Web Analytics Made Easy - Statcounter

همگان تصور می‌کردند که پس از شعرخوانی رجب طیب اردوغان در باکو و واکنش‌های ایران، روابط دو کشور تیره خواهد شد، اما نشد.

خبرگزاری میزان - روابط میان دو همسایه که از عمق راهبردی برخوردار باشد، حتی اگر یک طرف ماجرا عمدی یا سهوی رفتاری داشته باشد که باعث تکدر خاطر طرف دیگر شود، باز هم این دو در شرایط سخت در کنار هم قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ضرب المثل‌های فارسی مثلی هست که می‌گوید؛ «اگر گوشت هم را بخوریم استخوان هم را دور نمی‌اندازیم»

روابط ایران و ترکیه اگرچه با فراز و فرود‌هایی همراه بوده است و در بسیاری از تحولات منطقه آنکارا بیراهه رفته، اما مصداق همان ضرب المثل است.

ترکیه نیز به جرگه تحریمی‌ها پیوست و از سوی آمریکا تحت تحریم اقتصادی قرار گرفت.

ترکیه تا پیش از این یکی از کشور‌های همپیمان آمریکا بود، آنکارا سیاست‌های واشنگتن را در منطقه پیاده می‌کرد و حتی برای جلوگیری از اعمال تحریم‌های اقتصادی، پس از ۱۰ سال روابط دیپلماتیک خود را با رژیم اسرائیل دوباره برقرار کرد و سفیران دو طرف راهی آنکارا و «تل آویو» شدند.

هر چند این اقدام و تصمیم نیز یک اشتباه بزرگ برای دولت رجب طیب اردوغان بود.

ایران چند سال پیش پیشنهاد تشکیل باشگاه تحریمی‌ها را مطرح کرد که پیشنهاد بسیار بجایی در مقابل تحریم کنندگان است.

تشکیل این باشگاه با عضویت کشور‌های تحریم شده از سوی آمریکا و اروپا، یک جبهه متحد مقابل آنها ایجاد می‌کند و همکاری‌های آنها از تبعات تحریم می‌کاهد و خنثی خواهد کرد.

کشور‌هایی که تحت تحریم‌های اقتصادی قرار دارند هر یک دارای ظرفیت‌ها و امتیازات ویژه‌ای هستند که جمع آنها قدرت کشور‌های تحریمی را افزایش می‌دهد.

ایران و ترکیه دو کشور همسایه هستند، در طول تحریم‌هایی که علیه ایران اعمال شد، ترکیه از این نظر توانست کمک‌هایی به ایران داشته باشد و برخی از نیاز‌های ایران را تامین کند.

رسم همسایگی همین است اگر غیر از این می‌بود باعث تعجب می‌شد.

اکنون شرایط ترکیه همچون ایران شده، تحریم‌ها بی اثر نخواهد بود و به زودی آثار خود را نشان خواهد داد.

کاهش ارزش لیر ترکیه در چند روز گذشته یکی از تبعات تحریم اقتصادی آمریکاست.

اکنون زمان آن است که دو کشور برای بی اثر کردن تحریم‌های آمریکا دست به کار شده و همکاری‌ها و روابط را از آنچه که هست عمیق‌تر کنند و اختلافات را کنار بگذارند.

اختلاف میان ایران و ترکیه وجود دارد و کسی نمی‌تواند منکر آن شود، اما از زمان روی کار آمدن دولت اردوغان که با شعار اسلامگرایی در ترکیه به قدرت رسید، اختلافات دو کشور کمتر شده، اما همچنان وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اظهارات نابخردانه اردوغان و چالش های پیش روی ترکیه همگرایی ایران و ترکیه و مقابله با طرح عادی سازی

اکنون شرایطی برای کشور همسایه غربی ایران به وجود آمده که ایجاب می‌کند تا دو کشور به نزدیکتر شده تا تحریم‌ها بی‌ اثر تر شود.

در این شرایط همکاری‌های اقتصادی و سیاسی باید گسترش یابد و اختلافات نیز کنار گذاشته شود.

ترکیه در این شرایط باید برخی سیاست‌های منطقه‌ای خود را تغییر دهد به ویژه در سوریه، حتی اردوغان باید نیرو‌های خود را از خاک سوریه خارج کند و به بازسازی روابط خود با دمشق بیندیشد.

هزینه‌ای که ترکیه برای حضور نظامی در خاک سوریه و اشغال بخش‌هایی از این کشور می‌کند، بار سنگین مالی به آنکار تحمیل کرده است.

ترکیه باید از سوریه خارج شود، تا شرایط منطقه عادی شده تا بتواند تحریم‌ها را پشت سر بگذارد.

نتیجه خدماتی که ترکیه در طول سالیان دراز به آمریکا و غرب ارائه داده است، اکنون تحریم است.

ترکیه برای ورود به اتحادیه اروپا تلاش زیادی کرد، هر آنچه که آنها دیکته کرده بودند اجرا کرد، اما هیچگاه نتوانست وارد باشگاه اتحادیه اروپا شود، غرب از ترکیه برای اهداف خود بهره برد و اکنون با توجه به این که آنکارا با درک موقعیت و شرایطی که شکل گرفته گرایش خود را اندکی تغییر داده، با دشمنی آمریکا و اروپا روبرو شده است.

ایران تجربه زیادی در مقابله با تحریم‌های اقتصادی دارد که می‌تواند در اختیار ترکیه قرار دهد تا بتواند تاثیر تحریم را بکاهد.

ایران در کنار دولت و ملت ترکیه در شرایط تحریمی قرار دارد، شرایط دو کشور شبیه هم است، با این تفاوت که ترکیه تجربه آن را نداشته و ایران تحریم‌ها را بیش از ۴۰ سال است تجربه کرده و توانسته از پس آن بر بیاید.

مقابله با تحریم، نیازمند برنامه و راهکار است؛ ایران اکنون استاد بی اثر کردن تحریم‌های اقتصادی است و آمریکایی‌ها از همین عصبانی هستند.

قدر مسلم اکنون فرصتی پیش آمده تا کشور‌های همسو در منطقه به یکدیگر نزدیکتر شوند و بتوانند جبهه‌ای علیه نظام سلطه تشکیل دهند.

امیدی هم به جو بایدن، ریییس جمهور بعدی آمریکا نباید داشت چرا که تفاوتی میان جمهوریخواه و دموکرات وجود ندارد.

 

انتهای پیام/

برچسب ها: ترکیه رجب طیب اردوغان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ترکیه ترکیه رجب طیب اردوغان تحریم های اقتصادی ایران و ترکیه تحریم ها دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۷۳۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوتین: پاسخ متقارن به تحریم‌های غرب به نفع روسیه نیست

رئیس جمهور روسیه با تاکید بر اینکه همیشه پاسخ متقارن به تحریم‌های غرب برای روسیه سودمند نخواهد بود، گفت: موفقیت ارتش در میدان نبرد به سرعت حل مشکلات تکنولوژیکی در پشت جبهه بستگی دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه شب گذشته در کنگره اتحادیه صنعتگران و کارآفرینان این کشور تاکید کرد که موفقیت نیروهای مسلح روسیه در جبهه جنگ به سرعت حل مشکلات تکنولوژیکی بستگی دارد.

پوتین گفت: «در شرایط کنونی موفقیت در خط تماس میدان نبرد در اوکراین به این بستگی دارد که در پشت جبهه مشکلات فنی چقدر کارآمد و سریع حل و فصل شوند و طرف‌های درگیر این اقدام را تا چه اندازه فعالانه انجام دهند و این کار باید در زمان واقعی انجام شود و ما در این راستا موفق عمل کرده‌ایم.»

رئیس جمهور در خصوص تعداد پیشرفت‌های جدید در این زمینه، گفت که وزارت دفاع روسیه حتی زمان لازم برای پیگیری پیشنهادات مجتمع صنایع نظامی ملی را ندارد. او گفت: «مجتمع صنایع نظامی مردمی» هم‌اکنون با تمام توان کار می‌کند. وزارت دفاع حتی وقت ندارد پیشنهاداتی که هر روز از سوی دست اندرکاران این حوزه ارائه می‌شود را پیگیری کند. پیشنهادهای جدید هر روز تولد یافته و ارائه می‌شوند.

به گفته او، فناوری‌های هوش مصنوعی، به ویژه در تولید تجهیزات بدون سرنشین، یکی از مهمترین صنایع در حال توسعه در کشور را نشان می دهد.

پوتین: پاسخ متقارن به تحریم‌های غرب همیشه به نفع ما نیست

ولادیمیر پوتین در کنگره اتحادیه صنعتگران و کارآفرینان روسیه همچنین تاکید کرد که  پاسخ متقارن دادن به تحریم‌های کشورهای غربی، یعنی «پاسخ دادن به ممنوعیت با اعمال ممنوعیت متقابل» همیشه برای روسیه سودمند نیست.

او گفت: «ما باید ببینیم چه کاری به نفع کشور ماست و چه کاری برای کل اقتصاد مضر خواهد بود. ممنوعیت‌ها گاهی اوقات برای بر جای خود نشاندن کسانی که ما را منع می‌کنند مفید است، ولی گاهی اوقات اگر بخواهیم چیزی را برای بازار خود فراهم کنیم، چنین ممنوعیتی صلاح نیست. بنابراین با دقت در این زمینه باید تصمیم گرفت.»

رئیس جمهور روسیه همچنین از پیشنهاد ایجاد یک مرکز هماهنگی برای توسعه روابط تجاری روسیه در بازارهای جدید حمایت کرده و یادآور شد که ایجاد یک مرکز تجاری از جمله در کشورهای آفریقا، آمریکای جنوبی و آسیای جنوب شرقی منطقی است.

ولادیمیر پوتین در نشست شب گذشته خود تایید کرد که در ماه مه سال جاری میلادی به چین سفر خواهد کرد. چند روز قبل دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین از فراهم سازی اقدامات برای سفر پوتین به چین خبر داده بود. 

روز چهارشنبه جفری پیات، معاون وزیر انرژی ایالات متحده از اعمال تحریم های جدیدی علیه بخش انرژی روسیه خبر داد و یادآور شد که هدف آنها ارائه دهندگان خدمات و شرکت‌هایی است که در تهیه مواد و فناوری برای پروژه‌های انرژی آینده روسیه مشارکت دارند.

آمریکا آشکارا دارایی‌های روسیه را سرقت می‌کنددعوت پوتین از همه کشورها برای گسترش کریدور شمال-جنوبپوتین: غرب در صدد انتقام‌گیری از روسیه است

انتهای پیام/ 

 

دیگر خبرها

  • انفعال رژیم اردن در برابر جبهه مقاومت
  • رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نرسیده
  • توسعه تجارت انرژی در کنار پیوستن به بریکس و شانگهای زمینه‌ساز رشد اقتصادی کشور شد
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است / با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • ایران تحریم‌ناپذیر است
  • حیرت و درماندگی غرب در برابر شکوه قدرت سازی ایران
  • به زور کسی را به بهشت نخواهیم برد اما در برابر این ناهنجاری ایستاده‌ایم
  • پوتین: پاسخ متقارن به تحریم‌های غرب به نفع روسیه نیست