Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: به دنبال استفاده از منابع ایران در بانک‌های ترکیه برای خرید اقلام مورد نیاز خود هستیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، به نقل از  شاتا، «علیرضا رزم حسینی» در مذاکره تلفنی با «رخسار پکجان» گفت: ایران و ترکیه دو کشور همسایه دوست و برابر هستند که همواره مبادلات گسترده‌ای را در حوزه تجارت در کنار پیشینه تاریخی و تشابهات فرهنگی داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اعلام اینکه حجم مبادلات تجاری ایران و ترکیه در پنج سال گذشته سالانه حدود ۱۰ میلیارد دلار بوده است، تصریح کرد: به خاطر شیوع ویروس کرونا و تاثیراتی که در کسب و کار و تجارت داشته است، حجم مبادلات در ۸ ماهه امسال به ۴.۳ میلیارد دلار رسید که درصدد ارتقای این میزان از تجارت هستیم و ظرفیت‌های لازم نیز وجود دارد.

فصل جدیدی برای گسترش مبادلات میان دو کشور ایجاد شود

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مذاکره ویدیوکنفرانسی رئیس جمهور کشورمان با رئیس جمهور ترکیه در خصوص افزایش مبادلات و استفاده از منابع بانکی ایران در بانک‌های ترکیه گفت : وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران مسئول پیگیری امورات مرتبط با حوزه‌های صنعت، معدن و تجارت است و امیدواریم که این مذاکره تلفنی فصل جدیدی برای گسترش مبادلات میان دو کشور شود.

رزم حسینی با بیان اینکه شرایط بین‌المللی هم اکنون برای ارتقای مبادلات مناسب است، اضافه کرد: امکان گسترده شدن مبادلات در حوزه تجارت را داریم و آمادگی گسترش روابط دو کشور در این حوزه هم وجود دارد.

وی با یادآوری این که شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد بین الملل و تجارت دنیا تأثیر گذاشته است، افزود: امیدواریم سطح مبادلات به مرور زمان ارتقا یابد.

وزیر صمت تصریح کرد: مذاکرات و توافقات در خصوص تجارت ترجیحی که در کمیسیون مشترک دو کشور (ماه آگوست) مورد اشاره قرار گرفت را دنبال می‌کنیم تا دو کشور به صورت برد - برد سطح مبادلات خود را افزایش دهند.

رزم حسینی همچنین با اشاره به منابع بانکی کشورمان در بانک های ترکیه گفت: به دنبال این هستیم از منابع ایران در بانک‌های ترکیه برای خرید اقلام مورد نیاز استفاده کنیم.

وی گفت: اکنون به کالاهای مورد نیاز از جمله گندم، ذرت، کنجاله سویا، دانه های روغنی و روغن خام نیاز داریم و در صورتی که این کالاها را کشور ترکیه داشته باشد، علاقمند به خرید از این کشور هستیم و در غیر این صورت علاقمند خرید این کالاها به واسطه شرکت‌های ترکیه هستیم.

همچنین «رخسار پکجان» در این مذاکره تلفنی بر آمادگی کشور خود برای افزایش حجم تجارت میان ایران و ترکیه بر اساس اصل برد- برد و توسعه همکاری ها به خصوص در شرایط کرونا تاکید کرد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های دو کشور در حوزه مبادلات و مراودات تجاری، بیان کرد: آمادگی همکاری کامل با ایران را داریم و حجم تجارت میان دو کشور در دوران کرونا و پساکرونا باید افزایش یابد.

وزیر تجارت ترکیه همچنین با اشاره به مذاکره تلفنی با محمود واعظی «رئیس دفتر رئیس جمهور کشورمان»، گفت: آمادگی داریم که راه را برای کارآفرینان و تاجران دو کشور برای افزایش حجم تجارت و مبادلات تجاری اقتصادی، باز کنیم.

پکجان با اشاره به برگزاری بیست و هفتمین کمیسیون همکاری‌های مشترک اقتصادی دو کشور در سپتامبر ۲۰۱۹، بیان کرد: در آن کمیسیون در ۴ مجموعه مرتبط با تجارت و سرمایه گذاری مالی، بهداشت، اجتماعی فرهنگی و حمل و نقل، برنامه‌ریزی‌های لازم انجام و تفاهمات و پروتکل‌های لازم منعقد شد که متاسفانه سه ماه بعد از امضای پروتکل‌ها کرونا شروع شد و امکان اجرای کامل مفاد تفاهمنامه‌ها میسر نشد.

وی با اشاره به برگزاری نشست ویدئو کنفرانسی مسئولان اقتصادی دو کشور در آگوست ۲۰۲۰ گفت: در آن نشست اجرای توافقات بیست و هفتمین کمیسیون همکاری های مشترک اقتصادی که سپتامبر برگزار شده بود، مورد بررسی قرار گرفت و طرفین بر اجرای کامل آن تأکید کردند.

وزیر تجارت ترکیه همچنین بر اجرای مفاد موافقتنامه تجارت ترجیحی که در ژانویه ۲۰۱۵ به امضا رسید، تاکید کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فرهنگی علیرضا رزم حسینی ترکیه ایران مبادلات تجاری ویروس کرونا ایران در بانک های ترکیه مذاکره تلفنی معدن و تجارت دو کشور مورد نیاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۶۱۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حجم تجارت خارجی ایران نسبت به سال گذشته

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ سخنگوی دولت در نشست با فعالان اقتصادی شهرستان گلپایگان گفت: تجارت خارجی ایران در فروردین سال جاری ١٠.۴ میلیارد دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۰ درصد افزایش یافته است.


علی بهادری جهرمی با بیان اینکه حال منابع ارزی ما خوب است تصریح کرد: ما مشکلات ارزی و دیگر معضلات جاری را می‌دانیم، اما مجبوریم در شرایط تحریم، تعادل ارزی را برقرار کنیم.


سخنگوی دولت با اشاره به اینکه نظارت بر نوسانات نرخ ارز به صورت جدی دنبال می‌شود، خاطرنشان کرد: نگاه دولت هدایت منابع ارزی به سوی موارد مهم و اولویت هاست.


وی درباره نظارت بر نظام بانکی گفت: سال گذشته سه موسسه مالی اعتباری بزرگ را منحل کردیم بدون اینکه هیچ مشکل اقتصادی و اجتماعی رخ دهد.


بهادری جهرمی تصریح کرد: درصدد هستیم که منابع بانکی را به سمت اقدامات مولد مانند تولید و مسکن سوق دهیم و از سوی دیگر در بخش‌های تکلیفی مانند فرزندآوری نیز از آن بهره‌مند شویم.


وی گفت: نرخ سود بانکی نرخ سابق است از طرف دیگر نرخ تورم تولید کننده که در ابتدای دولت ١٠٣ درصد بود الان به ٢٣ درصد رسیده است.


سخنگوی دولت با بیان اینکه در دهه ٩٠ بسیاری فرصت‌ها از دست رفت، گفت: این موضوع تنها به مباحث اقتصادی محدود نبوده است و در دیگر موارد مانند فرهنگی و اجتماعی نیز کاستی داشتیم.


بهادری جهرمی همچنین در مورد توزیع شیر در مدارس اظهار داشت: این موضوع پارسال در قانون بودجه نبود، اما امسال سعی کردیم برای آن ردیف بودجه تعریف کنیم.

دیگر خبرها

  • حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل ١۴٠ میلیارد دلار بود
  • افزایش حجم تجارت خارجی ایران نسبت به سال گذشته
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید
  • دنبال رونق تجارت خارجی در مازندران هستیم
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • سیگنال بانک مرکزی به بازار ارز/ استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد
  • توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است
  • خبر ویژه در خصوص آزادسازی منابع مسدود شده ایران