Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده» علیرضا عباسی نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی در خصوص لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، گفت: طبق رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اصلاح ساختار بودجه باید با دقت انجام شود، ولی متاسفانه تدبیر دولت در این زمینه دیده نشده و در مقابل احساس مسئولیت مجلس هم موضع‌گیری‌های هیجانی از خود نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لایحه بودجه سال آینده درآمد پایداری جدیدی ندارد

وی با بیان اینکه بررسی‌های کارشناسان نشان می‌دهد در لایحه بودجه ۱۴۰۰ هیچگونه اصلاح ساختار قابل توجهی وجود ندارد، افزود: لایحه بودجه سال آینده در اغلب شاخص‌های کلان به مراتب بدتر از بودجه سال های گذشته بوده و در این لایحه هیچ درآمد پایدار جدیدی تعریف نشده و حتی پایه های مالیاتی نظیر مالیات بر مسکن و خودروهای لوکس که در قانون بودجه ۱۳۹۹ وجود داشت نیز حذف شده است.

نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اگر دولت به دنبال حذف نفت از بودجه بوده، باید نظام‌ مالیاتی را اصلاح می‌کرد، ادامه داد: متاسفانه مقایسه سهم درآمدهای مالیاتی به کل بودجه نشان می دهد که در لایحه بودجه ۱۴۰۰ نه تنها اقدامی برای اصلاح نظام مالیاتی صورت نگرفته بلکه برخلاف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، اصلاح نظام درآمدی دولت با افزایش سهم درآمدهای مالیاتی به فراموشی سپرده شده است.

درآمدهای مالیاتی سهم ۲۷ درصدی در لایحه بودجه ۱۴۰۰ دارند

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: طبق قانون برنامه ششم توسعه ۴۹ درصد سهم درآمدهای مالیاتی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده، اما دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ این سهم را به ۲۷ درصد کاهش داده‌ است.

وی با تأکید بر اینکه متاسفانه با دولتی روبرو هستیم که به قطع بند ناف بودجه از نفت علی‌رغم اینکه دیدگاه راهبردی کشور است اعتقادی ندارد، عنوان کرد: طبق اسناد بالادستی نظام و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، دولت مکلف شده در مسیر قطع وابستگی بودجه به نفت گام بردارد ولی افزایش سالانه سهم صندوق توسعه ملی را با استقراض از صندوق توسعه اشتباه گرفته‌ است.

بودجه سال آینده وابستگی ۳۰ درصدی به نفت دارد

عباسی تصریح کرد: بودجه ۱۴۰۰ به نحوی تدوین شده که میزان وابستگی آن به نفت نسبت به ۳ سال گذشته افزایش یافته و به حدود ۳۰ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه منابع حاصل از صادرات نفت و میعانات در لایحه بودجه ۱۴۰۰ با فرض صادرات حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت برآورد شده است که با واقعیت صادرات نفت اختلاف فاحشی دارد، خاطرنشان کرد: در لایحه بودجه سال آینده ۷۰ هزار میلیارد تومان منابع حاصل از محل پیش فروش نفت که پیشتر توسط دولت در شورای هماهنگی اقتصادی قوا مطرح شد پیش بینی شده، که با این طرح نیز مخالفت به عمل آمد و نشان از شکاف‌های عمیق و جدی در لایحه تقدیمی بودجه دارد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: اسناد بالادستی نظام و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بر صرفه‌جویی در هزینه‌های عمومی کشور تاکید دارند، اما هزینه های جاری دولت در لایحه بودجه سال آینده به شدت افزایش پیدا کرده است.

نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی، گفت:  متوسط رشد مخارج هزینه ای دولت در ۶ سال گذشته حدود ۲۰ درصد بوده در حالی که رشد مخارج در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ سه برابر متوسط ۶ سال گذشته و با رشد ۶۰ درصدی روبرو شده که شاید مصرف انتخاباتی داشته باشد؛ اما یقینا این رشد هزینه‌های دولت برای طبقات محروم به دلیل تورم‌زا بودن فاجعه بار است.

اعتبارات عمرانی بودجه ۱۴۰۰ کمترین میزان در ده سال گذشته است

وی با بیان اینکه  اگر آقایان بلد نیستند هزینه ها را مدیریت کنند و آورده های بیشتری برای دولت کسب کنند، حداقل از اقتصاددانان سوال کنند که کسری تراز عملیاتی تا چه حد به فشارهای خارجی و جنگ اقتصادی دشمن مربوط است؟، یادآور شد: اعتبارات عمرانی از ۲۴ درصد در بودجه سال ۹۱ به ۱۵ درصد در قانون سال ۹۹ و ۱۱ درصد در لایحه بودجه ۱۴۰۰ کاهش یافته که کمترین میزان در ده سال گذشته بوده و این یعنی عدم همخوانی با قانون برنامه‌ ششم توسعه که برای سال ۱۴۰۰ حدود ۲۲ درصد پیش‌بینی شده است.

دولت تدبیر و امید راهبرد زمین سوخته را برای دولت بعد در نظر گرفته است

عباسی با اشاره به اینکه شکاف دیگر موجود در بودجه تقدیمی که سیاستگذاران در تدوین آن دقت نکرده‌اند، کسری بودجه ساختاری قابل توجه حدود ۵۰ درصد است، بیان کرد: رد کلیات بودجه ۱۴۰۰ محتمل‌ترین برخورد مجلس با لایحه بودجه است زیرا حدود ۳۲۰ هزار میلیارد تومان کسری تامین نشده برای مخارج بودجه وجود دارد و همچنین افزایش پایه پولی و نقدینگی و تورم های شدید و سهمگین در سال آتی و سال‌های بعد متاثر از بودجه ۱۴۰۰ است. دولت تدبیر و امید راهبرد زمین سوخته را برای دولت بعد در نظر گرفته است.

منبع: نماینده

کلیدواژه: بودجه دولت عباسی علیرضا عباسی لایحه بودجه سال آینده مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه ۱۴۰۰ لایحه بودجه سال درآمدهای مالیاتی نماینده مردم سال گذشته سال ۱۴۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۶۳۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت ایران کم‌ خرج‌ ترین دولتِ در حال‌ توسعه معرفی شد + جدول

صندوق بین المللی پول اعلام کرد دولت ایران در سال گذشته کم خرج ترین دولت در میان ۳۸ کشور در حال توسعه با درآمد متوسط بوده است . - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، جدیدترین آمار منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول از میزان هزینه کرد دولت ها در 38 کشور در حال توسعه با درآمد متوسط نشان می دهد دولت ایران کمترین میزان هزینه کرد نسبت به تولید ناخالص داخلی در میان این دولت ها را طی سال 2023 داشته است.

این نهاد بین المللی در گزارش جدید خود موسوم به «دیده بانی مالی» نسبت هزینه کرد دولت ایران به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 را تنها 13.5 درصد محاسبه کرده است که کمترین رقم در میان کشورهای در حال توسعه با درآمد متوسط است.

هزینه کرد دولت ایران طی دو سال متوالی کاهش داشته و از معادل 14.2 درصد جی دی پی در سال 2021 به 13.8 درصد در سال 2022 و 13.5 درصد در سال 2023 کاهش یافته است.

دولت کویت در میان این کشورها پرخرج ترین دولت شناخته شده به طوری که نسبت هزینه کرد دولت این کشور به تولید ناخالص داخلی در سال میلادی گذشته 50.8 درصد بوده است.

متوسط هزینه کرد دولت ها در این 38 کشور نیز 32.6 درصد اعلام شده که بیش از دو برابر ایران بوده است. متوسط هزینه کرد دولت ها درخاورمیانه و شمال آفریقا نیز معادل 29.7 درصد تولید ناخالص داخلی منطقه بوده که بیش از دو برابر ایران است.

نسبت هزینه کرد دولت ها در برخی کشورهای دیگر به تولید ناخالص داخلی آن ها در سال 2023 عبارت است از: برزیل 47.9 درصد، چین 33.9 درصد، مصر 22.7 درصد، اندونزی 16.6 درصد، مالزی 23.3 درصد، عربستان 32.3 درصد، ونزوئلا 14.4 درصد، پاکستان 19.2 درصد، عمان 26.2 درصد، قطر 24.4 درصد، روسیه 36.8 درصد، ترکیه 33.9 درصد، امارات 25.9 درصد، و ویتنام 19.9 درصد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت ایران کم‌ خرج‌ ترین دولتِ در حال‌ توسعه معرفی شد + جدول
  • ۱۵۰ شرکت دولتی در نیمه اول ۱۴۰۲ زیان‌ده بودند
  • تزریق۳۶همت‌ اعتبارشرکتهای دولتی در امورفرهنگی برای اولین بار
  • پیشنهاد انتقال اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی به جهاد دانشگاهی
  • سهم ۱۷.۸ درصدی هزینه‌های جاری در بودجه شهرداری قم