Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@07:56:33 GMT

منفی های بازار دلیل بنیادی ندارد

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۶۰۷۸۰

منفی های بازار دلیل بنیادی ندارد

به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از بورس نیوز ، شاخص کل بورس دیروز با افت ۱۴۸۷۰ واحدی در محدوده ۱ میلیون و ۴۱۳ هزار واحدی قرار گرفت.

مازیار فتحی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گویی در خصوص وضعیت بازار سرمایه بیان کرد: معتقدم منفی های بازار در روزهای اخیر تا حدودی ناشی از شایعات بی پایه و اساس و نگرانی عده ای از سرمایه گذاران بابت طرح این شایعه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته آفت همیشگی بازار سرمایه ما، تحلیل تکنیکال شاخص کل بوده و هست و حالا هم این تحلیل در منفی شدن بازار موثر بوده است. علاوه بر این، همواره بعد از یک ریزش شدید در هر بازاری، سرمایه گذاران آن بازار که در منفی ها متحمل ضرر و زیان شده اند، نسبت به آن بازار یا آن دارایی بدبین شده و مترصد فرصتی هستند تا با زیان کمتر از آن بازار خارج شوند. در بازار سرمایه ما هم بعد از ریزش سنگین بازار در ماه های قبل، با مثبت شدن روند بازار اگرچه خیلی از سهم ها رشد کردند ولی رشد بسیاری از سهم ها هم آنقدر نبود که ضرر و زیان سهامداران را جبران کند.

وی افزود: عده ای از سرمایه گذاران هم با استفاده از تکنیک میانگین کم کردن، این روزها به نزدیکی نقطه سر به سر رسیده اند. پس شاید از منظر این عده از سهامداران، منطقی است که گروهی از سهامداران تمایل به فروش سهم (حتی با تحمل زیان) داشته باشند تا به نوعی از فشار ضرر و زیان سهم خارج شوند. طرح یک شایعه بی اساس و اعلام مقاومت های پیش روی شاخص توسط تکنیکالیست ها هم به این قضیه دامن زده و فروش ها را تقویت می کند. این شرایط فقط مختص بازار سرمایه نیست و سایر بازارها هم بعد از یک ریزش سنگین، به محض اندکی رشد با فشار فروش مواجه می شوند.

فتحی ضمن تاکید بر اینکه منفی های بازار دلیل بنیادی نداشته، گفت: نرخ ارز در این چند روز افت نداشته و حتی اگر منفی های بازار را به چشم انداز کاهش احتمالی نرخ ارز گره بزنیم، باز هم این ریزش منطقی نیست؛ چرا که در ۲_۳ روز اخیر سهم های ریالی هم با فشار فروش مواجه شده اند.

وی اضافه کرد: معتقدم در میان مدت بازار سرمایه ما روند متعادلی پیش رو خواهد داشت. بازار سرمایه این روزها بازار معقولی است و نوسان گیری در این بازار جذاب خواهد بود. بازار سرمایه در یک ماه اخیر نسبت به بازار صعودی ۵ ماه ابتدای سال و بازار ریزشی بعد از آن، منطقی تر رفتار می کند و هیجانی نیست. منفی های این روزها، آخرین ترکش های روند نزولی بازار است؛ ولی پایان روند نزولی بازار به معنای آغاز روند صعودی دیگری نیست و اتفاقا بعد از این، بازاری متعادل و منطقی شاهد خواهیم بود.

این کارشناس بازار سرمایه در معرفی گزینه های مناسب برای سرمایه گذاری اظهار کرد: به رشد سهم های ریالی خوشبین تر از سهم های دلاری هستم. منظور از سهم های ریالی، سهم هایی است که وابستگی کمتری به نرخ ارز دارند و ثبات نرخ ارز برای آنها شرایط بهتری رقم خواهد زد؛ مثلا دارویی ها و غذایی ها. سهم های ساختمانی را جزو سهم های ریالی طبقه بندی نمی کنم؛ چرا که قیمت ها در بازار مسکن بیشتر تابعی از نرخ ارز است و ضمنا عموم شرکت های ساختمانی عملکرد مطلوبی نداشته و نتوانسته اند از دوران رونق بازار مسکن برای فروش پروژه های خود، استفاده مناسبی کنند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: بورس شاخص بورس تحلیل تکنیکال تحلیل بنیادی منفی های بازار سهم های ریالی بازار سرمایه سهم ها نرخ ارز منفی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۶۰۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار دلار سرد‌تر می‌شود؟

بررسی‌های به عمل آمده از بازار ارز غیر‌رسمی تهران در هفته‌ای که گذشت گویای آن است که نرخ دلار آزاد در هفته نخست اردیبهشت ۲.۸۳ درصد کاهش یافته است. از بین رفتن ریسک‌های سیاسی در اخبار سبب شده حجم تقاضای بازار آزاد کاهش یابد. از سوی دیگر مال‌دار‌ها نیز با ترس از تشدید روند کاهشی، اقدام به فروش دارایی‌های خود کرده‌اند.

به گزارش دنیای اقتصاد، بازار ارز و طلا در هفته‌ای که گذشت افت نرخ نسبتا قابل توجهی را تجربه کرد. در حالی که قیمت هر برگ دلار آزاد در بازار روز پنج‌شنبه ۳۰ فروردین ماه در کانال ۶۵ هزار تومانی معامله می‌شد، قیمت این ارز در روز‌های پایانی هفته نخست اردیبهشت در کانال ۶۳ هزار تومانی ثبت شد. این در حالی است که سکه طلا در روند کاهشی دلار را پشت سر خود قرار داده و در همین مدت زمان ۵.۵۶ درصد افت کرده است. تحلیلگران بازار تهران عامل این روند کاهشی بازار را در پارامتر‌های سیاسی دنبال می‌کنند.

به عقیده این افراد رشد قیمتی که بازار در هفته‌های اخیر تجربه کرده بود، پشتوانه معاملاتی نداشت و صرفا با تشدید هیجانات اتفاق افتاد. در نتیجه در زمان تخلیه این هیجانات، حمایت محکمی در بازار مشاهده نمی‌شود و افت نرخ به راحتی صورت می‌پذیرد. از سوی دیگر همراه شدن فروشندگان در بازار این روند را تشدید می‌کند. بسیاری از افرادی که در روز‌های هیجانی بازار اقدام به خرید ارز در نرخ‌های بالا کردند، اکنون با هدف ضرر کمتر اقدام به عرضه دارایی‌های خود کرده و افت سطح تقاضا در کنار افزایش سطح عرضه به تشدید روند کاهشی دامن می‌زند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که در زمان انتشار نخستین ریسک‌های سیاسی قیمت شاخص ارزی در کانال ۶۱ هزار تومانی معامله می‌شد. در نتیجه برخی از فعالان بازار معتقدند که اگر کلیه هیجانات از بازار تخلیه شود امکان حضور مجدد نرخ اسکناس آمریکایی در کانال مذکور وجود دارد.

سکه جا زد، دلار ادامه داد

روند بازار‌های ارز و طلا در روز پنج‌شنبه ۶ اردیبهشت متضاد بود. دلار آزاد که در راستای روند کاهشی جدید خود در بازار روز چهارشنبه به رقم ۶۴ هزار تومان رسیده بود، بازار پنج‌شنبه را نیز با افت نرخ پشت سر گذاشت و در این روز حدود ۵۵۰ تومان کاهش یافت تا در رقم ۶۳ هزار و ۴۵۰ تومان معامله شود.

گفتنی است که آخرین روز حضور دلار در این نرخ ۲۱ فروردین بود. اما برخلاف روند کاهشی دلار، قیمت شاخص‌های طلایی بازار تهران در روز‌های پایانی هفته گذشته افزایشی بود. هر قطعه سکه طلا طرح جدید در بازار پنج‌شنبه با رشد ۵۰۰ هزار تومانی به رقم ۴۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید. ربع سکه طلا نیز در این روز رشدی ۱۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد و در رقم ۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان داد و ستد شد.

به عقیده برخی از تحلیلگران بازدهی‌های هفتگی منفی ۵.۵۶ درصدی سکه و منفی ۲.۸۳ درصدی دلار، این اصلاح نرخ سکه را توجیه می‌کند. البته نوسانات طلای جهانی را نیز می‌توان دیگر عامل تغییر روند بازار سکه دانست.

دیگر خبرها

  • ویدیو/ سقوط موج ارز؛ کف بازار دلار چه خبر است؟
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • زاگرس برای سومین ماه روند صعودی فروش را حفظ کرد
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • بورس در سکوت
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • شوک شدید به بازار طلا / زیان سکه‌بازان سنگین شد
  • بازار دلار سرد‌تر می‌شود؟
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس