Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیوع ویروس کرونا در جامعه علاوه بر این که سلامت جسمی و روانیِ مردمِ سراسر جهان را به خطر انداخته است، سبب تغییرات زیاد در شیوه‌های معمول و رایجِ زندگی مردم، روابط خانوادگی و اجتماعی، کسب و کار، آموزش و... هم شده است.

این تغییرات یک‌باره و طولانی شدن آن، سبب بروز اختلالات روحی و روانی و ایجاد سؤالات رایجی در ذهن اکثر مردم جامعه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سؤالاتی که اگر جوابی به آن‌ها ندهیم ممکن است بیماری‌هایی را ایجاد کند که خطرناک‌‌تر از ویروس کرونا باشد.

از همین رو تصمیم گرفتیم پاسخ سوالات رایجی که ممکن است در ذهن اکثر مردم ایجاد شود را از دکتراحمد کرمی، متخصص اعصاب و روان در چهارمحال و بختیاری جویا شویم.

فارس: چگونه با فکر ترس از مرگ ناشی از کرونا کنار بیاییم؟

این که ویروس کرونا توانسته است جهان را به هم بریزد قدرت کشندگی بالای ویروس نیست، بلکه ویژگی خاص کرونا قدرت سرایت بالای آن است، پس ترس مرگ ناشی از کرونا بیشتر کاذب و غیرواقعی است.

این که ویروس کرونا توانسته است جهان را به هم بریزد قدرت کشندگی بالای ویروس نیست، بلکه ویژگی خاص کرونا قدرت سرایت بالای آن است، پس ترس مرگ ناشی از کرونا بیشتر کاذب و غیرواقعی است

ترس از هرچیزی به ویژه ترس از مرگ باعث افزایش اضطراب مزمن شده که این موضوع سبب می‌شود کلیه دستگاه‌های بدن برای مدت زمان طولانی، در حالت تدافعی مقابل حمله‌ی دشمن فرضی قرار بگیرند که چنین حالتی علاوه بر آن که باعث خستگی و بیماری دستگاه‌های بدن می‌شود، قطعاً مرگی را که قرار نبوده با بیماری کرونا برای فرد ایجاد شود، به جلو می‌اندازد.

بنابراین، باید ترس از مرگ ناشی از کرونا را با انجام تمرینات مختلف ورزشی و انجام فعالیتهای ذهنی لذت‌بخش مانند تصویرسازی، خیالبافی، توجه برگردانی و... از خودمان دور کنیم.

فارس: با وسواس شست‌وشوی دست‌ها ناشی از کرونا چه کنیم؟

اضطراب یکی از عوامل ابتلا به افسردگی و وسواس است و با پیدایش آن، ذهن انسان برای رهایی و یا کاهش اضطراب اقدامات مختلفی را انجام می‌دهد که بعضی مفید و سودمند و بعضی هم باعث پیچیده‌تر شدن اضطراب می‌شود.

برخی افراد عموماً یک استعداد ژنتیکی به انواع وسواس‌ها دارند و وقتی دچار اضطراب می‌شوند، برای کاهش آن اقدامات عملی انجام می‌دهند که در ادامه، همین اقدامات عملی تبدیل به رفتارهای عادتی و سپس رفتارهای وسواسی آنها می‌شود که اگر بعد از مدتی فرد همین رفتارهای وسواسی را انجام ندهد، چه بسا دچار اضطراب شده و یک سیکل معیوب اتفاق می‌افتد به گونه‌ای که دچار رفتارهای تکراری شده و انجام ندادن رفتارهای تکراری باعث اضطراب می‌شود.

بهترین درمان، بینش و آگاهی به شرایط بیماری است و این که عامل شستن دست‌ها، به دلیل نوعی اضطراب درونی است و با تخلیه این اضطراب به روش‌های دیگر و یادگیری توانمندی‌هایی برای ممانعت از تولید اضطراب، می‌توان رفتارهای وسواسی مانند وسواس شست‌وشو را کاهش داد.

البته افراد از روش‌های رفتار درمانی، یعنی ممانعت از انجام رفتارهای وسواسی به صورت کنترل شده سود خواهند برد که در این شرایط، فرد باید به این نتیجه برسد که شستن زیاد از حد دست‌ها نه تنها مانع ابتلای او از کرونا نخواهد شد، بلکه بیماری‌هایی مانند وسواس را نیز برای فرد ایجاد می‌کند.

فارس: چگونه می‌توان کلافگی ناشی از رعایت محدودیت‌های حفاظت شخصی مانند ماسک زدن و... را درمان کرد؟

باید به این نکته توجه کنیم که محدودیتها عموماً باعث خستگی و کلافگی می‌شود و نمی‌توانیم به بدنمان سوزنی بزنیم و انتظار داشته باشیم که درد نداشته باشد! پس منتظر خستگی و کلافگی ناشی از محدودیت‌ها باید باشیم و زیاد به خودمان سخت نگیریم.

از طرفی رعایت محدودیت‌ها در هر شرایطی یک معامله است، مثل تمام معامله‌های دیگر، یعنی ما چیزی می‌دهیم و چیزی می‌گیریم، البته می‌دانیم سودی که از این رعایت محدودیت‌ها به ما می‌رسد، بسیار بیشتر از ضرری است که از عدم رعایت محدودیت‌ها می‌بریم.

در شرایط فعلی که نمی‌توانیم تغییرش بدهیم، باید توقعات را از خودمان کاهش دهیم و بپذیریم این محدودیت‌ها جزئی از دوره‌ی زندگی ماست

در شرایط فعلی که نمی‌توانیم تغییرش بدهیم، باید توقعات را از خودمان کاهش دهیم و بپذیریم این محدودیت‌ها جزئی از دوره‌ زندگی ماست و در آیندهای نه چندان دور، به عنوان یک دوره‌ی جذاب و در عین حال سخت به آن نگاه خواهیم کرد.

فارس: با استرس بیمار بودن یا خود بیمار انگاری ناشی از کرونا چه کنیم؟

اگر افراد بدون علامت یا مشکوک به باور قطعی برسند که مبتلا به کرونا شده‌اند، باید به این موضوع دقت کنند که شاید به درجاتی از اختلال خودبیمارانگاری مبتلا شده‌اند.

 خودآگاهی و بینش نسبت به بیماری، اصل درمان است

این اختلال به صورت یک طیف، با شدت خفیف مثل افکار مزاحم و وسواس تا شدت شدید به شکل باور غلط مبنی بر ابتلای قطعی به بیماری کرونا و اصل درمان، توجه به این نکته است که چنین بیماری روانی وجود دارد، در حقیقت خودآگاهی و بینش نسبت به بیماری، اصل درمان است.

نسخه درمان عمومی برای این اختلال وجود ندارد و درمان آن با توجه به ویژگی‌های فردی، سوابق بیماری، شرایط زندگی و روحیات و خلق‌وخوی افراد متفاوت است.

گاهی به علت شدت علائم، نیاز به درمان‌های دارویی، غیردارویی و مراجعه به روانشناس یا روانپزشک است، لذا اگر کسی به این اختلال مبتلا شد به مشاور مراجعه نماید تا برحسب نوع زندگی و ویژگی‌های فردی درمان‌های مناسبی را دریافت کند.

فارس: چه باید کرد که در تحمل این شرایط کرونایی پرخاشگر نشویم؟

در ورزش‌های رزمی سه نکته اصلی برای تمرینات ورزشی وجود دارد که شامل افزایش قدرت و توانایی جسمانی، افزایش سرعت عمل در واکنش به محرک‌ها و یادگیری تکنیک‌هایی برای تبدیل کردن ضربه‌های حریف به ضربه علیه حریف است.

روان ما باید آنقدر انعطاف‌پذیر و سازگار باشد تا بتواند از حوادث ناگوار به نفع خود استفاده کند، این مهم مستلزم یادگیری مهارت‌هایی مانند مهارت خودآگاهی، همدلی، برقراری ارتباط مؤثر، تصمیمگیری، حل مسأله، مقابله با هیجانات، جرأت‌آموزی، مدیریت خشم و... است

در توانمندسازی روانی هم باید به این نکات دقت کرد، روان ما باید آنقدر انعطاف‌پذیر و سازگار باشد تا بتواند از حوادث ناگوار به نفع خود استفاده کند، این مهم مستلزم یادگیری مهارت‌هایی مانند مهارت خودآگاهی، همدلی، برقراری ارتباط مؤثر، تصمیم‌گیری، حل مسأله، مقابله با هیجانات، جرأت‌آموزی، مدیریت خشم و... است.

تکرار و تمرین این مهارت‌ها باعث می‌شود با پیشبینی شرایط دشوار و با تکیه بر انعطاف‌پذیری و پذیرش شرایط سخت، بهترین فایده را از حوادث ناگوار ببریم.

فارس: در مواجهه با احساس ایجاد تغییرات روحی و روانی پس از ابتلا به کرونا چه باید کرد؟

قطعاً استرس‌های جسمی و روانی که این بیماری برای فرد مبتلا ایجاد کرده تا مدتی باقی خواهد ماند، پس باید پذیرفت اگرچه شاید بیماری به طور ناگهانی ایجاد می‌شود، ولی ناگهانی بهبود پیدا نخواهد کرد لذا برای این که مبتلایان از نظر روحی و روانی تبدیل به فرد سابق و قبل از بیماری شوند، نیاز به گذر زمان دارند.

انتهای پیام/68033/م

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا اضطراب ویروس کرونا بیماری احمد کرمی متخصص اعصاب و روان چهارمحال و بختیاری محمد حیدری مرگ ناشی از کرونا رعایت محدودیت ها رفتارهای وسواسی ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۷۴۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک

به گزارش خبرآنلاین، طب سنتی چین در حال حاضر هزاران سال است که برقرار است و اولین نوشته‌های آن به ۲۰۰ سال قبل از میلاد با اشاره به طب گیاهی و طب سوزنی از تئوری و عمل تا تشخیص و درمان باز می‌گردد.

به نقل از آی‌ای، اکنون پژوهشگران دریافته‌اند که طب چینی می‌تواند کلید درمان بیماری‌های کلیوی باشد.

آنها به صدپای سر قرمز چینی(Scolopendra subsidies mutilans) اشاره دارند که حاوی آلکالوئیدهایی است که در طب سنتی چین برای درمان بیماری‌های کلیوی استفاده شده است.

صدپایان (Centipede) نام یک رده از بالارده هزارپایان است. آنها گوشت‌خوارند و ضمائم سر آنها شبیه به ضمائم سر حشرات است. این جانوران یک جفت شاخک و یک جفت آرواره بالا و یک یا دو جفت آرواره پایین دارند و تعداد بندهای آنها به ۱۷۷ بند می‌رسد و هر بند، به‌جز بند پس از سر و دو بند آخر بدن، دارای یک جفت پای مفصلی است و ضمائم بند اول به چنگال‌های سمّی تغییر یافته ‌است.

آلکالوئیدهای صدپاها برای درمان بیماری کلیوی

به گزارش ایسنا، صدپایان سر قرمز چینی ۲۰ سانتیمتر طول دارند و مملو از سم هستند و در عین حال می‌توانند جان افراد مبتلا به بیماری کلیوی را نجات دهند.

این موجود چند پا میزبان آلکالوئیدهایی است که کاهش التهاب و فیبروز کلیه را در کشت سلولی نشان داده است. این دو حالت به بیماری کلیوی کمک می‌کنند.

آلکالوئید(alkaloid) به هریک از ترکیبات آلی شیمیایی گفته می‌شود که دست کم دارای یک اتم نیتروژن در حلقه هتروسیکلیک هستند. مشخصه آلکالوئیدها داشتن ترکیبات نیتروژنی است. تاکنون بیش از ۱۰ هزار آلکالوئید در طبیعت یا در آزمایش‌های شیمیایی شناسایی شده‌ است.

بر اساس بیانیه محققان، ترکیبات مورد مطالعه در طب چینی، از جمله زهر وزغ برای درمان سرطان ثابت شده است که می‌توان از آن دارو تولید کرد.

این امر الهام بخش یونگ-ژیان چنگ و تیمش شد تا متابولیت‌های ثانویه تولید شده توسط صدپای سر قرمز چینی را بررسی کنند.

درمانی هزاران ساله

بیانیه محققان خاطرنشان کرد: هزاران سال است که صدپای سمی در درمان بیماری‌هایی از جمله صرع، سل، سوختگی و بیماری‌های قلبی و عروقی استفاده می‌شود.

این پژوهش در یک محیط آزمایشگاهی انجام شد که در آن نمونه‌ای از پودر صدپای خشک شده را با اتانول مخلوط کردند تا تعداد قابل توجهی از ترکیبات را از حیوانات استخراج کنند.

سپس برای شناسایی ترکیبات موجود در آنها با استفاده از تکنیک‌هایی مانند کروماتوگرافی و طیف‌سنجی، این ترکیبات جدا شدند.

پژوهشگران پس از شناسایی ترکیبات، ۱۲ آلکالوئید کینولین و ایزوکینولین جدید را کشف کردند که برخی از آنها ترکیبات مولکولی منحصر به فردی را به نمایش گذاشتند.

علاوه بر این، آنها ۶ آلکالوئید دیگر را که قبلاً در این گونه یا گیاهان مشاهده شده بود، پیدا کردند.

در کشت سلولی، برخی از آلکالوئیدها خواص ضد التهابی نشان دادند، در حالی که برخی دیگر نیز توانایی کاهش فیبروز کلیه را نشان دادند.

محققان می‌گویند: این تجمع بافت همبند با بیماری مزمن کلیوی مرتبط است و با التهاب تحریک می‌شود.

مؤثرترین آلکالوئید دو کاره

پژوهشگران افزودند که پروتئینی را شناسایی کرده‌اند که در فیبروز کلیه نقش دارد و توسط مؤثرترین آلکالوئید دو کاره قابل هدف‌گیری است.

این پروتئین با فیبروز کلیه مرتبط است، زیرا تحت تأثیر قوی‌ترین آلکالوئید موجود در زهر صدپا قرار دارد.

این نشان‌دهنده مکانیسم بالقوه‌ای است که از طریق آن آلکالوئید می‌تواند در درمان بیماری کلیوی مفید باشد.

این کشف می‌تواند راه را برای تحقیقات آینده و توسعه درمان‌های بالقوه برای بیماری‌های کلیوی که یک نگرانی بهداشتی مهم در سطح جهانی است، هموار کند.

این مطالعه در مجله Natural Products منتشر شده است.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903080

دیگر خبرها

  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • اهمیت مدیریت استرس در جهان امروز
  • آمادگی جسمانی با سلامت روان بهتر در جوانان مرتبط است
  • دریافت قند برای بدن امری حیاتی است
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک
  • درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!
  • درمان جدید بیماری آلزایمر