Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- رئیس سازمان صمت گیلان گفت: مجتمع فولاد گیلان در حال حاضر بزرگ‌ترین واحد صنعتی فولاد کشور در بخش خصوصی است و در ردیف چهارم کشور در تولید فولاد قرار دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت ، فرهاد دلق‌پوش صبح امروز در بازدید از مجتمع فولاد استان گیلان و قسمت طرح توسعه آن شرکت اظهار داشت: استان گیلان 8 واحد فعال صنایع فولادی دارد که سالانه 2 میلیون و 225 هزار تن از انواع صنایع فولادی مانند شمش فولاد، میلگرد و ورق‌های فولادی تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان بیان کرد: طرح توسعه 180 هزار تنی مجتمع فولاد استان گیلان در شرایط تحریم بسیار با اهمیت است و این مجتمع تحریم را در کوره ذوب کرد و در شرایط اقتصادی کنونی کشور، ضمن حفظ توانمندی خود توانسته است با ایجاد طرح توسعه جدید یک گام بلند به جلو بردارد.

دلق‌پوش خاطرنشان کرد: ظرفیت تولید این مجتمع در حال حاضر بیش از 3 میلیون و 200 هزار تن در سال است و مواد اولیه این مجتمع از کارخانجات بزرگی مانند فولاد مبارکه اصفهان، فولاد هرمزگان و خوزستان تامین می‌شود.

بررسی آخرین بودجه قرن در استان‌ها ـ‌ 7| پیش‌بینی درآمد 2313 میلیارد تومانی گیلان در بودجه 1400/ اعتبار خاص برای اجرای 44 پروژه ملی زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی استان گیلان ضعیف است تولید محصول متناسب با شرایط گیلان از طریق پژوهش‌محوری در دستور کار است

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان اعلام کرد: این مجتمع بخش بزرگی از نیاز صنایع دیگر مانند خودروسازی، صنایع نظامی، دریایی، ساخت ادوات کشاورزی و صنعت ساختمان را پوشش می‌دهد که تعداد آن‌ها بیش از 400 واحد صنعتی و تولیدی متوسط و کوچک است.

وی افزود: میزان سرمایه‌گذاری طرح توسعه مجتمع فولاد استان گیلان بیش از 33 میلیارد تومان است و همچنین این طرح، تولید انواع ورق‌های فولادی گالوانیزه با پوشش روی، زمینه اشتغال حدود 400 نفر را به صورت مستقیم فراهم می‌کند و با توجه به نوع مصارف این ورق‌ها در صنعت خودرو، لوازم خانگی، قوطی‌ها و پوشش ساختمانی، تولید اشتغال غیر‌مستقیم در آن بیش از 1200 نفر خواهد بود.

دلق پوش ابراز داشت: بارش باران زیاد و فراوانی منابع آبی در استان گیلان، از مزیت‌های زمینه‌ساز توسعه صنایع فولادی در استان است زیرا صنایع فولادی از صنایع پرمصرف آب هستند و در این راستا 90 درصد آب مصرفی کارخانه از جمع‌آوری آب‌های سطحی حاصل از بارندگی در استخر تعبیه شده تامین می‌شود و همچنین مجتمع فولاد گیلان با احداث تصفیه‌خانه، خروجی پساب واحدهای خود را با استانداردهای زیست محیطی منطبق کرده است.

رئیس سازمان صمت استان گیلان گفت: در حال حاضر بدون طرح توسعه، 1500 نفر در این مجتمع مشغول به کار هستند و این واحد بزرگ‌ترین واحد صنعتی فولاد کشور در بخش خصوصی است و همچنین استان گیلان در مقایسه با استان‌هایی با شرایط مشابه آب و هوایی موفق‌تر عمل کرده و در ردیف چهارم کشور در تولید فولاد قرار گرفته است.

دلق پوش اظهار داشت: ماده اولیه معدنی صنعت فولاد، سنگ آهن است و استان گیلان 56 معدن فعال دارد اما فاقد ماده معدنی سنگ آهن است و مواد اولیه صنایع فولادی استان گیلان از استان‌های دیگر تامین می‌شود.

وی افزود: با توجه به تعداد بالای صنایع فلزی مرتبط با فولاد که ماده اولیه‌شان از این آلیاژ تامین می‌شود و همچنین نیاز بالای طرح‌های عمرانی و ساخت و سازها به مصالح ساختمانی فولادی در استان گیلان و کشور، بخش بزرگی از تولیدات صنایع فولادی گیلان به مصرف استان و کشور می‌رسد و فقط یکی از این محصولات فولادی این مجتمع، سالانه 6 هزار تن میلگرد به عراق، افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان و پاکستان صادر می‌کند.

قائم مقام مدیر عامل مجتمع فولاد استان گیلان در این بازدید اظهار داشت: مجتمع فولاد استان گیلان محصولات استراتژیک همچون ورق فولادی تولید می‌کند و اگر امروز تولیدات استراتژیک این کارخانه متوقف شود بسیاری از کارخانجات لوله و پروفیل کشور با بحران مواجه می‌شوند زیرا با توجه به عدم واردات از خارج کشور، مجتمع فولاد استان گیلان تامین ‌کننده مواد اولیه بسیاری از واحدهای تولیدی است.

نوید سیار ثابت افزود: مجتمع فولاد استان گیلان از سال 1389 مواد اولیه خود را از فولاد مبارکه اصفهان، فولاد هرمزگان و فولاد خوزستان تامین می‌کند و در صورت تامین مواد اولیه، این شرکت می‌تواند با حداکثر ظرفیت خود تولید داشته باشد زیرا ظرفیت تولید بیشتر را دارد اما متاسفانه در این زمینه کوتاهی شده است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مجتمع فولاد استان گیلان بزرگترین تولید‌کننده فولاد در بخش خصوصی کشور است که تاکنون با تمامی قوا به فعالیت هم‌تراز با صنایع بزرگ فولادی دولتی پرداخته است از سال 1391 حتی یک ریال تسهیلات از بانک‌های داخلی و خارجی دریافت نکرده و با درآمدهای خود، مخارج آن را تامین کرده است.

انتهای پیام/619/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مجتمع فولاد استان گیلان صنایع فولادی تامین می شود رئیس سازمان مواد اولیه واحد صنعتی طرح توسعه استان ها دلق پوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۶۰۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه با صادرات ۱.۴ میلیون تن محصولات فولادی به ارزش بیش از ۷۰۰ میلیون دلار، عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده غیرنفتی-پتروشیمی کشور را به خود تخصیص داد. - اخبار بازار -

به گزارش خبرنگار فولاد، گمرک ایران آمار عملکرد 100 صادرکننده اول کشور در حوزه تجارت خارجی را در سال 1402 اعلام کرد. از مجموع صادرات غیر نفتی کشور در سال گذشته، بالغ بر 136 میلیون تن به ارزش بیش از 49 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی انجام شده است که از این میزان، 69 میلیون و 739 هزار تن به ارزش 28 میلیارد و 955 میلیون دلار توسط 100 صادرکننده برتر انجام گرفته است. این میزان صادرات توسط 100 صادرکننده برتر، بیانگر افت 1.47 درصدی از نظر وزن و افت 18.9 درصدی از نظر ارزش دلاری نسبت به سال 1401 است. با این حال فولاد مبارکه توانسته است در سال 1402 هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزش دلاری، رشد قابل توجهی نسبت به سال 1401 داشته باشد. 

نکته حائز اهمیت در رشد صادرات محصولات فولاد مبارکه، افزایش هم‌زمان وزن و ارزش دلاری صادرات است.
محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در رابطه با میزان صادرات این شرکت در سال 1402 گفت: شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تغییر رویکرد در حوزه فروش و بازاریابی و حضور موثر در بازارهای جدید توانست ضمن تامین نیاز مصرف کنندگان داخلی در سال 1402 بالغ بر یک میلیون و 409 هزار تن محصولات فولادی به ارزش بیش از 707 میلیون دلار صادر کرده که از نظر وزنی 16.61 درصد و از نظر دلاری 14.68 درصد نسبت به مدت مشابه در سال 1401 رشد داشته است و این رشد صادرات در شرایطی رقم خورده است که در سال 1402 با محدودیت‌های شدیدی در حوزه برق و گاز مواجه بودیم. 
طیب‌نیا افزود: نکته حائز اهمیت در رشد صادرات محصولات فولاد مبارکه، افزایش هم‌زمان وزن و ارزش دلاری صادرات است. این مسئله بیانگر نگاه ویژه فولاد مبارکه برای گذر از خام‌فروشی و صادرات محصولات با ارزش افزوده بالاتر است. مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: فولاد مبارکه با کسب سهم 1.43 درصدی ارزش دلاری صادرات در بین کل صادرکنندگان در جایگاه پنجم قرار گرفته است و این در شرایطی است که رتبه اول به شرکت ملی گاز و سه رتبه دیگر به شرکت‌های حوزه پتروشیمی باز می‌گردد و این مهم، اهمیت رتبه فولاد مبارکه را به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده غیرنفتی و پتروشیمی دو چندان می‌کند. طیب‌نیا با اشاره به جزئیات صادرات محصولات فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده محصولات تخت در منطقه منا به شمار می‌رود و 84 درصد تولیدات ما در سال 2023 راهی بازارهای داخلی و 16 درصد راهی بازار صادراتی شده است.  
طیب‌نیا افزود: البته در بخش صادرات چالش‌هایی نیز وجود دارد که امیدواریم در سال‌های آتی رفع شود. نخست آن که برای فروش و ارائه محصولات متنوع به بازار جهانی محدودیت داریم. همچنین چالش اصلی صادرات در شرایط کنونی کشور عدم امکان برنامه‌ریزی بلندمدت با توجه به باثبات نبودن پیش‌بینی‌ها بر شرایط ارزی و تغییرات احتمالی قوانین و تعرفه‌ها و معافیت‌های صادراتی و ... است. به عنوان نمونه حذف معافیت‌های مالیاتی صادرات به واسطه محدودیت گذاشتن بر سقف معافیت‌ها در قانون بودجه سال جاری از مواردی است که با توجه به الزام به عرضه ارز با قیمت نیما توجیه صادرات را برای بسیاری شرکت‌ها از بین خواهد برد. 
همچنین زیرساخت‌های کشور برای صادرات باید تقویت شود؛ در بخش لجستیک و حمل و نقل نیاز به بهبود داریم، اسکله‌ها در بنادر باید تقویت شود تا بتوانیم محصولات را با تناژهای بیشتر صادر کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • غرفه ذوب آهن اصفهان پربازدید ترین در بین صنایع فولادی
  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی
  • یخساز صنعتی و یخساز قالبی: افزایش بهره وری در صنایع مختلف
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور
  • توافق برای ورود ۱۰۰ مگاوات برق برای تامین انرژی واحد‌های تولیدی
  • پایداری تولید در نفت و گاز مارون با تکمیل ۲۲ پروژه در سال ۱۴۰۲
  • جلوگیری از بیکار شدن ۷۸۰۰ کارگر استان مرکزی در سال گذشته
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • رشد تولید ماشین آلات صنعتی در دولت سیزدهم+ فیلم