Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@09:57:51 GMT

موزه شوش ساماندهی و بهسازی شد

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۶۳۰۱۹

موزه شوش ساماندهی و بهسازی شد

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از روابط عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان، بیژن حیدری‌زاده بیان کرد : در این مدت با رنگ‌آمیزی سالن‌ها، کنترل رطوبت و دمای ویترین‌ها، اصلاح چیدمان اشیای موجود و جانمایی اشیای جدید، تعریف حرکت در فضای گالری نمایش آثار (سیرکلاسیون)، نصب تابلوها و گاه‌شمارها و همچنین اصلاح نور داخلی همه سالن‌ها، روح و جلوه تازه‌ای به فضای موزه بخشیده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: تغییرات در موزه شوش، با حفظ ویترین‌های موجود، ایجاد پایه‌های جدید و اضافه کردن اشیای و با توجه به بودجه محدود درنظر گرفته‌شده برای پایگاه میراث‌جهانی شوش، در چند گام مختلف در دستورکار قرار گرفت و اجرایی شد.
مدیر پایگاه میراث‌جهانی شوش بیان کرد: در راستای آماده‌سازی موزه شوش برای بازدیدهای پس از دوران کرونا تمهیداتی برای بازدیدکنندگان درنظر گرفته‌شده تا آنها از بدو ورود به موزه و تا زمان ترک آن، از سیرکلاسیون حرکتی و مسیرهای معلوم و پیش‌بینی ‌شده به منظور بازدید و بهره‌مندی هرچه بهتر از فضای موزه برخوردار شوند.
وی افزود: با توجه به اینکه فضای داخلی موزه شوش دارای چهار سالن هم‌اندازه و هم‌شکل به لحاظ ساختمانی است، با استفاده از تابلوهای راهنما و معرفی و همچنین رنگ‌آمیزی موزه به‌منظور ایجاد جذابیت‌ بصری، مسیرهای صحیح حرکت و بازدید از موزه تعریف و با معرفی مسیر هدایت، سعی برآن شده تا از سرگردانی بازدیدکنندگان در فضای نمایشگاهی جلوگیری شود.
حیدری‌زاده با تاکید بر نقش عمده نور، رنگ و سیستم گرمایشی و سرمایشی (رطوبت) موزه‌ها در ایجاد فضای نمایشگاهی مناسب و استاندارد بیان کرد: اقداماتی از جمله استفاده از نور بازتابی، جلوگیری از تابش مستقیم نور به اشیا و کم یا حذف کردن نور در ویترین‌ها و سالن‌های نمایش به منظور کنترل نور و رطوبت سالن‌های نمایشگاهی موزه به عنوان یکی از اصلی‌ترین مؤلفه‌های تاثیرگذار درحفاظت و طول عمر اشیا انجام شد.
وی به اهمیت وجود ارتباط منطقی و تعریف‌شده در همجواری اشیای موزه و ضرورت بازنگری به چیدمان پیشین اشیاء اشاره کرد و افزود: در موزه ساماندهی‌شده، ارایه و نمایش آثار در داخل تالارها، قراردادن برخی آثار روی دیوار و استقرار برخی دیگر از آثار در داخل ویترین‌های موزه در دستورکار قرار گرفت و اجرایی شد.
 گفتنی است موزه شوش با بیش از پنجاه سال قدمت از موزه‌های قدیمی ایران است که در میان باغی بزرگ در پایین قعلعه شوش قرار دارد. این موزه دارای چهار تالار بزرگ است و  آثار به نمایش درآمده در آن حاصل بخشی از حفاری‌های شوش، و دیگر محوطه‌های باستانی استان و کشور هستند. آثار این موزه به دوره پیش از تاریخی ( هزاره پنجم ق.م) تا دوران اسلامی (قرن ۸ ه .ق) تعلق دارند.

برچسب‌ها گردشگری خوزستان شوش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری خوزستان شوش گردشگری خوزستان شوش اخبار کنکور ویترین ها موزه شوش سالن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۶۳۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا برخی درختان در محدوده باغ‌موزه قصر قطع شده‌اند؟

شهرداری منطقه ۷ تهران اعلام کرد که قطع برخی از درختان ضلع غربی باغ موزه قصر کنار دیوار نیروی انتظامی اجتناب ناپذیر بود که البته این اقدام بر اساس رای کمیسیون ماده ۷ و مستندات پزشک گیاهان صورت گرفته است.

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام سایت شهر، طبق اعلام روابط عمومی منطقه ۷، اخیرا فیلمی در فضای مجازی به نمایش در آمده است که نشان می دهد شهرداری منطقه ۷ در باغ موزه قصر تعدادی درخت را قطع کرده است. روابط عمومی منطقه ۷ تهران طی اطلاعیه‌ای در این باره اعلام کرد: «ضمن تشکر از حساسیت شهروندان نسبت به حفظ و نگهداشت فضای شهر که همواره مورد تاکید مدیریت شهری بوده به اطلاع می رساند که ۱۳ اصله درخت طبق نظر پزشک گیاه، مبتلا به آفت پوست خوار و چوب خوار شده بود و ضرورت قطع این درختان توسط پزشک گیاه به اداره فضای سبز اعلام شد. سپس این موضوع با ارائه مستندات پزشکی در کمیسیون ماده ۷ طرح گردید و اعلام شد که برای حفظ سایر درختان آن محوطه و نیز حفظ جان عابران و شهروندانی که در این محوطه تردد می کنند، قطع این درختان اجتناب ناپذیر است و کمیسیون بر اساس مستندات پزشک گیاه و نیز سایر کارشناسان، رای به قطع این درختان داد.

در نتیجه بر خلاف فضاسازی رسانه ای که قطع این درختان را در جهت بی توجهی به نگهداشت فضای سبز توسط شهرداری تلقی می کرد، واقعیت این است که برای حفظ فضاهای سبز شهری و طبق قوانین موجود و با نظر کارشناسان معتبر این اتفاق موجود است و در صورت لزوم تمامی اسناد و مدارک به انتشار در خواهد آمد. از سوی دیگر با توجه به این که آفت چوب خوار تنه درخت را به تدریج  از داخل پوک می کند در فصولی که در شهرمان باد و طوفان وجود دارد شکستن و افتادن این درختان به جان و مال شهروندان آسیب می زند.

در پایان اعلام می کند که حساسیت افکار عمومی نسبت به نگهداشت فضای سبز شهری یک سرمایه ارزشمند برای شهرداری و خادمان شهر است و ضمن ارج نهادن به این نگرانی، به صورت کامل پاسخگوی تمامی دغدغه ها و نگرانی ها در این زمینه هستیم.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • بازدید ۷۰ هزار نفر از موزه‌ های حرم مطهر رضوی
  • ۷۰ هزار نفر از موزه‌های حرم مطهر رضوی دیدن کردند
  • توضیحات شهرداری درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر
  • قطع درختان در محدوده باغ موزه قصر
  • دلیل قطع درختان در محدوده باغ‌موزه قصر مشخص شد
  • چرا برخی درختان در محدوده باغ‌موزه قصر قطع شده‌اند؟
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد