در ادامه نوشت: نسل پنجم این خودرو که در سال ۲۰۰۴ معرفی شد، در سال ۱۳۸۵ توسط آسان موتور به ایران وارد شد. تا پنج سال بعد که نسل جدید سوناتا (که به شدت دگرگون شده بود) به ایران بیاید، این خودرو به همراه هیوندای آزرا و کیا اپتیما مثلث سدان‌های کره‌ای پرفروش را تشکیل داده بودند. پس از آن در ایران آزرا دیگر محبوبیت و فروش سابق را به‌دست نیاورد و اپتیما نیز تا نسل بعدی آن که نمایانگر سدانی اسپورت بود، دورانی پر از بیم و امید را طی کرد و این سوناتا بود که موفق بود و موفق ماند.

از نظر طراحی این نسل انقلابی در زبان طراحی سوناتا بود و آن را از سدانی ساده و با المان‌های خودرویی ارزان به سدانی که تنه به تنه هوندا سیویک و تویوتا کمری می‌زد ارتقا داد. در نمای جلو شاهد کاپوت کشیده هستیم که با دو خط به زیبایی حجم داده شده‌اند. به غیر از این دیگر از خطوط تیز در بدنه اثر چندانی نمی‌بینیم، اما چراغ‌های مستطیلی و بلند سوناتا هنوز هم تازگی خود را حفظ کرده‌اند.

چراغ دوتکه عقب به همراه سر اگزوز‌های کرومی سوناتا نمای عقب این جنگجوی کره‌ای را بهبود بخشیده‌اند. نمای داخلی سوناتا در طول زمان قدیمی شده است. غربیلک فرمان حجیم، کنسول میانی ساده و خلوت و داشبورد غیرهمرنگ با کنسول نکته هیجان‌انگیزی در خود ندارند. از آپشن‌های نسخه فول‌آپشن سوناتا که با نام NF شناخته می‌شود، می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

آینه وسط الکتروکرومیک، آینه‌های جانبی برقی با گرمکن، سانروف، تریم طرح چوب، روکش صندلی چرمی، صندلی راننده با تنظیمات هشت حالته برقی، گرمکن صندلی، سیستم تهویه اتوماتیک دوگانه، ورود بدون کلید، نمایشگر، سیستم صوتی شش اسپیکر با آمپلی‌فایر، رهیاب، دوربین عقب، قطب‌نما، دکمه‌های کنترل روی فرمان با روکش چرمی، چراغ‌های مه‌شکن عقب و جلو، اتولایت و کروز کنترل.

اگر خواهان سیستم مولتی‌مدیای پیشرفته نباشید این خودرو را دوست خواهید داشت و کمبود چندانی از نظر امکانات حس نخواهید کرد. در بخش ایمنی هم علاوه بر کابین مستحکم این خودرو با آپشن‌هایی همچون کنترل کشش و پایداری، سنسور پارک عقب، حسگر فشار باد تایر، ABS، EBD، ترمز کمکی، کیسه‌های هوای پرده‌ای-جانبی و جلو، پشت‌سری فعال، کمربند ایمنی پیش‌کشنده و محدودکننده روبه‌رو هستیم.

این خودرو در دو نسخه چهار سیلندر و شش سیلندر به ایران آمد که اولی با حجم ۲٫۴ لیتر قادر به تولید ۱۶۲ اسب بخار و ۲۲۲ نیوتن متر گشتاور بود. شتاب این نسخه ۸٫۹ ثانیه بود. پیشرانه دومی با حجم ۳٫۳ لیتر قادر به تولید ۲۳۵ اسب بخار و ۳۰۶ نیوتن متر گشتاور بود و شتاب ۷٫۸ ثانیه‌ای را ارائه می‌کرد.

در سوناتای چهار سیلندر می‌توانید بین جعبه دنده دستی و اتوماتیک یکی را انتخاب کنید، اما نسخه‌های شش سیلندر تنها به صورت جعبه دنده اتوماتیک موجودند. نمونه‌های کارکرده سوناتای نسل پنجم در بازار قیمتی بین ۳۸۰ تا ۵۲۰ میلیون تومان دارند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: هیوندای خودروسازی ژاپن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۵۹۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موتور شش سیلندر بنزینی ایران‌ساخت رونمایی شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین رونمایی از اولین موتور شش سیلندر ایران ساخت با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور و در پژوهشگاه شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.  

روح الله دهقانی، معاون علمی، فد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، در این مراسم،  با اشاره به توانمندی دانش‌بنیان‌ها در طراحی، تولید و بهینه‌سازی قوای محرکه گفت: قوای محرکه در حجم بالا با سوخت بنزین، یکی از انواع قوای محرکه است که در بسیاری از انواع خودروها، متناسب با نیاز صنایع راهبردی کشور کاربرد دارد.

وی افزود: این یک نیاز کاملاً راهبردی است که کشور اهمیت آن را دریافته و شرکت‌های مختلف در مسیر بومی سازی و تولید آن گام برداشته‌اد.

دهقانی ادامه داد: یک شرکت دانش‌بنیان توانمند کشور، متشکل از چندین متخصص و عضو هیئت علمی برترین دانشگاه‌های ایران و سارسر جهان در مسیر بومی سازی این موتور گام برداشته و امروز به موفقیتی چشمگیر دست یافته‌اند.

وی ابراز امیدواری کرد و گفت: بالغ بر ۴۰ نفر از برجسته‌ترین دانشگاهیان مطرح در عرصه ملی و بین‌المللی، تشکیل شد و با طرح‌ریزی یک برنامه عمیق چهار ساله در مسیر اکتساب فناوری‌های یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین موتور‌های شش سیلندر گام گذاشتند و به لطف خدا امروز موفق شدند که نمونه بومی‌سازی شده این موتور را با کیفیتی بالا و منطبق با روزآمدترین استانداردها، طراحی، تولید و آزمون کنند.  

دهقانی مهم‌ترین دستاورد شرکت‌های دانش‌بنیان را اثبات توانمندی کشور در توسعه فناوری ساخت انواع قوای محرکه متناسب با نیاز کشور و نیز امکان توسعه و بهینه‌سازی آن‎ها دانست و افزود: امروز توانمندی تولید موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی با حجم ۴۰۰۰ سی‌سی که موتوری راهبردی بوده و دارای کاربری‌های متنوع صنعتی، تفریحی و نظامی است، در این مجموعه دانش‌بنیان به اثبات رسیده است. 

وی ادامه داد: امیدوارم این جریان قوی که در این شرکت و سایر شرکت‌های دانش‌بنیان به راه افتاده، با قوت ادامه پیدا کند و به زودی تولید انبوه و استفاده از این تولیدات را در کاربری‌های خاص خود نظاره‌گر باشیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به این‌که فناوری‌های موتور، جزء کلیدی‌ترین دانش فنی و تولید محصولات فناورانه حوزه حمل و نقل و به طور خاص ساخت انواع قوای محرکه، اشاره کرد و ادامه داد: معاونت علمی به عنوان پشتوانه اصلی این شرکت، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را بر عهده گرفته و در دیگر حمایت‌ها که از جنس دانشی است مانند دسترسی به فناوری‌های خاص دنیا، همراه این مجموعه دانش‌بنیان بوده است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت: به طور میانگین نیاز بخش دفاعی کشور به این قوای محرکه حدود  ۱۰ هزار خودرو است و با در نظر گرفتن نیاز سایر حوزه‌ها این ظرفیت به ۳۰ هزار عدد نیز می‌رسد و پژوهشگاه شهید رضایی با ورود به توسعه دانش فنی بومی قوای محرکه، مطالعه و کار بر روی خودرو‌های تاکتیکی و آفرود را آغاز کرد.

دهقانی درباره این پروژه تازه افتتاح شده، توضیح داد: در این پروژه، ضمن الگوبرداری از بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی، دستاورد ۱۳ سازنده نامی موتور در سطح جهانی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و در نهایت موتور مبنای ۴هزار سی‌سی شش سیلندر، برای بومی سازی انتخاب و پس از یک کار تحقیقاتی و فناورانه  چهار ساله، نخستین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی تولید داخل طراحی و ساخته شد.

وی افزود: متخصصان در این پروژه موفق شدند به ۴۵ درصد دانش فنی بومی ساخت موتور دست پیدا کنند و ۱۰ بخش اصلی موتور با موفقیت کامل مهندسی معکوس شد.

دهقانی به اقدامات انجام‌شده توسط این تیم تحقیقاتی اشاره کرد و گفت: از اقدامات صورت گرفته توسط تیم تحقیقاتی و فناور پروژه موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی می‌توان به طراحی و ساخت قطعات با دقت ۹ میکرون، شبیه سازی، طراحی سیستم راهگاهی و قالب‌های بلوک چدنی، طراحی ساخت محور بلوک موتور، ساخت بلوک آلومینیومی موتور خورجینی برای اولین بار در کشور از جمله این اقدامات است.

وی در همین راستا ادامه داد: ساخت میل لنگ موتور خورجینی با استحکام تسلیم ۸۰۰ مگاپاسکال، ساخت میل بادامک موتور خورجینی و ساخت شاتون موتور خورجینی با یکی از بهترین انواع مواد اولیه و مبتنی بر دانش روزآمد متالورژی نیز از جمله دیگر اقدامات این تیم است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • موتور ۶ سیلندر بنزینی بومی چه ویژگی دارد؟
  • ببینید | جهش ایران در تولید قوای پیشرانه، با ساخت نخستین موتور شش سیلندر بنزینی
  • ساخت موتور شش سیلندر
  • فیلم| رونمایی از نخستین موتور بنزینیِ ۶ سیلندر؛ ساخت ایران
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی
  • موتور شش سیلندر بنزینی ایران‌ساخت رونمایی شد
  • (تصاویر) رونمایی از موتور شش سیلندر ساخت ایران
  • آیین رونمایی از موتور شش سیلندر بنزینی
  • رونمایی از اولین موتور ۶ سیلندر ساخت ایران