Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرضیه علی‌محمدی با بیان اینکه وزارت ارتباطات هیچگونه نظارتی بر فضای مجازی ندارد گفت: نبود نظارت بر فضای مجازی بسیار محسوس است و جای هیچ شک و شبهه‌ای در این زمینه وجود ندارد ولی در چنین شرایطی نظارت والدین بر حضور فرزندانشان در فضای مجازی بیش از پیش احساس می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مرضیه علی‌محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار مرآت با محوریت ماجرای لایو حاشیه‌ساز یک بلاگر اینستاگرامی با یک نوجوان 14 ساله گفت: متأسفانه هیچ‌گونه نظارتی از سوی وزارت ارتباطات در حوزه فضای مجازی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عملکرد ضعیف وزارت ارتباطات و نبود نظارت به‌عنوان یک جامعه اسلامی و حتی در حد یک جامعه لیبرال را علت اصلی وقوع بسیاری از آسیب‌های رفتاری و اخلاقی وارد آمده بر نسل نوجوان و جوان امروز عنوان کرد و افزود: این موضوعات سال‌هاست مورد تأکید افراد دغدغه مند است؛ اما متأسفانه هیچ‌گونه توجهی بدان نشده است.

علی‌محمدی با اشاره به وجود جمعیت بسیار جوانان و نوجوانان در کشور اظهار کرد: نبود نظارت بر فضای مجازی بسیار محسوس است و جای هیچ شک و شبهه‌ای در این زمینه وجود ندارد و وقوع بحران‌هایی این‌چنین لزوم ایجاد شبکه ملی اطلاعات و فیلترینگ شبکه‌های مجازی را دوچندان می‌کند.

وی بیان کرد: در این لایو اینستاگرامی شاهد حضور یک نوجوان دهه هشتادی هستیم؛ نوجوانی که از طرز بیان و نوع عباراتی و اطلاعات و گفت‌وگویش مشخص است که نه چندین ماه بلکه چندین سال است که در فضای مجازی رها شده است و اوج رهاشدگی این نوجوان در فضای مجازی در همین ایام کرونا اتفاق افتاده است.

این کارشناس فضای مجازی بابیان اینکه قبل از ورود خانواده‌ها به سیستم آموزش در فضای مجازی باید سیم‌کارت‌های دانش‌آموزی برداشته می‌شد افزود: اگر 6 ماه مدارس تعطیل می‌شد؛ تا زیرساخت‌های آموزش در فضای مجازی فراهم می‌شد و والدین دانش آموزان با این فضا آماده می‌شدند و سپس نوجوانان را در معرض رسانه و این فضا قرار می‌دادیم؛ امروز نتایجی بسیار بهتر از این‌ها به دست می‌آوردیم و شاهد بروز و ظهور چنین مسائلی نبودیم.

علی‌محمدی بابیان اینکه پیشگیری بهتر از درمان است؛ گفت: متأسفانه به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس و آموزش حضوری دانش آموزان در مدارس؛ به شکلی سراسیمه نوجوانان به سمت‌وسوی فضای مجازی سوق داده شدند و بسیاری از این دانش آموزان صاحب و مالک گوشی شدند.

وی اظهار کرد: باید نحوه نظارت خانواده‌ها بر فرزندانشان که به بهانه درس و مشق ساعات زیادی را گوشی به دست هستند و در فضای مجازی قرار گرفته‌اند؛ بررسی شود.

این کارشناس فضای مجازی با اشاره به اینکه به مادران در سواد رسانه گفته شده است فرزندان نباید تا 16 سالگی مالکیت گوشی و سیم‌کارت داشته باشند بیان کرد: حضرت علی (ع) فرموده‌اند «فرزندانتان را متناسب با عصر و زمانه خود تربیت کنید» و امروز که در عصر رسانه هستیم؛ تربیت فرزندان متناسب با این عصر از نان شب نیز برای خانواده‌ها واجب‌تر است.

علی‌محمدی تأکید کرد: متأسفانه نوجوانان امروز در خانواده‌ها هیچ مسئولیتی ندارند و از سوی والدین در هیچ یکی از امور خانه مشارکت داده نشده‌اند و یا در حال درس خواندن هستند و یا بازی کردن و در همه احوال در فضای مجازی قرار دارند و از سویی والدین پول و نت بی‌پایان در دست فرزند خود قرار داده‌اند و این‌ها به معضلی بسیار بزرگ در جامعه امروز تبدیل شده است که باید فکری به حال آن شود.

وی گفت: علاوه بر اینکه جامعه به شبکه ملی اطلاعات نیازمند است؛ سیستم دانش‌آموزی نیز باید شبکه‌ای جداگانه برایش طراحی می‌شد.

این کارشناس فضای مجزای اظهار کرد: فیلترینگ بیانی، کلامی و رفتاری در فضای خانواده باید رعایت شود و خانواده‌ها به موضوع تربیت جنسی فرزندانشان توجه داشته باشند تا مبادا دچار بلوغ زودرس شوند.

علی‌محمدی تأکید کرد: خانواده‌ها نباید امر تربیت را موکول به مدرسه، فضای بیرون خانه، نهادها و فضای مجازی واگذار کنند و بیش از این‌ها مراقب فرزندان خود باشند و نظارت خود را بر فرزندشان دوچندان کنند تا اتفاقی غیرقابل جبران رخ ندهد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: وزارت ارتباطات بر فضای مجازی فضای مجازی خانواده ها نبود نظارت علی محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۶۰۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا

دستورالعمل محدود شدن جمع آوری داده‌های کاربران توسط شرکت‌های فناوری و دادن قدرت بیشتر به کاربران برای جلوگیری از فروش اطلاعات شخصی شان یا امکان حذف آنها، موضوعی است که در ایران و از سوی مرکز ملی فضای مجازی آغاز شده و در سایر کشورها از جمله آمریکا هم برای تصویب در کنگره این کشور مطرح شده است.

به گزارش ایسنا، در سطح جهان، به منظور حفظ امنیت داده‌ های شخصی کاربران در وب سایت ‌ها یا سامانه ها و پلتفرمهای مجازی، راهکاری با نام کنترل جهانی حریم خصوصی ارایه شده است.

این راهکار در واقع یک استاندارد برای مرورگرهای وب و وب سایت ‌ها است که حریم خصوصی کاربران را حفظ کند. به عنوان مثال، یکی از استانداردهای در نظر گرفته شده، قانونی است که می تواند از فروش داده های کاربران توسط وب سایت‌ ها و مرورگرها به اشخاص ثالث، آن هم بدون رضایت و اطلاع کاربران جلوگیری کند.

دستور العمل اجرایی مرکز ملی فضای مجازی برای حفظ حریم خصوصی کاربران ایرانی

در این راستا سال گذشته مرکز ملی فضای مجازی هم دستورالعمل اجرایی حفاظت از حریم خصوصی کاربران و شیوه جمع آوری، پردازش و نگهداری اطلاعات کاربران را تصویب و به دستگاه‌های مختلف برای اجرا ابلاغ کرد. براساس این دستورالعمل سامانه‌ها و سکوهای فضای مجازی ملزم شدند تا  در برابر تهدیدات سایبری و مخاطرات نقض حفظ حریم خصوصی، کاربرانشان را ایمن کنند. همچنین سامانه‌ها و سکوهای فضای مجازی باید داده‌های کاربران را صرفاً در حد اقلام مورد نیاز و متناسب با اهداف صریح و مشخص جمع آوری کرده و اگر کاربران درخواستی مبنی بر حذف بدون قید و شرط تمام یا بخشی از داده های خود را داشتند، این امکان را فراهم کنند تا ضمن رعایت مفاد قانون آیین دادرسی کیفری، داده های مورد نظر حذف شوند.

حسین دلیریان - سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی در همین زمینه خبر داده است که تا قبل از سال جدید، بخش هایی از این دستورالعمل که امکان اجرای سریعتر آن وجود داشت، توسط کسب و کارهای بخش خصوصی و سامانه‌های دولتی اجرا شده و بقیه مفاد دستورالعمل نیز در مسیر اجرا قرار داشته که برای تامین زیرساخت‌ها و ابعاد فنی آن، مهلت اجرای کامل به ۴ ماه پس از تاریخ ابلاغ تمدید شده است.

بازخوانی تجربه آمریکا در حفاظت از کاربران آمریکایی

آمریکا هم برای تصویب قانونی در این زمینه گام برداشته و به تازگی با موافقت نمایندگان کلیدی خود، آن را برای تصویب در کنگره مطرح کرده است.

نکته جالب توجه در قانون آمریکا این است که قانون گذاران این کشور بر این تاکید دارند که جمع آوری داده‌های کاربران توسط شرکت‌های فناوری باید محدود شده و به آمریکایی‌ها قدرت بیشتری برای جلوگیری از فروش اطلاعات شخصی شان یا امکان حذف آنها، داده شود. این دقیقا مشابه دستورالعملی است که مرکز ملی فضای مجازی پیشتر مصوب و ابلاغ کرده است.

از طرفی قانونگذاران آمریکایی این قانون دو حزبی را بهترین فرصت دانستند که در دهه‌های گذشته برای ایجاد استاندارد حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌ها مطرح شده و به افراد حق کنترل اطلاعات شخصی خود را می‌دهد که یک گام مثبت رو به جلو در آمریکا است.

گام رو به جلوی ایران

اما مرکز ملی فضای مجازی کشور در گامی جلوتر در کنار ایجاد امکان مدیریت داده های شخصی کاربران توسط خودشان و افزایش حفظ حریم خصوصی آنها توسط ارایه دهندگان خدمات، براین نکته نیز تاکید داشته که داده هایی که هویت کاربران براساس آنها شناسایی می شود، باید توسط سکوها و سامانه های ارایه دهنده خدمات به صورت رمزنگاری ذخیره شود. این بدان معناست که در صورت هک و نقض اطلاعات این داده ها در زمان انتشار امکان بازیابی و شناسایی نخواهند داشت.

در واقع دستورالعمل این مرکز، علاوه بر این که سپری محافظ در برابر مهاجمان برای کاهش خطر نقض حریم خصوصی مردم ایجاد کرده، ارایه دهندگان خدمات را موظف به توضیح چگونگی جمع آوری و استفاده از این داده ها و در نهایت رمز نگاری و ارتقای ایمنی داده های ذخیره شده نیز کرده است.

نکته عبرت آموز برای نخبگان ایرانی

البته باید دید که در نهایت پیش نویس ارایه شده در کنگره آمریکا با چه اصلاحات و مفادی مصوب و اجرایی خواهد شد، چرا که کنگره آمریکا قبلا هم درباره اقدامات حفاظتی حریم خصوصی در فضای آنلاین بحث داشته و درباره استفاده از داده ها توسط شبکه های اجتماعی اعلام نگرانی کرده است اما نمایندگان آن به اجماع و توافق در این حوزه دست نیافتند.

در حالی که در ایران هرگونه قانونگذاری درباره فضای مجازی با مخالفت برخی جریان ها روبه رو می شود اما توافق اولیه قانون گذاران آمریکایی در تصویب قانونی همانند دستورالعمل مرکز ملی فضای مجازی که در آن خواست کاربران در آن در کنار منافع ارایه دهندگان خدمات در نظر گرفته شده، دستاوردی بزرگی در آمریکا اعلام شده است و این یک نکته عبرت آموز برای نخبگان ایرانی باشد که تلاش کنند وفاق ملی در جهت ساماندهی فضای مجازی ایران ایجاد شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • فیلم| واکنش کاربران مجازی به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی
  • جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات
  • حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • استان‌های برتر اجرای پویش ستاره‌های زمین معرفی شدند
  • سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم