Web Analytics Made Easy - Statcounter

همچنان بینندگان دهه شصت تلویزیون اقبال واحدی را با سفرنامه «صبا» می شناسند. برنامه ای که بخشی از «صبح بخیر ایران» بود و هر روز صبح ما را به یکی از شهرهای ایران می برد و با شور و نشاط و بدون کلیشه های رایج ایرانیان را با نشاط صبحگاهی روستا و آبادی ها همراه می کرد. سید محمدعلی واحدی معروف به اقبال را می تواند از ماندگارترین مجریان صداوسیما دانست، فردی که بیشترین فعالیتش را در زمینه سفر به نقاط مختلف ایران و آشنا کردن بیننده های تلویزیون با زیرساخت ها، نیازها و زندگی در روستاها و شهرهای مختلف گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می رسد اقبال واحدی در سفرهایش به با زبانی ساده از امکانات کشور در زمینه کشاورزی و دامداری می گوید و مهاجرت معکوس مهمترین دغدغه این تهیه کننده تلویزیون است. دغدغه ای که با توجه به آن کتاب «واحدی در سفرها به اینجا و به آنجا» را منتشر کرد.

اقبال واحدی بعد از مدت ها با برنامه «مستقیم آبادی» به تلویزیون برگشته است. خبرگزاری برنا، به بهانه بازگشت او به تلویزیون با اقبال واحدی به گفت و گو نشست و همزمان در آستانه یلدای پرماجرای امسال و شیوع بیماری کرونا علاوه بر کار از او در مورد تفریح و دیدو بازدیدهای بلندترین شب سال نیز پرسیدیم که در ادامه می خوانید.

فرمت برنامه جدید شما چیست و چه تفاوتی با برنامه های قبلی دارد؟
«مستقیم آبادی» برنامه ای است که سالیان طولانی از شبکه یک پخش می شود و در تلویزیون جایگاه خوبی در این سال ها داشته و جوایزی را نصیب خودش کرده است. اما به دلیل ادغام شدن گروه جهاد با دیگر گروه های شبکه یک تولید این برنامه که پیشتر زیر نظر گروه جهاد بود، متوقف شد.خوشبختانه گروه دانش و اقتصاد شبکه یک تولید این برنامه را قبول کرده است و ما هم در حال کار هستیم.

هدف اصلی این برنامه چیست؟ اصولا بسیاری از مستندسازان ما در نمایش جای جای  کشور  نگاه گردشگری و نمایش جذابیت های بصری و طبیعی دارند ولی به نظر می رسد هدف شما چیز دیگری است. در مورد کار در روستاها و شهرهای کوچکی بگویید که از شرق تا غرب و از شمال تا جنوب رفته اید؟

امروز «مستقیم آبادی» با این رویکرد به روستاها و شهرهای کوچک سفر می کند، که به بیننده ها بگوید می توان در روستاها، آبادی های و شهر های کشور  کار کرد و ثروتمند شد. می خواهیم به جوان ها و افرادی که تازه تشکیل خانواده داده اند راهی جدی برای زندگی نشان دهیم و به آنها بگوییم؛ درگیر شهرهای بزرگ نشوند و به جاهای کوچک مهاجرت کنند و از نو هم زندگیشان را آباد کنند و هم برای کشور ثروت به ارمغان بیاورند.

به عبارت بهتر در برنامه به خصوص روی حرفمان با جوانانی است که در روستاها و شهر های کوچک زمین های خانوادگی دارند. به آنها توصیه می کنیم با مهاجرت معکوس علاوه بر آباد کردن زمین های اجدادی به آبادانی کشور کمک می کنند.خانه هایی را هم در برنامه به مردم معرفی می کنیم و با افرادی گفت و گو می کنیم که با مهاجرت معکوس توانسته اند؛ کارهای بزرگی بکنند.

حتی در این برنامه سراغ کارمندانی می رویم که در این مهاجرت های معکوس توانسته اند موفق تر از شهرهای بزرگ ظاهر شوند. معلمان، کارمندان سازمان ها و نهادهایی که در شهرهای کوچک تر و آبادی ها توانسته اند منشاء اثرات زیادی باشند. مضافا بر اینکه این افراد با کاهش هزینه هایشان در شهرهای کوچک، ترددهای سریع تر بیشتر برای خانواده هاشان وقت می گذارند و زندگی خانوادگی شادتری دارند.

به طور کلی نگاه ما در این برنامه ترویج سبک زندگی درست و صحیح است، کم کردن وابستگی کشور به نفت، با افزایش تولید در زمینه کشاورزی و دامداری. با نمایش زندگی در روستاها و شهرهای مختلف می توانیم این ادعا را بکنیم که زندگی در جای جای ایران مزایایی دارد که باید آنها را شناخت.

 با توجه به شرایط موجود مردم باید این شب بلند را چگونه سر کنند؟ ضمنا به عقیده شما رسانه در شرایط فعلی چکار بایدبکند؟

به نظرم اگر بشود همایش اینترنتی به راه بیندازیم و از مردم بخواهیم باارسال عکس به خانه های همدیگر این شب را در کنار یکدیگر جشن بگیرند، می توانیم کار بزرگی در زمینه کنترل بیماری کرونا انجام دهیم. به عنوان مثال عکس کاسه انار، آجیل شب یلدا، گرفتن فال و... را از خانه ای به خانه دیگر بفرستیم. به این ترتیب با وجود اینکه از هم دور هستیم اما دل هایمان به هم نزدیک است. پس پویش ارسال عکس از سفره های زیبای یلدا بهترین راهکار برای حفظ سنت های ایرانی از یکسو و مقابله با شیوع بیماری از سوی دیگر است.

شما شب یلدا را چگونه می گذرانید؟

برای شب یلدا عازم مراغه هستیم، شنیدیم در مراغه محصولات مرغوب خشکبار برای صادرات به اسپانیا آماده می شود. می خواهیم در این مورد اطلاع رسانی کنیم. می دانید که صادرات محصولات غذایی به اروپا کاری سخت و نیازمند رعایت نکات زیادی است. افرادی که چنین کاری انجام می دهند و چنین موفقیت هایی را کسب می کنند باید معرفی و تشویق شوند.

به مناسبت شب یلدا ما را یک بیت شعر میهمان می کنید؟

اگر از حافظ شعر بخوانم شاید خواجه از من به خاطر زبان الکنم ناراحت شود. پس شعری از خودم می خوانم شعری که در برنامه «مستقیم آبادی» می خوانم این است:

مستقیم آبادی است، حرف درست

چشم ها را جور دیگر باید بشست

مستقیم و با تفکر، تند و تیز

غوره و انگور بعد از آن مویز

این به آن معناست که کسانی وقتی می خواهند یک شبه ره صدساله بروند و پولدار شوند هم خودشان و هم دیگران را دچار مشکل می کنند. پس برای رسیدن به ثروت و دولت و مکنت باید سال ها زحمت کشید.

گفتنی است؛ تاکنون 26 برنامه 13 دقیقه ای از برنامه «مستقیم آبادی»  در گروه دانش و اقتصاد شبکه یک سیما تولید شده است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مهاجرت معکوس شبکه یک سیما اقبال واحدی مستقیم آبادی روستاها و شهرهای مستقیم آبادی شهرهای کوچک اقبال واحدی شبکه یک شب یلدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۷۳۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث ۲۷ شهر جدید در نقاط ساحلی

مدیرکل توسعه امور مسکن شرکت عمران شهرهای جدید ایران، گفت: مکان‌یابی ۲۷ نقطه ساحلی برای احداث شهرهای جدید در کشور در حال انجام است، اولین مکان ساحلی در بندرعباس کلنگ‌زنی شده و به‌زودی شاهد نتایج آن خواهیم بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سید مهدی میرجوادی ظهر امروز در جریان بازدید از شهر جدید امیرکبیر، اظهار داشت: عملکرد شهرهای جدید با گذشته قابل قیاس نیست و عملکرد رو به رشد و پیشرفتی بوده است. در سطح کشور بالغ بر 170 هزار واحد پروژه فعال در طرح نهضت ملی وجود دارد که بیش از 12 هزار قطعه زمین در قالب انفرادی و جمعی و سه هزار قطعه زمین در قالب جوانی جمعیت در شهرهای جدید کشور در این طرح واگذار شده است.

وی با بیان اینکه رسالت ما شهرسازی است، افزود: بر اساس سیاست کلان کشور برای ساماندهی جمعیت کلان‌شهرها سیاست شهرهای جدید از دهه 60 در کشور اجرا شد و امروز بعد از گذشته سه دهه برخی از شهرها به اهداف خود نزدیک و برخی دیگر به هدف خود نرسیدند. طرح‌های حمایتی مسکن مهر و نهضت ملی سبب شد واگذاری مسکن در شهر جدید به شدت افزایش پیدا کند و جمعیت در این سکونتگاه‌ها بیشتر شود.

مدیرکل دفتر توسعه امور مسکن شهرهای جدید تصریح کرد: ساختار شهرهای جدید کشور بسیار منظم است و بر اساس طرح جامع و اصول مهندسی شکل گرفته است اما قطعا نواقصی هم دارد، براساس آمایش سرزمینی اگر شهرهای جدید به عنوان توسعه شهر مد نظر باشند باید در برخی از طرح‌ها تجدید نظر داشته باشیم و در حوزه‌های اقتصادی فعال‌تر باشیم، توسعه کالبدی داشته باشیم و فضای شهری را فراهم کنیم همچنین کارکردهای اقتصادی اجتماعی و فرهنگی شهر را فعال کنیم که در این راستا نیازمند همکاری سرمایه گذاران برای کمک به شبکه دولت هستیم  همچنین برای رسیدن به توسعه اقتصادی نیازمند مشارکت مردم در حوزه ساخت هستم.

میرجوادی بیان کرد: دستور کاری که امروز در وزارتخانه به شدت دنبال می‌شود مکان‌یابی 27 نقطه شهرهای ساحلی در کشور است که در ماه‌های اخیر نخستین شهر ساحلی در بندر عباس کلنگ زنی شد و یک صفحه جدید بر اساس مطالعات علمی در کشور باز شد و به زودی نتایج آن را خواهیم دید، شهر جدید مهاجران امروز یک شهر شکل گرفته است بنابراین نگاه ما به این شهر باید به عنوان منبع خوب و اقتصاد محور باشد که تولید و درآمد به همراه داشته باشد نگاه کرد، اما شهر امیرکبیر با نقطه مطلوب فاصله دارد و برای شکل گیری شهر باید زیرساخت‌ها فراهم شود.

وی ادامه داد: 100 هزار واحد مسکن مهر در شهرهای جدید کشور باقی مانده بود که دارای نواقصی بودند و رفع نواقص در دستور کار قرار گرفت تاکنون نواقص 70 هزار واحد مسکن مهر در شهرهای جدید کشور رفع شده است و تنها 30 هزار واحد باقی مانده که باید سریع‌تر رفع شود چراکه انتظار نداریم پرونده مسکن مهر باز بماند، در دولت سیزدهم تاکید داریم پرونده مسکن مهر به طور کامل جمع شود، به متقاضیان مسکن مهر اطلاع‌رسانی شود تا قراردادهای خود را دریافت کنند و مابقی باقیمانده کارهای جزئی مساکن مهر امسال نهایی شود.

مدیرکل دفتر توسعه امور مسکن شهرهای جدید افزود: یک هزار و 600 واحد مسکن مهر در شهر مهاجران توسط شرکت عمران ساخته شد اما در طرح نهضت ملی مسکن انتظار بیشتری از شهرهای جدید وجود دارد، به ویژه در شهر جدید امیر کبیر سیاست دولت بر ویلایی سازی و واگذاری قطعات زمین است و انتظار داریم طرح حمایتی نهضت ملی در شهر امیرکبیر به خوبی دنبال شود. همچنین انتظار داریم بانک‌ها بر مبنای قانون جهش مسکن 20 درصدی که مکلف هستند و سهیمه ای که بانک مرکزی تعیین کرده را پرداخت کنند.

میرجوادی عنوان کرد: بر اساس دستور وزیر راه و شهرسازی در سال جدید هر ماه افتتاح خواهیم داشت و ماه گذشته در سهند هزار واحد تحویل شد و در  پردیس، هشتگرد و غیره به زودی افتتاح پروژه‌های نهضت ملی را خواهیم داشت و هم مسکن مهر تحویل خواهند شد. در شهر جدید امیرکبیر مقرر شد اقدامات 200 واحد نهایی شود همچنین در پروژه ستاد اجرایی فرمان امام  قدم‌های نهایی برداشته شود و به‌زودی شاهد افتتاح باشیم.

وی ادامه داد: در سایر پروژه‌ها نیازمند همکاری بانک‌ها در تامین مالی هستیم همچنین مردم باید در بحث آورده کمک کنند تا روند ساخت پروژه‌‌ها شتاب گیرد. میانگین پیشرفت در شهر مهاجران و امیر کبیر طی سال گذشته 35 درصد بوده که نشان از رشد فعالیت‌های عمرانی در این شهر دارد. انتظار داریم هفته‌ای یک درصد پروژه‌ها پیشرفت داشته باشند تا پروژه‌ها به زودی تحویل شوند اما در تامین مالی مشکلاتی وجود دارد.

مدیرکل دفترتوسعه امور مسکن شهرهای جدید بیان کرد: 4500 واحد در شهر  مهاجران و حدود 2 یا 3 هزار واحد در امیرکبیر قرار داد مشارکت مدنی ندارد و همکاران در استان باید کمک داشته باشند و برای افزایش سطح رضایتمندی مردم استان هر یک از بانک‌ها باید عهده‌دار یک پروژه باشند. سال گذشته از سوی ریاست جمهور به شبکه بانکی ابلاغ شد که تسهیلات و تامین مالی 400 هزار واحد نهضت ملی انجام شود و در شهر امیرکبیر باید این مهم اجرا شود.

میرجوادی تصریح کرد: طبق آخرین وضعیت در طرح نهضت ملی مسکن بیش از 2 میلیون و 500 هزار واحد در کل کشور در حال ساخت است. دولت شیوه‌های مختلفی از جمله انبوه سازی، واگذاری انفرادی و گروهی و غیره را برای اجرایی شدن طرح نهضت ملی به کار گرفته است. وزارت راه و شهرسازی میدان‌دار کار است ولی ساخت مسکن صرفا با تلاش‌های شبکه وزارت راه و شهرسازی به نتیجه نمی‌رسد که یکی از مشکلات تامین مالی و خدمات‌رسانی است و انتظار داریم دستگاه‌های خدمات‌رسان برای تکمیل زیرساخت‌ها در شهرهای جدید همکاری داشته باشند تا با افتتاح پروژه‌ها با مشکلات زیرساخت مواجه نشویم و نارضایتی مردم را به همراه نداشته باشد. در کشور ظرفیت ساخت 4 میلیون مسکن وجود داشته که این طرح در دستور کار قرار گرفت بنابراین باید این امر با همکاری و مشارکت دستگاه‌ها محقق گردد.

وی اضافه کرد: امسال سال خوبی در حوزه مسکن خواهد بود‌، خوشبختانه در چند سال اخیر تا حدودی در کنترل قیمت‌ها موفق بودیم و سیاست‌های مختلفی در این دولت دنبال می‌شود تا مهم‌ترین بخش سبد خانوار که مسکن است و در هزینه‌های 50 تا 70 درصدی سبد خانوار ایفا نقش دارد را تامین کنیم. بالغ بر 400 هزار واحد شبکه بانکی کشور تسهیلات ودیعه مسکن پرداخت کرده‌اند، سیاست رشد مسکن در دولت سیزدهم دنبال شده است و در تمام شهرهایی که امکان تامین زمین وجود داشته باشد هم واگذاری زمین انجام می‌شود، شهرهای پردیس، بهارستان و پرند با مشکل زمین مواجه‌اند اما در باقی شهرهای جدید کشور نیز که زمین وجود دارد هدف ما ویلایی سازی است.

مدیرکل دفتر توسعه امور مسکن شهرهای جدید بیان کرد: در عصر هوش مصنوعی دولت باید به سمت الکترونیکی شدن پیش برود، خوشبختانه شرکت‌های عمران امروز می‌توانند خدمات خود را در بستر خدمات الکترونیک در قالب عرصه، فروش اقساطی، تحویل واحدها حتی شکایات و دیدار مردم با مدیرعامل و هیئت مدیره انجام دهند حتی این سامانه پشتیبانی دارد.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • دولت مکلف شد 300 هزار هکتار به زمینهای قابل سکونت در شهرهای با تراکم زیر 70 هزار نفر اضافه کند
  • برگزاری ویژه برنامه های گرامیداشت مقام معلم در شهرهای مختلف خراسان رضوی
  • تکیه خاتون آبادی؛ محور دومین رویداد تکیه گرد
  • تکیه خاتون‌آبادی، محور دومین رویداد تکیه‌گرد
  • عکس/ نشست همدلی و همفکری منتخبین مجلس دوازدهم
  • ر ادیو تمام قد به احترام معلمان ایستاده
  • ارسال کمک های بشری روسیه به افغانستان
  • احداث ۲۷ شهر جدید در نقاط ساحلی
  • ۱۷۰ هزار طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید کشور فعال است
  • سند بسیار مهم درباره سفره‌های آب زیرزمینی؛ چرا همه سکوت کرده‌اند؟!