Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-07@16:30:17 GMT

دلار رکورد ٢ ساله کاهش ارزش را شکست

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۶۷۳۷۱

ساعت 24- شاخص دلار به کمترین سطح خود از سال ۲۰۱۸ رسید.

تمایل معامله گران برای نگه داشتن دلار نسبت به ماه های ابتدایی سال ۲۰۲۰ کاهش کاملا محسوسی یافته است و با پیشرفت های به دست آمده در مقابله با کرونا و روی کار آمدن دولتی با رویکردهای معتدل تر در آمریکا، جذاست ارزهای پرریسک تر برای معامله گران بیشتر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه انتظار نمی رود که دلار با یک سقوط آزاد مواجه باشد اما بسیاری از تحلیل گران بازار ارز معتقدند در شرایط کنونی فضا برای عقبگرد بیشتر دلار نیز فراهم است و شاید دلار تا چند ماه ابتدایی سال ۲۰۲۱ نیز در سنگر دفاعی فعلی خود باقی بماند. 

با وجود اقدامات دولت ترامپ در به راه انداختن جنگ تجاری با چین، آمارهای جدید نشان می دهد که واردات آمریکا از این کشور افزایش محسوسی یافته است به گونه ای که در ۱۰ ماه نخست امسال ( بازه زمانی ژانویه تا اکتبر) واردات آمریکا از چین ۷.۸ درصد بیشتر از رقم ثبت شده برای بازه زمانی مشابه سال قبل بوده است. همچنین در ماه نوامبر میزان واردات آمریکا از چین با رشدی عجیب به ۵۱.۹۸ میلیارد دلار رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۶.۱ درصد بیشتر شده است. این مساله به معنای افزایش بیش از پیش کسری حساب تجاری آمریکا خواهد بود. 

در یک دستاورد دارویی دیگر در مقابله با کرونا، شرکت دارویی مدرنا اعلام کرده است که به زودی تاییدیه سازمان غذا و دارو آمریکا را برای توزیع واکسن ساخت این شرکت در ایالت های مختلف به دست خواهد آورد. پیش از این نیز مراحل مقدماتی استفاه از واکسن های ساخت شرکت فایزر نهایی شده بود. معامله گران امیدوارند کابوس کرونا که از فوریه ۲۰۲۰ جهان را به طور جدی تحت تاثیر قرار داده است تا چند ماه آینده به خط پایان خود برسد و حرکت به سمت عادی شدن شرایط شتاب بیشتری بگیرد.  

در طرف سیاست گذاری پولی انتظار می رود بانک مرکزی آمریکا به رویه کنونی خود در حفظ نرخ بهره در یکی از پایین ترین سطوح یک دهه اخیر ادامه دهد. به عقیده برخی از کارشناسان مالی، در سال آینده میلادی نیز احتمالا شاهد تغییر محسوسی در اجرای سیاست انبساطی فدرال رزرو نخواهیم بود.  

تورم منفی و رکود اقتصادی در کنار بالا ماندن نرخ بیکاری، شرایط سختی را برای سیاست گذاران اروپایی در احیای رشد اقتصادی کشورهای خود رقم زده است و احتمالا دو سال طول خواهد کشید تا شرایط به حالت قبل از بحران کرونا باز گردد. بانک مرکزی فرانسه در برآورد جدیدی از وضعیت اقتصادی این کشور اعلام کرد که اقتصاد این کشور امسال تحت تاثیر شیوع کرونا، محدودیت های رفت و آمد و تعطیلی گسترده کسب و کارها حدود ۹ درصد کوچک خواهد شد که در صورت تحقق، بدترین عملکرد دومین اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا طی یک دهه اخیر خواهد بود.

اقتصاد جهان کماکان تحت تاثیر کرونا قرار دارد و آن طور که کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل در گزارشی پیش بینی کرده است،  متوسط رشد اقتصادی کشورهای جهان در سال جاری به منفی ۵.۶ درصد خواهد رسید که در صورت تحقق، بدترین عملکرد از زمان بحران مالی در سال ۲۰۰۹ تاکنون محسوب می شود. این گزارش اگرچه هنوز گزارش ناامید کننده ای محسوب می شود اما نسبت به پیش بینی قبلی منفی ۹ درصدی، بهبود نسبی یافته است. پیش از این نیز سازمان ملل نسبت به فقیر شدن حدود هشت میلیون نفر در جهان بر اثر کرونا هشدار داده بود.  

نمایندگان جمهوری خواه و دموکرات هنوز نتوانسته اند به توافقی با یکدیگر بر سر جزئیات لایحه حمایتی جدید برسند و نانسی پلوسی- رئیس کنگره گفته است احتمالا از سر گیری مذاکرات به پس از تعطیلات کریسمس موکول خواهد شد. بسته دوم حمایت از اقتصاد در برابر پیامدهای کرونا حدود ۹۰۰ میلیارد دلار اعتبار در بر خواهد داشت و قرار است جایگزین بسته حمایتی سه تریلیون دلاری قبلی شود. تمرکز بسته جدید روی حمایت از کسب و کارهای کوچک و متوسط و پرداخت یارانه نقدی مستقیم به افراد بیکار شده خواهد بود.  

برخلاف تلاش های بانک مرکزی آمریکا برای افزایش تورم آمریکا،  متوسط نرخ تورم بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در ۱۲ ماه منتهی به نوامبر بدون تغییر نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به سطح ۱.۲ درصد رسید که این نرخ تورم ۰.۱ درصد کمتر از نرخ مورد انتظار قبلی و کمترین سطح تورمی ثبت شده در آمریکا در سه ماهه اخیر محسوب می شود. بانک مرکزی آمریکا رسیدن به تورم بالای دو درصد را هدف گذاری کرده است.

از طرف دیگر شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری در آمریکا به ۸۵۳ هزار نفر رسیده که بالاترین رقم ثبت شده سه ماه اخیر بوده است. با بالا باقی ماندن آمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا در آمریکا، بسیاری از کسب و کارها به ویژه کسب و کارهای کوچک با حداقل ظرفیت کار می کنند و استخدام نیروی جدید را متوقف کرده اند.  

توزیع نخستین محموله های واکسن کرونا در شماری از کشورها آغاز شده است اما در انگلیس که نخستین کشور آغازکننده واکسیناسیون عمومی بود، برخی از افراد از واکنش آلرژیک بدن خود به واکسن خبر داده اند که همین مساله نیز باعث شد تا وزارت بهداشت انگلیس از افراد حساس بخواهد تا مشخص شدن راستی آزمایی این ادعا از واکسن زدن پرهیز کنند. 

تاکنون بیش از ۷۵ میلیون و ۱۵۱ هزار و ۴۶ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۶۶۵ هزار و ۵۰۴ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۳۱۶ هزار و ۹۲۹ نفر، برزیل با ۱۸۴ هزار و ۸۲۶ نفر، هند با ۱۴۴ هزار و ۸۲۹ نفر، مکزیک با ۱۱۵ هزار و ۷۶۹ نفر و ایتالیا با ۶۷ هزار و ۲۲۰ نفر بوده است.

شدت گرفتن سرعت شیوع کرونا باعث شده است تا شاهد رقم خوردن رکوردهای جدید از مرگ و میر روزانه ویروس کرونا باشیم تا جایی که روز شانزدهم دسامبر با ثبت از ۱۳ هزار و ۵۵۸ فوتی در یک شبانه روز رکورد قبلی را که مربوط به روز دهم دسامبر با ثبت از ۱۲ هزار و ۹۱۸ فوتیبود، شکست.  

کیت جوکیس- استراتژیست ارزی بانک سوسیت ژنرال گفت: به زبان ساده از نظر معامله گران ارزش فعلی دلار بیش از حدی است که باید باشد و برای همین فکر می کنم روزهای بد دلار ادامه دارد. بازارها به آن چه در حوزه سیاست گذاری پولی رخ می دهد واکنش نشان می دهند و با وضعیت فعلی فشار زیادی روی دلار است. در مقایسه با ماه های ابتدایی سال جذابیت دلار برای بسیاری از معامله گران کاهش پیدا کرده است.  

شاخص دلار

 شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۶۸ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۸۹.۷۴۸ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۱۳ دلار اعلام شد (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است).

ارزهای اروپایی

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۵۶ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۵۷ دلار مبادله شد. یورو ۰.۵۴ درصد بالا رفت و با ورود به کانال ۱.۲۲ به ۱.۲۲۶ دلار رسید.

ارزهای آسیایی

 در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۲۷ درصد کاهش به ۱۰۳.۱۳۸  ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۱۲ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۵۳۴ یوان چین اعلام شد.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: معامله گران بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۶۷۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش بورس امروز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

شاخص کل بورس روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در نهایت با کاهش ۲۰۶۴۷ واحدی بر روی کانال ۲ میلیون و ۲۳۹ هزار و ۹۸ واحد آرام گرفت. گزارش بورس امروز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ را بخوانید. به گزارش نبض بورس، بورس امروز ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ : خبر‌های مهم برای بورس امروز: ۱- شفاف سازی در ثفارس و افزایش سرمایه: افزایش سرمایه از محل سود انباشته در جلسه هیئت مدیره مطرح و پس از بحث و بررسی به تصویب هیئت مدیره محترم رسید و مقرر شد مراحل انجام کار طبق روال قانونی صورت پذیرد.
۲- بر اساس اصلاحیه مصوبه هیات وزیران برنج و روغن به فهرست کالا‌های مشمول دریافت ارز_ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی در سال ۱۴۰۳ اضافه شد
۳- صکوک مرابحه جدید در بورس تهران درج شد: بر اساس اطلاعیه شرکت بورس تهران، اوراق صکوک مرابحه شرکت ایران دارو (سهامی عام) به مبلغ ۱,۵۰۰ میلیارد ریال، با نرخ سود سالانه اوراق ۲۳ درصد، بابت تأمین بخشی از سرمایه در گردش به منظور خرید مواد اولیه مورد نیاز، با نماد "صدیران ۷۲" در فهرست نرخ‌های بازار اوراق بدهی بورس تهران درج شد.
۴- توقف بخشی از تولید در «خراسان»: شرکت پتروشیمی خراسان بیان داشت واحد کریستال ملامین از ساعت ۵:۰۰ روز دوشنبه مورخ ۱۴۰۳.۰۲.۱۷ به دلیل لزوم انجام تعمیرات از مدار تولید خارج گردید.
۵- حمید پاداش، معاون هماهنگی و نظارت و زیربنایی معاون اول رییس‌جمهور: سال گذشته حدود ۸۰۰ هزار میلیارد تومان تأمین مالی بنگاه‌ها از طریق بازار سرمایه انجام شده است؛ اما کافی نیست و باید افزایش یابد.
۶- احضار ۴۰ متهم معاملات مشکوک بورس به دستگاه قضا
۷- صادرات نخستین محموله تخم مرغ به روسیه در هفته آینده: رییس اتحادیه سراسری تولیدکنندگان تخم مرغ از صادرات نخستین محموله تخم مرغ به روسیه در هفته آینده خبر داد و گفت: امسال صادرات ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تن تخم مرغ هدف گذاری شده است.
۸- امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد 
۹- افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی حفاری از محل سود انباشته، مورد تائید حسابرس قرار گرفت. ۱۰- تالار خودرو بورس کالا سه‌شنبه هفته جاری (۱۸ اردیبهشت) میزبان عرضه ۵۰ دستگاه کامیونت فورس متعلق به شرکت بهمن دیزل شامل ۲۰ دستگاه کامیونت فورس (FORCE) کابین بدون خواب ۶ تن بدون کاربری و ۳۰ دستگاه کامیونت فورس (FORCE) کابین خوابدار ۶ تن بدون کاربری است. صف‌های خرید و فروش در پیش گشایش تعداد نماد‌های در صف خرید: 24 نماد | ارزش صف‌های خرید:  245.7 میلیارد تومان تعداد نماد‌های در صف فروش: 36 نماد | ارزش صف‌های فروش:  346.1 میلیارد تومان گزارش بازار: شاخص کل امروز ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ 

شاخص کل: 2 میلیون و 231 هزار و 499 واحد | کاهش 7648 واحدی | معادل منفی 0.34 درصد

شاخص کل قیمت وزنی-ارزشی: 463 هزار و 40 واحد | کاهش 1587 واحدی | معادل منفی 0.34 درصد

شاخص کل هم وزن: 741 هزار و 344 واحد | کاهش 2760 واحدی | معادل منفی 0.37 درصد

شاخص قیمت هم وزن: 414 هزار و 795 واحد | کاهش 1544 واحدی | معادل منفی 0.37 درصد 

شاخص آزاد شناور: 2 میلیون و 870 هزار و 467 واحد | کاهش 10683 واحدی | معادل منفی 0.37 درصد

شاخص بازار اول: یک میلیون و 723 هزار و 464 واحد | کاهش 5165 واحدی | معادل منفی 0.30 درصد

شاخص بازار دوم: 4 میلیون و 223 هزار و 80 واحد | کاهش 16640 واحدی | معادل منفی 0.39 درصد

شاخص سهامداران خرد امروز ۱۸ اردیبهشت  ۱۴۰۳ 

(شاخص ارزش دارایی سهامداران با دارایی کمتر از ۱۰ میلیارد تومان)

شاخص سهامداران خرد:  133 هزار و  363 واحد | کاهش 405 واحدی | معادل منفی 0.3 درصد

ارزش و حجم معاملات

تعداد معاملات: 300 هزار و 97 نوبت معاملاتی

ارزش معاملات: 38 هزار و 340 میلیارد ریال

حجم معاملات: 6 میلیارد و 425 میلیون برگه اوراق بهادار

ارزش دلاری بورس

ارزش دلاری بازار: 154 میلیارد دلار

نماد‌های تاثیرگذار

۷ نماد تاثیرگذار بر شاخص کل بورس: فارس ، شبندر ، شتران ، وغدیر ، وبملت ، ومعادن ، ثفارس

صف‌های خرید و فروش

تعداد نماد‌های در صف خرید: 52 نماد | ارزش صف‌های خرید: 995 میلیارد تومان
سنگین‌ترین صفوف خرید: ثزاگرس ، فاهواز ، تپکو

تعداد نماد‌های در صف فروش: 51 نماد | ارزش صف‌های فروش: 2362 میلیارد تومان
سنگین‌ترین صفوف فروش: ثفارس ، خفولا ، وثنو

سرانه خرید و فروش بازار

سرانه خرید: 22.1 میلیون تومان

سرانه فروش: 24.4 میلیون تومان

برترین عرضه و تقاضا

۳ نماد با برترین تقاضا در بورس:  ثزاگرس ، فاهواز ، وایرا

۳ نماد با برترین عرضه در بورس:  ثفارس ، خفولا ، وثنو

بیشترین و کمترین قیمت

۳ نماد با بیشترین افزایش قیمت در بورس: دامین ، وتوسم ، لابسا

۳ نماد با بیشترین کاهش قیمت در بورس: ثفارس ، کماسه ، واعتبار

ورود و خروج پول حقیقی:

میزان خروج پول حقیقی: 147 میلیارد تومان

۳ نماد با بیشترین ورود پول حقیقی: توسن ، دامین ، خبنیان

۳ نماد با بیشترین خروج پول حقیقی: خساپا ، خودرو ، نوری

نقشه بازار امروز ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳     

گزارش بازار هر روز راس ساعت ۱۳:۳۰ در نبض بورس منتشر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • گزارش بورس امروز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • پایان یک جادوگر؛ دیوید تیلور رسما خداحافظی کرد!
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • طلا باز هم اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • قیمت نفت / برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷ |برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • شکست‌ناپذیران؛ بایرلورکوزن و ژابی آلونسو در آستانه شکستن رکوردی 59 ساله
  • افزایش ۸۰ درصدی ارزش صادرات سمنان در سال جدید